alibec steaua

Exclusiv ”Poate conduce Alibec și o ședință tehnico-tactică!” Atacantul FCSB, pus la colț de o fostă glorie a clubului

Se anunță dezastrul la Timișoara? "Finanțarea nu mai e în plan, echipa va fi greu de ținut în viață"

fotbal-dinamo-poli-timisoara-37

Măsură fără precedent la Dinamo. Dănciulescu: ”Dacă mai fac asta, vor plăti o amendă foarte mare!”

timisoara

Se anunță dezastrul la Timișoara? "Finanțarea nu mai e în plan, echipa va fi greu de ținut în viață"

12.09.2017, 18:39
  • Handbal feminin, Champions League: CSM București - Gyor (vineri, ora 20:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

VIDEO Dinamo - Timișoara 1-2. ACS Poli Timișoara a reușit una dintre cele mai mari surprize ale startului de sezon în Liga 1, prin victoria reușită luni seară pe terenul lui Dinamo, dar la o zi distanță, bănățenii au primit o veste proastă: au aflat că nu vor primi sprijinul financiar la care sperau din partea autorităților locale.

În mai 2017, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care le permitea primăriilor să aloce activităților sportive până a 5% din bugetul anual. La Timișoara, însă, primarul Nicolae Robu a anunțat că inițiativa a fost respinsă, din cauza unei note primite din partea Consiliului Concurenței, care preciza că această redirecționare de fonduri ar putea fi interpretată drept ajutor de stat.

5 milioane de lei spera ACS Poli Timișoara să primească din partea primăriei, dar planurile violeților au fost date peste cap.

În aceste condiții, managerul sportiv de la ACS Poli Timișoara, Adrian Neaga, susține că echipei îi va fi chiar mai greu decât anul trecut să supraviețuiască, în condițiile în care au fost reeșalonate datoriile către Fisc, iar acum trebuie respectate plățile. În plus, sponsorizările nu sunt îndeajuns, iar banii din a doua tranșă nu vor rămâne în club, ci vor fi direcționați către cei care au împrumutat clubul pentru plata a 3 salarii restante către jucători.

Marea speranță a Timișoarei este să intre în play-off, performanță prin care să poată atrage mai mulți sponsori de pe plan local. 

"Nu că n-ar vrea domnul primar, ar da tot, din partea dânsului. E foarte apropiat de echipă, a făcut eforturi mari să o țină în viață, dar cred că ne va fi foarte greu, acum. După spusele dânsului, nu va mai fi pe primul plan finanțarea. Nu avem bani să o susținem, doar din sponsorizări, din care nu cred că strângem un milion de euro. Banii din a doua tranșă din drepturile de televizare se duc către cei care ne-au împrumutat pentru a plăti cele 3 salarii restante către jucători", a spus Adrian Neaga, în cadrul emisiunii "Fotbal Club".

"Prin reeșalonarea datoriilor către ANAF, cred că va fi foarte greu de ținut echipa în viață. Perioada de anul trecut a fost mult mai grea și cred că acum putem merge mai departe. Dacă vom fi între primele 7 echipe, cred că vor veni și ceilalți oameni din oraș. Am crezut că va trece această finanțare, domnul primar s-a zbătut foarte mult", a mai spus managerul sportiv de la ACS Poli Timișoara.

Citește și:
Capcanele de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Capcanele de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Autostrada Bucureşti-Piteşti seamănă acum cu un câmp de luptă, o spun chiar muncitorii.

digi24.ro
Comentarii

Cross

ProFM
Ruby nu ţine cont de părerea haterilor! Şi-a făcut un tatuaj imens pe spate | VIDEO

Ruby nu ţine cont de părerea haterilor! Şi-a făcut un tatuaj imens pe spate | VIDEO

ProFM

"Am vrut să mă sinucid" | Declaraţii tulburătoare făcute de Michael Phelps

Digi Film
Zmeura de Aur 2018: Care sunt nominalizarile pentru cele mai proaste filme ale anului

Zmeura de Aur 2018: Care sunt nominalizarile pentru cele mai proaste filme ale anului

Digi Film
Lupta cu

Lupta cu "Terminator". Cum arata la 61 de ani, dupa o viata dominata de dependente