Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
CFR Cluj CFR Cluj
0 - 1
FCSB FCSB
Du 17.04.2022 20:30

CFR Cluj - FCSB 0-1. "Roș-albaștrii" au relansat lupta la titlu. Campioana, un singur șut pe poartă și om eliminat

17.04.2022, 22:15

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Lupta la titlu e relansată. FCSB s-a impus cu 1-0 pe terenul campioanei CFR Cluj, după un meci în care campioana a avut un singur șut pe poartă, iar "roș-albaștrii" au atacat mult și au avut și o bară. Doar două puncte au mai rămas între cele două echipe.

CFR Cluj - FCSB 0-1. Octavian Popescu a marcat singurul gol al meciului

Meciul a început cu FCSB în atac, iar șuturile lui Olaru și Tănase au fost reținute de Bălgrădean. Octavian Popescu și-a încercat de două ori șansa: mai întâi a tras direct în brațele portarului, iar apoi nu a nimerit poarta din lovitură liberă.

Ovidiu Popescu a avut o acțiune personală, finalizată cu un șut peste poartă. Din minutul 43, campioana a rămas fără Susic, care a primit direct cartonaș roșu pentru un fault dur la Olaru.

Din acel moment, Dan Petrescu a betonat și mai mult defensiva începând cu repriza a doua, după ce în prima nu a avut niciun șut pe poartă.

CFR Cluj - FCSB 0-1. Între cele două echipe au mai rămas două puncte

Partea secundă a început tot cu FCSB în atac, iar șutul lui Edjouma a fost reținut de Bălgrădean. Apoi execuția lui Cordea a fost deviată în corner. Același Edjouma nu a avut noroc nici peste câteva minute, după ce Cristea nimerise bara în aceeași fază.

După câteva cornere, Radunovic și Ianis Stoica au nimerit în blocaj. Apoi același Edjouma, care a intrat la pauză, a mai avut două șanse.

Atacurile roș-albaștrilor au fost fructificate în minutul 74, prin Octavian Popescu, însă prelungirile au fost de foc.

FCSB a ratat o ocazie mare, însă CFR a irosit o șansă pur și simplu imensă, când portarul Târnovanu a făcut minuni.

CFR Cluj - FCSB s-a terminat 0-1, iar între cele două echipe au mai rămas două puncte.

VIDEO cu rezumatul meciului CFR Cluj - FCSB 0-1:


Știrea inițială:

Derby-ul rundei cu numărul 5 din play-off-ul Ligii 1, CFR Cluj - FCSB, poate fi urmărit de la ora 20:30, în direct pe Digi Sport 1, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS-RDS.

CFR Cluj - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1

Partida care poate decide în mare măsură titlul sau, dimpotrivă, să ”arunce în aer” finalul de campionat se va disputa cu casa închisă. Toate biletele au fost epuizate cu câteva zile înaintea jocului.

Meciul dintre CFR Cluj și FCSB va fi arbitrat de Istvan Kovacs, cel mai bine cotat central român al momentului, fiind știute problemele de sănătate pe care le are Ovidiu Hațegan.

CFR Cluj - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1. Confruntări directe și statistici

UPDATE 13:15 - Ultima victorie a FCSB-ului în Gruia datează din 10 august 2014. Atunci, Cristi Tănase înscria unicul gol al partidei câștigate de roș-albaștri la limită, 1-0.

UPDATE 11:45 - Dan Petrescu pare tentat să trimită în teren cei mai experimentați jucători, pentru a estompa elanul roș-albaștrilor. Tehnicianul se pare că va miza între buturi, cel mai probabil, pe Cristian Bălgrădean (34 de ani), care nu a mai apărat din 5 februarie 2022, de la meciul Universitatea Craiova - CFR 1-1. În lot are șanse să fie inclus, drept rezervă pentru ”Pufi”, și ”uriașul” Karlo Letica (24 de ani), considerat la un moment dat una dintre speranţele fotbalului croat.

Cu șase meciuri rămase până la finalul sezonului, inclusiv acesta, CFR Cluj are cinci puncte avans față de FCSB în fruntea clasamentului Ligii 1. O victorie ar duce gruparea din Gruia la opt lungimi avans și ar fi aproape imposibil pentru vicecampioană să mai refacă diferența. În schimb, un succes al roș-albaștrilor ar duce-o pe FCSB la două puncte de trupa lui Dan Petrescu și Liga 1 ar avea parte de un final electrizant.

O remiză în Gruia i-ar conveni de minune Unviersității Craiova, care s-a impus la Constanța, 3-0 cu Farul, și este în acest moment la un singur punct de FCSB și la șase în spatele lui CFR Cluj.

  • 64 de întâlniri directe s-au înregistrat între cele două echipe la nivelul primei ligi, 18 victorii CFR Cluj, 24 de rezultate de egalitate și 22 de succese FCSB.
  • Gabriel Debeljuh, cu 11 goluri, este golgheterul lui CFR Cluj în acest sezon, în timp ce Florin Tănase este cel mai bun marcator la FCSB-ului, cu 15 reușite.

Dan Petrescu și Toni Petrea s-au duelat de două ori de pe bancă. ”Bursucul” s-a impus o dată, 2-0, pe 31 iulie 2020, iar cealaltă partidă s-a încheiat la egalitate, în returul sezonului regulat, pe 23 ianuarie 2022, 3-3.

CFR Cluj - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1. Declarații

Cristi Balaj, președintele clubului CFR Cluj, și Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, au avut un dialog de la distanță, iar arbitrajul a fost tema centrală. Mai întâi, Balaj i-a ironizat pe cei de la FCSB, sugerând că responsabilitatea la echipă nu-i aparține antrenorului, ci patronului. În schimb, la CFR Cluj, singurul responsabil este Dan Petrescu.

Gigi Becali (63 de ani) crede că un succes al echipei lui Anton Petrea (47 de ani) va avea un efect extraordinar în derularea ulterioară a play-off-ului. De aceea le-a și transmis jucătorilor un mesaj public. ”Dacă vom câștiga duminică, suntem campioni!”, a spus Becali, în exclusivitate, la Digi Sport.

Chiar dacă CFR-ul s-ar distanța la opt puncte de FCSB cu o victorie duminică, Dan Petrescu este de părere că titlul nu ar fi jucat.

Presiune e pe ambele echipe. Când ești antrenor la CFR Cluj și FCSB, tot timpul ai presiune. Nu este decisiv meciul, asta este opinia mea”, a declarat Dan Petrescu.

În schimb, antrenorul FCSB-ului se așteaptă la un joc extrem de dificil împotriva CFR-ului și crede că un eventual eșec al echipei sale va decide într-o proporție destul de mare campioana României din acest sezon.

"O deplasare pe terenul echipei de pe primul loc. O echipă care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Au un lot valoros, numeros, care se menține pe primul loc de ceva timp. Mergem încrezători, pentru un joc bun și vrem să câstigăm, indiferent de ce echipă întâlnim.

E un meci important pentru ambele echipe. Dacă nu vom reuși să caștigăm, distanța se mărește. Se poate întampla orice în cele cinci jocuri, dar dacă nu vom câștiga mâine seară vor lua o opțiune importantă pentru câstigarea campionatului”, a spus Petrea.

CFR Cluj - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1. Roș-albaștrii schimbă defensiva ”tip”

În săptămâna partidei, Toni Petrea a primit o veste proastă: nu se va putea baza pe Paulo Vinicius, din cauza unei probleme medicale.

Fundașul brazilian revenise de curând după a altă accidentare și fusese integralist cu Universitatea Craiova și FC Voluntari, însă va rata duelul de la Cluj.

Paulo Vinicius, ”stâlpul defensivei” FCSB-ului din acest sezon, va fi înlocuit cu Andrei Miron în centrul apărării, unde fostul jucător de la FC Botoșani va face ”cuplu” cu Iulian Cristea.

Paulo Vinicius nu va fi singurul jucător din defensiva ”tip” a FCSB-ului din acest sezon care nu va evolua la Cluj. În aceeași situație este și Valentin Crețu, înlocuit cu Ovidiu Popescu și la partida de runda trecută cu FC Voluntari, din cauza evoluțiilor din ultimul timp, care au lăsat de dorit.

Ovidiu Popescu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai FCSB-ului pe Arena Națională, astfel că, aproape sigur, își va păstra locul în formula de start și la Cluj.

Cum poate arăta FCSB cu CFR Cluj:

  • Târnovanu - Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru - I. Stoica, Tănase, Oct. Popescu

Echipa probabilă a celor de la CFR Cluj:

  • Bălgrădean - Graovac, Yuri, Burcă - Susic, Deac, Boateng, Bordeianu, Camora - Omrani, Petrila
CFR Cluj CFR Cluj
FCSB FCSB
  • 90+5 fr2
    Final repriza 2

    CFR Cluj - FCSB se termină 0-1.

  • 90+3 oc
    Ocazie CFR Cluj

    După o centrare din lovitură liberă, mingea sare la Bîrligea, care trimite primul șut al campioanei pe poartă, dar Târnovanu apără senzațional.

  • 90+2 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Vali Gheorghe e avertizat

  • 90+2 oc
    Ocazie FCSB

    Ianis Stoica și oaidă nu-l pot învinge pe Bălgrădean, iar ultimul face și henț.

  • 88 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Târnovanu e avertizat.

  • 86 s
    Schimbare CFR Cluj

    Păun intră în locul lui Bordeianu.

  • 86 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Yuri e avertizat.

  • 83 s
    Schimbare FCSB

    Oaidă intră în locul lui Octavian Popescu.

  • 78 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Tănase e avertizat.

  • 78 s
    Schimbare CFR Cluj

    Dugandzic intră în locul lui Omrani.

  • 77 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Bordeianu e avertizat.

  • 76 s
    Schimbare CFR Cluj

    Bîrligea intră în locul lui Petrila.

  • 75 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Octavian Popescu e avertizat.

  • 74 g
    Gol FCSB

    Octavian Popescu șutează din afara careului, mingea e deviată de Graovac și intră în poartă.

  • 72 s
    Schimbare FCSB

    Vali Gheorghe intră în locul lui Cordea.

  • 69 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Boateng e avertizat.

  • 68 oc
    Ocazie FCSB

    Octavian Popescu îi așează mingea lui Edjouma, care șutează din 15 metri, dar Bălgrădean reține.

  • 67 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Cordea e avertizat.

  • 60 oc
    Ocazie FCSB

    Edjouma șutează de la distanță, iar mingea trece foarte aproape de poartă.

  • 53 oc
    Ocazie FCSB

    Un nou corner îl găsește pe Radunovic, care șutează în blocaj, iar Ianis Stoica face și el același lucru.

  • 50 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Camora e avertizat.

  • 49 oc
    Ocazie FCSB

    După o nouă centrare din corner, Cristea trimite cu capul în bară, mingea ajunge la Edjouma, care trimite direct în brațele lui Bălgrădean.

  • 49 oc
    Ocazie FCSB

    Tănase centrează din corner, mingea e respinsă până la Cordea, care șutează, dar Burcă deviază în corner.

  • 46 oc
    Ocazie FCSB

    Crețu centrează de pe dreapta, mingea e respinsă până la Edjouma, care șutează din prima, dar Bălgrădean reține.

  • 46 s
    Schimbare FCSB

    Edjouma intră în locul lui Șut.

  • 46 s
    Schimbare FCSB

    Ianis Stoica intră în locul lui Olaru.

  • 46 s
    Schimbare CFR Cluj

    Yuri intră în locul  lui Debeljuh.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+2 fr1
    Final repriza 1

    La pauză, CFR Cluj - FCSB 0-0.

  • 43 cr
    Cartonaş roşu CFR Cluj

    Susic primește direct cartonaș roșu pentru un fault dur la Olaru.

  • 42 oc
    Ocazie FCSB

    Ovidiu Popescu îl driblează pe Bordeianu și șutează din afara careului, dar mingea trece peste poartă.

  • 28 oc
    Ocazie FCSB

    Octavian Popescu execută o lovitură liberă, dar mingea lovește plasa laterală.

  • 26 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Șut e avertizat.

  • 21 oc
    Ocazie FCSB

    Tănase pasează pentru Octavian Popescu, care șutează în diagonală, dar Bălgrădean reține.

  • 15 oc
    Ocazie FCSB

    După o aruncare de la margine, Tănase șutează direct pe poartă, din unghi, dar Bălgrădean reține.

  • 4 oc
    Ocazie FCSB

    Tănase îi paseză lui Olaru, care șutează din unghi, direct pe poartă, dar Bălgrădean reține.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs
Vasile Marinescu și Daniel Mitruți
teren fotbal
C. Balgradean
M. Susic
D. Graovac
A. Burca
M. Camora
C. Deac
N. Boateng
M. Bordeianu
B. Omrani
G. Debeljuh
C. Petrila
O. Hindrich
C. Manea
Y. Matias
A. Chipciu
A. Paun
C. Negut
L. Cvek
G. Birligea
M. Dugandzic
A. Vlad
F. Coman
CFR Cluj Dan Petrescu
S. Tarnovanu
V. Cretu
I. Cristea
G. Miron
R. Radunovic
O. Popescu
A. Sut
D. Olaru
A. Cordea
F. Tanase
O. Popescu
I. Dumiter
M. Edjouma
I. Stoica
V. Gheorghe
O. Perianu
R. Oaida
I. Mamut
Anton Petrea FCSB

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media