paul-papp
La 34 de ani, Paul Papp a făcut anunțul: ”Am semnat! Vreau în play-off”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (25.09.2023)
Ce au scris jurnaliștii germani despre un posibil transfer al lui Rrahmani la Werder! ”Bremen are concurență”
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Video Chiar se demolează Ghencea! | Balint: ”Puneam pătura pe gazon, învățam pentru BAC și visam la goluri decisive!”

28.08.2018, 12:00

UPDATE Ora 12:00. Evenimentul organizat de CSA Steaua a ajuns la final. Organizatorii au pregătit mai multe caserole cu bucăți din gazonul stadionului Ghencea, pe care le-au oferit gloriilor prezente, alături de certificate care să ateste autenticitatea acestuia. De asemenea, scaunele au fost cedate gratis tuturor celor care au dorit să păstreze și astfel de amintiri.

alt colaj bunsi final ghencea
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

”Mi-am luat și eu două. Unul roșu și unul albastru. Le voi duce la mine la țară, să păstrez vie amintirea stadionului Ghencea”, a mai spus Balint, pentru Digi Sport.


UPDATE Ora 11:19. Gabi Balint, unul dintre atacanții de glorie ai Stelei, a spus că trăiește emoții amestecate în această zi care marchează oficial startul demolării arenei din Ghencea.

”Sentimentele sunt amestecate. Și de tristețe, dar și de bucurie. Bucurie, pentru că am jucat 9 ani aici și tristețe pentru că, odată cu demolarea, parcă și amintirile se vor îngropa undeva în zona asta. Pentru că nu va mai fi la fel să spui că pe acest stadion a jucat Steaua și a realizat și a făcut și alta e să spui că în acest loc. Nu va mai fi la fel.

 Dar, cel mai important este că amintirile rămân. Cum spuneam, am petrecut aici 9 ani din viață, cu peste 150 de meciuri jucate aici. Sunt mândru că fac parte din istoria Stelei și bineînțeles din istoria acestui stadion”, a spus Balint, la Digi Sport.


Fostul mare atacant a ținut să plece cu o amintire de pe Ghencea. A primit o bucată de gazon și un act care să autentifice acest lucru. ”Până la urmă, toți ne transformăm în gazon (n.r. - râde). O să-l păstrez cu sfințenie, o să-l țin acasă și când o să mă uit la el să-mi amintesc că poate, pe undeva, am călcat și eu pe acest pământ.

E greu să-mi amintesc de primele contacte cu Steaua, dar nu pot uita că, imediat după ce am semnat, locuiam într-o cameră situată aici la tribuna a doua, unde era cantonamentul pe vremuri. Mă pregăteam pentru examenul de Bacalaureat și după-amiaza sau seara veneam aici pe gazon și îmi puneam o pătură d-aia de Armată, cum aveam atunci, și învățam. Dar, îmi și imaginam cum va fi stadionul arhiplin și cum eu o să joc și o să marchez goluri. Mă gândeam chiar cum ar fi ca Steaua să câștige un meci în ultimul minut, meci extrem de important, iar eu să marchez acel gol. Astea erau visele mele și mă bucur că s-au îndeplinit.

Au fost și momente în care am fost supărat, pentru că nu jucam, eram pe bancă sau uneori nici măcar în lot, dar totuși am marcat câteva goluri importante care au rămas în istorie și pentru Steaua și pentru echipa națională”, a mai spus Balint, la Digi Sport.

Chestionat care a fost, în opinia sa, cel mai important moment trăit pe Ghencea, Balint a replicat: ”Au fost două, pentru că nu pot face diferențe. Primul moment ar fi meciul cu Anderlecht, când ne-am calificat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 (n.r. - 3-0 în retur pe Ghencea, după 0-1 la Bruxelles), cel mai bun meci făcut de Steaua în istorie și meciul cu Danemarca, din toamna lui 1989 (n.r. scor 3-1), când ne-am calificat la Mondialul din Italia ’90 iar eu am marcat două goluri”, a mai spus Balint, la Digi Sport.

Balint nu a mai vrut să comenteze pe marginea scandalului iscat între FCSB și CSA Steaua. ”Nu mă interesează dacă va juca aici și echipa lui Becali. Eu vreau să văd echipa Stelei jucând aici. Asta este tot ce-mi doresc cel mai mult. Este un stadion mare pe care vreau să-l văd mereu umplut”, a mai spus Balint, la Digi Sport.


UPDATE Ora 11:00. De pe Stadionul Steaua nu putea lipsi tocmai Marius Lăcătuș, poate cel mai reprezentativ jucător din istoria grupării roș-albastre. 

”Atât mass-media, dar mai ales suporterii steliști știu ce înseamnă Ghencea pentru mine. Este stadionul unde am obținut cele mai mari performanțe ca jucător, este stadionul pe care am reușit ușor ușor să obțin rezultate cât se poate de bune, chiar dacă nu la cel mai înalt nivel și este locul unde îmi continui activitatea în cadrul clubului Steaua. 

Sigur că acest stadion îmi va rămâne veșnic în amintire. Sper din tot sufletul ca, odată terminat noul stadion, să am bucuria și plăcerea să fiu din nou pe acest stadion alături de echipa care, cred eu, că în cel mai scurt timp va ajunge acolo unde-i este locul, adică în Liga 1”, a spus și Lăcătuș.


UPDATE Ora 10:56. Mirel Rădoi, unul dintre foștii căpitani ai Stelei, actualmente selecționer al naționalei U21, prezent pe Ghencea, a vorbit cu emoție despre senzațiile trăite acolo.

"Nu exagerează niciun suporter care spune că aici se află Casa Fotbalului Românesc, Templul Fotbalului Românesc. Când am ajuns aici prima dată, m-am descălţat şi am păşit pe acest gazon. Era un vis împlinit pentru mine. Îl văzusem doar la televizor... Trebuie să transmitem mai departe senzaţiile trăite pe acest gazon, în camerele de aici, jucătorilor. Nu văd doar o echipă care va juca aici, acest stadion poate fi una dintre arenele care va găzdui cele mai importante meciuri. Va veni vremea când aici va evolua şi echipa naţională", a afirmat Mirel Rădoi, aflat la stadion printre invitaţii speciali”, a spus Rădoi, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru Digi Sport.


”Aici au jucat și Mircea Lucescu și Cornel Dinu și Rică Răducanu și Domide. Aici este casa mea!”

UPDATE Ora 10:46. La evenimentul prezent pe Ghencea a fost prezent și Anghel Iordănescu, fostul jucător și antrenor al Stelei.

”N-am putut să mă obișnuiesc cu gândul și am emoții. Pentru că aici este Templul fotbalului românesc, pentru că aici s-a scris o parte din istoria fotbalului nostru, aici au avut loc cele mai mari performanțe atât ale Stelei, cât și ale echipei naționale.

În 1961 am pășit pentru prima dată pe acest stadion, în acest complex sportiv. Erau doar două terenuri de fotbal și un câmp imen. Imens! Cu timpul, totul s-a transformat. Aveam acest stadion modern, la vremea aceea, aveam o bază sportivă, care mai apoi s-a transformat în Complexul Sportiv.
Aici au adus performanțe Lăcătuș, Bumbescu, Iovan, Tudorel Stoica, Pițurcă, Boloni, aici au evoluat o mare parte dintre marii noștri jucători pe care cu toții ni-i amintim. Chiar dacă au venit ca adversari, au jucat aici și Mircea Lucescu și Cornel Dinu si Rică Răducanu și Domide.

Aveam 11 ani când am ajuns pe acest stadion. Aici a fost și casa mea. Mi-am petrecut o mare parte din cariera și din viața mea sportivă. Este greu să vorbești despre stadionul Steaua, este greu să nu spui că și echipa națională a avut ani buni de glorie petrecuți aici. S-au obținut cele mai importante calificări.
De mâine totul va fi aici în transformare. Sunt convins că se va construi un stadion ultramodern, performanțe vor veni din nou și suporterii, oamenii de fotbal vor avea în amintire Stadionul Ghencea, stadionul Steaua”, a spus Anghel Iordănescu.


Ziua Z, cea dedicată startului demolării Stadionului Steaua, a venit! Oficialii celor de la CSA Steaua au pregătit un eveniment special, care va marca acest moment istoric. Mai întâi, pe gazonul ”Templului” fotbalului românesc, așa cum a fost botezată arena din Ghencea de-a lungul anilor, se va disputa un ”demonstrativ” între niște grupe de juniori, după care Marius Lăcătuș, legendarul fotbalist al Stelei, va călca pentru ultima oară pe gazonul pe care a avut cele mai mari satisfacții în tricoul roș-albaștrilor.

Multe personalități din istoria grupării roș-albastre vor fi prezente, de asemenea, pe Ghencea, acolo unde se va organiza și o conferință de presă. De la eveniment nu vor lipsi nici fanii, care au pregătit un moment unic, care să marcheze ultima zi oficială a Stadionului Steaua.

Întregul eveniment din Ghencea va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe pagina de facebook digisport.ro.

Demolarea acestui legendar stadion nu va însemna și finalul, pentru că tot în acest an se vor demara și lucrările de construire a noii arene din Ghencea, una din cinci stele, care va fi gata, cel mai probabil, în luna martie a lui 2020, cu puțin timp înainte de startul lui Euro 2020, competiție care va fi găzduită și de București. Patru meciuri de la Campionatul European vor fi găzduite de Arena Națională (două din faza grupelor, un meci din optimi și un sfert de finală), iar stadioanele Ghencea, Rapid, Arena Națională și Dinamo au fost alese pentru a găzdui antrenamentele naționalelor participante. Compania Națională de Investiții s-a angajat să renoveze aceste stadioane, cel din Ghencea fiind reconstruit din temelii.

 Valoarea investiţiei în noua arenă va fi de aproximativ 60 de milioane de euro, iar constructorul va fi diferit de firma care se va ocupa de demolare.

Astfel, la 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea își trăiește ultimele ore în forma actuală. Arena intrată într-o stare avansată de degradare va fi demolată pentru a face loc unui nou stadion, de 30.000de locuri. Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu meciul Steaua - OFK Belgrad, 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua - Viitorul 4-1.

"Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30.000 de locuri, UEFA categoria 4. Se adaugă muzeu, spații de cazare, comerciale...noi sperăm să fie un stadion cum l-am conceput și pe cel de la Craiova, care să aibă viață tot timpul anului", a spus Adrian Cefalan, director de investiții CNI, la începutul acestei luni.

Paradoxal, deși a găzduit marile meciuri ale Stelei și ale echipei naționale, stadionul Ghencea și-a stabilit propriul record de asistență la un meci disputat în 1982. Rivalele Rapid și Petrolul s-au întâlnit în liga a doua în fața a 35.000 de spectatori.

13 orașe vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie - 12 iulie 2020): București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bruxelles, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta

Etichete: stadion steaua , se demoleaza ghencea , noul stadion steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Un băiat de 10 ani, din Texas, a mărturisit că a folosit arma bunicului său pentru a împușca mortal...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Echipa etapei a 5-a din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii + cine este antrenorul rundei
minge
Citește și
Marius Șumudică a numit jucătorul ”fără post” de la FCSB
profimedia-0807526376
Un alt jucător de la Rapid poate ajunge în Germania înaintea lui Rrahmani! Are o ofertă și din altă țară
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (30.03.2024)
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Ce a spus Nicolae Păun, după ce a fost operat pentru ruptură de ligamente: ”Am dureri foarte mari. N-am dormit”
paun

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”