Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023
Șucu s-a ținut de cuvânt și merge cu galeria la Craiova. Și are o rugaminte
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Suporterii-acționari susțin că Adrian Zamfir nu poate vinde clubul Rapid fără acordul lor

04.07.2014, 14:34

În ciuda verdictului favorabil de la TAS, problemele la Rapid nu s-au încheiat. Primele dificultăți au apărut la reunirea lotului, când fotbaliștii au aflat că nu se pot pregăti la Pro Rapid, pentru că nu au lumină și apă. Apoi, Viorel Moldovan a decis să părăsească echipa pe care a promovat-o sportiv în prima ligă, iar acum au apărut noi probleme, formația giuleșteană negăsind încă investitori.

obligatoriu inainte
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Astfel, cei patru suporteri rapidiști care au primit 80% din acțiunile clubului de la Adrian Zamfir, au decis să se adreseze fanilor echipei printr-un comunicat de presă, încercând să lămurească lucrurile și să pună capăt unor zvonuri apărute în ultimele zile. Redăm mai jos comunicatul integral, așa cum ne-a fost remis:

„Ne adresăm prin acest comunicat tuturor rapidiștilor care așteaptă din partea noastră clarificări și care sunt în continuare foarte atașați de club și interesați de perspectivele lui.

Am așteptat momentul în care să avem o apariție publică, de orice fel, deoarece am considerat că este mai important să ne ocupăm în liniște de pregătirea planului de redresare a clubului, convinși fiind că aceasta nu se poate face la televizor sau prin intermediul presei, ci prin muncă, efort și profesionalism.

Ultimele evenimente și știri din presă impun însă o comunicare din partea noastră, pentru a mai înlătura din îndoielile – justificate, poate – ale rapidiștilor.
Clubul are în prezent 4 noi acționari (în afară de AFC Rapid și domnul Jean Valvis), care au preluat 80% din pachetul de acțiuni deținut de domnul Adrian Zamfir (în total 99,72%), restul de acțiuni fiind păstrate de acesta în virtutea investițiilor pe care le-a realizat până în prezent la echipă. Numele noastre credem că nu au nicio relevanță, deoarece nu suntem persoane publice, suntem simpli suporteri, cunoscuți probabil doar de cei care sunt constant pe stadion, alături de echipă. Cu toate acestea, numele noastre vor fi publice din momentul finalizării formalităților, prin intermediul Oficiului Registrului Comerțului, la informațiile furnizate de acesta putând avea oricine acces.


Rolul nostru, al celor 4, este doar unul de tranziție și de protejare a intereselor clubului în această perioadă. Urmărim analizarea oricăror propuneri de investiție, transparente, fezabile și purtătoare de garanții pentru club, pe termen cel puțin mediu. Scopul nostru este acela de a negocia preluarea clubului doar în condițiile enumerate anterior, cu orice persoană sau entitate de bună credință, care ar avea posibilitatea financiară să asigure pentru RAPID poziția fruntașă pe care o merită în fotbalul românesc.

Trebuie înțeles foarte clar că nu suntem ”patronii” clubului, nu dorim realizarea niciunui beneficiu personal din această preluare de acțiuni și nu reprezentăm interesele nimănui, ci doar pe cele ale clubului. Dorim să infirmăm în acest sens orice legătură a noastră cu lideri de galerie foști sau actuali, cu persoane apropiate într-un fel sau altul clubului și vrem totodată să înlăturăm orice suspiciune că Rapid ar mai aparține sau ar fi controlat în vreun fel de dl. George Copos, deoarece lucrul acesta poate fi ușor dovedit cu acte – simplele speculații sau scenarii în aceste privințe, indiferent de cine sunt făcute, nu își mai au rostul.

Referitor la ultimele știri de presă privind cedarea clubului către un investitor italian, ne reafirmăm poziția de mai sus, că oricine este binevenit în postura de investitor, cât timp poate îndeplini acele minime condiții și poate dovedi implicarea serioasă la club.

Așteptăm orice întâlnire cu potențiali investitori la Rapid

Așteptăm deci oricând o întâlnire cu acest potențial investitor, ca și cu oricare altul interesat, însă în același timp dorim să infirmăm faptul că posibila cedare a acțiunilor s-ar fi perfectat deja sau că domnul Adrian Zamfir ar fi negociat în numele nostru. Din punct de vedere legal, începând cu luna mai a.c., acest drept aparține doar celor 4 noi acționari ai clubului, chiar dacă formalitățile de publicitate față de terți, prin Oficiul Registrului Comerţului, nu au fost încă finalizate.

Totodată, dorim să precizăm că informaţiile oferite de acționarul Adrian Matei, care a preluat împreună cu noi pachetul de acțiuni, în interviul acordat zilele trecute unui post de televiziune în legătură cu anumite aspecte legale, sunt destul de inexacte și transmise într-un mod deficitar, motiv pentru care dorim să îndreptăm atenția rapidiștilor și a presei către comunicările care vor veni în mod oficial, prin reprezentanți desemnați anume în acest scop. Suntem convinși că imaginea clubului trebuie construită și menținută de profesioniști, iar în acest sens aparițiile publice de orice fel trebuie limitate și planificate în detaliu, motiv pentru care îi atragem atenția atât domnului Adrian Matei, cât și domnului Adrian Zamfir și altor oficiali ai clubului să nu mai creeze confuzie sau să creeze riscul afectării imaginii clubului prin declarații în presă și apariții publice care nu au fost în prealabil discutate și planificate cu întreaga structură de comunicare a clubului.

Revenind la aspectele practice ale misiunii noastre din postura de acționari, asigurăm toți iubitorii clubului că, până când se va putea realiza preluarea de către un investitor, ne asumăm depunerea oricăror eforturi pentru continuarea și finalizarea cu succes a procesului de insolvență conform planului de reorganizare, sens în care am constituit o echipă de profesioniști din diverse domenii (financiar-fiscal, marketing, juridic, sportiv), care să asigure un management adecvat al clubului în această perioadă grea.

Primele rezultate se vor vedea foarte curând

Ne exprimăm convingerea că primele rezultate se vor vedea foarte curând și vor fi perceptibile de către toți rapidiștii - de la echipă, staff și până la suporteri. Suntem convinși totodată că și în lipsa unui investitor puternic, clubul se poate auto-susține printr-un management profesionist și prin suportul sponsorilor și al fanilor.

În fine, legat de incidentele petrecute la partida aniversară din data de 25 iunie 2014, ne exprimăm speranța că organele abilitate își vor face până la capăt datoria de a identifica toate persoanele care au provocat acte de violență în incinta stadionului, dar și posibilele nereguli interne ale instituției Jandarmeriei, speculate în presă și invocate și de persoanele prezente, legate de lipsa suspectă de reacție a forțelor de ordine, la pătrunderea în arenă a unor persoane interzise sau cunoscute ca având antecedente negative.

În final, facem apel la înțelegere din partea tuturor suporterilor rapidiști, în două direcții: pe de o parte, acum mai mult ca niciodată trebuie să fim alături de club și de echipă prin prezența în număr cât mai mare la meciurile acesteia, iar pe de altă parte, trebuie să ne abținem de la orice gesturi sau incidente ce pot atrage sancțiuni financiare și sportive și care pot periclita stabilitatea financiară a clubului.

Încheiem acest comunicat într-o notă de deplin optimism și îndemnăm toți rapidiștii să vină la stadion, să continue donațiile în contul unic al clubului, dacă au această posibilitate și, mai presus de toate, să nu-și piardă niciun moment încrederea că drumul Rapidului este OBLIGATORIU ÎNAINTE!”

Etichete: rapid , tas , adrian zamfir , verdict favorabil la tas , actionari rapidisti , obligatoriu inainte , comunicat suporteri-actionari


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”

”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
enache-lena7
Marica a fost la un pas de a semna cu Rapid. ”Puțini știu. A fost un întreg scandal”
marica
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
Citește și
Exclusiv Daniel Pancu, susținere totală pentru Liviu Ungurean: ”E principalul factor pentru revenirea Rapidului!”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (20.08.2022)
Exclusiv Victor Angelescu, reacție vehementă după ce instanța a decis că Liviu Ungurean ”Bocciu” va rămâne în arest
bocciu-3
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Exclusiv Decizia luată de Victor Angelescu, după ce Dan Șucu a anunțat că merge cu galeria la Craiova
sucu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale