CFR Cluj V Adana Demirspor - UEFA Europa Conference League, Cluj-Napoca, Romania - 27 Jul 2023
Cum a descris Daniel Bîrligea meciul cu Universitatea Craiova, după victoria din Bănie
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Video Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Golul lui Birligea îi duce pe ardeleni la un punct de locul 2
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv ”FCSB cere decăderea și anularea tuturor mărcilor CSA!”. Marca Steaua, episod nou! Replica lui Florin Talpan

articol scris de Digi Sport
11.11.2021, 08:17

Procesul privind anularea mărcilor Steaua, deschis de FCSB în anul 2017 și-a consumat azi, 9 noiembrie 2021, un nou episod.

colaj becali talpan steaua
Gigi Becali si Florin Talpan continua razboiul pentru marca Steaua / Foto: colaj Digi Sport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat judecarea dosarului până pe 25 ianuarie 2022, când sunt semnale că se va da verdictul final. Până atunci, cele două tabere se luptă și pentru Stadionul Steaua.

UPDATE: Dreptul la replică transmis de Florin Talpan

Juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, a fost deranjat de două dintre articolele publicate în ultima perioadă de digisport.ro, cu afirmaţii făcute de cei care susţin FCSB în "războiul" în instanţă purtat cu clubul din Ghencea.

Oficialul Stelei alege să critice presa, în general, în loc să le răspundă punctual celor doi reprezentanţi care susţin FCSB, adică avocatului clubului lui Gigi Becali, Adrian Căvescu, respectiv preşedintelui Asociaţiei Salvaţi Steaua, Virgil Boglea.

De exemplu, acesta din urmă este cel care a afirmat că ”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”, iar întrebarea dacă mărcile au fost "înregistrate cu rea credinţă" a fost pusă de avocatul Adrian Căvescu.


"De mult timp am incetat sa mai citesc presa …
Presa care induce in eroare publicul, suporterii stelisti. Isi permit sa va induca in eroare deoarece ...ii cititi!
Daca si-ar pierde publicul cititor, nu ar mai avea audienta si ar disparea treptat, treptat.
Ca titlu de exemplu, articol scris ieri de Digi Sport: ”FCSB cere decăderea și anularea tuturor mărcilor CSA! Marca Steaua, episod nou! Ce s-a întâmplat la termenul de azi. Mărci înregistrate cu rea-credință”?

Citez : “ Judecătorii vor să se convingă de faptul că cei de la CSA au folosit marca STEAUA, despre care au pretins că ar fi notorie, dar cu privire la care se pare că nu au fost în măsură să facă dovada folosirii acesteia. De aceea, Instanța va solicita celor de la OSIM documente din dosarul judecat în anul 2005, în care această din urmă instituție ar fi constatat notorietatea acestei mărci, întrucât se pare că nu îndeplineau condițiile legale.”

Total fals, dragi suporteri ! Nu instanta vrea sa se convinga! FCSB a solicitat acest lucru, dar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ascultand argumentele mele, legale si intemeiate au respins aceasta cerere a avocatului FCSB!

De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai respins ca inadmisibila si cererea avocatului FCSB de sesizare a ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept !

Alegatiile jurnalistilor, aparatorilor FCSB si ai acolitilor FCSB cum ca ”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”. Lovitura pregătită de FCSB pentru CSA Steaua“ sunt nereale si penibile!

Va rog sa nu mai dati crezare decat informatiilor credibile si nu la toti cei care vor sa informeze fals opinia publica.
Va rog sa aveti incredere in mine si in toata munca mea. Nu cred ca v-am dezamagit vreodata!", este scris în dreptul la replică transmis de Florin Talpan.

Marca Steaua, episod nou! Ce s-a întâmplat la termenul din 11 noiembrie. ”Mărci înregistrate cu rea-credință”?

Curtea de Apel București a anulat 4 mărci din portofoliul CSA de 8 mărci cu denumirea STEAUA, Atât FCSB cât și CSA au declarat recurs.

Judecătorii vor să se convingă de faptul că cei de la CSA au folosit marca STEAUA, despre care au pretins că ar fi notorie, dar cu privire la care se pare că nu au fost în măsură să facă dovada folosirii acesteia/

De aceea, Instanța va solicita celor de la OSIM documente din dosarul judecat în anul 2005, în care această din urmă instituție ar fi constatat notorietatea acestei mărci, întrucât se pare că nu îndeplineau condițiile legale.

"FCSB a formulat recurs și cere decăderea și respectiv anularea tuturor mărcilor CSA cu denumirea Steaua. Totul pe motiv că respectivele mărci nu au fost folosite ori au fost înregistrate cu rea-credință, în contextul în care, după închiderea secției de fotbal din anul 1998 și transferul echipei și a întregii activități fotbalistică și competiționale către ONG-ul Asociația FC Steaua, care, mai apoi a predat echipa în anul 2003 către actualul FCSB, CSA a înregistrat la OSIM aceste mărci în nume propriu, ca "mărci de baraj" exclusiv cu scopul de a le cesiona sau licenția mai târziu către FCSB, aspect interzis de legislația incidentă materiei mărcilor", a declarat avocatul Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.

Poziția CSA Steaua ar fi în pericol în acest moment, susțin unele surse,  deoarece Curtea de Apel București a constatat în apel că mărcile STEAUA înregistrate de CSA la OSIM erau nefolosite în activitățile comerciale ale grupării din Ghencea.

Motivul pentru care procesul a fost din nou amânat. Ce a cerut Instanța

Pentru acest motiv, judecătorii au dispus decăderea celor de la CSA Steaua din dreptul de a deține 4 mărci. Banii cheltuiți de către cei de la CSA, în perioada 2013-2017, se pare că s-ar fi îndreptat spre evenimente private unde se "autopremiau" și nu pentru activitățile publice ce trebuiau desfășurate, conform statutului de organizare și funcționare.

CSA oferea propriilor angajați pixuri, calendare, agende și medalii, în loc să se ocupe de maximizarea încasărilor pentru a justifica bugetele cheltuiele de armată cu activitățile sportive.

Mai mult, cei de la Steaua ar fi depus la dosar doar probe care să ateste că au cheltuit bugetul în alte scopuri decât cele destinate prin lege, respectiv evenimente "comemorative" din istoria glorioasă dar acum demult apusă, a clubului.

Iată câteva fragmente din decizia Curții de Apel București nr. 682A/2019.

Galerie Foto

 

”Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”. Lovitura pregătită de FCSB pentru CSA Steaua

Virgil Boglea, avocatul Asociației ”Salvați Steaua!”, susține că gruparea din Ghencea va avea mari probleme dacă decizia nu se va schimba.

”Cei de la CSA au pierdut patru mărci extrem de importante. Este cea cu vulturul, cea din 1947, aceea cu steaua roșie și cu acel 'A' în mijloc, plus alte două la fel de importante. Dacă Instanța nu va mai schimba nimic și decizia va deveni definitivă, atunci nu numai echipa de fotbal, ci întreg clubul va fi afectat!

În primul rând, vor fi obligați să dea jos sigla cu vulturul, care se regăsește pe toate scaunele din interiorul stadionului.

Dar, va fi o mare lovitură și de imagine pe care o vor primi cei de acolo. Asta este, noi nu ne-am dorit un astfel de scandal, nu noi am fost cei ccare l-am provocat”, a spus Boglea, pentru digisport.ro.

Etichete: marca steaua , proces marca steaua , adrian cavescu , palmare steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Cum a descris Ștefan Baiaram jocul oaspeților, după ce CFR a bătut-o pe Universitatea Craiova la ea acasă
FOTBAL:FC U CRAIOVA-UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (10.03.2024)
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
”Războiul” a ajuns până în Anglia. Verdict fără dubii dat în Regat: ”Lovitură pentru falsa Steaua București”
FOTBAL:CSA STEAUA BUCURESTI U19-FCSB U19, LIGA ELITELOR U19 (29.09.2018)
Costel Gâlcă a recunoscut superioritatea CFR-ului: ”Am fost prea respectuoși cu ei”
Screenshot 2024-04-26 001230
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
”Vă spun ce mi-a zis medicul!” Florin Mihai, tatăl lui Luca Mihai, a vorbit din nou despre accidentarea fotbalistului
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”