FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Hermannstadt - Botoșani Live Video, 17:30, DGS1. Sibienii sunt pe primul loc în play-out, dar nu au drept de Europa
Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League
Surpriză! Ce meci va arbitra Istvan Kovacs, după Barcelona - PSG. Centralul înjurat în față de Coman, la FCSB - Rapid
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Reacțiile medicului de pe ambulanță și a clubului ASA Tg Mureș, după accidentarea gravă suferită de Bărboianu

19.03.2017, 14:38

UPDATE: După reacția medicului Oana Mateș de pe ambulanța UPU-SMURD, ASA Tg Mureș a făcut anumite precizări, referitoare la ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Concordia Chiajna. Ardelenii susțin că au respectat regulamentul în ceea ce privește asigurarea serviciilor medicale la partida de sâmbătă seara și contrazic afirmațiile făcute de ilfoveni.

medici asa
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Comunicatul clubului ASA Tg Mureș:

În urma informațiilor apărute în presă, transmise de către reprezentanții formației Concordia Chiajna, clubul ASA Tîrgu-Mureș dorește să aducă unele precizări, cu privire la accidentarea suferită în minutul 76 de către jucătorul Ștefan Bărboianu, în urma contactului cu propriul portar.

La fel ca la toate jocurile organizate pe propriul teren, în Liga 1, pentru partida de sâmbătă seara, clubul ASA Tîrgu-Mureș a asigurat două salvări, echipate conform regulamentului și verificate la începerea partidei de către oficialii partidei. După producerea accidentării, jucătorul Ștefan Bărboianu a fost transportat de pe terenul de joc în locul de staționare al ambulanțelor, în imediata vecinătate a tribunei 1. Din acest moment, de jucător s-au ocupat cadrele medicale SMURD, prezente la fața locului.

Mai mult, reprezentanți ai clubului Concordia Chiajna s-au exprimat și cu privire la lipsa medicului delegat al clubului nostru de pe banca tehnică. Lucru total fals, în condițiile în care acesta a intervenit de mai multe ori în timpul jocului, putând fi verificată și foaia de joc oficială pentru acest meci.

Reprezentanții conducerii clubului ASA Tîrgu-Mureș s-au interesat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean Mureș, atât după joc, cât și în cursul serii, de situația jucătorului. Am fost informați de către cadrele medicale că jucătorului i-a fost făcută o radiografie, pentru a vedea dacă nu există vreo fractură, piciorul fiindu-i apoi imobilizat. Investigațiile de specialitate vor fi continuate în zilele următoare, la București.


Trecând peste toate aceste informații eronate apărute în presă, nu putem face altceva decât să ne exprimăm regretul față de accidentarea suferită de jucătorul Ștefan Bărboianu și îi transmitem pe această cale o grabnică revenire pe terenul de joc”.


Medicul de pe ambulanța UPU-SMURD, care l-a însoțit pe Ștefan Bărboianu la spital, a avut o poziție total diferită față de cea a ofițerului de presă al Concordiei Chiajna și unuia dintre apropiații jucătorului. Doctorul Oana Mateș, a mai explicat că mai erau doar două minute din meci după ce a făcut evaluarea şi a acordat îngrijirile medicale necesare pentru ca pacientul să fie transportat în siguranţă la unitatea de primiri urgenţe, iar acesta nu a stat mai mult de un sfert de oră în ambulanță.

Pe mine nu m-au anunţat că aveţi grijă că pacientul are nevoie de medic de urgenţă. Am fost sunată de şoferul meu că am pacient în maşină. În clipa aia, binenţeles că am plecat. Astea au fost 3 minute. Pacientul a fost lovit la minutul 73 parcă. A ajuns la mine în maşină după vreo 3-4 minute. Eu imediat cum am ajuns acolo am început să evaluez pacientul.

După ce m-am asigurat ce cod e pacientul şi că nu are nicio altă urgenţă decât lovitura la genunchi, care îl durea dar nu voia să primească niciun fel de analgezic, am sunat la 112 pentru a-mi trimite alt echipaj.

M-am interesat câte minute mai erau din meci. Mai erau două minute. Nu avea sens să trimită un alt echipaj.

Binenţeles că dacă este o urgenţă de cod roşu adică pacientul e în stop cardiat sau altă urgenţă vitală. Binenţeles că atunci se opreşte jocul şi plecăm, nu stăm să aşteptăm”, a declarat medicul Oana Mateș, pentru Digi 24.

Aceasta susține că jucătorul a refuzat iniţial să fie dus la urgenţe şi chiar a trebuit să depună muncă de convingere. În plus, el nu a vrut nici măcar să-i fie administrate calmante.

Am procedat absolut corect. Singurul lucru care m-a derajat e că nu am fost anunţată imediat că pacientul trebuie transportat la spital. Nu a fost medicul echipei langa el, a fost ceva maseur. Pacientul nu voia să ajungă la spital şi s-a mai întârziat astfel. Pacientul voia să mearga la vestiar să se spele. Eu nu pot să duc un pacient fără acordul lui, fără să vrea!

Nu se ia pacientul şi se aruncă ca pe un sac de cartof şi hai să mergem la spital. Nu poţi să transporţi un pacient fără să ştii ce leziuni are. Avea leziuni la nivelul piciorului, binenţeles că fără să îi pun o atelă nu puteam să îl transpot”, a adăugat medicul.

Doctorul Oana Mateș a mai precizat că, la meciul ASA - Chiajna, au fost pregătite două echipaje UPU-SMURD cu doi medici, unul pentru jucători, iar altul pentru public.

Pe tot parcursul meciului trebuie să fie două echipaje. Dacă e un incident, dacă trebuie cineva transportat trebuie sunat la 112 şi să vină un alt echipaj. Suntem împărţiţi că un echipaj asigură terenul, un echipaj asigură publicul.

(Medicul de la Chiajna) A venit chiar la final când a întrebat de ce nu e dus încă pacientul la spital când deja era dus pacientul la spital. El nici nu era acolo, era cu maseurul. Eu am mai fost la meciuri! Medicul echipei stă cu el, cu pacientul, şi mă cheamă în momentul în care e o problema! Nu s-a întâmplat asta!

Gandiţi-vă a fost lovit în minutul 73. În minutul 90 s-a terminat, am plecat. În 15 minute... pacientul a ajuns foarte repede la spital. Nu înţeleg de ce au fost ei atât de, cei de la Chiajna aşa de...”, a mai precizat medicul Oana Mateș, care lucrează de opt ani în medicina de urgenţă şi a asigurant asistenţă medicală la zeci de meciuri şi evenimente sportive.

Întrebată ce cod era pacientul, aceasta a precizat: ”Cod verde. Nu exista risc vital! La noi, urgenţa nu e să ajungă repede la spital. La noi, urgența e evaluarea, stabilizarea lui şi văzut care e urgenţa”.

Ștefan Bărboianu s-a accidentat în minutul 73 al meciului dintre ASA Tg Mureș și Concordia Chiajna, după ce Cristi Bălgrădean a ieșit greșit pe o centrare, intrând atât în Andrei Ciolacu, provocând penalty, cât și în coechipierul său, provocându-i o leziune la genunchiul drept.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Etichete: spital , stefan barboianu , reactie , upu-smurd , oana mates , transport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul

Condiția pe care o pune Andriy Lunin pentru a semna prelungirea cu Real Madrid
ENG: Manchester City v Real Madrid.UEFA Champions League match. Quarter-finals Andriy Lunin of Real Madrid during the UE
Exclusiv Daniel Niculae, de azi dublă funcție la Rapid. Un oficial al clubului, înlocuit
Mesajul fanilor FCSB-ului, după ce Lupu a spus că merge la derby-ul cu Rapid
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Citește și
Oficialii lui Dinamo, ”fără milă” față de jucători: ”Trebuie să arate că au o anumită valoare”
zaval
Zeljko Kopic, detalii despre Josue Homawoo, fundașul care l-a băgat în spital pe Luca Mihai
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist