ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Exclusiv Tudorel Stoica l-a ”urecheat” pe Gică Hagi pentru faptul că îi ia apărarea lui Ianis: ”Îi face un mare rău”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Rapid Rapid
1 - 1
Farul Farul
Vi 21.10.2022 20:30

Rapid - Farul 1-1. Final incendiar de meci în Giulești! Gol anulat pentru trupa lui Mutu

21.10.2022, 22:27

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

A fost spectacol în Giulești la partida dintre Rapid și Farul Constanța, încheiat cu o remiză, scor 1-1.

În clasamentul din Liga 1, Farul este lider, cu un total de 34 de puncte, în timp ce Rapid este echipa de pe locul doi, cu 29 de puncte.

Rapid - Farul 1-1. Giuleștenii au avut un gol anulat pe final de meci

Într-o atmosferă incendiară, Rapid a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 2, când Sefer a reluat cu capul, iar balonul a lovit bara după o intervenție stângace a lui Aioani.

În minutul 9, Antonio Sefer a încercat să îl lobeze pe Aioani, însă balonul a trecut puțin pe lângă poarta constănțenilor. Ocaziile au continuat cu șutul de la marginea al lui Luckassen pe care Aioani a reușit să îl rețină.

Alibec a deblocat tabela. Grameni l-a găsit foarte bine pe atacantul constănțenilor, iar Alibec l-a învins pe Moldovan.

Giuleștenii puteau restabili egalitatea în minutul 25, când Ioniță a șutat periculos de la distanță puțin pe lângă poartă. Tot Ioniță a ratat în minutul 31 dintr-o poziție ideală.

Luis Munteanu a șutat puțin pe lângă poartă în minutul 40, după o fază superbă construită de ofensiva constănțenilor. Alibec putea dubla avantajul oaspeților pe finalul primei reprize, însă șutul său a fost blocat de Moldovan.

Repriza secundă le-a aparținut giuleștenilor. Ioniță a șutat foarte bine în minutul 49, dar peste poarta lui Aioani.

Cristi Săpunaru a reușit să restabilească egalitatea partidei în minutul 55. Căpitanul giuleștenilor s-a înălțat foarte bine la centrarea lui Ioniță și a trimis cu capul în poarta lui Aioani.

Trupa lui Mutu putea trece în avantaj în minutul 68, dar șutul puternic expediat de Albu a nimerit transversala porții lui Aioani.

Pe final de meci, Emmers a trimis balonul în poarta constănțenilor cu un șut de la marginea careului, însă reușita sa a fost anulată de Istvan Kovacs după ce a mers la monitorul VAR pentru un henț comis în careu de Albu.

VIDEO Rezumatul partidei Rapid - Farul 1-1


Rapid - Farul 1-1. Final incendiar de meci în Giulești! Gol anulat pentru trupa lui Mutu

Înaintea meciului din etapa a 15-a a Ligii 1, Rapid a învins-o runda trecută pe Hermannstadt, scor 2-0, și a debutat cu o victorie în grupele Cupei României, scor 4-1 cu Dumbrăvița.

De partea cealaltă, cei de la Farul au cinci victorii la rând în Liga 1, însă în Cupa României au remizat cu CSM Alexandria, scor 2-2, într-o deplasare destul de lungă.

Rapid și Fraul s-au întâlnit de șase ori în Liga 1 până în prezent, iar giuleștenii sunt în avantaj. Rapid are trei victorii, Farul un singur succes, iar două partide s-au terminat la egalitate.

Situația în clasamentul Ligii 1 stă în felul următor înaintea duelului din etapa a 15-a: Farul ocupă primul loc în ierarhie, cu 33 de puncte, în timp ce formația lui Adrian Mutu se află pe locul secund, cu 28 de puncte.

Clasament Liga 1 

Clasament Liga / Foto: Digi Sport

Adrian Mutu, înainte de Rapid - Farul

"Eu cred că nivelul de dificultate al acestui meci nu mai poate fi pus în discuţie. Ne aşteaptă un meci cu echipa de pe primul loc, un meci complicat. De aceea suntem extrem de motivaţi şi dornici să jucăm acest meci. Abia aşteptam să vină vineri şi să jucăm. Încercăm să demonstrăm că suntem o echipă bună la fiecare meci, următoarele meciuri cu echipele cele mai bune ne vor da nişte răspunsuri, pentru a putea pregăti echipa pentru obiectivul nostru.

Acest meci cu Farul este unul extrem de important, pentru că vrem să vedem unde suntem, vrem să rămânem acolo sus şi să micşorăm distanţa dintre noi şi ei, care este acum de cinci puncte. Ei sunt campionii de toamnă'', a spus Mutu.

''Sunt meciuri pe care eu sincer le aştept, de aceea m-am apucat de antrenorat, sunt meciuri tari şi pentru public, sunt plăcute şi spectaculoase. E un derby al prezentului, chiar dacă rivalitatea dintre Rapid şi Farul nu se compară cu rivalitatea dintre alte echipe. În momentul ăsta suntem echipele de pe primele două locuri, chiar dacă CFR are două jocuri mai puţin şi e greu să crezi că nu va aduna puncte.

Vrem să scurtăm distanţa dintre noi şi ei şi îi va aştepta un meci foarte dificil pe Giuleşti. Va fi sold-out, toţi suporterii noştri aşteaptă un meci solid din partea noastră. Ei probabil că vor încerca să controleze jocul, aşa cum fac tot timpul, dar noi suntem Rapid şi îi aşteptăm să vedem dacă pot", a mai declarat Adrian Mutu.

Adrian Mutu, mesaj pentru Gică Hagi: "Să vedem care pe care"

Despre "duelul" cu Gheorghe Hagi, Mutu a spus că doar el va avea parte de presiune, având în vedere că antrenorul Farului este şi patronul echipei.

"E un duel pe care l-am avut şi ca fotbalist atunci când activam amândoi. Hagi face o treabă foarte bună de mulţi ani la Farul, a câştigat şi trofee, a format o grămadă de jucători, deci este un antrenor foarte bun. Dar cred că are un avantaj faţă de noi, ceilalţi, are un confort, pentru că este şi antrenor şi patron şi nu are presiune. Aşa că presiune am doar eu şi voi încerca să îi fac faţă. Asta nu ne va împiedica să încercăm să câştigăm acest meci.

Vom fi foarte motivaţi, le transmitem şi un mesaj: să vedem care pe care. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine, vrem să dovedim că suntem şi noi capabili să facem lucruri bune. Venim cu rivalitatea aceasta pe care am avut-o ca jucători, întotdeauna îţi doreşti să te măsori cu cel mai bun, aşa se întâmplă şi acum. Deşi oboseala îşi va spune cuvântul, sper să facem un meci spectaculos", a afirmat Mutu.

Tehnicianul echipei giuleştene consideră că Denis Alibec nu este singurul care poate crea probleme din echipa adversă: "Alibec a fost într-o discuţie cu preşedintele nostru, nu a făcut parte din planurile noastre. Acum şi-a recâştigat forma, e un jucător pe care Hagi l-a resuscitat. Nu cred că el este ameninţarea principală, ci Farul ca echipă. Noi căutăm răspunsuri pentru noi să vedem la ce nivel suntem, iar vineri vom avea unul dintre ele".

Gică Hagi nu îi dă dreptate lui Adrian Mutu: ”Munca mea este de 100 de ori mai grea ”

Gică Hagi consideră că un om în postura sa, patron-manager, poartă pe umeri o responsabilitate mult mai mare decât are un simplu manager/antrenor, așa cum este Adrian Mutu.

Din păcate, Adi a greșit din toate punctele de vedere. Eu trebuie să fac și muncă administrativă, să fiu și acolo. Sunt acționar majoritar. Trebuie să am grijă de multe.

Munca mea este de 100 de ori mai grea decât a unui manager care semnează niște jucători, vrea să facă niște puncte și dacă nu e bine își dă demisia și pleacă acasă. Eu nu pot să fac asta. La mine e muncă grea, la ce m-am înhămat eu. 24/24 n-am ce să respir altceva, pentru că sunt dependent de tot ce se întâmplă la clubul meu”, a declarat Gică Hagi, la conferința de presă premergătoare partidei directe dintre Rapid și Farul.

VIDEO: Gică Hagi i-a răspuns lui Adrian Mutu

Rapid Rapid
Farul Farul
  • 90+5 final
    Final meci
  • 87 fm
    Fază meci Rapid

    Emmers marchează cu un șut de la marginea careului, dar reușita sa este anulată pentru un henț anterior comis de Albu.

  • 84 oc
    Ocazie Rapid

    Onea șutează puternic din afara careului, dar balonul trece puțin peste poarta constănțenilor.

  • 80 cg
    Cartonaş galben Rapid

    Dragoș Grigore este avertizat.

  • 79 s
    Schimbare Farul

    Munteanu este înlocuit cu Corinus.

  • 78 s
    Schimbare Rapid

    Luckassen este înlocuit cu Vojtus.

  • 78 oc
    Ocazie Rapid

    Sefer șutează din careu, dar balonul trece puțin pe lângă poartă.

  • 68 oc
    Ocazie Rapid

    Albu șutează din prima din afara careului, dar balonul nimerește transversala porții lui Aioani.

  • 65 s
    Schimbare Farul

    Grameni este înlocuit cu Casap.

  • 65 s
    Schimbare Farul

    Băluță este înlocuit cu Torje.

  • 64 cg
    Cartonaş galben Farul

    Grameni este avertizat.

  • 60 oc
    Ocazie Rapid

    Sefer trimite din alunecare la poarta constănțenilor, dar balonul este pe direcția lui Aioani.

  • 55 oc
    Ocazie Farul

    Alibec șutează cu exteriorul de la distanță, dar balonul trece puțin pe lângă poartă.

  • 53 g
    Gol Rapid

    Ioniță centrează din lovitură liberă, Săpunaru se înalță și trimite cu capul în poarta lui Aioani.

  • 53 cg
    Cartonaş galben Farul

    Kiki este avertizat.

  • 49 cg
    Cartonaş galben Farul

    Alibec este avertizat.

  • 49 oc
    Ocazie Rapid

    Emmers îi pasează foarte bine lui Ioniță în interiorul careului, dar acesta șutează peste poartă.

  • 46 s
    Schimbare Farul

    Pitu este înlocuit cu Doukoure.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+2 fr1
    Final repriza 1
  • 45 oc
    Ocazie Farul

    Alibec scapă spre poarta giuleștenilor și șutează, dar balonul este respins de Moldovan.

  • 40 oc
    Ocazie Farul

    După o fază frumoasă construită de constănțeni, Luis Munteanu șutează puțin pe lângă poartă.

  • 34 oc
    Ocazie Farul

    Grameni îl vede foarte bine pe Munteanu, acesta șutează din unghi, dar Moldovan reușește să pareze.

  • 33 oc
    Ocazie Rapid

    Sefer șutează, dar balonul este pe direcția lui Aioani.

  • 31 oc
    Ocazie Rapid

    Albu driblează foarte bine în careul constănțenilor și îi pasează lui Ioniță care șutează, dar balonul este respins în afara terenului.

  • 25 oc
    Ocazie Rapid

    Ioniță șutează periculos din partea dreaptă, dar balonul trece pe lângă poartă.

  • 20 g
    Gol Farul

    Grameni expediază o pasă perfectă pentru Alibec, care avansează spre poarta giuleștenilor și îl învinge pe Moldovan.

  • 11 oc
    Ocazie Rapid

    Luckassen șutează de la marginea careului, însă Aioani reușește să rețină.

  • 9 oc
    Ocazie Rapid

    Junior Morais îi pasează lui Antonio Sefer, acesta avansează spre poartă, îl lobează pe Aioani, dar mingea trece pe lângă poartă. Fanionul se ridică.

  • 2 oc
    Ocazie Rapid

    Onea centrează din flancul drept, Sefer reia cu capul, Aioani are o intervenție stângace, iar balonul lovește bara. Luckassen ajunge primul la minge și șutează din întoarcere, dar peste poartă.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs
Mihai Artene
Mihai Marica
teren fotbal
H. Moldovan
R. Onea
C. Sapunaru
D. Grigore
J. Morais
M. Kait
A. Albu
X. Emmers
A. Sefer
K. Luckassen
C. Ionita
V. Draghia
D. Dussaut
C. Ignat
P. Iacob
F. Stefan
A. Ciobanu
S. Panoiu
J. Vojtus
A. Buzbuchi
A. Mboko
Rapid Adrian Mutu
M. Aioani
D. Sirbu
I. Larie
M. Popescu
D. Kiki
A. Artean
T. Baluta
C. Grameni
D. Alibec
L. Munteanu
A. Pitu
B. Lazar
J. Corinus
C. Casap
K. Doukoure
G. Torje
R. Moldoveanu
L. Andronache
Gheorghe Hagi Farul

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media