EVENIMENT:SARBATORIREA 100 ANI RAPID BUCURESTI (25.06.2023)
Dan Șucu, mesaj savuros pentru jucători, după Rapid - FCSB 4-0: ”Să mă usuce de bani în play-off!”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Exclusiv Rapid e pregătită să lupte cu FCSB pentru titlu în play-off: ”Dacă putem, de ce să n-o facem?”
koltsov
Cauza morții lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Bătălia finală pentru play-off! Astra - Dinamo şi Iaşi - Viitorul: trei formaţii se bat pe două locuri, în direct pe Digi Sport

23.02.2018, 23:50

Dinamo, Viitorul şi Iaşi sunt cele trei formaţii care se luptă sâmbătă, de la 19:45, în direct pe Digi Sport, pentru ultimele două locuri de play-off. Toate cele trei echipe depind doar de ele pentru a termina sezonul regulat în primele şase.

astra-dinamo
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • WTA Miami Open: Simona Halep - Paula Badosa, 22:00, DGS 1

Programul partidelor decisive pentru play-off:

  • Astra - Dinamo (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 1)
  • Iaşi - Viitorul (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 2)

Astra - Dinamo LIVE VIDEO: Avantaj pentru "câini"

Graţie victoriei Viitorului cu Botoşani, de etapa trecută, Astra - adversara din ultima etapă a sezonului regulat pentru trupa lui Miriuţă - a obţinut biletele pentru play-off.

Formaţia din Giurgiu a acumulat 41 de puncte şi nu poate fi depăşită concomitent de Viitorul şi Iaşi. Asta pentru că cele două echipe au meci direct sâmbătă, iar trupa lui Iordănescu stă mai bine la meciurile directe cu Viitorul. Altfel spus, cu o rundă rămasă de disputat, ştim patru calificate: FCSB, CFR, CS U Craiova şi Astra.

Astfel, pentru ultimele două locuri eligibile se luptă trei formaţii: Viitorul, Dinamo şi Iaşi. De notat că Botoşani nu mai are nicio şansă la play-off, chiar dacă în ultima rundă va învinge pe Gaz Metan. Presupunând că Dinamo şi Iaşi vor pierde şi vor rămâne la cota 39, se va face clasament în trei, iar Iaşiul ar fi cea avantajată.


Ce au nevoie echipele pentru a se califica în play-off

  • Viitorul - un punct
  • Iaşi - victorie
  • Dinamo - victorie

Dinamo are astfel nevoie de victorie la Giurgiu, în ultima etapă, pentru a fi matematic în play-off. O misiune mai uşoară, în condiţiile în care adversara nu depinde de rezultatul acesta.

Însă "câinii" au şi alte opţiuni la îndemână. Punctul obţinut cu FCSB îi permite echipei lui Miriuţă să facă acelaşi rezultat cu Iaşiul în ultima etapă şi să termine în play-off. Concret, cele două formaţii sunt acum la egalitate, iar în meciurile directe şi-au împărţit victoriile: 2-1 pentru Dinamo în Bucureşti, 2-1 pentru ieşeni în Copou. În caz de egalitate de puncte, următorul criteriu de departajare după meciurile directe e golaverajul, unde Hanca&Co sunt superiori. Ca atare, şi o înfrângere la Giurgiu o poate duce pe Dinamo în play-off, condiţia fiind Iaşiul să piardă la rândul ei cu Viitorul.

Astra - Dinamo LIVE VIDEO - "Câinii" sunt optimişti

Deşi au suferit o adevărată dramă duminica trecută, când marea rivală, FCSB, a revenit de la 0-2, dinamoviştii par că s-au recuperat din punct de vedere psihic. Mihai Popescu este optimist în privinţa calificării lui Dinamo în play-off-ul Ligii 1.

"Ultimele meciuri au fost ca nişte finale pentru noi. Nu pot să zic că am ieşit foarte bine după ele, dar încă avem speranţe pentru play-off. Sperăm să facem cu Astra un meci foarte bun şi să ne calificăm. De fapt sunt sigur că o să câştigăm indiferent ce jucători trimite echipa adversă în teren. Ne vedem de treaba noastră. Sunt optimist, vom câştiga 100% la Giurgiu. Şi atunci o să fim în play-off pentru că nu mai depindem de alte rezultate. A fost o dezamăgire şi pentru noi egalul cu FCSB, ca şi pentru suporteri. Suntem jucători profesionişti şi am trecut într-un final peste acel moment greu. Dinamo nu trebuie să mai joace în ultima etapă pentru calificare. Dar asta e situaţia acum. Promitem ca din sezonul următor să fim în play-off cu mult înaintea sfârşitului sezonului regulat", a afirmat fundaşul dinamovist.

 

Croatul Ivan Pesic, autorul primului gol în derby-ul Dinamo - FCSB, 2-2, din etapa trecută, speră să marcheze şi în partida cu Astra, de sâmbătă.

"Pentru noi acesta este cel mai important meci. Situaţia este clară, dacă vom învinge la Astra vom juca în play-off. Aşa că trebuie să câştigăm, chiar dacă nu va fi uşor. Ştim ce ne aşteaptă acolo şi suntem pregătiţi. Cred într-un rezultat pozitiv. Sper să marchez şi la Giurgiu şi să câştigăm, pentru că asta e cel mai important. Nemec e un jucător important pentru noi şi ne pare rău că va lipsi. Dar Daniel Popa a marcat atunci când am avut nevoie. Aşa că nu e important cine lipseşte, ci toţi cei care vor juca să dea 100% pe teren", a spus jucătorul croat.

Pesic e convins că Dinamo va fi în play-off dacă va juca la Giurgiu la fel cum a făcut-o în primele 80 de minute ale derby-ului cu FCSB.

"Am fost puţin şocat când am văzut la televizor ultimele zece minute ale meciului cu FCSB. Asta pentru că până atunci făcusem un meci bun, arătasem că putem juca foarte bine în faţa echipelor din fruntea clasamentului. Dacă vom juca în continuare aşa cum am făcut-o în primele 80 de minute ale meciului cu FCSB, merităm să fim în play-off", a mai declarat Pesic.

Astra - Dinamo LIVE VIDEO. Primă specială de la Negoiţă

Președintele lui Dinamo, Alexandru David, a mers vineri la Săftica, pentru a discuta cu jucătorii și staff-ul înaintea meciului de la Giurgiu. Acesta i-a anunțat pe jucători că au o primă de 30.000 de euro pentru o victorie în fața Astrei, scrie Gazeta. Nu este cea mai mare primă oferită de Negoiță, acesta dându-le jucătorilor 50.000 de euro, după ce Dinamo a câștigat Cupa Ligii, cu Cosmin Contra pe bancă.

Dinamoviștii au avut o primă mare și la derby-ul cu FCSB, încheiat în cele din urmă la egalitate, 2-2. Atunci, Negoiță le-a promis jucătorilor 20.000 de euro în cazul unui succes, Dinamo ratând victoria la ultima fază a meciului, după ce Teixeira a egalat pentru FCSB.

Astra - Dinamo LIVE VIDEO. Fără Nemec

Dinamo nu se poate baza pe golgheterul Adam Nemec la meciul decisiv cu Astra şi nici în debutul play-off-ului sau play-out-ului, a anunţat Vasile Miriuţă. Antrenorul "câinilor nu crede însă că absenţa slovacului se va simţi la Giurgiu.

"Nemec a acuzat niște dureri la femur, are ruptură, lipsește cel puțin două-trei săptămâni, dar îl avem pe Daniel Popa, care va face diferența, așa cum a făcut-o cu Craiova și Chiajna. Am mare încredere în el", a declarat Miriuţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antrenorul lui Dinamo e convins că Astra nu se va relaxa sâmbătă, deşi este deja calificată în play-off, însă are încredere în jucătorii săi.

"Noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere și vrem să facem un meci mare. Le-am spus băieților că nu trebuie să ne adoarmă declarațiile celor de la Astra. O să bage cea mai bună echipă, sunt sigur de asta. Dinamo trebuie să fie în play-off, am spus-o de când am venit aici! Acesta este primul obiectiv. Jucătorii și-au revenit, oricum nu puteam juca la egal cu Astra. Suntem la mâna noastră, după aceste jocuri foarte grele. E un meci foarte greu, întâlnim o echipă foarte bună, Edi Iordănescu este un antrenor foarte bun, din noul val. Trebuie să câștigăm și să intrăm în play-off, deși ne va fi foarte greu. Chiar dacă Astra este deja în play-off, jucătorii de acolo sunt profesioniști. Suporterii noștri vor veni iar în număr mare și ne vor împinge de la spate", a mai spus Miriuţă.

Astra - Dinamo LIVE VIDEO. Giurgiu, teritoriu alb-roşu

Deși cei de la Astra s-au răzgândit și au scumpit biletele destinate fanilor dinamoviști, de la 10 lei, la 50 lei, ultrașii promit să meargă oricum în număr foarte mare la Giurgiu, acolo unde Dinamo dă bătălia finală pentru calificarea în play-off.

În jur de 5.000 de dinamoviști se anticipează să facă deplasarea la Giurgiu, mai ales că meciul se va juca sâmbătă, la o oră convenabilă.

Transportul cu autocar și biletul la meci costă 65 de lei, ultrașii urmând să facă o deplasare organizată la Giurgiu, la care se vor adăuga fanii care aleg să meargă pe cont propriu la partida cu Astra.

De la reluarea sezonului, dinamoviștii au revenit în număr mare alături de echipa lui Miriuță. La meciul cu Craiova (2-2), în Ștefan cel Mare au fost peste 10.000 de oameni, la partida de la Chiajna (4-3), jucătorii lui Miriuță au fost încurajați de 3.000 de suporteri, iar la derby-ul cu FCSB (2-2), peste 20.000 de dinamoviști au fost pe Arena Națională, atmosfera fiind una deosebită.

Astra - Dinamo LIVE VIDEO. Iordănescu, despre speculaţii

Au existat o serie de zvonuri că, deja calificată, Astra nu va tura motoarele cu Dinamo, mai ales că are mai mulţi jucători pasibili de suspendare. Edi Iordănescu garantează că giurgiuvenii vor trage tare în meciul de sâmbătă, tehnicianul nefiind interesat de lupta palpitantă care se va da pe ultima sută de metri pentru un loc de play-off.

"Nu-mi pun cariera la perete pentru nimeni. Nu mă interesează nimeni şi nimic în afară de interesul echipei mele şi de al meu personal, iar acela este că noi să performăm. Orice decizie iau este în sprijinul echipei şi aşa am făcut mereu.

Cine mai intră sau nu în play-off nu mă interesează, cu atât mai mult dacă e vorba despre Dinamo, viitorul nostru adversar. Nu este problema mea dacă ei intră sau nu în play-off. Sper să intre cine merită mai mult. Dar cine îşi închipuie scenarii are o fractură de logică. Noi vom juca pentru noi şi atât. Vom trata jocul cu maximă responsabilitate", a spus Iordănescu, pentru Mediafax.

Totuși, Edi Iordănescu admite că se gândește și la meciul de Cupă cu Gaz Metan, transmis de Digi Sport pe 27 februarie, fiind conștient și de problemele pe care le are cu jucătorii aflați la limita suspendării.

"Trebuie să am în faţă imaginea completă. Noi marţi jucăm în Cupă, un obiectiv foarte important pentru noi, iar în weekendul viitor prima etapă de playoff cu 9 jucători la limita suspendării. Trebuie să gândesc pragmatic şi eficient și să iau deciziile corecte", a mai afirmat Iordănescu.

Iaşi - Viitorul LIVE VIDEO. Moldovenii, siguri pe victorie

Dinamo este condamnată să câștige sâmbătă la Astra pentru a-și asigura matematic un loc în play-off, fără a mai sta la mâna rezultatelor. Ionel Dănciulescu (41 de ani), prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Special”, a glumit pe seama celei mai recente declarații pe care a făcut-o Flavius Stoican. Tehnicianul celor de la CSM Poli Iași a dezvăluit cum va aborda tactic partida cu Viitorul, scopul final fiind victoria și, implicit, accesul la masa bogaților din Liga 1.

A fost dezamăgire, frustrare, supărare mare după meciul cu FCSB, dar trebuie să ne concentrăm pe meciul care urmează pentru a vedea în ce parte o luăm, în play-off sau în play-out. Acum, mi-e și frică să mai ajung la meciul cu Astra, după ce l-am auzit pe Flavius Stoican spunând că va câștiga sigur meciul cu Viitorul. Suntem într-o perioadă bună, n-am mai pierdut de foarte mult timp. Ne-am revenit fizic și moral după meciul cu Steaua, iar jucătorii sunt foarte concentrați pentru ceea ce urmează. Am încredere că vom reuși să câștigăm, chiar dacă e o partidă dificilă", a spus Dănciulescu, la Digi Sport.

Stoican a explicat că elevii lui Hagi vor avea viața grea în Moldova, sâmbătă după-amiază.

Cei de la Viitorul o să aibă viață grea cu noi, o să fie presiune, o să facem presing, avem atitudine, determinare. Nu-i lăsăm să gândească, spațiile o să fie mici, deci o să fie... plus oamenii din spate. Deci o să fie un meci greu pentru ei să joace la aceeași capacitate”, a spus și Stoican, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită tot de emisiunea ”Digi Sport Special”.

Iaşi - Viitorul LIVE VIDEO. Ianis crede în propriile forţe

Ianis Hagi spune că echipa lui se va califica pe unul din cele două locuri vacante atâta timp cât va face tot ce-i stă în putință pe terenul de la Iași.

FC Viitorul este în faţa celei de-a treia calificări consecutive în play-off. Ianis Hagi vrea un rezultat pozitiv la Iaşi, unde o remiză este suficientă pentru a păstra campioana în primele şase locuri la finalul sezonului regulat. CSM Poli Iaşi - FC Viitorul este în direct pe Digi Sport 1 sâmbătă, ora 19:45.

Este un meci decisiv. Ori mergem în play-off, ori în play-out. Depinde doar de noi să ne luptăm pentru fiecare minge, mergem să scotem maximum din această partidă. Ne batem ambele echipe pentru un loc de play-off. Suntem echipe în formă, am câștigat ultimele meciuri”, a spus Ianis.

Nici vremea nefavorabilă nu-l sperie pe Ianis Hagi, care nu vede nicio problemă privind adaptarea la temperaturile mici. ”Cred că va fi un meci destul de frumos, chiar dacă vremea nu va fi favorabilă, noi mergem să ne luptăm. Suntem pregătiti, și la Constanta e frig, peste tot în România e frig, deci suntem obișnuiți. Nu este o problemă cu adaptarea. Am mai jucat pe zăpadă, nu este pentru prima dată”, a mai spus căpitanul de la FC Viitorul.

Depinde numai de noi, mergem acolo să ne batem, să luptăm pentru fiecare minge și sperăm să ieșim învingători la finalul meciului. Știu că strategia la acest club e să promoveze mereu tineri, din academie și primul obiectiv acesta e.

După aceea vin celelalte lucruri, cum a fost anul trecut, când au meritat să câștige. Anul acesta am luat-o de la zero și sperăm să intrăm în play-off și să terminăm cât mai sus în campionat.

Sincer să fiu, nu mă interesează celelalte meciuri, pentru că știu că depinde numai de noi și dacă noi câștigăm intrăm în play-off. Jucăm pentru noi, nu ne uităm în curtea altcuiva”, a mai zis Ianis.

Iaşi - Viitorul LIVE VIDEO. Campioana, incincibilă cu Ianis căpitan

Viitorul mai are nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de locul din play-off. Ianis Hagi s-a întors de la Fiorentina acum 5 săptămâni şi de câte ori a purtat banderola de căpitan, Viitorul nu a pierdut nicio partidă. Se socotesc aici partidele oficiale, dar şi amicalele din anul 2018. Hagi jr. a fost achiziţionat de la Fiorentina cu 2 milioane de euro plus 30% dintr-un viitor transfer. Gheorghe Hagi i-a acuzat pe şefii echipei italiene, în special pe directorul sportiv Pantaleo Corvino, că nu i-au folosit fiul pentru că este român.

În partidele oficiale din 2018, Viitorul are 2 victorii şi un egal. Ianis Hagi a înscris două goluri în meciurile din campionat din acest an.

PARTIDELE OFICIALE DIN 2018

  • Viitorul- Astra 1-1
  • Juventus- Viitorul 0-1
  • FC Viitorul-FC Botoşani 2-1

Programul partidelor din Liga 1, în acest weekend

S-a jucat deja:

CS U Craiova - ACS Poli Timişoara 1-1

Sâmbătă, 24 februarie:

FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş, ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

CSM Poli Iaşi - FC Viitorul, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Astra Giurgiu - Dinamo, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Duminică, 25 februarie:

Juventus București - CFR Cluj, ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

FCSB - Sepsi Sf Gheorghe, ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Luni, 26 februarie:

Concordia Chiajna - FC Voluntari, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Etichete: play off , astra dinamo , play-off liga 1 , liga 1 play off , liga 1 playoff , liga 1 online , iasi viitorul live , program playoff , meciuri decisiv play-off , meciuri decisive playoff , astra dinamo online , unde vad astra dinamo , astra dinamo live video , astra dinamo ultima etapa , iasi viitorul online , liga 1 partide online


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Își poate face bagajele! Tottenham și-a anunțat unul dintre fundașii centrali că va fi OUT la vară
Tottenham Hotspur FC v Burnley FC, Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom - 05 Jan 2024
"Halep, pusă pe jar!" Ce scrie presa internațională despre primul meci al Simonei după suspendare
MIAMI GARDENS FL - MARCH 15: Simona Halep is seen on the practice court during the 2024 Miami Open at Hard Rock Stadium
Recomandările redacției
koltsov
Cauza morții lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka

Konstantin Koltsov, partenerul jucătoarei de tenis Aryna Sabalenka, a încetat din viaţă la vârsta de 42 de ani.

”Dacă l-ai avea pe Mbappe în fața ta, ce sfat i-ai da?”. Luis Figo a răspuns fără ezitare
Drama Arynei Sabalenka: tatăl și iubitul ei, foști hocheiști, au murit la aceeași vârstă
Tennis : Us Open 2023 - Aryna Sabalenka - Bielorussie Tennis : US open 2023 - 08/09/23 ChrysleneCaillaud/Panoramic PUBLI
Nici n-a stat pe gânduri! Pepe l-a trimis la Real Madrid, Cancelo a dat răspunsul pe loc
FC Barcelona v SSC Napoli: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 12 Mar 2024
Citește și
Mircea Lucescu a avut un mesaj clar pentru fanii Rapidului înaintea primului meci din play-off
lucescu-mircea
Cum vor suporterii de la FCSB să ”lovească” în Gigi Becali după umilința cu Rapid
scenografie
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Rapid a făcut spectacol cu echipele din play-off, dar, dacă se menține trendul, FCSB va ieși campioană
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat