piturca
Victor Pițurcă știe de ce Rapid ”joacă un meci bine și patru prost”
Football Logos, Krakow, Poland - 15 Dec 2021
"Cred că l-am convins să semneze cu Barcelona!" Lovitură de proporții pe piața transferurilor
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Digi Sport 1 Live
Acum

Cu doar trei excepții, românii „exportați” din Liga 1 astă-vară au eșuat la echipele din străinătate

08.01.2014, 14:57

În vara trecută, după mulți ani, se părea că fotbalul românesc își recâștiga, încet-încet, gloria de mult apusă. O pleiadă de fotbaliști din Liga 1 au luat drumul echipelor din străinătate, pe sume mai mici sau mai mari, în frunte cu starurile Stelei, Raul Rusescu și Vlad Chiricheș, doi din cei mai buni fotbaliști din sezonul trecut ai roș-albaștrilor.

chiriches
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Totuși, la mai puțin de jumătate de an, situația acestora la echipele din străinătate la care au ajuns, este mai mult decât ingrată. Cu excepția lui Vlad Chiricheș și a unora din cei ajunși în Ucraina, toți ceilalți au dezamăgit, ajungând rezerve „de lux” sau fiind împrumutați la alte echipe, unii chiar înapoi de unde au plecat: în Liga 1. Din cele mai importante 20 de transferuri ale verii din Liga 1 în străinătate, doar șase au confirmat la noile echipe. Din aceștia, doar trei sunt români: Chiricheș, Dandea și Oros. Și doar unul, primul, a confirmat într-un campionat puternic. Semn că fotbalul din Liga 1 nu este prea competitiv odată trecut dincolo de granițele țării noastre.

Top 20 transferuri făcute astă vară din România în străinătate:

AU DEZAMĂGIT:

1. Raul Rusescu a strâns doar șapte minute în Primera Division, la Sevilla, fiind, în schimb folosit titular într-un meci din Cupa Regelui și în patru partide din cupele europene - în două ca titular -, unde a și înscris trei goluri, singurele sale reușite în tricoul andaluzilor. Golgheterul României a fost împrumutat la Braga, în Portugalia, după ce Unai Emery, antrenorul Sevillei a declarat: ”El vrea să joace, iar aici i-ar fi fost foarte dificil s-o facă”.


2. Marius Alexe, plecat la nou promovata Sassuolo, a strâns doar șase partide, din care doar una ca titular. A jucat două meciuri în Cupă, dar a fost scos de fiecare dată înainte de final. Nu a înscris niciun gol iar acum se pune problema revenirii sale la Dinamo, după doar cinci luni.

3. La fel s-a întâmplat cu Denis Alibec, plecat cu surle și trâmbițe la Bologna, unde a jucat un singur minut în campionat! A mai strâns două prezențe, intrând pe parcurs, în Cupa Italiei, iar acum, în ianuarie, s-a întors în țară, la Astra Giurgiu.

4. Constantin Nica, alt dinamovist ajuns în Serie A, nu a avut nici el mai mult noroc, deși șefii și antrenorul Atalantei se arătau încântați de el în momentul transferului. A strâns doar 49 de minute, din două meciuri în Serie A (niciodată ca titular) și două prezențe, ca integralist, în Cupă.

5. Dan Nistor, ajuns în Franța la Evian, a evoluat în șase partide, din care doar una ca titular, în Ligue 1. În Cupă, a bifat două partide, din care doar într-una a intrat de la început.

6. Aurelian Chitu a fost considerat unul din cele mai bune transferuri ale lui Valenciennes, în vară. A dezamăgit, însă, jucând dar șase partide în Ligue 1, din care doar una ca titular. E adevărat, pentru două săptămâni, a fost ținut pe tușă de o accidentare la spate, în luna noiembrie a anului trecut.

7. Mihai Roman a fost și el accidentat, aproape de când a ajuns la Toulouse. Din acest motiv, pentru că încă nu s-a refăcut, mijlocașul nu a prins niciun minut în Ligue 1.

8. Ovidiu Herea, plecat la FC Sion, a strâns doar 7 meciuri ca titular, în alte șase intrând pe parcurs, în campionatul din Elveția, înscriind două goluri. Mai are două prezențe în Cupă și una în cupele europene, unde a mai înscris un gol, dar, per total, nu a rupt gura târgului.

9. Plecat la Bruges, Kehinde Fatai nu s-a remarcat cu nimic, jucând doar șapte meciuri - în toate din postura de rezervă - și înscriind un singur gol în prima ligă belgiană. A mai jucat în două meciuri din Cupa Belgiei, dar doar într-unul ca titular.

10. Gicu Grozav a dat Petrolul pe Terek Groznîi, dar a jucat acolo doar patru meciuri, din care doar unul ca titular, și a mai prins o repriză în Cupa Rusiei. Per total, un eșec.

11. Jeremy Bokila și-a însoțit colegul la formația cecenă și a avut ceva mai mult noroc. Nu cu mult, însă, strângând doar nouă prezențe, din care doar patru ca titular, și înscriind un gol în Premier League din Rusia. În Cupă, congolezul a bifat doar 35 de minute.

12. Alexandru Vlad a ajuns tot în Ucraina, al Dnepr, dar a bifat doar trei meciuri, din care doar două ca titular în campionat. A mai strâns 90 de minute în Cupă și șase meciuri în Europa, într-o grupă cu Pandurii Târgu Jiu, fosta lui echipă.

13. George Florescu a plecat de la Astra, după jumătate de an, la Dinamo Moscova, unde a strâns doar 25 de minute, în două meciuri, cu toate că are de partea sa antrenorul echipei, românul Dan Petrescu.

14. Ivorianul Bakary Sare a plecat de la CFR la Dinamo Zagreb în vară, pentru 500.000 de euro, dar a strâns doar opt prezențe, din care doar șase ca titular. În întreg sezonul, a jucat doar 597 de minute, fără a marca vreun gol.

AU CONFIRMAT:

1. Vlad Chiricheș este singurul fotbalist plecat din Liga 1 vara trecută care s-a impus într-un campionat din Top 5. Vladiator a ajuns titular la Tottenham, unde a strâns 10 meciuri ca titular în Premier League, marcând un gol, patru partide în cupele interne și alte trei în cupele europene, fiind considerat unul din cele mai reușite transferuri ale lui Spurs.

2. „Clujeanul” Ivo Pinto este printre puținii fotbaliști plecați vara trecută din Liga 1 care s-au impus la noua destinație. La Dinamo Zagreb, portughezul a devenit titular incontestabil, cu 15 meciuri jucate, din care 14 ca titular, în prima ligă croată. A mai strâns două partide complete în Cupă și alte șase ca titular în cupele europene.

3. Alexandru Dandea a ajuns la Hoverla Uzhorod, unde a devenit un om de bază, strângând 11 meciuri în campionat, din care opt ca titular.

4. Tot în legiunea românilor de la Hoverla, fostul rapidist Cristian Oros a devenit titular, cu 12 prezențe în campionat, din care unsprezece din primul minut.

5. Ousmane Viera a plecat de la Pandurii la Rizespor, în Turcia, unde a devenit repede unul din pilonii de bază ai echipei, strângând 17 prezențe ca titular în prima ligă turcă și un meci în Cupă.

6. Nicolas Godemeche a plecat, tot astă vară, de la CFR la Beveren, în Belgia. Francezul s-a impus ca titular, jucând 12 partide în prima ligă belgiană.

Etichete: liga 1 , transferuri , rusescu , chiriches , ivo pinto , viera , dandea , oros , esecuri , strainatate , dezamagiri


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Exclusiv Daniel Niculae a intrat în direct și nu s-a abținut: ”Viciere de rezultat”
daniel niculae
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
ionel danciulescu
Citește și
Gigi Becali și-a făcut calculele pentru sezonul următor: ”Iau 20-30 de milioane!”
gigi becali
Când se va sătura? ”Dorințele” lui Mauricio Pochettino pentru mercato de vară
profimedia-0807993728
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
100.000.000 € pentru Barcelona! Marca anunță o lovitură de proporții pe piața transferurilor
Football Logos, Krakow, Poland - 15 Dec 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”