bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
FOTBAL:ROMANIA-IRLANDA DE NORD, AMICAL (22.03.2024)
Vestea bună primită de CFR. A părăsit lotul României accidentat, dar este apt pentru meciul cu Sepsi
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

News Alert Când se va da decizia în cazul Sepsi - U Craiova 1948. Ce s-a întâmplat la Comisia de Recurs

articol scris de Digi Sport
07.03.2023, 19:24

Comisia de Recurs din cadrul FRF a amânat anunțarea unui verdict în ”cazul Sepsi - U Craiova 1948”, după ce în primă instanță gruparea covăsneană a câștigat la ”masa verde”, în urma scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

meci
Sepsi - U Craiova 1948 / Foto: Digi Sport
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Când se va da decizia în cazul Sepsi - U Craiova 1948. Ce s-a întâmplat la Comisia de Recurs

UPDATE 19:20 Comisia de Recurs a amânat un verdict pentru joi, 9 martie. Motivul amânării ar fi legat de analizarea probatoriului depus de către clubul U Craiova 1948.

Prezent la sediul LPF, unde se judecă acest caz, finanțatorul de la U Craiova 1948, Adrian Mititelu, s-a declarat încrezător că va avea câștig de cauză, iar meciul va fi rejucat.

"Sunt foarte optimist că vom juca meciul cu Sepsi. Toate argumentele din dosar sunt în favoarea noastră, a fost o eroare a arbitrului. Nu există în Europa un meci care să se întrerupă, iar o echipă să câștige cu 3-0. Meciul se va juca săptămâna viitoare, nu văd altă posibilitate din punct de vedere juridic.

Sepsi ar fi un fel de Flacăra Moreni a fotbalului românesc, nu cred că vor să intre așa în play-off. Sunt convins că miercurea sau joia viitoare ne vom vedea la Sfântu Gheorghe. Ce să mai facem la TAS? Decizia la TAS ar fi egală cu zero, frecție la picior de lemn. Dacă se decide în etapa a patra sau a cincea din play-off?


Acum abia se pronunță pe probatoriul pe care l-am depus la dosar. Deci n-ar fi o surpriză dacă am avea o decizie joi. Dar nu e nicio problemă, avem timp", a spus Adrian Mititelu, înainte de decizia Comisiei de Recurs.


În urmă cu 5 zile, Comisia s-a reunit pentru prima dată, dar a amânat decizia pentru astăzi. Cei de la Sepsi nici nu concep că hotărârea inițială poate fi schimbată, deși au susținut că nu și-ar fi dorit ca rezultatul meciului să fie stabilit ”în birouri”. De partea cealaltă, clubul U Craiova 1948, în frunte cu patronul Adrian Mititelu, cere ca partida să se rejoace.

  • Există și varianta, puțin probabilă, a unei noi amânări.

După etapa a 29-a, Sepsi este pe locul șase, la două puncte în fața lui U Craiova 1948, dar oltenii par că au un avantaj înaintea ultimei runde, având în vedere adversarii. Covăsnenii joacă la București, împotriva FCSB-ului, iar oltenii au meci la Sibiu, cu Hermannstadt.

Totuși, Sepsi se califică în play-off cu două rezultate din trei la meciul cu FCSB. Indiferent de ce va face U Craiova 1948, covăsnenii termină pe locul șase cu măcar un punct scos pe Arena Națională.

Toate aceste calcule sunt valabile în cazul în care clasamentul rămâne așa cum este la finalul etapei a 29-a. Ce se poate schimba? Rezultatul meciului direct dintre Sepsi și U Craiova 1948, decis la ”masa verde” cu victorie pentru covăsneni, pentru că jocul a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

Dacă meciul se va rejuca și oltenii ar câștiga, ar fi în play-off indiferent de rezultatele meciurilor din etapa a 30-a a sezonului regulat. Dacă va câștiga Sepsi sau va fi o remiză la eventuala rejucare, ultima echipă calificată în play-off se va decide în funcție de rezultatele din ultima rundă. 

Toate scenariile:

  • Victorie Sepsi la rejucare: covăsnenii se califică în play-off dacă scot măcar un punct cu FCSB, U Craiova 1948 se califică în play-off dacă se impune la Sibiu și Sepsi pierde pe Arena Națională
  • Egal la rejucare: Sepsi se califică în play-off dacă o învinge pe FCSB și U Craiova 1948 nu câștigă la Sibiu. Oltenii termină pe locul șase dacă obțin măcar același rezultat cu ardelenii
  • Victorie U Craiova 1948 la rejucare: echipa lui Nicolo Napoli se califică în play-off indiferent de rezultatul meciului FCSB - Sepsi

Clasamentul din Liga 1

Adrian Mititelu, pregătit să meargă la TAS

În cazul în care Comisia de Recurs va menține prima decizie, 3-0 pentru Sepsi, Adrian Mititelu susține că va merge la TAS, chiar dacă este conștient că acolo procesul ar dura foarte mult și o eventuală victorie nu ar mai avea efectul dorit.

Noi suntem cu un punct mai mult decât Sepsi. Meciul se va juca 100%, nu există nici 1% șanse să nu se joace. Eu sunt uimit că celor de la Sepsi le e frică de un meci.

Am vorbit la Ligă, am făcut o adresă, meciul se poate juca miercuri sau joi. Meciul se va juca 100%. Miercuri sau joi se va juca Sepsi - FC U.

E clar că mergem la TAS dacă nu se schimbă decizia, dar ar fi degeaba. N-am spus că mă retrag, am spus că voi face un gest foarte important. Nu are la ce urgență să se judece, nu se poate decide în două săptămâni la TAS. Un eventual câștig la TAS nu ar avea niciun efect.

Rețineți, nu există în regulament întreruperea meciului pentru xenofobie. Deocamdată, avem un meci important la Sibiu, foarte greu, cum are și Sepsi la FCSB. Noi putem să intrăm în play-off și dacă rămâne decizia. N-are cum să nu se dea rejucare, înseamnă că nu se respectă regulamentele și se fac clasamente pe alte criterii”, a declarat Adrian Mititelu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Laszlo Dioszegi: ”Nu vor merge la TAS, nu au nici 1% șanse!”

"Nu avem nicio așteptare. Nici nu mă mai gândesc la el. De o lună de zile, doar despre asta se vorbește. Ce dă Dumnezeu așa o să fie. Nu ne-am gândit la așa ceva. mâine vom vedea ce decizie ia Comisia, iar după aia vom analiza.

Niciodată nu iau decizii la cald, nu iau decizii singur. Vom analiza situația atunci pe moment. Acum, nici nu vreau să mă gândesc. Luăm în calcul orice scenariu. Dacă se rejoacă meciul, am o singură întrebare. Când se va rejuca, pentru că nu mai e timp, numai dacă decalăm puțin play-off-ul și play-out-ul.

La TAS nu au nicio șansă. Nu vor merge la TAS, acolo nu au nici 1% șanse. Știm că UEFA și FIFA sancționează foarte drastic xenofobia. Au toleranță zero. Nici timpul nu este un aliat. Mâine, TAS-ul nu o să ia o decizie și imediat începe play-off-ul și play-out-ul”, a spus Laszlo Dioszegi, la emisiunea Liga Digi Sport, în urmă cu aproximativ 10 zile.

Etichete: sepsi - u craiova 1948 , verdict sepsi craiova , comisia recurs frf , decizie sepsi craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Exclusiv Daniel Pancu, susținere totală pentru Liviu Ungurean: ”E principalul factor pentru revenirea Rapidului!”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (20.08.2022)
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv Reacția lui Victor Angelescu, după ce în stenograme a apărut că Daniel Niculae l-a sunat pe arbitru înaintea meciului
Sebastian Colțescu / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale