marica bani
”Eu am avut mereu bani. Mi-am permis mereu aroganțe”. Cum și-a gestionat milionarul viața de fotbalist
Exclusiv Andrei Nicolescu nu este de acord cu metodele practicate de Jandarmerie: ”Nu mai poți să faci nimic!”
chicpiu
La 34 de ani, poate fi marea surpriză a României la EURO 2024: ”Cred că va fi luat în calcul”
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

FCSB l-a găsit pe noul Toşca! Ideea lui Reghe, pusă în aplicare de Dică

19.06.2017, 23:41

FCSB pare să spună "stop transferurilor", cel puţin în compartimentul defensiv, acolo unde sunt cele mai mari probleme. Deşi în acest moment vicecampioana îi are în lot apărători centrali doar pe Bălaşa şi Larie, roş-albaştrii sunt mai degrabă dispuşi să îl reprofileze pe Marko Momcilovic. Modelul "Toşca" a dat randament în sezoanele precedente, însă au fost destule exemple de improvizaţii care nu au funcţionat aşa cum se aştepta.

momcilovic tosca
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Cu toate că Reghecampf, antrenorul care a fost nevoit să peticească echipa, "plimbând" mulţi jucători pe diferite posturi, nu se mai află la cârma echipei, o găselniţă a sa devine soluţie viabilă pentru FCSB. Fostul tehnician îl utilizase pe Momcilovic încă de vara trecută, în amicale, fundaş central, iar Dică pare decis să dea credit acestei variante.

După plecarea lui Varela, vara trecută, negocierile pentru Puljic, Szukala şi Celeban - fotbalişti aflaţi în vizorul roş-albaştrilor - au căzut, astfel că staff-ul tehnic a trecut la improvizaţii, din lipsă de efectiv."Nu mai au voie să ceară, doar eu am voie să caut", a explicat la momentul respectiv Becali, care, convins că echipa nu are vreo şansă de calificare în grupele Champions League, a sistat "robinetul" cu bani. Drept urmare, Reghecampf l-a testat pe postul de fundaş central pe Momcilovic, care în partidele de pregătire s-a achitat cu brio de sarcini. ”Marko poate juca şi fundaş central, e un jucător puternic, cred că ne-ar putea ajuta şi acolo”, spunea la momentul respectiv fostul antrenor.

Acum, istoria pare să se repete, chiar dacă lucrurile stau diferit, iar Gigi a demonstrat că e dispus să investească. În ultima perioadă s-a încercat aducerea lui Maciej Wilusz (Lech Poznan) şi Frederico Venancio (Vitoria), dar ambele variante au căzut. Deşi era de aşteptat ca roş-albaştrii să se reorienteze, Becali a anunţat azi, în direct la Digi sport, că e foarte posibil ca defensiva să nu mai fie întărită. ”Am înțeles de la ei că vor să-l facă pe Momcilovic fundaș central. V-am zis, cu fundașii centrali i-am lăsat pe ei să rezolve, adică pe Dică și pe MM. Sunt unele lucruri pe care le fac ei. Eu îmi vad de treaba mea, deși lumea spune că nu mă pricep la fotbal. Nu mă pricep, dar Steaua a fost a treia companie rentabilă din România, în 2016”, a spus Becali.


Desemnat cel mai bun fundaş stânga străin din Liga 1 în sezonul recent încheiat, Momcilovic poate deveni noul "Toşca", un alt fotbalist la bază apărător stânga, dar care s-a descurcat excelent în centrul apărării. Sârbul de 30 de ani este un fotbalist cu talie, la jocul de cap puţini jucători din Liga 1 putând să îl concureze. În plus, are şi un joc de picior destul de bun, astfel că reprofilarea ar putea fi una benefică. Cum banda stânga pare "anexată" de Junior Morais, fostul astral ajungând în sfârşit la FCSB după o adevărată "telenovelă", staff-ul tehnic a gândit în consecinţă: de ce să renunţe la un titular incontestabil cum era Marko, în condiţiile în care ar putea să îl folosească pe alt post?

FCSB a ajuns în situaţia de a avea doar doi fundaşi centrali de meserie, după ce i-a dat afară în vara asta pe Tamaș şi Moke, fotbalişti care au strâns destule minute în centrul defensivei în sezonul precedent.

Momcilovic l-a costat pe Becali aproape jumătate de milion de euro în primul an dintre cei trei pentru care a semnat. Concret, la preţul de transfer (250.000 de euro), s-a adăugat prima de instalare de 100.000 de euro şi salariul pe primul an - 108.000 de euro. În total, 458.000 de euro. În următorii ani din contract, Momcilovic e remunerat cu 120.000, respectiv 132.000 de euro. În consecinţă, având în vedere că fotbalistul a ajuns deja la 30 de ani, FCSB nu mai poate obţine profit de pe urma sa, astfel că poate să spere doar la un randament foarte bun, acolo unde echipa are nevoie. În măsura în care Morais s-ar accidenta sau ar fi suspendat, banda stângă nu rămâne neacoperită odată cu mutarea lui Marko în centru: Filip este apt după accidentarea groaznică suferită şi este de aşteptat ca el să poată oferi o alternativă viabilă.

Experimentele ratate ale FCSB în ultimele sezoane

Dacă exemplul lui Toşca - pe care cu siguranţă îl au în vedere roş-albaştrii - este unul fericit pentru ei, nu toate reprofilările din istoria recentă a FCSB au fost un succes. Concret, cu excepţia fundaşului lui Betis şi a lui Ovidiu Popescu (mijlocaş central care a impresionat stagiunea trecută pe postul de fundaş dreapta), celelalte improvizaţii au fost neinspirate.

Alexandru Tudorie (atacant) - folosit fundaş central doar în partidele de pregătire, noul "Bărcăuan" a fost defazat la multe faze, iar Reghe nu l-a utilizat în partidele oficiale.

Wilfred Moke (mijlocaş central) - a fost utilizat din lipsă de soluţii în apărare. Deşi în primele partide a arătat carenţe majore, ulterior s-a adaptat, fără a impresiona însă. Drept urmare, Becali a decis în această vară să se despartă de el.

Gabriel Enache (mijlocaş dreapta) - postul de fundaş dreapta a fost o mare problemă a roş-albaştrilor în ultimii ani, iar Enache a trebuit de multe ori să o rezolve, odată venit de la Giurgiu. Nu a reuşit, nefiind foarte util nici măcar pe faza ofensivă. Greşelile copilăreşti de poziţionare din apărare l-au făcut la un moment dat unul dintre cei mai indezirabili jucători în ochii suporterilor.

Ricky Boldrin (mijlocaş central) - nu de puţine ori Şumudică a vorbit despre faptul că locul brazilianului este lângă Pintilii, acolo dând cel mai bun randament. Reghe s-a încăpăţânat să îl folosească în linia de trei din spatele vârfurilor, astfel că brazilianul şi-a pierdut la un moment dat locul de titular. Din fericire pentru FCSB, pasele exacte la fazele fixe au făcut din Boldrin un om important, chiar dacă de multe ori calităţile i-au fost anihilate de poziţia din teren.

Alexandru Chipciu (aripă dreapta sau stânga) - folosit în multe momente de Reghecampf, dar şi de Gâlcă, vârf fals, actualul jucător al lui Anderlecht nu a avut deloc "lipici" la gol.

Adi Popa (aripă dreapta) - şi el a ajuns în câteva situaţii în rolul de vârf fals, dar roş-albaştrii aveau deja experienţa "Chipciu" şi au revenit la varianta normală, cu cel poreclit "Motoreta" în bandă.

Etichete: tosca momcilovic , momcilovic reprofilat , momcilovic fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
chicpiu
La 34 de ani, poate fi marea surpriză a României la EURO 2024: ”Cred că va fi luat în calcul”

Supercomputerul a decis! Cine va câștiga EURO 2024
Frankfurt am Main am 16.Oktober 2023 Deutsche Bank Park Medientermin der EURO 2024 GmbH v.l., Henri-Delaunay-Pokal, im H
Ivaylo Petev le-a transmis un mesaj clar jucătorilor Universității Craiova înaintea derby-ului cu Rapid
ivaylo-petev
Liverpool a aflat cât trebuie să plătească pentru înlocuitorul lui Jurgen Klopp, după refuzul lui Alonso
UEFA Europa League Liverpool v Sparta Prague
Citește și
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate
bataie 2
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură