Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
Avantaj pentru FCSB, după Farul - CFR 5-1: ”roș-albaștrii”, tot mai aproape de adjudecarea titlului
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României! 

13.07.2017, 11:51

UPDATE Ora 12:13: TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României! Decizia instanței de la Lausanne le-a fost comunicată tuturor părților implicate: Viitorul, FCSB, FRF și LPF.

TAS poza excl
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Ulterior, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a publicat decizia și pe site-ul oficial:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv confirmă clasamentul primei ligi de fotbal din România 2016/2017.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis propria decizie în procedura dintre SC Fotbal Club FCSB SA (FCSB; ex-Steaua București), Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și FC Viitorul Constanța (Viitorul) privind clasamentul final pentru cele două echipe din Liga 1 din România, în sezonul 2016/2017.

TAS a respins apelul făcut de FCSB și a confirmat clasamentul ratificat de Comitetul Executiv al FRF pe 5 iunie 2017. FC Viitorul este confirmată ca echipa clasată pe primul loc și FCSB este confirmată ca echipa clasată pe locul secund”, a anunțat TAS, în comunicatul publicat pe site-ul oficial”.



UPDATE Joi, 13 iulie, Ora 11:45: Fotbalul românesc "fierbe" în așteptarea verdictului din partea tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care e anticipat să apară din moment în moment.

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu a criticat strategia apărării formulate la TAS de Viitorul, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal în cazul judecării câștigătoarei titlului de campioană în Liga 1 în sezonul 2016-2017.

Pe vremea când era patron la FC Vaslui, Porumboiu era adversarul LPF și FRF, pe care le acuza că le susțin pe CFR Cluj sau pe Oțelul. Acum, omul de afaceri consideră că aducerea în discuție a declarațiilor făcute de Becali în 2012 reprezintă un gest total lipsit de eleganță și greșit direcționat.

"Ce legătură au declarațiile făcute de Gigi atunci cu speța? Mi se pare un gest toptal neelegant, ca să fiu blând și cred că normal era să se canalizeze doar pe regulament și pe lucrurile petrecute în această perioadă", a declarat Adrian Porumboiu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".


Continuă emoţiile pentru Viitorul şi FCSB. Ajunse în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, cele două rivale la titlu din sezonul trecut vor afla verdictul chiar cu o zi înainte de tragerea la sorţi pentru preliminariile UEFA Champions League.

Audierile de miercuri au durat aproape 5 ore. În acest timp, au fost ascultate toate părţile implicate - FCSB, Viitorul, dar şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Faptul că dosarul este unul stufos i-a determinat pe judecători să amâne decizia pentru o zi.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul Ligii 1. LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul.

În schimb, oficialii FCSB spun că ar trebui să se ţină cont şi de rezultatele directe din sezonul regulat, situaţie în care roş-albaştrii s-ar afla în avantaj şi ar trebui să fie desemnaţi campioni.


UPDATE Ora 22:45 - În ciuda optimismului afişat în ultima perioadă, Gigi Becali a surprins şi susţine că are tot mai puţine speranţe să aibă câştig de cauză la Lausanne.

"Pe măsură ce trece timpul şi se apropie verdictul, parcă au scăzut speranţele, nu ştiu de ce. Probabil şi pentru că vreau să se termine odată balamucul ăsta. Fie ce-o fi", a declarat patronul FCSB, la "Digi Sport Special".


UPDATE Ora 20:00: Preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală, a fost protagonistul unui moment controversat în timpul audierilor, care ar putea aduce victoria la TAS celor de la Viitorul. Concret, potrivit unor surse din sala de judecată, citate de News.ro, oficialul nu a ştiut ce să răspundă atunci când a fost întrebat de ce nu l-a înştiinţat pe avocatul care îi reprezintă pe roş-albaştri de circulara LPF din februarie 2016, în care se explica modul în care se face departajarea în caz de egalitate de puncte.


UPDATE Ora 14:00: S-au încheiat audierile de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv în cazul Viitorul - FCSB. Părțile implicate au fost anunțate de reprezentanții TAS că verdictul va fi comunicat de instanța elvețiană în cursul zilei de joi, 13 iulie.

Viitorul a fost ultima parte implicată care a fost audiată în cadrul ședinței de miercuri. Instanța a rămas în deliberare.


UPDATE Ora 13:45: Ședința Tribunalului Sportiv de la Lausanne continuă. Audierile se prelungesc, iar în primele 4 ore au fost audiate FCSB, FRF și LPF, după cum anunță și jurnalistul Daniel Nanu. Urmează și audierea reprezentanților de la Viitorul, ultima parte implicată în litigiu.

Din discuțiile cu avocații de la fața locului, Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne, a aflat că ședința se va încheia în scurt timp, în jurul orei 14:00. Rămâne de văzut dacă decizia instanței va fi anunțată în cursul zilei de miercuri sau va fi amânată pentru joi.


UPDATE Ora 11:45: Ședința Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne continuă. Reprezentanții Viitorului și FCSB - Cristian Bivolaru, respectiv Valeriu Argăseală - sunt în ședință, alături de avocații cluburilor pe care le reprezintă, în fața completului format din 3 judecători.

Încă nu se știe dacă decizia cu privire la stabilirea campioanei din Liga 1 va fi comunicată în cursul zilei de miercuri. Digi Sport vă ține la curent cu desfășurarea ședinței de la Lausanne.

"Părțile implicate - domnul Bivolaru din partea Viitorului și domnul Argăseală din partea FCSB - nu s-au întâlnit decât în sala de judecată. Atât domnul Bivolaru cât și domnul Argăseală și erau optimiști înaintea ședinței. Viitorul mizează pe deciziile FRF și LPF, iar FCSB pe ambiguitatea regulamentului", transmite Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne.

"Vorbeam cu unul dintre avocații domnului Bivolaru și spunea că ieri a fost un caz mult mai simplu la TAS și audierile s-au întins până în jurul orei 17:00. Rămâne de văzut dacă decizia va fi anunțată azi sau va fi amânată până mâine. Atât Viitorul, cât și FCSB au o armată de avocați. Se duc deliberări, au loc audierile", a mai spus Sebastian Perju. 


UPDATE La Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne au început audierile pentru cel mai important caz din Liga 1 ajuns pe masa elvețienilor. Ședința a început în jurul orei 9:30, iar în sala de judecată se află și reprezentanții celor două cluburi care se luptă în instanță pentru titlul de campioană a României: Cristian Bivolaru pentru campioana de pe teren, Viitorul, iar Valeriu Argăseală pentru FCSB, echipa de pe locul al doilea care a contestat modul în care s-a decis câștigătoarea titlului.

"Încă de dimineață, în jurul orei 9:00 au ajuns aici reprezentații celor două cluburi. Primul a fost Cristian Bivolaru, de la Viitorul, apoi Valeriu Argăseală, reprezentantul lui FCSB. Instanța este formată din 3 judecători: unul ales de Steaua (un francez) unul ales de Viitorul (un italian), iar partea neutră e reprezentantă de un luxemburghez. Atât Argăseală, cât și Bivolaru au ajuns la Lausanne încă de luni și au lucrat la acest dosar extrem de complicat", transmite Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne.

"Niciodată în istoria TAS, Tribunalul nu a decis o campioană a unei țări. Judecătorii de aici nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație. Rămâne de văzut cât vor dura audierile care au început la ora 9:30 (ora României), care ar putea dura câteva ore bune și s-ar putea întinde până spre după-amiază. Apoi rămâne de văzut dacă TAS va da o decizie astăzi sau va amâna luarea decizie până mâine", a mai spus Sebastian Perju.


Ediția de campionat 2016-2017 s-a terminat sâmbătă 13 mai, zi în care Viitorul s-a încoronat drept campioană a României, după victoria cu 1-0 în fața celor de la CFR Cluj, prin golul marcat de Gabi Iancu din penalty. Au trecut de atunci 60 de zile (se vor împlini chiar miercuri, 12 iulie), timp în care forurile competente din fotbalul nostru, LPF și FRF, nu au fost în stare să certifice succesul lui Gică Hagi. Așa că cei de la FCSB au contestat titlul la TAS iar judecata va începe chiar miercuri, 12 iulie.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul din Liga 1 (44). LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul.

FCSB a interpretat altfel regulamentul şi susţine că la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat, şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Miza e enormă, pentru că din postura de vicecampioană FCSB urmează să intre pe culoarul non-campioanelor. Clubul nu va fi cap de serie la tragerea la sorți de vineri şi sunt şanse mici să ajungă în play-off-ul competiţiei. În schimb, dacă va avea statutul de campioană, lucrurile se modifică substanţial, şansele să ajungă la masa bogaţilor crescând exponenţial.

În aceste condiții, judecata va începe chiar miercuri, dar nu se știe exact când se va da și rezultatul. Poate fi dat în aceeași zi, a doua zi sau la o altă dată ce va fi anunțată ulterior. Gigi Becali este convins că reprezentanții TAS vor da răspunsul final până joi, tocmai pentru ca tragerea la sorți a preliminariilor Champions League să nu fie dată peste cap. 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Cristian Jura, singurul român care este angajat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat că un astfel de caz este unicat în lume.

"TAS e pus în situația de a decide campioana ultimei ediții din Liga 1. Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte în play-off, iar cazul a intrat acum pe mâinile Tribunalului de la Laussane. Constănțenii au de partea lor deciziile LPF și FRF, care i-au dat campioni, în timp ce roș-albaștrii mizează pe ambiguitatea regulamentului interg.

Miza e una uriașă. Câștigătoarea de aici va merge în UEFA Champions League pe ruta campioanelor, ceea ce înseamnă mai multe șanse de a pune mâna pe banii din cea mai importantă competiție intercluburi”, a spus Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport, la Lausanne.

Subiectul a fost dezbătut și pe site-ul digisport.ro. Au fost peste 42.000 de voturi şi în ciuda echilibrului permanent, Viitorul a avut mai multe voturi de partea sa până înaintea jocului de duminică seară cu Voluntariul, când a pierdut Supercupa.

Toate meciurile din noul sezon al Ligii 1 se pot urmări ÎN DIRECT pe canalele Digi SportVEZI AICI PROGRAMUL COMPLET 

În ţară, în afara celor de la FCSB, nimeni dintre cei implicaţi în fotbal nu mizează pe o victorie a bucureştenilor.

Cei intervievaţi consideră că Viitorul este câştigătoarea matematică şi morală a ediţiei 2016-2017, însă modul neclar în care este scris regulamentul ne face să ne putem aştepta la orice verdict.

Etichete: steaua , gica hagi viitorul , steaua la tas , steaua viitorul titlul tas , titlul la tas , judecata de la tas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Exclusiv "O să mergi să dai cu târnăcopul". Cum a fost Marius Lăcătuș la un pas să-și rateze cariera de fotbalist
Marius Lăcătuș
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”