FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Exclusiv Florinel Coman și Darius Olaru, luați în colimator de Florin Prunea după România - Irlanda de Nord 1-1
Snapinsta.app_428168848_951784336663471_4679091930891240357_n_1080
Concluziile lui Andrea Compagno, după o lună de la transferul în China: ”Sunt fericit”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Peluza Sud: ”FCSB nu e Steaua”. Fanii cer intervenția CS al Armatei! De ce sunt contrariați de Burleanu

05.04.2017, 11:38

Suporterii de la ”Peluza Sud” salută decizia de schimbare a numelui clubului patronat de George Becali în FC FCSB SA, se arată într-un comunicat emis în cursul zilei de azi. ”Peluza Sud Steaua” îi cere Clubului Sportiv al Armatei să trimită notificări către LPF, FRF și UEFA prin care aceste foruri să fie notificate vizavi de situație și să facă lumină în acest scandal.

583dd8cf95f9cf2f40425304
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Fanii se consideră revoltați și de poziția luată de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a declarat că “FC FCSB este deținătoarea Cupei Campionilor”.

Vă redăm integral comunicatul,

”Urmare a evenimentelor petrecute în ultimele zile, dorim să facem următoarele precizări:

În primul rând, salutăm decizia de schimbare a numelui clubului patronat de George Becali în FC FCSB SA, considerând această rezoluție ca fiind una normală, de bun augur, ce nu face altceva decât să respecte hotărârile instanțelor de judecată. Atragem atenția celor neinformați sau care, din rea-intenție, consideră că echipa lui Gigi Becali este tot Steaua București, că numele noului club este doar o alăturare de consoane și nu abrevierea de la Fotbal Club Steaua București. Dovadă fiind repetiția FC din întregul nume al societății.
În al doilea rând, urmărim cum o bună parte a presei, în aceste zile, atinge maximul servilismului și obedienței față de patronul FC FCSB pe care încearcă să-l salveze prin manipularea publicului. Din nou, majoritatea publicațiilor marșează pe ideea că Becali deține Steaua și că FC FCSB este continuarea legitimă a clubului Steaua. Tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește faptul că niște jurnaliști se pun deasupra legii și ignoră cu bună știință hotărâri judecătorești, acțiuni ce ne dau tot dreptul să considerăm că informarea corectă a publicului este întrecută de alte interese.


Peluza Sud Steaua solicită Clubului Sportiv al Armatei să trimită notificări către LPF, FRF și UEFA prin care aceste foruri sunt notificate pentru a pune în executare decizile judecătorești. Suntem contrariați de atitudinea domnului Răzvan Burleanu care a declarat că “FC FCSB este deținătoarea Cupei Campionilor”, deși acum câteva zile, tot acesta afirma următoarele: ”Am luat în considerare cererea celor de la Steaua, astfel că, începând de azi, denumirea echipei va fi FC FCSB SA. Nu am făcut decât să luăm act de o hotărâre judecătorească. În ceea ce privește palmaresul echipei, FRF nu poate să se exprime pe această speță și asta va rămâne să decidă instanța. Cât despre coeficient, ne vom adresa celor de la UEFA, dar nu cred că vor fi probleme legate de această speță, pentru că e vorba de o decizie luată în instanță.”

Este revoltător ca președintele Federației Române de Fotbal să se contrazică în declarații pe parcursul a câtorva zile și cum acesta, în mod public, ignoră hotărărea ÎCCJ, încurajând astfel acest tip de comportament sfidător față de lege. Conform deciziei Înaltei Curți, brandul Steaua face parte din patrimoniul statului român și NU poate fi înstrăinat. De asemenea, palmaresul, sigla și culorile sunt înglobate în brand si nu se pot divide. Mai mult decât atât, echipa lui George Becali este înregistrată la LPF cu numele Fotbal Club FCSB SA, are culorile galben-albastru și sediul social în Mogoșoaia. Având în vedere toate acestea, domnule Burleanu, cum puteți să mințiți oamenii cu o asemenea lejeritate? Sunteți în campanie pentru un nou mandat la FRF? În oricare altă țară normală, dumneavoastră și instituția pe care o conduceți ați fost sancționați imediat. Acest lucru, sperăm să se întâmple și în acest caz.

La sfârșitul săptămânii precedente am observat revoltați cum o parte din presa română a preluat și interpretat în mod arbitrar declarațiile personale ale unuia dintre suporterii steliști, în care acesta își arăta dezamăgirea față de tergiversările repetate de până acum și totodată temerile pentru prezentul incert al echipei noastre mult iubite, Steaua București. Menționăm că Peluza Sud respectă și încurajează exprimarea propriei opinii, ca drept fundamental al fiecărui individ, aceasta fiind și baza pe care s-a clădit peluza și principiul care ne-a unit pe toți de-a lungul timpului. "Liber trăiesc, liber să spun ce gândesc" spune unul din cele mai vechi și cunoscute cântece ale noastre.

În același timp ne vedem nevoiți să ne delimităm de tonul abrupt și abordarea bombastică a acestor declarații apărute în mediul online. De asemenea, amintim reprezentanților presei că părerea personală a unui membru al Peluzei Sud nu se identifică și nu se confundă cu poziția oficială a Peluzei Sud. Totodată, singurul mijloc de comunicare al nostru de unde presa poate prelua opinia Peluzei este pagina de facebook SudSteaua.ro. Continuăm să susținem proiectul pe care l-am început împreună cu CSA Steaua București și considerăm că rolul nostru în acest demers este acela de a reprezenta vocea tuturor suporterilor care cred într-un "Club Curat Mai Presus de Toate". Vă asigurăm că vom rămâne la fel de sinceri, critici, integri și nu vom accepta compromisuri sau jumătăți de masură, așa cum nu am facut-o în cei treisprezece ani de activitate. Dar tocmai încercările prin care am trecut în toți acești ani, ne obligă la bun simț și echilibru în comunicare, în special acum, când vrem să construim ceva durabil.

Facem un apel pe această cale, atât către susținătorii CSA Steaua București, cât și către simpatizanții FCSB, precum și reprezentanții mass media, să renunțe la orice fel de polemică iresponsabilă pe acest subiect. Aceasta nu face decât să alimenteze un climat deja tensionat, dăunator tuturor celor implicați în aceste dispute.
Inainte SUD ! Inainte Steaua!”, se arată în comunicatul emis de suporterii Peluzei Sud.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie 2014 prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Etichete: steaua , comunicat , peluza sud , fcsb , csa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale