mititelu
Breaking News Adrian Mititelu junior a fost internat de urgență în spital! Anunțul făcut de tatăl său: ”Lua antidepresive”
gigi becali
Exclusiv Singurul club din SuperLiga, în afară de FCSB, la care ține Gigi Becali. ”Pentru tine, muncesc!”
Barcelona, Espagne. 16th Apr, 2024. Referee Istvan Kovacs of Romania gives a red card during the UEFA Champions League, Quarter-finals, 2nd leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain (PSG) on April 16, 2024 at Estadi Olmpic Llus Compa
Oficial Istvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! Încă trei români vor fi la Campionatul European
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Adrian Mititelu: “Craiova va porni din Liga 1 sau Liga a 2-a!”  

15.01.2013, 22:33

Într-un amplu interviu acordat cotidianului Gazeta de Sud, Adrian Mititelu a mărturisit că își dorește enorm ca Universitatea Craiova să poată reveni în competiție. Cu toate acestea, patronul oltenilor s-a ferit să avanseze vreun termen, spunând că acest lucru s-ar putea întâmpla din vară sau din 2013, în funcție de verdictul final care va fi dat de Curtea de Casație și Justiție, după ce FRF a făcut recurs la decizia Comisiei de Apel care le-a dat dreptate oltenilor.

adrian.mititelu.craiova
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

 

“Nu știu exact când vom reveni în campionat. Nu vreau să fiu foarte pesimist şi, pe de altă parte, nu vreau să arunc cu optimism în ochii suporterilor pentru că după aia o să mă catalogheze ca mincinos. Însă, aş răspunde sec. Răspunsul la această întrebare stă în pixul domnului procuror-şef Petru Nariţa, de la DNA Bucureşti. Clubul acesta a fost supus unei devalizări. Şi îmi este imposibil să fac o echipă, să o introduc în campionat până nu se face o reparaţie minimă. Până nu se hotărăşte ceva și nu se începe măcar o trimitere în judecată a celor vinovaţi şi constituirea unui prejudiciu care să stea într-un proces.

Dar nu până la o soluţie irevocabilă, că ştiu că asta va dura ani. Deci nu se pune problema intrării în competiţie până când nu se întâmplă ceva din punct de vedere penal, ceva consistent, adică să-mi dea curaj să investesc din nou în fotbal, pentru că eu nu pot să investesc într-un domeniu în care eu am fost victima unui abuz extrem de grav şi după aia tot eu să vin... adică mă devalizează şi tot eu să vin cu bani. Nu am garanţia că nu mi se poate întâmpla acelaşi lucru imediat”, a spus Mititelu pentru Gazeta de Sud.

"Craiova nu are decât 3 milioane de euro datorii!"

Acesta a spus că așteaptă decizia finală din justiție în cel mult două luni, după care se va constitui în parte civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de pierderea jucătorilor: Am garanţii 100% că vom câștiga, pentru că faptele sunt foarte grele. Din câte ştiu eu, dosarul este într-o stare foarte avansată. Vor avea loc extinderi, atenţie, în urmărirea penală, către alte persoane tot din cadrul federaţiei. Eu zic că vom scăpa de ei. Concluzia este că eu văd imposibilă întoarcerea Universităţii Craiova în competiţie atâta timp cât cei doi oameni sunt acolo. Şi sper foarte mult ca în următoarele 40-50 de zile, prin referatul de trimitere în judecată, să se ia şi nişte măsuri, nu spun de arestare, deşi sunt foarte posibile, dar măsura de a nu mai putea fi în funcţie, adică să fie sfârşitul dinastiei Sandu-Dragomir.
S-ar putea ca noua conducere a FRF, observând în ce situaţie este şi ce riscă să plătească Universităţii peste trei ani, peste cinci, dar într-o zi va veni scadenţa, să ne propună o tranzacţie care să ne convină sau nu. Şi atunci există posibilitatea să jucăm în Liga 1, cum ar fi şi normal.
Clubul are doar trei milioane de euro datorii. Aceşti bani sunt acoperiţi prin sechestrul asigurător al Fiscului pe cele nouă imobile ale celor trei învinuiţi, plus sediul Ligii, plus alte imobile ale altor învinuiţi care or să apară în curând.
Avem trei sentinţe şi trei încheieri şi toate merg în direcţia abuzului. Într-adevăr, există calea atacului. Ipotetic e posibil să se caseze, dar premisele indică un 90% câştig. Acei bani, trei milioane de euro, erau garantaţi prin sechestrul pe drepturile federative ale jucătorilor.
Nu există o sentinţă prin care jucătorii de fotbal să fie declaraţi liberi de contract. Cei de la Ligă puteau să mă dezafilieze sportiv, dar nu aveau voie să rupă contractele între mine şi jucători. Eu nemaifiind în fotbal, ei nu trebuia să se bage în chestia asta.


De aceea, liga, federaţia şi clubul care l-a legitimat vin solidare la această faptă a jucătorului. Un exemplu: Florin Costea! A fost legitimat la Steaua şi în contract la el scrie că este liber prin excluderea clubului de fotbal Universitatea, deci nu este o sentinţă care să spună că este liber de contract”.

"Am sechestru pe avere, dar va fi ridicat curând. Am fost blocat pe lichidități, însă stau bine

Adrian Mititelu spune că nu se gândește să renunțe la echipă, chiar dacă a avut probleme cu banii în ultimii ani.

“Voi continua, pentru că am fost şi sunt capabil. Pentru că am rămas în picioare în ciuda faptului că m-am luptat cu un ziar puternic, Gazeta de Sud, cu un primar şi cu interlopii. Altul era mort de mult. Am sechestru pe avere, dar nu am nici o datorie. Sechestrul va cădea cât de curând. Eu am avere foarte bogată. Am fost blocat financiar pe lichidităţi, dar eu stau bine.

Dumitru Dragomir m-a sușținut când susţinea când nu eram o problemă pentru el. A avut promis de la Piţurcă cel puţin 200.000- 300.000 din tranzacţia Găman-Bărboianu. Neputând să-i ia, l-am enervat. Am început să mă iau de el, să-l atac cu vânzarea drepturilor de vânzare la TV, dar a fost şi dezinformat. A crezut că sunt terminat şi că e o chestiune foarte uşoară să mă execute. M-a subestimat, pentru că îşi va petrece anii bătrâneţii în închisoare.
Eu am băgat aproape 16 milioane de euro la echipă. Mai am 1,5 milioane datorii la bănci, luate pe persoană fizică, şi încă trei milioane la Fisc”
, a zis Mititelu.

Mititelu a mai povestit pentru Gazeta de Sud și cum arată o zi din viața sa:

Citesc legi, speţe, opinii, jurisprudenţă generală. Cred că în Codul Civil sunt mai avansat decât avocaţii. Acum nu prea mai am nevoie de avocaţi. Vreau să mă apuc de limba engleză. Acesta este planul pe 2013. Vreau să mă specializez, să nu mai zică lumea că nu sunt cult. Sunt la a doua facultate. M-am gândit să mă fac procuror, dar e prea târziu, am 44 de ani”.

Etichete: mititelu craiova , adrian mititelu , craiova dezafiliere , craiova proces , adrian mititelu craiova va porni din liga 1 sau liga 2 , craiova razboi frf mircea sandu mititelu dragomir


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori

O femeie a fost condamnată la cel puțin 17 ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Gigi Becali a spus numele jucătorului căruia îi plătește "salariu degeaba" de 3 ani la FCSB
gigi
Recomandările redacției
Barcelona, Espagne. 16th Apr, 2024. Referee Istvan Kovacs of Romania gives a red card during the UEFA Champions League, Quarter-finals, 2nd leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain (PSG) on April 16, 2024 at Estadi Olmpic Llus Compa
Oficial Istvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! Încă trei români vor fi la Campionatul European

Foto La 40 de ani, e ”un pachet de mușchi”! Fotbalistul român a jucat doar 4 meciuri în 2024
marius-constantin
Albion Rrahmani la Werder Bremen? Anunțul făcut de presa germană
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (25.09.2023)
A decis! Thiago Silva a ales clubul la care va juca după ”era Chelsea”
London, England, 20th April 2024. Thiago Silva of Chelsea during the The FA Cup match at Wembley Stadium, London. Pictur
Citește și
Mititelu jr. a explicat cum a ajuns în comă. ”Dacă mai întârziau câteva minute nu mai aveau ce face”
mititelu
Mesaj emoționant pentru Adrian Mititelu junior, după ce a fost internat în spital: ”Ești în inima mea!”
gabriela titlu
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Interzis! Ce le-a spus Adrian Mititelu doctorilor care îl îngrijesc pe fiul său după supradoza de antidepresive

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”