Vejle Boldklub - FC Copenhagen, 3F Superliga, football, Denmark, Vejle
Costel Gâlcă a spus cum va gestiona relația cu Mihai Rotaru în privința deciziilor tehnice: ”O să fiu clar”
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Copos negociază vânzarea Rapidului. Gruia Stoica a confirmat că e interesat de giuleșteni

19.03.2013, 12:07

UPDATE 18:00 Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marţi, agenţiei Mediafax, că echipa ar rămâne pe mâini bune în cazul în care omul de afaceri Gruia Stoica cumpără gruparea giuleşteană.

rapid stadion giulesti
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

"M-aş bucura enorm de mult pentru Rapid dacă se realizează tranzacţia cu domnul Gruia Stoica. Este un om extraordinar, un om potent financiar, l-am cunoscut acum câteva zile. Rapid rămâne pe mâini bune, categoric. Ar fi cea mai mare bucurie pentru mine ca dânsul să preia clubul.", a spus Copos.

Oficialul rapidist susţine că este dispus să cedeze gratuit acţiunile pe care le deţine cu condiţia ca Gruia Stoica să preia datoriile care rămân după admiterea tabelului de creanţe de către Tribunalul Bucureşti în dosarul de insolvenţă al clubului. "Pe mine nu mă interesează niciun ban, preţul chiar nu contează. Noi am cheltuit în ultimii ani 23,5 milioane de euro şi suntem dispuşi să renunţăm la tot. Cumpărătorul ar trebui să achite ceea ce rămâne după insolvenţă, după definitivarea tabelului de creanţe.", a afirmat George Copos.

Acţionarul majoritar al grupării giuleştene îşi reproşează că nu a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în 2008, când a preluat administrarea clubului de la investitorul Fathi Taher. "Cea mai mare greşeală a fost că am gândit cu inima. În 2008 trebuia să ducem clubul în insolvenţă. Am crezut însă că îl putem salva şi altfel, dar nu am reuşit.", a adăugat George Copos.

Omul de afaceri Gruia Stoica a precizat într-un comunicat de presă remis, marţi, că analizează propunerea făcută de acţionarul majoriotar al FC Rapid, George Copos, privind cumpărarea grupării giuleştene.


"A existat o invitaţie la dialog din partea domnului George Copos, pentru cumpărarea clubul de fotbal Rapid, invitaţie pe care am onorat-o cu plăcere, dar care, încă, nu s-a finalizat prin adoptarea unei decizii. Analizăm în continuare propunerea făcută. Lucrurile sunt încă fluide, iar o decizie nu este încă cristalizată.", menţionează omul de afaceri care ocupă funcţia de preşedinte al Grampet Group.

Gruia Stoica susţine că înainte de a lua o decizie privind achiziţia clubului de fotbal va efectua un audit amănunţit. "Cu siguranţă că nu voi decide să preiau clubul de fotbal Rapid fără un audit amănunţit. Sutele de mii de fani al Rapid-ului, dar şi cei aproximativ 9.000 de angajaţi ai Grampet Group merită o decizie atent cântărită.", precizează Stoica.

George Copos a mai încercat în două rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008 şi 2009, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher şi Lutz Stache au eşuat.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Mai mulţi creditori, printre care omul de afaceri Fathi Taher, gruparea FC Corvinul Hunedoara şi foşti şi actuali jucători rapidişti au depus contestaţii la tabelul preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA.

Planul de reorganizare a fost depus la 11 martie la Tribunalul Bucureşti în dosarul de insolvenţă al societăţii care administrează gruparea giuleşteană, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor.


"Omul de afaceri despre care Ioan Andone spune că s-ar afla în discuţii avansate cu George Copos pentru preluarea Rapidului nu este Gruia Stoica şi nici măcar nu este un singur om, ci sunt doi. E vorba despre fraţii Bultoc, cei care au discutat şi pentru preluarea pachetului majoritar de la U Cluj", au dezvăluit surse din anturajul Rapidului.

"Dacă se finalizează discuţiile cu George Copos, atunci eu mă voi întoarce la Rapid în funcţia de manager general. Investitorul de care vorbim nu a fost implicat în fotbalul până acum", declara Andone zilele trecute. "Nu pot spune despre cine este vorba", a completat Ando.

O dovadă a faptului că varianta cu fraţii Bultoc are mai multe şanse de succes este că inclusiv George Copos i-a oferit lui Andone funcţia de manager general la Rapid. Andone este cunoscut drept unul dintre apropiaţii lui Călin (45 de ani) şi Gheorghiţă Bultoc (47 de ani)

Dacă Gruia Stoica are o avere estimată la câteva sute de milioane de euro, afacerile celor doi fraţi născuţi în Rădăuţi sunt cifrate undeva la 15 milioane de euro. Principala zonă de afaceri în care sunt implicaţi cei doi Bultoc este cea auto. Deţin firma de taximetrie Meridian, vânzări auto, noi şi rulate, și au afaceri în imobiliare şi în construcţii.

"Nu sunt microbist, nu mă pasionează fenomenul, iar singura mea legătura cu lumea fotbalului a fost că până în anii '90 am fost arbitru. Nu am făcut performanţă, m-am oprit la nivel judeţean", a afirmat la un moment dat Călin Bultoc pentru adevarul.ro.

Este nevoie urgentă de 2 milioane de euro

Adunarea Generală a acţionarilor de la Rapid este programată la sfârşitul acestei luni. Atunci ar trebui aprobat planul de reorganizare cu care giuleştenii se vor prezenta la comisia lui Viorel Duru pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Numai că pentru a fi sigur de obţinerea licenţei, George Copos ar trebui să cheltuiasca o sumă în jurul a două milioane de euro.

Doar că el nu a mai dat niciun euro Rapidului din momentul în care a primit o condamnare de patru ani în Dosarul Transferurilor şi aşteaptă sentinţa de la ultima instanţă, ÎCCJ. Decizie aşteptată pentru 14 aprilie, adică la două săptămâni după ce dosarul trebuie depus la Comisia de licenţiere.

Acesta este motivul pentru care sunt mulţi care afirmă că Rapid nu va reuşi să ia licenţa decât printr-o minune. Iar singura variantă plauzibilă este aceea ca un nou investitor să preia urgent clubul şi să plătească lui Copos cei aproximativ două milioane de euro vitali pentru club.

Etichete: george copos , copos rapid , rapid giulesti , insolventa rapid , fratii bultoc , fratii meridian , fratii rapid , vanzare rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Foto În plină criză la Rapid, George Copos a reapărut după multă vreme în spațiul public. Cum arată omul de afaceri, la 71 de ani
WhatsApp Image 2024-04-16 at 18.52.25-2
Cine l-a vizitat pe Dănuț Lupu după gratii: "Doar pentru doi oameni am fost la pușcărie în viața mea"
danut
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Marica a fost la un pas de a semna cu Rapid. ”Puțini știu. A fost un întreg scandal”
marica

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro