Exclusiv Slobozia a fost șantajată de Gele cu Legea Diarra. Transferul i-a adus 300.000 de euro clubului
articol scris de Digi Sport11.02.2025, 13:03
Transferul lui Jordan Gele (32 de ani) la FCSB s-a realizat în ultimele ore ale perioadei de mercato din SuperLigă, după ce discuțiile au durat o săptămână.

Champions League: Rapid - CSM București, sâmbătă, 19:00, DGS 1
Preliminarii CM 2026: Cehia - Insulele Feroe, sâmbătă, 21:45, DGS 1
Situația a balansat în mai multe rânduri între realizare și eșec, dar în cele din urmă toată lumea este mulțumită. În special FCSB și jucătorul. Unirea a ieșit și ea în câștig financiar, doar că antrenorul Adrian Mihalcea (48) a rămas fără atacantul titular.
Luni dimineață se părea că totul a picat pentru că bucureștenii nu mai dăduseră niciun semn de viață încă de vineri, însă lucrurile s-au precipitat după-amiază și s-a bătut palma în cele din urmă.
Unirea Slobozia risca să nu primească nimic dacă Gele denunța contractul pe baza Legii Diarra. Așa, FCSB a plătit 300.000 de euro
Creșterea salariului până la 10.000 de euro, plus înțelegerea pe un an și jumătate l-au făcut pe Gele să nu mai țină cont de nimic și să ceară apăsat transferul la FCSB.
Într-un fel, Gele le-a pus cuțitul la gât celor de la Slobozia pentru că echipa risca să piardă și jucătorul și banii. Prin intermediari, ialomițenilor le-a fost transmis că fotbalistul vrea atât de mult să plece, încât e dispus să denunțe unilateral contractul cu invocarea ”Legii Diarra”.

La inceputul lunii octombrie, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis în ”Cazul Lassana Diarra” că un jucător poate părăsi un club dacă vrea acest lucru, fără să mai plătească despăgubiri.
Despăgubiri care, oricum, în cazul Unirii erau de 28.000 de euro pentru că atât s-a cheltuit cu el.
FIFA a făcut apel la decizia Curții și a anunțat că eventualele plecări ale jucătorilor de la cluburi vor putea fi sancționate retroactiv, și în culpă ar fi jucătorul și clubul care îl ademenește. Acest anunț a blocat exodul din această iarnă la care mulți se așteptau, dar nu se știe cât va mai dura.
Cel mai probabil, echipa va transfera acum un atacant, însă marea problemă pentru ei este că sunt nevoiți să apeleze la cineva liber de contract și care ar putea avea nevoie de timp de acomodare pentru a putea să ajute echipa.
Cum s-a ajuns la Legea Diarra
La cererea justiției belgiene, Înalta Curte de Justiție a Uniunii Europene a examinat cazul fostului internațional francez Lassana Diarra, cel care în urmă cu zece ani a contestat sancțiunile primite de la Lokomotiv Moscova.
- 34 de selecții în naționala franței are Diarra
La momentul respetiv, Diarra putea ajunge la Charleroi, club care însă s-a retras din afacere, de teamă să nu fie penalizată în solidar cu jucătorul în procesul deschis de moscoviți la FIFA după ce fotbalistul a părăsit echipa.
Acum, Curtea a decis că anumite legi ale FIFA care reglementează transferurile între cluburi sunt „contrare” dreptului UE și „de natură să împiedice libera circulație” a fotbaliștilor profesioniști! Deci, i-a dat dreptate jucătorului.
Fostul mijlocaș central care a evoluat în carieră pentru Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Marseille și PSG a încercat să-și rezilieze contractul cu clubul Lokomotiv Moscova din cauza scăderii salariului.
Lokomotiv a considerat ilegală ruperea unilaterală a înțelegerii și a cerut daune de 20 de milioane de euro pentru ca apoi să se mulțumească ”doar” 10,5 milioane pentru prejudiciul suferit.
Etichete: gele , transfer gele , legea lassana diarra
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

O educatoare din Treviso, a fost suspendată din funcție după ce autoritățile școlii au descoperit...