Exclusiv Toni Petrea a dezvăluit de ce nu a mers cu Laurențiu Reghecampf la Al-Tai
Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Dinamo Dinamo
0 - 3
FCSB FCSB
Du 30.01.2022 20:00

Dinamo - FCSB 0-3. ”Câinii”, încă un eșec dureros în ”Eternul Derby”

30.01.2022, 22:00

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB, contând pentru etapa cu numărul 23 a Ligii 1, s-a încheiat cu victoria echipei antrenate de Anton Petrea, scor 3-0.

FCSB a început partida excelent. În minutul 2, Octavian Popescu a reușit o execuție superbă din afara careului și îl învinge pe Figueiredo, după un contraatac reușit de formația antrenată de Toni Petrea.

Dinamo - FCSB 0-3. ”Câinii”, încă un eșec dureros în ”Eternul Derby”

Tavi Popescu încearcă o execuție trasă la indigo cu cea de la faza golului, dar, de această dată, balonul trece peste poartă.

Dinamo a avut o ocazie importantă în minutul 9, atunci când Ehmann a trimis periculos cu capul spre poarta lui Vlad.

În minutul 22, Radunovic a pasat în fața porții pentru Darius Olaru, dar intervenția impecabilă a lui Patriche a păstrat scorul neschimbat.

Bordușanu i-a pasat în fața porții lui Torje, dar principalul marcator de la Dinamo a dat pe lângă minge.

În minutul 36, Dinamo a rămas în zece jucători după eliminarea lui Răuță care a văzut două cartonașe galbene.

Pe finalul primei reprize, a avut loc un incident nedorit, după o ciocnire între Ivanov și Olaru. Jucătorul dinamovist s-a ales cu o contuzie și a fost transportat imediat la spital.

La pauză, Toni Petrea a făcut o mutare neașteptată și l-a înlocuit pe căpitanul de la FCSB, Florin Tănase, cu Florinel Coman.

Cea de-a doua partidă le-a aparținut în totalitate roș-albaștrilor. În minutul 48, Florinel Coman a ajuns la un balon în interiorul careului și a încercat o scăriță, dar balonul a trecut mult peste poarta apărată de Figueiredo.

Cosmin Matei a încercat și el o execuție spectaculoasă în minutul 59. Acesta a găsit spațiul porții, dar balonul nu i-a pus probleme lui Andrei Vlad.

Al doilea gol al roș-albaștrilor a venit în minutul 75, atunci când Ianis Stoica a înscris cu un șut expediat de la marginea careului, pe jos. Mingea a lovit mai întâi bara înainte de a intra în plasă.

Roș-albaștrii au dat lovitura decisivă în minutul 82. Florinel Coman a centrat perfect din corner, iar Oaidă a apărut la finalizare.

În clasamentul din Liga 1, FCSB se află pe locul 2, cu un total de 51 de puncte, la șapte lungimi în spatele liderului CFR Cluj. De cealaltă parte, Dinamo este într-o situație dificilă, pe penultima poziție, cu doar 12 puncte.

VIDEO Rezumatul partidei Dinamo - FCSB 0-3

UPDATE 18:55 - Cum arată gazonul de pe stadionul Dinamo cu o oră înaintea Eternului Derby

Galerie Foto

UPDATE 14:39 - Câți fani va avea FCSB la derby-ul cu Dinamo. Metoda la care au apelat fanii roș-albaștrilor. DETALII AICI.

  • Dinamo - FCSB este programat duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00 și va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.
  • De asemenea, abonaţii RCS-RDS au posibilitatea să vadă Derby de România pe Aplicația Digi Sport, care poate fi descărcată din App Store sau din Google Play.

UPDATE 13:45 - Eugen Trică, fost jucător la FCSB (n.r.- Steaua la acea vreme), consideră că nu există vreo favorită în ”Eternul Derby”. ”Va fi un derby foarte spectaculos, tot timpul meciurile Steaua - Dinamo au fost jucate la intensitate maximă. Din punctul meu de vedere, nu există nicio favorită, șansele sunt 50-50, chiar dacă Dinamo ocupă un loc în clasament care nu e de tradiția lui Dinamo.

Dinamo - FCSB | LIVE VIDEO, 20:00, Digi Sport 1. ”Eternul Derby”, episodul 183. Poate cel mai dezechilibrat din istorie

Ambele echipe trebuie să se adapteze la starea terenului. Nu cred că se va mai întâmpla așa, 6-0. Se întâmplă o dată la 20-30 de ani, va fi cu totul și cu totul altceva”, a spus Eugen Trică.

UPDATE 12:00 - Andrei Marc, fost jucător la Dinamo și FCSB, merge pe mâna ”câinilor” în derby. ”Dacă ne luăm după calculele hârtiei, e o partidă dezechilibrată, dar dacă stăm puțin și ne gândim, poate Dinamo va reuși un egal sau o victorie. Fanii și terenul o vor ajuta pe Dinamo. 

Îmi doresc să-i încurce și să se salveze Dinamo pentru că e păcat ca această echipă se retrogradeze. Nu cred că mai e cazul de acel 6-0 și va fi un meci mai echilibrat, cu siguranță”, a declarat Andrei Marc.


Episodul 183 din ”Eternul Derby” este poate cel mai dezechilibrat din istorie. Dinamo se află într-o situație disperată, pe penultimul loc, cu doar 12 puncte adunate în 22 de meciuri, în timp ce rivala FCSB este pe locul doi în Liga 1 și a adunat cu 36 de puncte mai mult decât ”câinii”.

Dinamo - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:00, pe Digi Sport 1. Confruntări directe și statistici

În tur, FCSB a obținut cel mai categoric succes din istoria duelurilor cu Dinamo, 6-0. De altfel, palmaresul all-time îi este favorabil grupării roș-albastre, care a câștigat 64 de meciuri, în timp ce trupa din Ștefan cel Mare s-a impus de 61 de ori, iar alte 57 de jocuri s-au încheiat nedecis. Este vorba de confruntările în toate competițiile.

  • 6-2 este cea mai mare victorie a lui Dinamo în fața rivalei, obținută pe 01.09.1951.
  • Dinamo a câștigat ultima oară titlul în 2007. De atunci, FCSB a cucerit 9 trofee: 3 titluri, 3 Cupe ale României, o Supercupă și două Cupe ale Ligii.

În ultimele 15 meciuri directe, Dinamo a avut câștig de cauză de patru ori, FCSB s-a impus în șapte rânduri și au mai mai fost alte patru remize. FCSB și Dinamo sunt formațiile cu cel mai mare număr de meciuri jucate în Liga 1, 2287, respectiv 2264.

După plecarea lui Deian Sorescu, care punctase de opt ori, Gabriel Torje a rămas cel mai bun marcator, cu patru reușite. De partea cealaltă, Florin Tănase este golgheterul FCSB-ului, cu nouă reușite, urmat de tinerii Ianis Stoica și Octavian Popescu, cu câte cinci.

Flavius Stoican are 11 meciuri ca antrenor împotriva FCSB-ului: două victorii, trei remize și șase înfrângeri. Toni Petrea s-a înfruntat de trei ori cu Dinamo, ieșind învingător din două dintre jocuri și pierzând unul. Tehnicianul FCSB-ului a câştigat 66% din totalul punctelor puse în joc în cariera sa de antrenor în Liga 1, fiind pe locul 1 în topul actualilor antrenori cu peste 30 de meciuri în prima divizie.

Este urmat de Laurențiu Reghecampf, cu un procent de 64,4% și Dan Petrescu, 62,9%. Flavius Stoican este pe locul 11 în acest top, 42,2%.

Dinamo - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:00, pe Digi Sport 1. Declarații

La conferința de presă premergătoare jocului, Toni Petrea a transmis că se teme ca jucătorii săi să nu îi ia ”de sus” pe adversari și să nu intre pe gazon concentrați, ca urmare a situației din clasament a lui Dinamo.

Mi-e teamă de atitudinea noastră, mi-e să nu avem o lejeritate în tratarea jocului. Sunt convins că la ora jocului, cei de la Dinamo vor fi foarte motivați.

E o problemă. Din păcate, trăim aceste vremuri și jucăm în ianuarie. Temperaturile nu ne ajută. Cred că puteam găsi un teren adevărat. Un asemenea joc merita un alt stadion, unde suporterii să fie într-un număr mai mare și jucătorii să nu aibă de suferit.

Probabil că e cel mai dezechilibrat derby dacă luăm pozițiile din clasament, dar nu va mai conta la ora jocului. Am văzut jocul cu FC Argeș, o evoluție bună a lui Dinamo, cred că poate pune probleme serioase”, a spus Toni Petrea.

"Ne aşteaptă un meci interesant, un meci aşteptat de foarte mulţi oameni de fotbal. Sper să facem într-adevăr un joc bun, să ne ridicăm la nivelul jocului aşteptat de toţi suporterii. Nu ne va fi uşor, dar poate mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. Nu vreau să căutăm scuze, că suntem o echipă formată pe data de 5 ianuarie când ne-am întâlnit.

Sunt 24 de zile şi preocuparea mea este ca în aceste 24 de zile să încercăm să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB, o echipă cu jucătorul foarte talentaţi, cotaţi la sume foarte mari, cu jucători tehnici, cu jucători buni.

Vom vedea mâine dacă o echipă formată în 24 de zile, cu unii care au venit acum două zile sau cinci zile, se poate ridica la nivelul celor de la FCSB. Eu cred că da. Dar rămâne de văzut, să nu fie doar vorbe. Deci asta vreau să văd, dacă o echipă formată în 24 de zile poate să învingă FCSB, o echipă cu jucători foarte talentaţi", a declarat Stoican.

Dinamo - FCSB | LIVE VIDEO, ora 20:00, pe Digi Sport 1. Echipele probabile

  • Dinamo: Figueiredo - Buleică, Patriche, Jovanovic, Tomozei - Răuță, Rodriguez - Torje, Matei, Bordușanu - Ivanovski
  • FCSB: Vlad - Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Oaidă, Oct. Popescu - V. Gheorghe, Tănase, Cordea
Dinamo Dinamo
FCSB FCSB
  • 90+2 final
    Final meci
  • 85 s
    Schimbare FCSB

    Olaru este înlocuit cu Perianu.

  • 82 g
    Gol FCSB

    Florinel Coman centrează perfect de la colțul terenului, iar Oaidă înscrie cu capul.

  • 76 s
    Schimbare Dinamo

    Torje este înlocuit cu Amzar.

  • 76 s
    Schimbare Dinamo

    Matei este înlocuit cu Crețu.

  • 75 g
    Gol FCSB

    Ianis Stoica înscrie cu un șut expediat de la marginea careului, pe jos, care lovește mai întâi bara.

  • 63 s
    Schimbare FCSB

    Miron este introdus în locul lui Cordea.

  • 63 s
    Schimbare FCSB

    Ianis Stoica este introdus în locul lui Octavian Popescu.

  • 59 oc
    Ocazie Dinamo

    Cosmin Matei încearcă o execuție spectaculoasă, prinde spațiul porții, dar balonul nu îi pune probleme lui Andrei Vlad.

  • 48 oc
    Ocazie FCSB

    Florinel Coman ajunge la un balon în interiorul careului și încearcă o scăriță, dar balonul trece cu mult peste poarta lui Figueiredo.

  • 46 s
    Schimbare Dinamo

    Ivanov este înlocuit cu Jonathan Rodriguez.

  • 46 s
    Schimbare FCSB

    Valentin Gheorghe este introdus în locul lui Dumiter.

  • 46 s
    Schimbare FCSB

    Florin Tănase este înlocuit cu Florinel Coman.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+6 fr1
    Final repriza 1
  • 45+1 fm
    Fază meci

    Ivanov se prăbușește pe gazon după o ciocnire cu Olaru, iar meciul este întrerupt pentru câteva minute.

  • 39 s
    Schimbare Dinamo

    Bordușanu este înlocuit cu Ivanov.

  • 36 cgr
    Cartonaş galben-roşu Dinamo

    Răuță vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

  • 35 oc
    Ocazie Dinamo

    Bordușanu îi pasează în fața porții lui Torje, dar principalul marcator al lui Dinamo dă pe lângă minge.

  • 31 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Tănase este avertizat.

  • 29 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Răuță este avertizat.

  • 22 oc
    Ocazie FCSB

    Radunovic pasează foarte bine în fața porții, Olaru urmărește finalizarea, dar Patriche intervine excepțional

  • 19 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Matei este avertizat.

  • 16 cg
    Cartonaş galben Dinamo

    Marco Ehmann este avertizat.

  • 9 oc
    Ocazie Dinamo

    Ehmann se înalță la o centrare și trimite periculos cu capul spre poarta lui Andrei Vlad.

  • 7 oc
    Ocazie FCSB

    Octavian Popescu încearcă o execuție asemănătoare celei de la faza golului, însă nu nimerește spațiul porții.

  • 2 g
    Gol FCSB

    Octavian Popescu deschide scorul cu o execuție din prima după un contraatac reușit de roș-albaștri.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan
Radu Ghinguleac
Sebastian Gheorghe
teren fotbal
C. Figueiredo
A. Buleica
M. Ehmann
R. Patriche Nichita
M. Tomozei
O. Abrudan
B. Pierret
A. Bordusanu
C. Matei
G. Torje
M. Ivanovski
T. Chesneau
R. Grigore
I. Jovanovic
A. Ivanov
A. Radu
C. Amzar
G. Cretu
A. Bani
S. Tarnovanu
G. Miron
Dinamo Flavius Stoican
A. Vlad
V. Cretu
P. Vinicius
I. Cristea
R. Radunovic
D. Olaru
R. Oaida
F. Tanase
A. Cordea
I. Dumiter
O. Popescu
D. Harut
F. Coman
I. Stoica
A. Burlacu
V. Gheorghe
O. Perianu
C. Keseru
Anton Petrea FCSB

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media