Marius Stan
Promovarea în Liga 1, pe plan secund pentru Marius Stan. Președintele Petrolului vrea să fie din nou primarul Galațiului
Petrolul
"Revoluţie" la Petrolul. Zece jucători, pe "lista neagră" a conducerii
FOTBAL:FC VIITORUL-CHINDIA TARGOVISTE, LIGA 1 CASA PARIURILOR (1.11.2019)
Exclusiv Fotbalistul de la Viitorul care l-a dezamăgit crunt pe Gică Hagi! Ce decizie a luat ”Regele”
Digi Sport 1 Live
Acum
Premiera Rezumatele Etapei Liga 1

Exclusiv Falimentarea campioanei României: ”S-au făcut polițe de asigurare de 4 milioane de euro cu creionul!”

22.02.2017, 20:12

Fostul președinte al clubului, fost primar al Galațiului și actualul șef al Concordiei Chiajna a vorbit în această seară la emisiunea Fotbal Club despre acuzațiile formulate de Adamescu jr., care nu s-a sfiit să declare că „Oțelul Galați a fost pușculita lui Marius Stan. A luat bani de la club și pe clauză de neconcurență deși era primar”.

collage-2
  • CFR Cluj - Sevilla (joi, ora 19:55, Digi Sport 1)

  • Atletico Madrid - Liverpool (marți, ora 22:00, Digi Sport 1)

Marius Stan a spus la rândul său că Alexander Adamescu, condamnat în România, refuză să dea socoteală instanței și stă ascuns în Anglia și formulează acuzații false la adresa lui.

”Acum sunt pus într-o situație mai mult decât delicată, trebuie să vorbesc despre un mort (n.r. Dan Adamescu), despre un decedat, așa că sper să mă iarte credincioșii că nu pot să vorbesc de bine nici după ce nu mai e o persoană.

Acum trebuie să răspund fiului, care a fost copărtaș cu cel care a decedat. Fiu care nu trebuie să uităm că este urmărit internațional, care refuză să vină în țară, să dea socoteală pentru tot ce a făcut.

Fiul lui Adamescu, urmărit internațional, dă pe un desfășurător o notă, o plată de 28.000 de euro din luna a noua (n.r. septembrie) 2005 când eu am venit amărât la Galați, da?

Chiar aveam dreptul să primesc o primă de instalare, probabil am vrut să mă mut definitiv în Galați și aveam nevoie de prima aia de instalare.

În 2005, bani dacă s-au dat, eu eram un angajat al clubului și nu eram primar, ci un simplu angajat al clubului, care și-a depășit atribuțiunile de foarte multe ori.

Asta a fost des, dar nu am fost patron. Aveam un Consiliu de Administrație care a aprobat bugetul, care a aprobat orice cheltuială, care după cum bine știți, după ce am devenit matematic campioni și urmau să vină bani au introdus pentru securizarea banilor o a doua semnătură, a președintelui C.A..

De la momentul respectiv au fost foarte multe probleme. Eram cu banii în cont și nu se plăteau salarii la jucători că nu voia a treia persoană”, spune Marius Stan.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în luna ianuarie a acestui an, la vârsta de 68 de ani. Acesta era internat, sub pază, într-un spital privat.

Dan Adamescu deţinea mai multe afaceri, printre care o companie de asigurări, un trust media și unul dintre cele mai emblematice hoteluri din centrul Bucureștiului.

Tot fostul președinte al Oțelului a discutat și pe tema terenului de care gălățenii au fost deposedați, după ce o doamnă pe nume Valmas Cristiana a câștigat în instanță, din postura de moştenitor, suprafața pe care se afla o parte din baza "Zoltan David".

”Să știți că îmi asum tot ce spun și tot ce am făcut. Baza aceea a fost cumpărată de la șantierul naval. A fost cumpărată fiind în stare de paragină la momentul respectiv și am avut aprobarea bordului șantierului naval din Olanda, stabilit la prețul de 350.000.

Am cumpărat baza cu 350.000. Investiția în bază, pentru că a fost una dintre cele mai grozave baze sportive făcută cu dedicație pentru copii și juniori, peste 1.000.000 de euro! Iar faptul că era revendicată de cineva, cunoaștem și noi legea...

Legea sporturilor este pentru toată lumea valabilă. O bază existentă, înregistrată la autoritatea locală, în speță Asociația județeană de fotbal, nu poate nimeni să-i schimbe destinația, indiferent ce face, până când nu dezvoltă o alta.

Am avut și documente, nu era revendicată de nimeni înainte să fie bază. În momentul când a văzut doamna respectivă ceva acolo și că mai scria Mittal în spate probabil se gândea la bani mulți.

Vreau să vă zic că nu era nicio revendicare, când am cumpărat de la șantier. Aveam documente și am și acum documente prin care se demonstrează indubitabil că acea revendicare a doamnei respective era cu totul și cu totul în altă parte.

Doar că defunctul și cu acoliții lui au refuzat să meargă să se apere îninstanță pentru că le era frică de instanță. când auzeau de instanță, intrau în fibrilații. Și au refuzat să se apere.

Asta s-a întâmplat și doamna aceea a câștigat pe o hotărâre de instanță mai mult decât contestabilă, prin prisma legii 69, legea sporturilor.

Se pare că astăzi când stăm de vorbă lucrurile s-au așezat cum era normal și s-a demonstrat că revendicarea era cu totul și cu totul în altă parte”, spune Marius Stan.

Înfiinţată în 1964, gruparea Oţelul Galaţi a câştigat singurul său titlu de campioană în ediţia 2010-2011 a Ligii I, în palmares mai având şi Supercupa României în 2011.

În cursul anului 2012, clubul a intrat sub un nou acționariat, condus de omul de afaceri Dan Adamescu, care a deținut pachetul majoritar.

Exact atunci au început și problemele financiare ale clubului, după preluarea acestuia de la combinatul ArcelorMittal.

Fostul conducător al Oțelului spune că în ziua în care a părăsit clubul a lăsat în conturi suma de 7,3 milioane de euro.

Trei luni mai târziu, noul patronat ar fi reușit, în opinia lui Marius Stan, să extragă suma de 4 milioane de euro din vistieria Oțelului Galați prin polițe de asigurare care au seria și numărul însemnate cu creionul.

Polițele de asigurăre au fost încheiate în toamna lui 2012, imediat după ce omul de afaceri prelua controlul asupra fostei campioane. Clubul de la Dunăre încasase peste 18 milioane euro din Champions League în vara lui 2012, iar după un an intra în insolvență.

”Mă simt deranjat că sunt întrebat cum după ce am plecat au reușit să falimenteze niște oameni, niște penali.

Eu pe data 12.06.2012, câștigând cu o lună în urmă alegerile la Primărie, mi-am înaintat demisia de la club. Am lăsat în cont în data de 12.06 suma de 7,3 milioane de euro. Se poate verifica extrasul de cont de la bancă.

Indivizii care au preluat clubul, pe data de 17.09.2012, documentele sunt la mine, vi le pot spune la dispoziție când doriți, le-am și prezentat în conferință acum mai bine de trei ani de zile, deși nici un organ nu s-a sesizat... știu doar că judecătoarea care a aprobat insolvența la Astra Asigurări face 20 de ani de pușcărie.

Aceeași judecătoare a aprobat și insolvența Oțelului Galați care a dus ulterior la faliment. Vă las să faceți legăturile.

...acești indivizi au făcut asigurări pe 17.09.2012, am copiile eu la polițele de asigurare, în valoare de fix 4 milioane de euro.

Vă mai adaug un amănunt. Polițele de asigurare vin din sistemul național de asigurări cu număr unic de înregistrare.

Aceste polițe pe care, vă repet, vi le pun la dispoziție, sunt făcute cu creionul.

Serie și număr, cu creionul. Serie și număr cu creionul, asta înseamnă dosar penal.

Eu am cerut acum trei ani de zile cei care au dus la faliment Oțelul să fie trași la răsundere, indiferent cum se cheamă.

Înainte să-mi dau demisia le-am cerut celor de la combinat, patronii echipei, un audit la unul dintre cei patru mari consultanți din lume. Ei au făcut auditul, eu am vrut să mă protejez. Acesta există la combinat”.

Marius Stan a spus și cum a ajuns Dan Adamenscu să preia echipa de la Dunăre. Fostul președinte al clubului gălățean spune că el l-a recomandat conducerii combinatului, asta fiind marea lui greșeală. În același timp, Marius Stan a exclus că a participat la discuții și că nu știe datele preluării de către Adamescu a clubului Galați.

”Când s-a discutat preluarea clubului, s-a discutat cu cei de la combinat, cu toate datele în față și ce vin ei să spună acum fac doar să pară că sunt mârșavi, ticăloși și vor să ascundă adevărul. Nu este niciun dosar pe tema aceasta, a falimentării...

Dan Adamescu a ajuns foarte ușor, mulți ani nu am știut să răspund pentru că nu știam cum s-a infiltrat. Și-a trimis un antemergător, care era directorul de sucursală de la Galați.

Care, foarte drăguț, s-a gândit să facă o sponsorizare la club. Bravo, cu brațele deschise primim. Era de astfel și singura, de 40.000 de euro din care ne-au cerut ca 20.000 să facă polițe de asigurare la jucători, polițe necesare pentru dosarul de licențiere, sigur nu erau la valoarea asta, și 20.000 de euro ni i-au băgat în cont ca sponsorizare.

Încet, încet ne explica cum patronul lui îl interesează, ne monitorizează, ne place și în cele din urmă interesat să ne preia clubul.

Când a văzut matematic că avem șanse să luăm clubul. După ce cu un an în urmă, combinatul anunța că ne va tăia sponsorizarea de două milioane de euro pe an ne-a surâs ideea și am zis că l-am prins pe Dumnezeu de picior.

Eu n-am făcut decât să-l recomand pe acest domn. Acest domn a fost și a discutat cu conducerea combinatului care reprezenta patronatul acestui club. Au discutat preluarea, lucru care s-a realizat, în ce condiții, nu mă întrebați.

Două milioane de euro pe an, în ultimele trei sezoane, au băgat cei de la combinat la club. Cu un an înainte ne-au anunțat că nu ne mai sponsorizează și să ne găsim.

Preluarea, contractul l-au discutat fără mine, nici acum nu știu ce s-a discutat. Pe 17.09 se discutau acele polițe înseamnă că a ajuns imediat patron.

După ce am câștigat campionatul, am mai fost director general la club încă un an.

Combinatul nu ne lăsa pe noi să gestionăm banii ăștia, voia să scape de o sponsorizare”, a conchis Marius Stan.

VEZI AICI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: otelul galati , marius stan , exclusiv , faliment , 2012 , adamescu , preluare , astra asigurari
Digi24
Un fost călău al teroriștilor ISIS s-a ascuns pe un șantier din Turcia unde s-a angajat ca instalator. Cine este Abu Taki al-Shami
Un fost călău al teroriștilor ISIS s-a ascuns pe un șantier din Turcia unde s-a angajat ca instalator. Cine este Abu Taki al-Shami

Descarcă aplicația Digi24
Sondajul zilei
Top articole
florinel coman
Americanii au venit în România, s-au întâlnit cu Florinel Coman și au pus banii pe masă. Gigi Becali a dat răspunsul imediat
Daniel Dobre a anunțat adevăratul motiv pentru care Halep a renunțat la colaborare. Ce SMS i-a scris Simona
simona halep121
MM Stoica: "Am în spate o carieră de peste 25 de ani, dar o rușine mai mare decât cea trăită duminică nu-mi amintesc"
FOTBAL:FCSB-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 CASA PARIURILOR (6.12.2019)
Imagini surprinse de la bordul Air Force One, înainte de aterizarea de la Daytona Beach: "O priveliște pe care n-o voi uita niciodată"
air force one

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi World
Iron Man in realitate: viteza impresionanta pe care o atinge un pilot cand zboara prin aer doar cu ajutorul unui jetpack. VIDEO
Iron Man in realitate: viteza impresionanta pe care o atinge un pilot cand zboara prin aer doar cu ajutorul unui jetpack. VIDEO
Digi Animal World
Momentul emotionant in care un pui de koala orfan imbratiseaza un urs de plus dupa ce si-a pierdut mama in incendiile devastatoare
Momentul emotionant in care un pui de koala orfan imbratiseaza un urs de plus dupa ce si-a pierdut mama in incendiile devastatoare
Digi Life
Tara care nu mai iroseste absolut deloc mancarea. Cum a reusit
Tara care nu mai iroseste absolut deloc mancarea. Cum a reusit
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CrazyEgg crazyegg.com Vezi politica de confidenţialitate
ce2ab, ce_login, ceac, sid, _ceir, is_returning, _CEFT, ceg.s, ceg.u, __ar_v4, __distillery, __zlcmid, __zprivacy, _ga, _gat, ki_r, ki_s, ki_t, ki_u, km_ai, km_lv, km_ni, km_uq, km_vs, kvcd, optimizelyBuckets, optimizelyEndUserId, optimizelyPendingLogEvents, optimizelySegments
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica noastră de cookie-uri și de prelucrare a datelor tale