FOTBAL: FC BOTOSANI - ACSM POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (30.03.2024)
Încă un fotbalist a fost propus la FCSB. Patronul echipei a făcut anunțul: ”E pe lista scurtă”
gigi becali1
Exclusiv Jucătorul care ”l-a dat pe spate” pe Gigi Becali în Sepsi - FCSB: ”Asta vreau să fie”
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Exclusiv Mihai Stoica și Ion Crăciunescu au analizat împreună toate fazele controversate din FCSB - Mioveni. Concluzia lui MM

articol scris de Digi Sport
19.10.2021, 08:01

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, și fostul mare arbitru Ion Crăciunescu au analizat împreună fazele controversate din meciul FCSB - CS Mioveni 3-0.

craciunescu-meme
Ion Crăciunescu și Mihai Stoica / Foto: Colaj Digi Sport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Mihai Stoica și Ion Crăciunescu au analizat împreună toate fazele controversate din FCSB - Mioveni. Concluzia lui MM

Deși scorul indică o victorie fără drept de apel a bucureștenilor, cei de la CS Mioveni au fost revoltați de mai multe decizii luate de brigada lui Marcel Bîrsan și chiar au amenințat cu retragerea din campionat.

Pe lângă fazele incriminate de argeșeni, Mihai Stoica a cerut analizarea unor posibile greșeli împotriva celor de la FCSB, cum ar fi penalty-ul solicitat în minutul 9 sau faza din minutul 11, când Ianis Stoica a fost semnalizat în poziție de offside.

Stoica și Crăciunescu nu au fost de acord la mai multe faze analizate, iar oficialul de la FCSB a ajuns la concluzia că prin sistemul VAR, inexistent în Liga 1, echipa sa ar fi beneficiat de un penalty în minutul 31, iar celelalte greșeli ar fi contat mai puțin.

VIDEO Ion Crăciunescu și Mihai Stoica au analizat fazele controversate din FCSB - CS Mioveni 3-0

Fazele controversate din meciul FCSB -  CS Mioveni 3-0, analizate Ion Crăciunescu și Mihai Stoica


Min. 9 - Olaru cere penalty după un duel cu portarul Popescu și fundașul Scarlatache

Ion Crăciunescu: Problema se pune cine joacă mingea. Mingea o joacă jucătorul în galben, Scarlatache. Al doilea lucru: când are loc primul contact. Are loc între jucătorul FCSB-ist și jucătorul în galben sau între portar și cei doi jucători? Astea sunt problemele care se pun. Mie mi se pare că jucătorul în roșu, Olaru, intră cu corpul în adversar și după aceea, portarul, care îl prinde pe coechipierul lui, îl prinde și pe Olaru cu piciorul. Ținând cont că apărătorul a jucat prima dată mingea, el e disculpat de orice pentru că nu face nimic împotriva lui Olaru. Olaru se duce în el, iar portarul, după aceea, se duce și îi ia pe amândoi.

Mihai Stoica: Mie mi se pare că este o neglijență crasă a portarului. Pe un asemenea teren e foarte riscant să intervii la modul în care a făcut-o el. N-avea nicio șansă să joace mingea. E o fază discutabilă. Nu spun că e clar, nu mi se pare nici mie clar, dar dacă ar fi dictat lovitură de pedeapsă Marcel Bîrsan, erau puțini care ar fi contestat decizia. Portarul, din ce văd eu, îl busculează pe Scarlatache în Olaru.

Min. 11 - Ianis Stoica este semnalizat în poziție de offside înaintea unei faze promițătoare de atac

Ion Crăciunescu: Un jucător cade, jucătorul e în poziție regulamentară. Decizie corectă e să lase jocul să continue.

Mihai Stoica: E clar, prima greșeală de arbitraj e în defavoarea noastră. Pe Ianis Stoica l-am întrebat și a văzut când a ridicat asistentul. A dat la poartă să treacă faza. Dacă vede că asistentul ridică și dă gol, riscă să ia și galben, pentru că jocul era întrerupt. E clar, e o decizie în defavoarea noastră. 1-0 pentru noi.

Min. 29 - Alexandru Buziuc primește primul cartonaș galben

Ion Crăciunescu: Mie nu mi se pare de galben. E atac prin alunecare, poate să-l atenționeze. Nu se duce cu piciorul sus, ci la nivelul gazonului. Chiar dacă alunecă, nu e de galben, dar fault este.

Mihai Stoica: Eu zic că este indubitabil galben pentru că, pe un astfel de teren, te ferești să ataci din spate adversarul cu acest procedeu foarte periculos.

Ion Crăciunescu: Procedeul devine periculos când te duci cu talpa sus, când te duci cu o anumită intensitate care pune în pericol intensitatea corporală. E dreptul lui, e șansa lui să joace mingea.

Mihai Stoica: Este, dar i-a prins piciorul sub el.

Ion Crăciunescu: Pot să dau fault pentru că are intensitate, deși joacă mingea, dar galben este mult prea mult.

Mihai Stoica: Nu sunt de acord, mi se pare galben clar. În minutul următor, vine faza care, pentru mine, schimbă total orice legat de această partidă pentru că ni se refuză cea mai evidentă lovitură de pedeapsă posibilă.

Min. 31 - posibil penalty FCSB la duelul dintre Dumiter și Dat

Ion Crăciunescu: E o ținere clară de tricou, îl ține, îl răsucește și cade. Cert este că poziția arbitrului este spre minge, el se uită la minge, dar asta nu-l scutește de faptul că trebuie să-și ia poziție încât să vadă întreg grupul de jucători. O asemenea fază trebuie s-o vezi. E ținere de tricou și are intensitate.

Mihai Stoica: Eu vreau să mai spun ceva legat de faza asta. Eu știu foarte bine că atunci când un jucător faultează fără să aibă nicio intenție să joace mingea, în cazul ăsta ținere evidentă și prelungită, poate fi și eliminat pentru această ținere.

Ion Crăciunescu: Nu are o situație clară de a înscrie un gol. La ținere, da, se sancționează în suprafața de pedeapsă, dar nu avea o situație clară de a marca. Situație clară mai degrabă avea jucătorul din fața portarului. Dacă tot e de dat ceva, galben pentru ținere de tricou și penalty.

Mihai Stoica: Deci în minutul 31, la 11 contra 11, ni s-a refuzat un penalty clar.

Min. 45 - Al doilea cartonaș galben pentru Alexandru Buziuc

Ion Crăciunescu: Eu nu cred că au fost două galbene. Acesta, nu. Nu e de două galbene. Eu am pretenții mai mari când dai roșu. 

Mihai Stoica: Nu cred că se poate pune problema.Eu le-am spus jucătorilor să aibă foarte mare grijă cu alunecările pe terenul ăsta. Numai când ești sigur că poți să iei mingea pentru că se poate ajunge la o chestie de genul acesta.

Min 55 - penalty FCSB, Scaralatche vs. Keșeru

Ion Crăciunescu: Nu poate să existe vreo părere de penalty. Joacă mingea, nu o joacă cu talpă, nu îi pune în pericol integritatea corporală, e o deposedare clară, joacă mingea și, după aceea, jucătorul cade.

Mihai Stoica: El e cu spatele, dar știe că adversarul e în spatele lui. El lasă piciorul să-l împiedice pe Keșeru și se vede clar piciorul lui cum se duce să-l împiedice pe Keșeru.

Ion Crăciunescu: Joacă mingea cu piciorul drept și, din elan, fără intenție, se răsucește puțin, dar nu ridică piciorul. El ridică piciorul puțin din elan, dar deposedarea a fost perfect regulamentară.

Mihai Stoica: Eu sunt de altă părere. Dacă el respingea balonul și avea aceeași mișcare, poate ziceam, dar el joacă mingea greșit, el încearcă alt procedeu. Vede că mingea rămâne acolo și Keșeru e periculos și se duce cu piciorul stâng în picioarele lui Keșeru. E penalty în opinia mea.

Ion Crăciunescu: Eu spun că la județ se dădea un astfel de 11 metri, când mai eram și eu arbitru pe la țară.

Min. 65 - posibil offside Keșeru la golul de 2-0

Ion Crăciunescu: E o fază pe care ar lămuri-o VAR-ul. Dacă ne uităm la poziția aceasta, e greu de stabilit dacă Keșeru e cu cinci centimetri mai în față sau pe linie cu ultimul apărător. Eu nu mă hazardez să dau un verdict și să spun că văd eu peste arbitru. Nu e clar nici când ne uităm la televizor.

Mihai Stoica: Doar softul putea să fie arbitru. Dacă noi aveam VAR, la Dumiter era indiscutabil penalty și Keșeru sau Tănase urmau să execute. Poate 75% era rezolvată problema. Eu spun doar atât: cel mai important la un meci la care sunt multe erori de arbitraj este ordinea cronologică. Să spunem că prima greșeală a fost la Ianis Stoica. A doua, spune domnul Crăciunescu, că s-a dat destul de ușor galben la Buziuc, dar eram 11 la 11 și noi am avut penalty în minutul 30. Ce s-a discutat după meci, iar după aia reacțiile celor de la Mioveni, că retrag echipa, totul s-a discutat fără ca această fază, atât de importantă - faultul la Dumiter - să fie arătată.

VIDEO Rezumatul meciului FCSB - CS Mioveni 3-0

Etichete: ion craciunescu , cs mioveni , mihai stoica , marcel birsan , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
A fost ”Calul Troian”? Un ex-FCSB-ist, cel mai slab jucător al Rapidului din play-off
Fotbalistii rapidisti Razvan Constantin Oaida, Sebastian Andrei Borza, Paul Alexandru Iacob,Phillipe Razvan Onea, Alexan
Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”