gigi haz
Exclusiv FCSB a învins-o pe Sepsi, iar Gigi Becali nu s-a mai abținut: ”Hai să fac o aroganță”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Portarul lui Sepsi Sfântu Gheorghe nu are niciun dubiu, după înfrângerea cu FCSB: ”Contează, normal!”
stere
Exclusiv Stere Halep, prezent la revenirea Simonei Halep: ”Am emoții”. Ce spune despre duelul cu Badosa
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Exclusiv Mihai Stoica și Ion Crăciunescu au analizat împreună toate fazele controversate din FCSB - Mioveni. Concluzia lui MM

articol scris de Digi Sport
19.10.2021, 08:01

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, și fostul mare arbitru Ion Crăciunescu au analizat împreună fazele controversate din meciul FCSB - CS Mioveni 3-0.

craciunescu-meme
Ion Crăciunescu și Mihai Stoica / Foto: Colaj Digi Sport
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Mihai Stoica și Ion Crăciunescu au analizat împreună toate fazele controversate din FCSB - Mioveni. Concluzia lui MM

Deși scorul indică o victorie fără drept de apel a bucureștenilor, cei de la CS Mioveni au fost revoltați de mai multe decizii luate de brigada lui Marcel Bîrsan și chiar au amenințat cu retragerea din campionat.

Pe lângă fazele incriminate de argeșeni, Mihai Stoica a cerut analizarea unor posibile greșeli împotriva celor de la FCSB, cum ar fi penalty-ul solicitat în minutul 9 sau faza din minutul 11, când Ianis Stoica a fost semnalizat în poziție de offside.

Stoica și Crăciunescu nu au fost de acord la mai multe faze analizate, iar oficialul de la FCSB a ajuns la concluzia că prin sistemul VAR, inexistent în Liga 1, echipa sa ar fi beneficiat de un penalty în minutul 31, iar celelalte greșeli ar fi contat mai puțin.

VIDEO Ion Crăciunescu și Mihai Stoica au analizat fazele controversate din FCSB - CS Mioveni 3-0

Fazele controversate din meciul FCSB -  CS Mioveni 3-0, analizate Ion Crăciunescu și Mihai Stoica


Min. 9 - Olaru cere penalty după un duel cu portarul Popescu și fundașul Scarlatache

Ion Crăciunescu: Problema se pune cine joacă mingea. Mingea o joacă jucătorul în galben, Scarlatache. Al doilea lucru: când are loc primul contact. Are loc între jucătorul FCSB-ist și jucătorul în galben sau între portar și cei doi jucători? Astea sunt problemele care se pun. Mie mi se pare că jucătorul în roșu, Olaru, intră cu corpul în adversar și după aceea, portarul, care îl prinde pe coechipierul lui, îl prinde și pe Olaru cu piciorul. Ținând cont că apărătorul a jucat prima dată mingea, el e disculpat de orice pentru că nu face nimic împotriva lui Olaru. Olaru se duce în el, iar portarul, după aceea, se duce și îi ia pe amândoi.

Mihai Stoica: Mie mi se pare că este o neglijență crasă a portarului. Pe un asemenea teren e foarte riscant să intervii la modul în care a făcut-o el. N-avea nicio șansă să joace mingea. E o fază discutabilă. Nu spun că e clar, nu mi se pare nici mie clar, dar dacă ar fi dictat lovitură de pedeapsă Marcel Bîrsan, erau puțini care ar fi contestat decizia. Portarul, din ce văd eu, îl busculează pe Scarlatache în Olaru.

Min. 11 - Ianis Stoica este semnalizat în poziție de offside înaintea unei faze promițătoare de atac

Ion Crăciunescu: Un jucător cade, jucătorul e în poziție regulamentară. Decizie corectă e să lase jocul să continue.

Mihai Stoica: E clar, prima greșeală de arbitraj e în defavoarea noastră. Pe Ianis Stoica l-am întrebat și a văzut când a ridicat asistentul. A dat la poartă să treacă faza. Dacă vede că asistentul ridică și dă gol, riscă să ia și galben, pentru că jocul era întrerupt. E clar, e o decizie în defavoarea noastră. 1-0 pentru noi.

Min. 29 - Alexandru Buziuc primește primul cartonaș galben

Ion Crăciunescu: Mie nu mi se pare de galben. E atac prin alunecare, poate să-l atenționeze. Nu se duce cu piciorul sus, ci la nivelul gazonului. Chiar dacă alunecă, nu e de galben, dar fault este.

Mihai Stoica: Eu zic că este indubitabil galben pentru că, pe un astfel de teren, te ferești să ataci din spate adversarul cu acest procedeu foarte periculos.

Ion Crăciunescu: Procedeul devine periculos când te duci cu talpa sus, când te duci cu o anumită intensitate care pune în pericol intensitatea corporală. E dreptul lui, e șansa lui să joace mingea.

Mihai Stoica: Este, dar i-a prins piciorul sub el.

Ion Crăciunescu: Pot să dau fault pentru că are intensitate, deși joacă mingea, dar galben este mult prea mult.

Mihai Stoica: Nu sunt de acord, mi se pare galben clar. În minutul următor, vine faza care, pentru mine, schimbă total orice legat de această partidă pentru că ni se refuză cea mai evidentă lovitură de pedeapsă posibilă.

Min. 31 - posibil penalty FCSB la duelul dintre Dumiter și Dat

Ion Crăciunescu: E o ținere clară de tricou, îl ține, îl răsucește și cade. Cert este că poziția arbitrului este spre minge, el se uită la minge, dar asta nu-l scutește de faptul că trebuie să-și ia poziție încât să vadă întreg grupul de jucători. O asemenea fază trebuie s-o vezi. E ținere de tricou și are intensitate.

Mihai Stoica: Eu vreau să mai spun ceva legat de faza asta. Eu știu foarte bine că atunci când un jucător faultează fără să aibă nicio intenție să joace mingea, în cazul ăsta ținere evidentă și prelungită, poate fi și eliminat pentru această ținere.

Ion Crăciunescu: Nu are o situație clară de a înscrie un gol. La ținere, da, se sancționează în suprafața de pedeapsă, dar nu avea o situație clară de a marca. Situație clară mai degrabă avea jucătorul din fața portarului. Dacă tot e de dat ceva, galben pentru ținere de tricou și penalty.

Mihai Stoica: Deci în minutul 31, la 11 contra 11, ni s-a refuzat un penalty clar.

Min. 45 - Al doilea cartonaș galben pentru Alexandru Buziuc

Ion Crăciunescu: Eu nu cred că au fost două galbene. Acesta, nu. Nu e de două galbene. Eu am pretenții mai mari când dai roșu. 

Mihai Stoica: Nu cred că se poate pune problema.Eu le-am spus jucătorilor să aibă foarte mare grijă cu alunecările pe terenul ăsta. Numai când ești sigur că poți să iei mingea pentru că se poate ajunge la o chestie de genul acesta.

Min 55 - penalty FCSB, Scaralatche vs. Keșeru

Ion Crăciunescu: Nu poate să existe vreo părere de penalty. Joacă mingea, nu o joacă cu talpă, nu îi pune în pericol integritatea corporală, e o deposedare clară, joacă mingea și, după aceea, jucătorul cade.

Mihai Stoica: El e cu spatele, dar știe că adversarul e în spatele lui. El lasă piciorul să-l împiedice pe Keșeru și se vede clar piciorul lui cum se duce să-l împiedice pe Keșeru.

Ion Crăciunescu: Joacă mingea cu piciorul drept și, din elan, fără intenție, se răsucește puțin, dar nu ridică piciorul. El ridică piciorul puțin din elan, dar deposedarea a fost perfect regulamentară.

Mihai Stoica: Eu sunt de altă părere. Dacă el respingea balonul și avea aceeași mișcare, poate ziceam, dar el joacă mingea greșit, el încearcă alt procedeu. Vede că mingea rămâne acolo și Keșeru e periculos și se duce cu piciorul stâng în picioarele lui Keșeru. E penalty în opinia mea.

Ion Crăciunescu: Eu spun că la județ se dădea un astfel de 11 metri, când mai eram și eu arbitru pe la țară.

Min. 65 - posibil offside Keșeru la golul de 2-0

Ion Crăciunescu: E o fază pe care ar lămuri-o VAR-ul. Dacă ne uităm la poziția aceasta, e greu de stabilit dacă Keșeru e cu cinci centimetri mai în față sau pe linie cu ultimul apărător. Eu nu mă hazardez să dau un verdict și să spun că văd eu peste arbitru. Nu e clar nici când ne uităm la televizor.

Mihai Stoica: Doar softul putea să fie arbitru. Dacă noi aveam VAR, la Dumiter era indiscutabil penalty și Keșeru sau Tănase urmau să execute. Poate 75% era rezolvată problema. Eu spun doar atât: cel mai important la un meci la care sunt multe erori de arbitraj este ordinea cronologică. Să spunem că prima greșeală a fost la Ianis Stoica. A doua, spune domnul Crăciunescu, că s-a dat destul de ușor galben la Buziuc, dar eram 11 la 11 și noi am avut penalty în minutul 30. Ce s-a discutat după meci, iar după aia reacțiile celor de la Mioveni, că retrag echipa, totul s-a discutat fără ca această fază, atât de importantă - faultul la Dumiter - să fie arătată.

VIDEO Rezumatul meciului FCSB - CS Mioveni 3-0

Etichete: ion craciunescu , cs mioveni , mihai stoica , marcel birsan , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
stere
Exclusiv Stere Halep, prezent la revenirea Simonei Halep: ”Am emoții”. Ce spune despre duelul cu Badosa

Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
aryna konstantin
”De ce dai o grămadă de bani? Ca să-ți spună patronul ce să faci?”. Gardoș și-a dezvăluit planurile de viitor
gardos
Exclusiv Darren Cahill a ”supervizat” antrenamentul Simonei Halep la Miami, locul în care s-au despărțit în 2017
2024 Miami Open - Day 3 - Practice Court
Citește și
Exclusiv Gigi Becali a vorbit despre transferul lui Marius Ștefănescu la FCSB: ”Am semnat, am avut o convenție”
Exclusiv Gigi Becali a spus de ce Joyskim Dawa a fost schimbat la pauză în meciul cu Sepsi: ”La revedere”
gigibecali4
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Laszlo Dioszegi ”a tunat” după FCSB - Sepsi: ”Am văzut o neputință totală” + avertisment pentru covăsneni
dyoszegy1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat