Mutu îl ”înțeapă” pe Varga, după ce CFR Cluj a pierdut cu 5-1 meciul cu Farul. ”Eram criticat după un egal”
Adrian Mutu Cristiano Bergodi
Adrian Mutu, convins că plecarea lui Cristiano Bergodi a ajutat Rapidul la meciul cu FCSB. ”Era de așteptat”
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
FC Voluntari FC Voluntari
0 - 1
Rapid Rapid
Sb 03.09.2022 21:45

FC Voluntari - Rapid 0-1. ”Giuleștenii” revin pe prima poziție din Liga 1

03.09.2022, 23:49

  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

FC Voluntari a fost învinsă, sâmbătă seara, pe teren propriu, de Rapid București, scor 0-1 (0-0), într-o partidă contând pentru etapa a 9-a din Liga 1.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Marko Dugandzic, în minutul 60, după ce a reluat fantastic, dintr-o bucată, la colțul lung, o centrare din flancul drept a lui Alexandru Ioniță.

VIDEO: Rezumat FC Voluntari - Rapid 0-1 (Dugandzic 60)

În prima repriză, jocul a fost unul anost în prima jumătate de oră, fără ocazii la cele două porți. Apoi, spre finalul reprizei, rapidiștii s-au ”scuturat” și au început să fie mai incisivi. Chiar dacă nu au marcat, rapidiștii anunțau golul din repriza secundă.

În mintul 60, Marko Dugandzic a demonstrat că este un atacant de valoare, un număr 9 veritabil, capabil să marcheze din poziții de la care te aștepți mai puțin.

Foarte bun în această partidă a fost și Alexandru Ioniță, cel care a centrat la gol. A mai avut alte două ocazii foarte mari la îndemână, dar nu a reușit să marcheze.

De partea cealaltă, ilfovenii au terminat meciul fără șut pe poartă, iar acest lucru spune multe despre forța ofensivă arătată în această partidă.

În urma acestui rezultat, Rapidul a revenit pe prima poziție din clasamentul Ligii 1, cu 21 de puncte, în timp ce FC Voluntari rămâne pe locul 12, cu doar opt puncte.


Cele două formații s-au întâlnit doar de două ori la nivelul primei ligi, în stagiunea precedentă, iar palmaresul le este favorabil ilfovenilor. FC Voluntari s-a impus cu 1-0 în turul sezonului regulat, grație golului lui Vadim Rață, iar în retur duelul s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Cu toate acestea, forma de moment în care se află cele două combatante le dă dreptul giuleștenilor să spere la prima victorie în fața lui FC Voluntari. Rapid are șase succese în ultimele șapte jocuri de campionat și ocupă poziția a doua în clasamentul Ligii 1, cu 18 puncte, la egalitate cu liderul Farul.

De partea cealaltă, FC Voluntari a uitat să câștige. Trupa lui Liviu Ciobotariu a adunat doar două puncte din ultimele cinci jocuri și se află pe locul 12, cu 8 puncte.

  • Nemec și Florea sunt golgheterii lui FC Voluntari în acest sezon, cu câte două goluri, în timp ce Sefer este cel mai bun marcator al Rapidului, cu trei reușite.

Ciobotariu a fost de nouă ori adversar al Rapidului din poziția de antrenor și a obținut două victorii, patru remize și trei eșecuri. Cu Adrian Mutu s-a duelat o singură dată și s-a impus într-un FC Voluntari - U Craiova 1948 2-1, pe 31 iulie 2021.

FC Voluntari - Rapid | LIVE VIDEO, ora 21:45, Digi Sport 1. Adrian Mutu, mulțumit de evoluțiile echipei de până acum

În același timp, ”Briliantul” a precizat că este foarte important ca jucătorii săi să rămână concentraţi pe fiecare meci în parte, pentru a spera la o clasare cât mai înaltă la finalul sezonului.

Clasamentul arată bine, dar asta este o consecinţă a faptului că am tratat fiecare meci la victorie. Cel mai important este meci cu meci. Nu cred că ar trebui să ne uităm pe clasament în momentul acesta pentru că este un campionat de echilibrat. Echipele sunt foarte aproape, trebuie să rămânem concentraţi pe fiecare meci.

Atâta timp cât echipa mea se află sus, normal că îmi face plăcere. Scorul mă interesează foarte puţin, spre deloc, Rapid este la început, jucătorii încet, încet îşi intră în formă. Importantă este victoria, nu diferenţă de scor”, a declarat Mutu, la conferința de presă premergătoare meciului cu FC Voluntari.

FC Voluntari - Rapid | LIVE VIDEO, ora 21:45, Digi Sport 1. Adrian Mutu este îngrijorat de programul aglomerat

Tehnicianul a afirmat că este preocupat, în perspectiva meciului cu FC Voluntari, de recuperarea jucătorilor după etapa intermediară care a avut loc la mijlocul săptămânii.

În primul rând mă gândesc la băieţi să-i recuperez, pentru că am avut două meciuri într-o scurtă perioadă, meciuri în care au alergat mult după victorie. De aceea cred că cel mai important este că noi să fim 100% în plenitudinea forţelor pentru a câştiga acest meci. La nivelul rezultatelor probabil că şi FC Voluntari îşi doreşte mai mult, de aceea trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi sâmbătă.

Jucăm pe un teren mai mic decât Giuleştiul, va fi un meci de luptă, un meci împotriva unei echipe care cu siguranţă vrea să se întoarcă la victorie. Anul trecut au jucat în play-off şi îşi doresc acelaşi lucru probabil. Important e ca pe tabela de marcaj să fie numele mai multor jucători. Este un lucru pozitiv că reuşim să marcăm cu mai mulţi jucători. Vor avea şi atacanţii timpul şi ocazia să înscrie”, a mai spus Mutu.

FC Voluntari FC Voluntari
Rapid Rapid
  • 90+5 fr2
    Final repriza 2
  • 90+4 s
    Schimbare Rapid

    A ieșit Antonio Sefer, a intrat Ștefan Pănoiu.

  • 88 cg
    Cartonaş galben FC Voluntari

    George Merloi este avertizat!

  • 77 s
    Schimbare FC Voluntari

    A ieșit Cristian Costin, a intrat George Merloi.

  • 77 s
    Schimbare Rapid

    A ieșit Alexandru Ioniță, a intrat Jayson Papeau.

  • 71 oc
    Ocazie Rapid

    Marko Dugdanzic șutează pe jos, dar Mihai Popa respinge providențial, în corner.

  • 70 s
    Schimbare FC Voluntari

    A ieșit Mihai Răduț, a intrat Helder Tavares.

  • 68 s
    Schimbare FC Voluntari

    A ieșit Lukas Droppa, a intrat Marcelo Lopes.

  • 68 s
    Schimbare FC Voluntari

    A ieșit Vitalie Damașcan, a intrat Daniel Florea.

  • 62 cg
    Cartonaş galben FC Voluntari

    Vadim Rață este avertizat!

  • 60 g
    Gol Rapid

    Marko Dugandzic ia fața unui fundaș și reia spectaculos, la colțul lung, cu piciorul, fără șanse pentru Mihai Popa. Execuție de atacant veritabil.

  • 57 s
    Schimbare Rapid

    A ieșit Valentin Costache, a intrat Alexandru Mățan.

  • 55 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Alexandru Ioniță este avertizat!

  • 49 oc
    Ocazie Rapid

    Valentin Costache încearcă un șut cu efect, la colțul lung, dar mingea trece pe lângă poartă.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+1 fr1
    Final repriza 1
  • 38 oc
    Ocazie Rapid

    Dugandzic șutează din lateral dreapta, dar mingea trece la o palmă de poarta lui Popa.

  • 36 oc
    Ocazie Rapid

    Alexandru Ioniță profită de o greșeală a lui Armaș, pătrunde în careu, dar șutul său trece mult pe lângă poartă, dintr-o poziție ce părea foarte bună.

  • 13 oc
    Ocazie Rapid

    Antonio Sefer încearcă un șut cu pământul, de la 25 de metri, Mihai Popa este la post, dar nu reușește să rețină balonul, iar emoțiile la poarta sa s-au prelungit.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu
Vasile Marinescu și Alexandru Cerei
teren fotbal
M. Popa
Ricardinho
I. Armas
C. Achim
A. Vlad
L. Droppa
V. Rata
C. Costin
M. Radut
A. Nemec
V. Ramniceanu
S. Marrone
U. Meleke
N. Popescu
Helder Tavares
G. Merloi
M. Lopes
D. Florea
I. Andres
V. Draghia
D. Dussaut
FC Voluntari Liviu Ciobotariu
H. Moldovan
R. Onea
C. Sapunaru
D. Grigore
J. Morais
C. Ionita
M. Kait
A. Albu
A. Sefer
M. Dugandzic
V. Costache
C. Ignat
A. Ciobanu
L. Crepulja
S. Panoiu
J. Papeau
A. Matan
P. Iacob
A. Gomes
Adrian Mutu Rapid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media