„N-am nimic cu Ioniță, dar de la campioană să pleci în Liga a doua, atunci își merită soarta. În loc să se gândească să plece în străinătate, el vrea în Liga a doua. Să-și încheie cariera la Rapid, dar acum să se gândească la viitorul lui”, a declarat antrenorul lui Dinamo  într-o conferință de presă.

Alex Ioniţă a cerut să fie lăsat să plece la Rapid

"Îi felicit pe cei de la Rapid pentru promovarea în liga a doua, pe Pancone, pe Ionuţ Voicu, pe toţi de acolo. Mi-aş dori să mă întorc, aş veni în primul rând ca să ajut echipa să promoveze în Liga întâi. Rapid este casa mea, vreau să fac parte din noul proiect şi îmi doresc chiar să-mi închei cariera în Giuleşti, " a declarat Ioniţă înaintea partidei dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova.

Ioniţă a explicat de ce crede că nu mai poate rămâne la CFR Cluj, deşi echipa din Gruia câştigă trofee şi joacă în cupele europene. 

"Nu mă încadrez deloc în stilul de joc al lui Dan Petrescu. De aceea, cel mai bine pentru mine este să plec în altă parte! Îmi doresc să joc mai mult. Nu fac parte din lot la partida cu Universitatea Craiova, dar sper să fiu pe teren cu FCSB. Aş vrea ca echipa să facă o figură frumoasă în Europa, " a mai spus jucătorul campioanei. 

Şi Şumudică a tras un semnal de alarmă


Un fost antrenor al lui Ioniţă, Marius Şumudică, a fost printre primii care au încercat să-l motiveze.

"Îi recomand să treacă peste confortul de care dă dovadă. Trebuie să treacă peste confort. E un tip care nu suportă, dar uneori trebuie să îi biciuiești. Să treacă dincolo de confortul de zi cu zi. Să nu se mulțumească cu puțin. Potențial are. E unul dintre cei mai buni și tehnici jucători pe care eu i-am antrenat. Ambele picioare bune, nu pierde timpul să o pună de pe stângul pe dreptul, dar trebuie să muncească.

Oriunde e bine să te duci să joci. Altfel, stai în tribună și spargi semințe și mai pun camera o dată în 90 de minute pe tine, ce să mai...Îl mai vezi pe unul în tribună că doarme în spatele tau, altul sparge semințe și ești și tu pe acolo în loc să fii pe teren. E jalnic", a spus Șumudică.

Daniel Pancu și-a exprimat public interesul pentru mijlocașul lui CFR Cluj imediat după promovarea Rapidului.

12 meciuri ca titular din cele 23 de prezențe în acest sezon din Liga 1 are Ioniță la CFR Cluj, reușind și două goluri