bauza
Decizie radicală! Adrian Mititelu a făcut anunțul, după ce Gigi Becali ar fi decis să-l transfere pe Juan Bauza
tarnovanu
”Îți faci bagajul și tu la vară?”. Ștefan Târnovanu a răspuns fără să stea pe gânduri: ”Da!”
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Exclusiv Cum va arăta FCSB sub comanda lui Bogdan Andone: "O echipă ușoară, fără agresivitate" / "Nu poţi juca în sistemul ăsta"

05.06.2019, 23:42

FCSB are un nou antrenor, în persoana lui Bogdan Andone, care a fost numit, surprinzător, de Gigi Becali, după plecarea lui Mihai Teja. Chiar de la prezentarea sa, Andone a anunțat că va schimba sistemul de joc, pentru a-i face pe plac patronului.

colaj becali andone
Bogdan Andone este noul antrenor de la FCSB
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Dacă în sezonul trecut echipa a evoluat preponderent într-un 4-2-3-1, fie că a fost antrenată de Nicolae Dică, fie de Mihai Teja, acum Becali i-a cerut lui Andone să treacă la modulul 4-3-3 și a cerut ca jocul să fie mai ofensiv. Noul antrenor a promis că-i va "face pofta" patronului și că va apela la noul sistem, pentru a implementa acel joc de tipul "tiki taka" al Barcelonei.

Numai că acest sistem ar putea să nu se potrivescă jucătorilor pe care "roș-albaștrii" îi au în lot. Prezenți în studioul Digi Sport, la emisiunea Fotbal Club, Ilie Dumitrescu, Narcis Răducan și Daniel Niculae au argumentat avantajele și dezavantajele acestei schimbări.

Vezi mai jos discuția din studio:

Ilie Dumitrescu: "Moruţan şi Tănase. Păi, Tănase, în repriza a doua contra Craiovei, n-a coborât lângă închizător şi a jucat acolo? Puţin mai avansat. Îţi apare şi la finalizare. Moruţan poate să joace în orice post."


Daniel Niculae: "Moruţan poate juca, dar Tănase nu ştiu dacă poate. Ar fi o echipă foarte foarte ofensivă."

Narcis Răducan: "Da, e o echipă foarte ofensivă, care arată bine la unele meciuri, dar e o echipă uşoară, care nu are agresivitate, cu câteva excepţii."

Ilie Dumitrescu: "Să joace Olaru (n.r: care va ajunge în iarnă la FCSB), Pintilii, Moruţan - Man, Tănsae, Coman. Am dat, aşa, un exemplu. Ai soluţii. Ştii cum e? Are, totuşi, o vârstă (n.r.: Teixeira, căruia nu i-a fost prelungit contractul), nu s-a mai ridicat la un nivel extraordinar anul ăsta. Eu cred că tot lângă Pintilii, cu un închizător, tot 4-2-3-1 vor juca. Domnule, ce a antrenat în trecut... Ştii care e problema la echipa asta? Nu poţi să joci în sistemul ăsta, 4-3-3, şi cu Moruţan acolo şi cu Tănase, cu Hora şi cu Coman şi cu Man. Cam tot ce are mai bun FCSB în momentul de faţă. Cam asta e formula ideală. Cu numărul 9 - Hora, cu Coman, Man, Tănase, să le faci loc şi lui Moruţan şi lui Tănase la mijloc. Şi cu un jucător cerebral, disciplinat, care să închidă, să acopere zonele.

Echipa asta trebuie să înţeleagă, cei cinci (Moruţan, Tănase, Coman, Hora şi Man), că trebuie să aibă cât mai mult o posesie, să-şi subordoneze adversarul, dar în acelaşi timp, când se pierde mingea, fiecare jucător, unde-l prinde faza, să aibă reacţie, să recupereze sau să se retragă să acopere foarte bine zona. În momentul când echipa, de la mijlocul terenului, va fi agresivă, aşa cum e Pintilii, există şansa ca această formulă 4-3-3 să fie ofensivă, să pună probleme adversarilor. Dar trebuie să lucrezi, sistemul ăsta trebuie lucrat. Nu trebuie făcute foarte multe schimbări."

  • Așadar, sub conducerea lui Bogdan Andone, FCSB ar putea arăta în felul următor:

Bogdan Andone schimbă sistemul la FCSB

În noul sistem de joc, rolul lui Tănase ar fi, practic, pus sub semnul întrebării. Asta pentru că mijlocașul ofensiv va trebui să joace puțin mai coborât, lângă închizătorul Pintilii, care pare "bătut în cuie". În plus, Tănase va trebui să se deplaseze mai mult spre bandă, față de poziția centrală în care a jucat în sezonul trecut.

  • Echipa cu care a terminat FCSB sezonul trecut, în meciul cu campioana CFR Cluj (titulari): Vlad - Benzar, Bălașa, Cristea, Junior Morais - Nedelcu, Teixeira - Man, Tănase, Coman - Hora
  • În penultimul meci, cel cu Sepsi, FCSB a jucat în următoarea formulă (titulari): Bălgrădean - Benzar, Cristea, Bălașa, Junior Morais - Tănase, Filip, Roman, Man, Coman - Hora

Anul trecut, când era Nicolae Dică antrenor, FCSB a încercat un 4-3-3 în meciul cu Astra, pierdut cu 0-1. Dică a renunțat însă imediat, după ce și-a dat seama că nu are jucători potriviți pentru așa ceva.

Ce i-a cerut Becali lui Bogdan Andone și răspunsul dat

Bogdan Andone a fost numit ca antrenor la FCSB, cu toate că Edi Iordănescu era văzut de Gigi Becali varianta ideală. De altfel, patronul a și spus, în ultimele două zile premergătoare numirii lui Bogdan Andone, că Iordănescu este ca și "acontat", în proporție de 90-95 la sută.

"I-am spus o cerinţă: "nu a putut nimeni până acum, tu poţi să implementezi sistemul 4-3-3?" Mi-a zis "rezolv 100% problema asta". Mi-a zis că el numai aşa a jucat. Mi-a spus că are altă filosofie, cu interii mult mai defensivi", a dezvăluit Gigi Becali, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Andone nu va beneficia de transferuri. Cel puțin așa susține Gigi Becali, care spune că antrenorul nu i-a cerut niciun jucător, considerând că toate posturile sunt acoperite.

Andone, care a fost "secundul" lui Mihai Teja la FCSB, va avea un salariu mult mai mare ca "principal", de la 3.500 de euro la 10.000.

Cine este Bogdan Andone

Ca jucător, Bogdan Andone are trei trofee cu Rapid. Sub comanda lui Mircea Lucescu, giuleştenii au câştigat, cu Bogdan Andone în echipă:

  • titlul în 1999
  • Cupa României în 1998
  • Supercupa României în 1999

În prima parte a sezonului recent încheiat, Andone a fost antrenor principal la Metaloglobus şi la Energeticianul, ambele în Liga a 2-a. De asemenea, a mai condus staff-urile tehnice la Olimpia Satu Mare şi la ASU Poli.

Bogdan Andone a intrat în staff-ul lui Mihai Teja în ziua în care FCSB a plecat în cantonamentul de pregătire din iarnă.

A lucrat cu Marius Şumudică la Astra şi la Al Shaab. Sub comanda fostului său coechipier de la Rapid, Andone a câştigat titlul de campion în Liga 1, la finalul unei lupte la baionetă cu FCSB, şi Supercupa României, ambele la Astra.

  • 44 de ani are Bogdan Andone

Etichete: gigi becali , ilie dumitrescu , bogdan andone , fcsb , antrenor fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Exclusiv ”Ai putea să lucrezi cu Gigi Becali?”. Cum a răspuns antrenorul proaspăt calificat în finala Cupei României
Gigi Becali
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Video Gigi Becali, așteptat de jucătorii de la FCSB să sărbătorească titlul pe stadion: ”Ne-am bucura”
FOTBAL:CSMS IASI-STEAUA BUCURESTI, LIGA 1 (28.05.2015)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro