FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
Ce sfat a primit Florinel Coman înainte să accepte transferul în Qatar
FC Hermanstadt v FC Rapid Bucuresti - Romanian SuperLiga 1, Medias - 14 Oct 2022
Jucătorul care l-a impresionat pe Adrian Mutu în CFR Cluj - FCSB. ”Joacă într-un picior în România”
Marius Șumudică a rupt tăcerea, după demiterea lui Cristiano Bergodi de la Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
0 - 2
FCSB FCSB
Du 05.05.2019 22:00

Craiova - FCSB 0-2. Penalty-ul lui Tănase și devierea lui Donkor mențin șansele la titlu pentru oamenii lui Teja

05.05.2019, 21:00

  • UCL: Barcelona - PSG, marți, 22:00, DGS 1

  • UCL: Borussia Dortmund - Atletico Madrid, marți, 22:00, DGS 2

FCSB trage cu dinţii de şansele la titlu. Roş-albaştrii au câştigat cu 2-0 la Craiova după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din playoff.

FCSB a învins Craiova la ea acasă şi rămâne în cărţi pentru titlu. Dennis Man, blocat de Fedele, şi Cicâldău - pentru gazde - au avut primele ocazii mari ale meciului. Donkor şi-a îngropat echipa: a făcut penalty-ul transformat fără emoţii de Florin Tănase.

Fedele a făcut lumină în jocul Craiovei dar Mihăilă l-a făcut mare pe Bălgrădean. În partea a doua, Bărbuţ l-a pus la încercare pe Bălgrădean. La faza imediat următoare, Mihăilă putea înscrie cu o execuţie acrobatică.

Craiova putea egala în final, dar Meza Colli a trimis puţin alături. Golul a venit tot în poarta gazdelor. În prelungiri, Man a făcut uitate toate ratările şi a stabilit scorul final: Craiova - FCSB, 0-2.


ştirea inițială:

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Meci extrem de important în această seară în Bănie. Cele două echipe au neapărată nevoie de victorie pentru a mai rămâne în obiectiv. Dacă pentru olteni este importantă victoria în prisma ocupării poziției secunde în clasament, pentru bucureșteni victoria este vitală pentru a mai păstra speranțe în lupta la titlu. Derby-ul etapei a 8-a din play-off se va disputa de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco, din Craiova, și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, dar și pe digisport.ro, pentru abonații RCS-RDS.

UPDATE 19:28 Echipa de start a FCSB:

Bălgrădean - Benzar, Bălaşa, Planic, Morais - Iulian Cristea, Filip - Man, Tănase, Coman - Gnohere


În acest moment, cu doar trei etape înainte de finalul sezonului, Craiova ocupă poziția a 3-a în clasament, cu 36 de puncte, cu doar trei în spatele adversarei din această seară. FCSB se află pe locul doi cu 39 de puncte, cu 5 mai puține decât liderul CFR Cluj, care are 44. Ardelenii sunt în acest moment mari favoriți la câștigarea campionatului.

În meciul tur din play-off, FCSB s-a impus în fața celor de la Craiova, cu scorul de 3-2, după un meci spectaculos. Hora, Man și Gnohere au înscris atunci pentru echipa lui Teja, în timp ce pentru olteni au marcat Bancu și Cicâldău. Față de meciul tur din play-off, echipa din Bănie și-a schimbat antrenorul, fiind în prezent condusă de pe bancă tehnică de Corneliu Papură.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Mihai Teja promite spectacol

Echipa pregătită de Mihai Teja este obligată să câștige în Bănie dacă vrea să mai păstreze șanse la titlu. Chiar dacă formația sa are nevoie neapărată de victorie, antrenorul de 40 de ani anunță spectacol și o ploaie de goluri.

Teja a câștigat contra celor de la Craiova, în acest sezon, de două ori cu scorul de 3-2, o dată pe când o pregătea pe Gaz Metan Mediaș, iar a doua oară când se afla pe banca FCSB. Întrebat ce se va întâmpla mâine, antrenorul FCSB a spus râzând: ”Va fi 4-3 :)”, după care a continuat: ”Nu poate să știe nimeni ce se va întâmpla, sper ca noi să fim învingători la final. M-aș bucura mult pentru noi și pentru toți suporterii noștri care cred în noi”.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Oltenii vor locul doi

Antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să arate "un spirit oltenesc" în meciul cu FCSB, precizând că suporterii doresc de la ei în primul rând dăruire şi sacrificiu.

"Este un meci special pentru noi cei care am trăit fenomenul fotbalistic în Craiova. Pentru mine tot timpul a fost un meci special. Aştepţi un an ca să joci în faţa unui public numeros cu o echipă precum FCSB. Tot timpul au fost orgolii.

Jucătorii noştri trebuie să arate cu FCSB că merită mai mult decât locul 3. Sperăm să fim în cea mai bună formă şi să putem câştiga. Sper să arătăm în teren un spirit oltenesc”, susține Papură.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Mihai Pintilii, marele absent la FCSB

Mihai Teja nu se va putea baza la partida din această seară pe căpitanul obișnuit al echipei sale, Mihai Pintilii. Acesta nu și-a revenit încă după accidentarea suferită în meciul cu Sepsi și a rămas la București, unde se pregătește alături de un preparator. Mijlocașul nu s-a pregătit nici în această săptămână alături de echipă.

Pintilii a făcut tot posibilul să se recupereze cât mai repede după ce a ieșit accidentat în meciul cu Sepsi, câștigat de FCSB cu 2-0, din urmă cu aproximativ o lună și se spera că va putea juca la meciul din etapa următoare cu CFR, scor 0-0, dar, deși a mers și la Marijana Kovacevic, cel mai eficient şi, în acelaşi timp, controversat terapeut din fotbalul mondial, pentru a încerca să se recupereze la timp, nimic nu a dat rezultate, astfel că mijlocașul de 34 de ani este indisponibil și în acest moment.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Statistica este favorabilă celor de la FCSB

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 15 ori în Liga 1. Statistica este clar favorabilă roș-albaștrilor. Echipa pregătită în acest moment de Teja are 12 victorii, în timp ce oltenii au câștigat o singură dată. Cele două echipe au terminat de două ori la egalitate. Cei de la FCSB au și un golaveraj net favorabil, 31-13.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Sorin Cârţu sună mobilizarea la Craiova

Sorin Cîrţu are o singură dorinţă pentru finalul acestui sezon - o victorie în faţa celor de la FCSB duminică seara. Preşedintele Universităţii Craiova aşteaptă un meci mare de la olteni pentru a se reabilita în faţa propriilor fani după eliminarea dureroasă din Cupa României, obiectivul pe care şi-l propuseseră din startul sezonului.

"O victorie cu FCSB ar fi o consolare pentru a reface starea de spirit - e meciul special dintotdeauna la Craiova , acum este în joc şi locul 2 în clasament. E o săptămână de mobilizare maximă la ambele echipe. Şi ei au altă atitudine când joacă la Craiova”, a spus Cârțu.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Stadionul va fi plin

Oltenii s-au mobilizat înaintea meciului cu FCSB și pregătesc o atmosferă încendiară. Partida din această seară se va juca cu casa închisă. Jucătorii antrenați de Papură au vândut bilete în săptămâna derby-ului. Același lucru l-a făcut și fosta glorie a celor de la Craiova, Gică Craioveanu.

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Lucian Filip e impresionat de suporterii olteni

Căpitanul celor de la FCSB este impresionat de publicul din Bănie. Născut la Craiova, Lucian Filip a dezvăluit înaintea meciului direct că datorită pasiunii cu care trăiesc oltenii fotbalul s-a apucat de acest sport. Mijlocașul roș-albaștrilor este conștient de dificultatea meciului, dar e convins că el și colegii săi se pot impune la Craiova.

”Mi-aș dori să întâlnim la fiecare meci o atmosferă ca cea care va fi mâine. Nu va fi un impediment pentru noi, suntem jucători cu experiență și cred că ne vom impune. România are nevoie de suporteri așa numeroși.

Liga 1 are nevoie de astfel de suporteri. Eu m-am născut acolo și datorită publicului și cum trăiește lume pentru fotbal acolo m-a făcut să mă apuc de acest sport”, a dezvăluit Lucian Filip.

 

Craiova - FCSB LIVE VIDEO | Arbitrii partidei

Meciul va fi condus la centru de Istvan Kovacs. Acesta va fi ajutat la cele două linii de către Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă va fi Adrian Comănescu. Observator de arbitri la fi Augustus Constantin. Eduard Alexandru va fi observator din partea LPF.

Partida dintre Craiova și FCSB se va disputa duminică de la ora 21:00, în Bănie, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, dar și pe digisport.ro, pentru abonații RCS-RDS. Meciul va fi transmis în format live text și video pe digisport.ro.

Universitatea Craiova Universitatea Craiova
FCSB FCSB
  • 90+6 fr2

    Final de meci. FCSB se impune cu 2-0 și își menține șansele la titlu.

  • 90+5 g g

    GOOOOOL FCSB! Dennis Man scapă spre poartă și îl învinge pe Pigliacelli cu un șut printre picioare. În drumul spre poartă, mingea e deviată de Donkor.

  • 88 cg cg

    Filip primește cartonaș galben.

  • 87 oc oc

    Hora trimite cu capul, dar Pigiacelli prinde cu siguranță.

  • 86 cg cg

    Mihăilă primește cartonaș galben.

  • 85 s s

    Baicu intră în locul lui Fedele.

  • 82 s s

    Teixeira intră în locul lui Bălașa.

  • 73 s s

    Mihai Roman intră în locul lui Coman.

  • 69 cg cg

    Junior Morais primește cartonaș galben.

  • 69 oc oc

    Mihăilă scapă spre poartă pe partea stângă, intră în unghi și  încearcă să trimită spre poartă, dar Mezza Colli nu ajunge la minge.

  • 68 s s

    Mezza Colli intră în locul lui Bărbuț.

  • 63 cg cg

    Bancu primește cartonaș galben.

  • 59 oc oc

    Iulian Cristea pasează excelent pentru Man, care încearcă o scăriță, însă execuția e slabă, iar Pigliacelli prinde mingea.

  • 58 cg cg

    Coman primește cartonaș galben.

  • 48 oc oc

    Dublă ocazie Craiova! Bărbuț șutează, Bălgrădean respinge spectaculos, faza continuă, iar mingea ajunge la Mihăilă, care execută o foarfecă superbă, dar balonul îl atinge pe Coman și trece la o palmă de poartă.

  • 46 s s

    Fortes intră în locul lui Cristea.

  • 46 sr2

    Începe repriza secundă.

  • 45+5 fr1

    La pauză, FCSB conduce la Craiova cu 1-0.

  • 45+3 oc oc

    Kelic marchează, însă golul este anulat pentru un fault în atac al lui Andrei Cristea asupra lui Bălașa. Pe reluare se vede și un ușor henț al lui Kelic la preluare.

  • 45 oc oc

    Fedele îl întoarce pe Filip și pasează superb pentru Mihăilă, care trage, dar Bălgrădean intrevine cu un reflex formidabil.

  • 36 cg cg

    Benzar primește cartonaș galben.

  • 35 cg cg

    Pigliacelli primește cartonaș galben.

  • 34 g g

    GOOOOOL FCSB! Florin Tănase transformă lovitura de pedeapsă.

  • 33 cg cg

    Hora primește cartonaș galben.

  • 33 cg cg

    Kelic primește cartonaș galben.

  • 32 cg cg

    Donkor primește cartonaș galben.

  • 32 p p

    Penalty pentru FCSB. Coman intră în careu, îl driblează pe Dimitrov, dar Donkor vine tare din spate și îl "seceră" pe mijlocașul roș-albaștrilor. Este al 12-lea penalty primit de FCSB în acest sezon, dintre care doar două au fost ratate.

  • 22 oc oc

    Bărbuț pasează perfect pentru Cicâldău, care părtrunde în careu și trage, din unghi, dar mingea trece la o palmă de poartă. Bălgrădean era bătut.

  • 20 cg cg

    Planic primește cartonaș galben.

  • 16 s s

    Gnohere, accidentat, e înlocuit cu Hora.

  • 13 oc oc

    Florinel Coman îi pasează lui Man, care pătrunde în poziție centrală, dar Fedele intervine, cu un tackling perfect chiar în ultimul moment.

  • 12 cg cg

    Dimitrov primește cartonaș galben.

  • 1 sr1

    Începe meciul. Oltenii au lovitura de start.

teren fotbal
M. Pigliacelli
R. Dimitrov
I. Donkor
R. Kelić
N. Bancu
A. Mateiu
A. Cicâldău
C. Bărbuţ
M. Fedele
V. Mihaila
Andrei Cristea
L. Popescu
R. Popa
M. Briceag
A. Trașcă
C. Meza Colli
R. Petre
Carlos Fortes
A. Vlad
O. Moruţan
A. Hora
R. Rusescu
Universitatea Craiova Corneliu Papură
C. Bălgrădean
R. Benzar
M. Bălașa
B. Planić
Junior Maranhão
I. Cristea
L. Filip
D. Man
F. Tănase
F. Coman
H. Gnohéré
M. Roman
F. Matei
Filipe Teixeira
M. Stekelenburg
M. van Bommel
W. Sneijder
Mihai Teja FCSB

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media