Spain: Sevilla FC - CFR 1907 Cluj Wanderers. UEFA Europa League, round of 16
N-au mai avut milă: Dan Petrescu, făcut praf în Coreea de Sud!
dan petrescu
”Trebuie să fie dezamăgiți”. Dan Petrescu, mesaj pentru jucători, după eliminarea din Liga Campionilor Asiei
Madrid, Spain. 30 April, 2022. Tennis: Mutua Madrid Open tennis tournament - Madrid, Individual, Women: Paula Badosa (Spain) V Simona Halep (Romania). Credit: EnriquePSans/Alamy Live News
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open, LIVE pe Digi Sport 2
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
CFR Cluj CFR Cluj
2 - 0
Academica Clinceni Academica Clinceni
Lu 29.11.2021 20:30

CFR Cluj - Academica Clinceni 2-0. Campioana a controlat jocul și s-a impus fără probleme. Opt puncte diferență față de FCSB

29.11.2021, 22:29

  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

CFR Cluj s-a impus fără emoții, 2-0 în fața ”lanternei roșii” Academica Clinceni, în ultimul joc al etapei a 17-a din Liga 1.

Partida din Gruia a început cum nu se putea mai bine pentru elevii lui Dan Petrescu. Costache, lansat excelent de Cprian Deac, l-a ”executat” pe Ureche în minutul 6 cu un șut la colțul scurt.

CFR Cluj - Academica Clinceni 2-0. Campioana a refăcut diferența de opt puncte față de FCSB în fruntea Ligii 1

Sigurjonnson l-a servit pe Costache în minutul 17, însă execuția acrobatică a autorului primului gol a ocolit spațiul porții. La finalul primei jumătăți de oră, rolurile s-au inversat, iar tânărul atacant i-a pus mingea pe cap mijlocașului islandez, care nu a ratat dintr-o poziție foarte bună.

Până la pauză, Robert Ion a semnat singura ocazie a ilfovenilor, iar Omrani a trecut pe lângă golul trei al echipei sale. În actul secund a existat doar o echipă pe teren. CFR Cluj a ratat desprinderea pe tabelă în mai multe rânduri.

Norocul la ”torpila” lui Sigurjonnson din minutul 47 și intervențiile lui Ureche în fața lui Omrani și Sacko, în minutele 57 și 58, au păstrat scorul înregistrat la pauză. Spre final, elevii lui Ionuț Chirilă au încercat timid să reducă din diferență, dar fără izbândă.

Grație acestui succes, CFR Cluj a adunat 45 de puncte și a refăcut diferența de opt lungimi de următoarea clasată FCSB. De partea cealaltă, Academica Clinceni pare condamnată la retrogradare, cu doar patru puncte obținut în 17 meciuri.

VIDEO Rezumat CFR Cluj - Academica Clinceni 2-0


Știrea inițială:

CFR Cluj-Academica Clinceni este unul dintre cele mai disproporţionate dueluri din Liga 1 şi nu este vorba doar despre meciurile disputate de cele două echipe pe un teren anume.

  • CFR Cluj-Academica Clinceni, luni, ora 20:30, în direct pe Digi Sport 1. Partida poate fi urmărită şi în aplicaţia Digi Sport, dar şi pe siteul digisport.ro

CFR Cluj şi Academica s-au întâlnit de şapte ori până acum, în istoria prezenţelor echipei ilfovene în Liga 1, şi de fiecare dată a învins echipa campioană. Indiferent cine s-a aflat pe banca lor, Petrescu, Iordănescu sau Şumudică, vişiniii s-au impus de fiecare dată.

La toate cele şapte dueluri directe, echipa din Clinceni a fost condusă de Ilie Poenaru, iar în această seară, echipa se va prezenta pentru prima dată cu alt antrenor, Ionuţ Chirilă.

CFR Cluj-Academica Clinceni, Live Video şi Text 20:30, Digi Sport 1

Iar Chirilă are parte de un context total nefavorabil. Echipa este pe ultimul loc, restanţele financiare la echipă sunt mari, iar lotul, şi aşa foarte slab numeric şi valoric, este decimat de accidentări şi de suspendări.

Dan Petrescu îşi dă însă seama că tocmai problemele imense de la Academica ar putea crea o relaxare păguboasă jucătorilor săi. Echipa vine după o nouă înfrângere în Conference League, 1-2 cu Randers, aşa că nici moralul nu este tocmai strălucit. 

"E normal să fim supărați cu toții, după o înfrângere (n.r. cu Randers) nu e ușor. E clar că e puțină oboseală, s-au strâns vreo 31 de meciuri. Toată lumea e obosită, dar trebuie să mergem înainte, pentru că mai avem șase meciuri în acest an și trebuie să fim uniți.

Sunt preocupat, pentru că știu cât de greu va fi meciul de mâine (n.r. de azi), chiar dacă o să râdeți de mine. Prima cu ultima, în orice campionat sunt mereu rezultate surpriză. Mi-e frică de acest lucru, mai ales că venim după o înfrângere și moralul nu este bun. Ne așteptam la mai mult în meciul din Europa.

Am văzut ieri și astăzi (n.r. sâmbătă şi duminică) ultimele meciuri și echipa a jucat mai bine de când a venit Ionuț Chirilă. Numai la Craiova au pierdut fără drept de apel. Cu FCSB trebuia să bată, cu Rapid au avut două penalty-uri împotrivă și meritau să câștige. Cred că a făcut lucruri bune, în atac echipa joacă mai bine, problema a fost în apărare, dar eu zic că au avut și mult ghinion", a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului.

Ionuţ Chirilă: "Suntem secerați numeric și valoric". CFR Cluj-Academica este de la 20:30, Live Video şi Text pe Digi Sport 1

Opt jucători importanți pentru Academica Clinceni sunt accidentați sau suspendați: Pârvulescu, Gardoș, Filip, Achim, Moulin, Ventura, Omoh, Kazlauskas. Antrenorul echipei ilfovene, Ionuț Chirilă, a anunțat că a luat câțiva juniori pentru a strânge un lot de 18 jucători.

"Practic, linia noastră de mijloc nu există. Atunci, astea sunt condițiile în care mergem să jucăm contra lui CFR. Vom face tot ce putem pentru a ne apăra șansele cu demnitate. Nu mai poate fi vorba despre relații de joc și automatisme. Suntem o echipă mică. Suntem secerați din punct de vedere numeric și valoric. Am luat doi copii de la juniori, pentru a face o listă de 18 jucători.

Este îngrozitor de greu, dar trebuie să luptăm. Nu mai vorbesc că plecăm cu autocarul și ne întoarcem cu autocarul... Vineri, suntem programați să jucăm contra lui Dinamo. Nu știu cum ne vom reface din punct de vedere fizic. E prima dată când știu echipa de start cu două zile înaintea meciului. Nu am dubii, pentru că nu am soluții", a spus Ionuț Chirilă.

CFR Cluj CFR Cluj
Academica Clinceni Academica Clinceni
  • 90+2 final
    Final meci

    CFR Cluj - Academica Clinceni 2-0.

  • 87 s s
    Schimbare Academica Clinceni

    De Amorim iese, Goma intră.

  • 87 s s
    Schimbare CFR Cluj

    Deac îi lasă locul lui Gîdea.

  • 78 s s
    Schimbare CFR Cluj

    Bordeianu intră în locul lui Costache.

  • 78 s s
    Schimbare CFR Cluj

    Omrani este schimbat cu Chipciu.

  • 69 s s
    Schimbare Academica Clinceni

    Gavra iese, Cioiu intră.

  • 69 s s
    Schimbare Academica Clinceni

    Cascini este înlocuit cu Filip.

  • 69 s s
    Schimbare CFR Cluj

    Sigurjonnson îi lasă locul lui Păun.

  • 69 s s
    Schimbare CFR Cluj

    Iese Sacko, intră Debeljuh.

  • 58 oc oc
    Ocazie CFR Cluj

    O pasă ideală a lui Deac îl lasă pe Sacko singur cu Ureche, însă portarul Clinceniului are o nouă intervenție salvatoare.

  • 57 oc oc
    Ocazie CFR Cluj

    Goalkeeper-ul Academicii are o paradă superbă la un șut puternic al lui Omrani din marginea careului.

  • 47 oc oc
    Ocazie CFR Cluj

    Sigurjonnson lansează o ”torpilă” din afara careului, dar balonul trece puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Ureche.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+1 fr1
    Final repriza 1
  • 43 oc oc
    Ocazie Academica Clinceni

    Susic trimite o centrare perfectă, Omrani reia din voleu, portarul Ureche nu schițează niciun gest, însă mingea trece pe lângă poartă.

  • 37 oc oc
    Ocazie Academica Clinceni

    Robert Ion încearcă să-l surprindă pe Hindrich cu o execuție la colțul scurt dintr-o lovitură liberă din lateral, dar portarul clujenilor este la post.

  • 29 g g
    Gol

    Costache își trece în cont și un assist. Autorul primului gol îl servește pe Sigurjonnson care marchează cu o lovitură de cap din apropierea porții.

  • 25 cg cg
    Cartonaş galben Academica Clinceni

    William De Amorim este avertizat pentru o simulare în careul ardelenillor.

  • 17 oc oc
    Ocazie CFR Cluj

    Sigurjonnson este liber pe flancul drept, îl găsește cu o centrare pe Costache în jurul punctului de la 11 metri, însă reluarea acrobatică a tânărului atacant trece mult pe lângă poartă.

  • 6 g g
    Gol

    Costache este lansat în adâncime de Ciprian Deac și-l ”execută” la colțul scurt pe Ureche.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Ionuț Coza
Ionuț Coza
Vlad Bârleanu
Florin Pucheanu
teren fotbal
O. Hindrich
M. Sušić
R. Bouhenna
M. Cestor
F. Ștefan
C. Deac
B. Adjei-Boateng
R. Sigurjónsson
H. Sacko
B. Omrani
V. Costache
K. Letica
C. Manea
D. Graovac
M. Bordeianu
A. Păun
A. Chipciu
M. Gîdea
G. Debeljuh
D. Alibec
A. Păun
F. Achim
CFR Cluj Dan Petrescu
A. Ureche
G. Pashov
A. Bilali
R. Patriche
M. Holzmann
B. Cascini
A. Chandarov
R. Ion
C. Gavra
William
A. Vellios
M. Cioiu
V. Dumitrache
I. Ștefan
S. Goma
L. Filip
M. Stekelenburg
Ionuț Chirilă Academica Clinceni

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media