profimedia-0858569875
Video VAR-ul ”le-a furat” bucuria golului! În schimb au primit un cartonaș roșu și sunt OUT din barajul pentru EURO 2024
prunea2
Exclusiv FRF a trimis invitația, iar Florin Prunea a răbufnit: ”După atâția ani de înjosire, de bătut joc de colegii mei”
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Gino Iorgulescu, cel mai dur atac la Burleanu: "Nesocoteşte dispoziţiile Legii Sportului, ale Statutului FRF şi Regulamentului FIFA"

articol scris de Digi Sport
12.03.2021, 08:01

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a răspuns, joi, într-un comunicat de presă, afirmaţiilor făcute de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pe tema implementării arbitrajului video (VAR), precizând că acesta "nesocoteşte dispoziţiile Legii Sportului, ale Statutului FRF şi Regulamentului FIFA".

colaj gino burleanu
Colaj Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

În comunicatul publicat pe site-ul oficial al LPF, Iorgulescu cataloghează drept "dezinformări" argumentele lui Burleanu prin care refuză suportarea cheltuielilor cu pregătirea arbitrilor VAR, care se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

Gino Iorgulescu: "Burleanu nesocoteşte dispoziţiile Legii Sportului, ale Statutului FRF şi Regulamentului FIFA"

"Printre atribuţiile principale ale FRF se regăseşte şi aceea de a organiza şi coordona activitatea arbitrilor privind formarea, perfecţionarea continuă, clasificarea şi promovarea acestora.

Această obligaţie decurge din dispoziţiile art. 37 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului [...], art. 9 lit. f) din Statutul FRF [...] şi Regulamentul FIFA, articolele 2, 3.2, 8, 19 şi 20. [...]

Practic, prin afirmaţiile făcute în public de către dl. Burleanu, acesta demonstrează că nesocoteşte atât dispoziţiile Legii Educaţiei Fizice şi Sportului, cât şi pe cele ale propriului Statut şi ale Regulamentului FIFA. Mai trebuie precizat şi faptul că, în nicio ţară europeană, costurile pentru formarea arbitrilor nu au fost suportate de ligile profesioniste", a afirmat Iorgulescu.

Gino Iorgulescu: "Suma investită de LPF e de 700.000 de euro anual, la care se adaugă 800.000 de euro, pentru achiziţionarea tehnologiei VAR"


"LPF a fost de acord ca FRF să asigure managementul implementării proiectului în zona de formare a arbitrilor, atâta timp cât această activitate intră în atribuţiile exclusive ale FRF.

În acelaşi timp, LPF nu poate accepta ca FRF să asigure managementul proiectului în zona de tehnologie şi operare a acesteia, atâta vreme cât cheltuielile pentru această parte a proiectului sunt suportate de LPF şi cluburile din Liga I.

Tocmai de aceea, am propus FRF încheierea unui acord prin care să reglementăm toate acestea aspecte, încă din 20.11.2020, dar la care însă nu am primit niciun răspuns până în prezent.

Singura informaţie primită din partea FRF este că acordul se află în lucru la CCA. Totodată, delegarea arbitrilor VAR va fi făcută de FRF, iar plata baremurilor de arbitraj urmează să fie suportată de către cluburile din Liga 1.

În opinia noastră, beneficiarul principal al proiectului VAR este FRF, care, în acest fel, are posibilitatea de a îmbunătăţi calitatea serviciilor de arbitraj pentru care, la acest moment, cluburile din Liga 1 plătesc aproximativ 1,2 milioane euro/sezon.

Mai trebuie spus şi faptul că suma investită de LPF pentru acest proiect este net superioară, ridicându-se la aproximativ 700.000 de euro anual, la care se adaugă şi suma de 800.000 de euro, necesară pentru achiziţionarea tehnologiei VAR", a adăugat preşedintele LPF.

Propunerea lui Iorgulescu pentru Burleanu

Iorgulescu îi sugerează preşedintelui FRF să încheie un parteneriat cu o companie pentru acoperirea costurilor cu pregătirea arbitrilor.

"În situaţia în care FRF doreşte să cofinanţeze proiectul, înţelegem că dl. Burleanu este dispus să suporte jumătate din costurile totale ale proiectului legate de achiziţionarea tehnologiei, operarea acesteia, formarea arbitrilor VAR şi baremurile acestora.

Drepturile comerciale la care face referire dl. Burleanu nu aparţin LPF, ci televiziunilor care transmit meciurile din CASA Liga I, iar acestea deţin exclusivitatea asupra drepturilor de publicitate transmisă pe TV cu ocazia jocurilor din Campionatul Naţional.

Ne surprinde apetitul cu care dl. Burleanu ar vrea să controleze totul, inclusiv drepturile care aparţin unor terţi. Totodată, LPF a reuşit să încheie un parteneriat cu EAD, urmând ca acesta din urmă să suporte integral costurile de achiziţie a tehnologiei VAR, aşa încât recomandăm FRF să găsească o soluţie comercială pentru a susţine formarea arbitrilor, în cazul în care nu mai au buget pentru această activitate.

În plus, să nu pierdem din vedere că FRF poate atrage de la MTS o finanţare de aproximativ un milion de euro anual pentru copii şi juniori, dar refuză să acceseze aceşti bani de teama unui control din partea Curţii de Conturi", a explicat oficialul LPF.

Acesta a subliniat că LPF este de acord ca sistemul VAR să fie folosit şi în competiţiile organizate de FRF: "LPF nu s-a opus niciodată ideii de a permite folosirea sistemului VAR de către FRF pentru Cupa României şi Liga a II-a, în măsura în care partenerul media va dori acest lucru.

Mai mult decât atât, formarea arbitrilor VAR de către FRF va permite folosirea lor şi în competiţiile organizate de FRF. Totodată, aşa cum am arătat şi mai sus, finanţarea formării arbitrilor FRF este exclusiv în favoarea acestei organizaţii, atâta vreme cât prestaţiile arbitrilor sunt execrabile, afectând rezultatele, clasamentele şi integritatea competiţiei Liga I. [...] Trebuie să subliniem că în nicio ţară în care există ligă profesionistă, managementul proiectului VAR nu a fost realizat de federaţia naţională".

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal se află de la începutul acestui an într-un conflict pe tema atribuţiilor care revin celor două instituţii în implementarea arbitrajului video (VAR) în Liga I.

LPF a realizat un parteneriat cu compania EAD, cea care deţine drepturile TV din Liga I, aceasta achiziţionând tehnologia VAR în valoare de 800.000 de euro.

De partea cealaltă, FRF refuză să plătească suma de 500.000 de euro necesară pregătirii arbitrilor VAR. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal nu contribuie cu nicio sumă de bani pentru pregătirea arbitrilor, VAR va fi folosit doar la meciurile din Cupa României, competiţie organizată de FRF.

Agerpres

Etichete: gino iorgulescu , razvan burleanu , var


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român

În sfârșit a decis! Xabi Alonso a anunțat unde va antrena în sezonul următor: ”Am informat clubul”
Entscheidung gefallen:Trainer Xabi ALONSO bleibt wohl Trainer bei Bayer Leverkusen. ARCHIVFOTO: Xabi Alonso (Bayer 04 Le
Prima reacție a lui Gică Hagi, după ce ar fi fost ofertat să plece de la Farul
Screenshot 2024-01-21 at 22.21.03
I-au spus ”NU” Simonei Halep! Ce urmează pentru fostul lider mondial
simona-halep
Citește și
Foto Surpriză! Cine a însoțit echipa națională în Spania
gino7
Exclusiv Prunea a văzut totul și a răbufnit: ”Fiasco total!”. Ce s-a întâmplat înaintea amicalului România-Irlanda de Nord
Screenshot 2024-03-22 213605
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Răzvan Burleanu, lăudat de un fost jucător important al naționalei: ”E bine că-și mai amintesc de noi”
Bucharest, Romania. 26th Apr, 2023: Razvan Burleanu, the president of the Romanian Football Federation (FRF), hold a press conference after the meeting of The general assembly of the Romanian Football Federation. Credit: Lucian Alecu/Alamy Live News

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură