daniel-niculae
Daniel Niculae va coborî în iarbă! Ce i-a cerut patronul Dan Șucu
andone
Exclusiv Dinamo e pe loc de baraj, iar Ioan Andone a transmis un mesaj clar: ”Te uiți cine e acolo acum?”
san
OUT de la CFR Cluj! Prima ”victimă” a lui Dan Petrescu la revenirea în Gruia
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Marica a explicat în detaliu de ce a ales Steaua şi a negat oferta de la Dinamo: "Nu au nevoie de mine"

14.01.2016, 22:30

La mai puţin de două ore după ce a semnat cu Steaua, Ciprian Marica a explicat detaliat de ce a luat această decizie.

marica bun-1
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Fără meciuri în picioare după o perioadă lungă, atacantul de 30 de ani a preferat să vină în Liga 1, astfel încât să reintre în circuitul naţionalei înainte de Euro. Deşi îşi dorea un angajament în străinătate, vârful a preferat Steaua pentru a avea ocazia să facă o pregătire centralizată ca "la carte", sub comanda lui Reghecampf, şi să aibă suficient timp să se acomodeze la noua echipă înainte de reluarea propriu-zisă a competiţiei.

Acuzat de dinamovişti că "trădează" - a evoluat în Ştefan cel Mare între 2001 şi 2004 -, Marica nu este de aceeaşi părere. Obiectivul său e să ajute România la turneul final, iar echipa antrenată de Rednic nu i-a făcut vreo ofertă concretă, oficială.

Îţi prezentăm mai jos în întregime mesajul postat de Marica pe pagina sa oficială de Facebook.

"Dragi prieteni, s-a făcut prea multă vâlvă în jurul situaţiei mele într-o perioadă în care eu voiam doar linişte. S-a vorbit mult, şi-au dat mulţi cu părerea, mulţi dintre voi mi-aţi scris, aşa că mă simt dator să fac nişte precizări. Am fost mereu sincer cu voi şi cred că datoria unui barbat este să-şi asume deciziile pe care le ia şi să poată privi pe oricine în ochi. Şi vreau să vă asigur că mi-am dorit mereu orice acţiune a mea, ca sportiv şi ca om, să nu aducă nemulţumire nimănui. Tot timpul am ales în viaţă în aşa fel încât să-mi fie bine!


După plecarea de la Konyaspor mi-am dorit în prima fază să joc în continuare la o echipă din străinătate. Regulamentele nu mi-au permis însă să fiu legitimat decât începând de acum, din luna ianuare 2016, când se deschide perioada de transferari. Am analizat îndelung situaţia, m-am sfătuit cu persoane foarte apropiate mie şi am decis că e mai bine să joc într-un campionat care începe mai târziu pentru a atinge vârful de formă în perioada Campionatului European. Am trăit momente dureroase, e greu să descriu în cuvinte ce simţeam când echipa naţională lupta din greu pentru calificare, iar eu nu puteam să ajut cu nimic, din motive independente de forma mea sportivă sau de starea de sănătate.

Îmi doresc enorm să-mi reprezint ţara la un turneu final, să pot să pun umărul la obţinerea unei performanţe care să dea un suflu nou fotbalului şi sportului românesc într-o perioadă foarte grea. Am discutat despre asta şi cu cei de la Getafe, oameni deosebiţi care m-au contactat încă de când aveam probleme la Konya şi mi-au transmis că mă aşteaptă să mă întorc la ei. Situaţia nu e însă foarte simplă într-un campionat aflat în desfăşurare, care se termină şi foarte devreme pentru a se pregăti echipele naţionale pentru Euro. Eu am făcut pregătirea fizică, dar într-o echipă aflată în ultima parte a competiţiei îţi trebuie timp să te integrezi, să intri în schemele de joc, în mecanismele tactice deja formate. Iar ca atacant e foarte dificil dacă nu ai ritmul coechipierilor tăi, depinzi de pasele lor. În concluzie, am decis să merg la o echipă cu care sa fac pregătirea completă de iarnă şi să fiu aproape de privirile staffului tehnic al naţionalei. Şi, cel mai important, să fiu dorit de toată lumea de la acea echipa. Am ales România pentru România!!

Vreau să lămuresc, pe rând, şi alte aspecte abordate aici. S-a tot vorbit de intersul mai multor cluburi din ţară pentru mine. În tot acest timp, singurii care nu m-au căutat au fost cei de la Dinamo. Nu mă ascund, vă spun sincer, chiar m-a deranjat asta, fiindcă mulţi, foarte mulţi fani mi-au scris aici, iar Dinamo a fost şi va rămâne o parte importantă a vieţii mele. Am tras concluzia că poate au deranjat opiniile mele în anumite momente, poate chiar există o politică fermă la club, o altă viziune, poate oamenii de acolo doresc altceva. În momentul în care am hotărât ce oferta voi alege, l-am vizitat pe Mister Cornel Dinu. Vorbesc cu dânsul despre orice subiect, a fost mereu ca un printe pentru mine. L-am anunţat că revin în România, ca voi merge la Steaua şi l-am intrebat şi pe dânsul dacă i se pare normal să nu prezint interes pentru clubul la care m-am format. La o zi după discuţie, marţi mai exact, am fost sunat de un prieten din club, am discutat amical. Probabil a fost o politeţe. Am citit apoi că Dinamo e acoperită, nu are nevoie de un atacant.

Echipa care m-a dorit cel mai mult a fost Steaua. Mi-au scris suporterii, m-a ofertat antrenorul, conducerea executivă, patronul, prieteni comuni! Am primit sute de telefoane, de când am plecat din Turcia, am fost vizitat de Crăciun, de Revelion, zi de zi! Şi, aşa cum am anunţat aici, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, întotdeauna, în cariera mea, am ales asa. Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur pe toţi că voi da toată energia mea şi toata priceperea să-mi fac datoria faţă de noul meu club. Vreau să câştigăm toate trofeele puse în joc, vreau să duc echipa în Champions League. Nu este o alegere luată pe criteriu financiar, singura mea dorinţă, din acest punct de vedere, e să-l implic pe patron în susţinerea Fundaţiei Ciprian Marica, fundatie ce sprijină tineri extrem de talentaţi din ţara noastră. E un moment important pentru mine. Mi-e dor de fotbal, mi-e dor de performanţă, vreau doar să am linişte şi sănătate să pot să dau totul pe gazon! La fel vă doresc şi vouă, linişte, bunătate, sănătate şi voie buna! Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă aşteptăm la stadion!", a scris Marica pe pagina sa de Facebook.

Conform informaţiilor ProSport, Dinamo ar fi încercat totuşi să îl transfere pe Marica. "Câinii roșii" i-au oferit atacantului un salariu lunar de 7.000 de euro, plus prime de joc care puteau urca suma până la 10.000 de euro pe lună, un bonus de 20.000 de euro pentru locul 1, 15.000 de euro pentru locul 2 sau 10.000 pentru locul 3.

Etichete: marica , steaua marica , marica steaua liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă

O femeie din Brazilia a adus un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-un scaun cu rotile...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
san
OUT de la CFR Cluj! Prima ”victimă” a lui Dan Petrescu la revenirea în Gruia

Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Joshua Kimmich FC Bayern Muenchen FCB (06) verletzt Verletzung Schiedsrichter Referee Danny Makkelie (NED) im Gespraech
”Îți faci bagajul și tu la vară?”. Ștefan Târnovanu a răspuns fără să stea pe gânduri: ”Da!”
tarnovanu
Foto Un nou cuplu celebru. După un an de speculații, a anunțat relația și “internetul a explodat”
Screenshot 2024-04-18 at 16.12.49
Citește și
Exclusiv Columbia a fost la un pas să umilească România, așa că un fost căpitan a răbufnit. ”Acolo e cea mai mare problemă”
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Bucureștiul reintră pe harta tenisului. ”Cel mai mare turneu care a existat vreodată în România”
ion-tiriac
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Se anunță ”infern” pe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut la FCSB - Rapid cu două zile înainte de derby
10

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro