adi popa
Video Exclusiv Adi Popa rămâne la Steaua și le dă o veste foarte bună fanilor! "Am discutat cu domnul comandant"
vasile-dincu
Video Exclusiv Fostul președinte de la Steaua, mesaj dur pentru Vasile Dîncu: ”Ar trebui să tacă din gură și să își vadă de Liga 2!”
denis-dragus5
Exclusiv Rapid "sparge" banca pentru Denis Drăguș! Direct în TOP 3 transferuri
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal European

Exclusiv TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României! 

13.07.2017, 11:51

UPDATE Ora 12:13: TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României! Decizia instanței de la Lausanne le-a fost comunicată tuturor părților implicate: Viitorul, FCSB, FRF și LPF.

TAS poza excl
  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

  • UCL, finala: Man. City - Inter, sâmbătă, 22:00, DGS 1

Ulterior, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a publicat decizia și pe site-ul oficial:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv confirmă clasamentul primei ligi de fotbal din România 2016/2017.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis propria decizie în procedura dintre SC Fotbal Club FCSB SA (FCSB; ex-Steaua București), Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și FC Viitorul Constanța (Viitorul) privind clasamentul final pentru cele două echipe din Liga 1 din România, în sezonul 2016/2017.

TAS a respins apelul făcut de FCSB și a confirmat clasamentul ratificat de Comitetul Executiv al FRF pe 5 iunie 2017. FC Viitorul este confirmată ca echipa clasată pe primul loc și FCSB este confirmată ca echipa clasată pe locul secund”, a anunțat TAS, în comunicatul publicat pe site-ul oficial”.

Urmărește o serie de documentare despre casa regală britanică. Din viața familiei regale, pe DIGI Life și DIGI Online, azi de la 21:00.


UPDATE Joi, 13 iulie, Ora 11:45: Fotbalul românesc "fierbe" în așteptarea verdictului din partea tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care e anticipat să apară din moment în moment.

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu a criticat strategia apărării formulate la TAS de Viitorul, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal în cazul judecării câștigătoarei titlului de campioană în Liga 1 în sezonul 2016-2017.

Pe vremea când era patron la FC Vaslui, Porumboiu era adversarul LPF și FRF, pe care le acuza că le susțin pe CFR Cluj sau pe Oțelul. Acum, omul de afaceri consideră că aducerea în discuție a declarațiilor făcute de Becali în 2012 reprezintă un gest total lipsit de eleganță și greșit direcționat.

"Ce legătură au declarațiile făcute de Gigi atunci cu speța? Mi se pare un gest toptal neelegant, ca să fiu blând și cred că normal era să se canalizeze doar pe regulament și pe lucrurile petrecute în această perioadă", a declarat Adrian Porumboiu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".


Continuă emoţiile pentru Viitorul şi FCSB. Ajunse în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, cele două rivale la titlu din sezonul trecut vor afla verdictul chiar cu o zi înainte de tragerea la sorţi pentru preliminariile UEFA Champions League.

Audierile de miercuri au durat aproape 5 ore. În acest timp, au fost ascultate toate părţile implicate - FCSB, Viitorul, dar şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Faptul că dosarul este unul stufos i-a determinat pe judecători să amâne decizia pentru o zi.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul Ligii 1. LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul.

În schimb, oficialii FCSB spun că ar trebui să se ţină cont şi de rezultatele directe din sezonul regulat, situaţie în care roş-albaştrii s-ar afla în avantaj şi ar trebui să fie desemnaţi campioni.


UPDATE Ora 22:45 - În ciuda optimismului afişat în ultima perioadă, Gigi Becali a surprins şi susţine că are tot mai puţine speranţe să aibă câştig de cauză la Lausanne.

"Pe măsură ce trece timpul şi se apropie verdictul, parcă au scăzut speranţele, nu ştiu de ce. Probabil şi pentru că vreau să se termine odată balamucul ăsta. Fie ce-o fi", a declarat patronul FCSB, la "Digi Sport Special".


UPDATE Ora 20:00: Preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală, a fost protagonistul unui moment controversat în timpul audierilor, care ar putea aduce victoria la TAS celor de la Viitorul. Concret, potrivit unor surse din sala de judecată, citate de News.ro, oficialul nu a ştiut ce să răspundă atunci când a fost întrebat de ce nu l-a înştiinţat pe avocatul care îi reprezintă pe roş-albaştri de circulara LPF din februarie 2016, în care se explica modul în care se face departajarea în caz de egalitate de puncte.


UPDATE Ora 14:00: S-au încheiat audierile de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv în cazul Viitorul - FCSB. Părțile implicate au fost anunțate de reprezentanții TAS că verdictul va fi comunicat de instanța elvețiană în cursul zilei de joi, 13 iulie.

Viitorul a fost ultima parte implicată care a fost audiată în cadrul ședinței de miercuri. Instanța a rămas în deliberare.


UPDATE Ora 13:45: Ședința Tribunalului Sportiv de la Lausanne continuă. Audierile se prelungesc, iar în primele 4 ore au fost audiate FCSB, FRF și LPF, după cum anunță și jurnalistul Daniel Nanu. Urmează și audierea reprezentanților de la Viitorul, ultima parte implicată în litigiu.

Din discuțiile cu avocații de la fața locului, Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne, a aflat că ședința se va încheia în scurt timp, în jurul orei 14:00. Rămâne de văzut dacă decizia instanței va fi anunțată în cursul zilei de miercuri sau va fi amânată pentru joi.


UPDATE Ora 11:45: Ședința Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne continuă. Reprezentanții Viitorului și FCSB - Cristian Bivolaru, respectiv Valeriu Argăseală - sunt în ședință, alături de avocații cluburilor pe care le reprezintă, în fața completului format din 3 judecători.

Încă nu se știe dacă decizia cu privire la stabilirea campioanei din Liga 1 va fi comunicată în cursul zilei de miercuri. Digi Sport vă ține la curent cu desfășurarea ședinței de la Lausanne.

"Părțile implicate - domnul Bivolaru din partea Viitorului și domnul Argăseală din partea FCSB - nu s-au întâlnit decât în sala de judecată. Atât domnul Bivolaru cât și domnul Argăseală și erau optimiști înaintea ședinței. Viitorul mizează pe deciziile FRF și LPF, iar FCSB pe ambiguitatea regulamentului", transmite Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne.

"Vorbeam cu unul dintre avocații domnului Bivolaru și spunea că ieri a fost un caz mult mai simplu la TAS și audierile s-au întins până în jurul orei 17:00. Rămâne de văzut dacă decizia va fi anunțată azi sau va fi amânată până mâine. Atât Viitorul, cât și FCSB au o armată de avocați. Se duc deliberări, au loc audierile", a mai spus Sebastian Perju. 


UPDATE La Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne au început audierile pentru cel mai important caz din Liga 1 ajuns pe masa elvețienilor. Ședința a început în jurul orei 9:30, iar în sala de judecată se află și reprezentanții celor două cluburi care se luptă în instanță pentru titlul de campioană a României: Cristian Bivolaru pentru campioana de pe teren, Viitorul, iar Valeriu Argăseală pentru FCSB, echipa de pe locul al doilea care a contestat modul în care s-a decis câștigătoarea titlului.

"Încă de dimineață, în jurul orei 9:00 au ajuns aici reprezentații celor două cluburi. Primul a fost Cristian Bivolaru, de la Viitorul, apoi Valeriu Argăseală, reprezentantul lui FCSB. Instanța este formată din 3 judecători: unul ales de Steaua (un francez) unul ales de Viitorul (un italian), iar partea neutră e reprezentantă de un luxemburghez. Atât Argăseală, cât și Bivolaru au ajuns la Lausanne încă de luni și au lucrat la acest dosar extrem de complicat", transmite Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport și Digi 24 la Lausanne.

"Niciodată în istoria TAS, Tribunalul nu a decis o campioană a unei țări. Judecătorii de aici nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație. Rămâne de văzut cât vor dura audierile care au început la ora 9:30 (ora României), care ar putea dura câteva ore bune și s-ar putea întinde până spre după-amiază. Apoi rămâne de văzut dacă TAS va da o decizie astăzi sau va amâna luarea decizie până mâine", a mai spus Sebastian Perju.


Ediția de campionat 2016-2017 s-a terminat sâmbătă 13 mai, zi în care Viitorul s-a încoronat drept campioană a României, după victoria cu 1-0 în fața celor de la CFR Cluj, prin golul marcat de Gabi Iancu din penalty. Au trecut de atunci 60 de zile (se vor împlini chiar miercuri, 12 iulie), timp în care forurile competente din fotbalul nostru, LPF și FRF, nu au fost în stare să certifice succesul lui Gică Hagi. Așa că cei de la FCSB au contestat titlul la TAS iar judecata va începe chiar miercuri, 12 iulie.

Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte play-off-ul din Liga 1 (44). LPF susţine că în această situaţie câştig de cauză are echipa care a avut rezultate directe mai bune în play-off, respectiv Viitorul.

FCSB a interpretat altfel regulamentul şi susţine că la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat, şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Miza e enormă, pentru că din postura de vicecampioană FCSB urmează să intre pe culoarul non-campioanelor. Clubul nu va fi cap de serie la tragerea la sorți de vineri şi sunt şanse mici să ajungă în play-off-ul competiţiei. În schimb, dacă va avea statutul de campioană, lucrurile se modifică substanţial, şansele să ajungă la masa bogaţilor crescând exponenţial.

În aceste condiții, judecata va începe chiar miercuri, dar nu se știe exact când se va da și rezultatul. Poate fi dat în aceeași zi, a doua zi sau la o altă dată ce va fi anunțată ulterior. Gigi Becali este convins că reprezentanții TAS vor da răspunsul final până joi, tocmai pentru ca tragerea la sorți a preliminariilor Champions League să nu fie dată peste cap. 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Cristian Jura, singurul român care este angajat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat că un astfel de caz este unicat în lume.

"TAS e pus în situația de a decide campioana ultimei ediții din Liga 1. Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte în play-off, iar cazul a intrat acum pe mâinile Tribunalului de la Laussane. Constănțenii au de partea lor deciziile LPF și FRF, care i-au dat campioni, în timp ce roș-albaștrii mizează pe ambiguitatea regulamentului interg.

Miza e una uriașă. Câștigătoarea de aici va merge în UEFA Champions League pe ruta campioanelor, ceea ce înseamnă mai multe șanse de a pune mâna pe banii din cea mai importantă competiție intercluburi”, a spus Sebastian Perju, corespondentul Digi Sport, la Lausanne.

Subiectul a fost dezbătut și pe site-ul digisport.ro. Au fost peste 42.000 de voturi şi în ciuda echilibrului permanent, Viitorul a avut mai multe voturi de partea sa până înaintea jocului de duminică seară cu Voluntariul, când a pierdut Supercupa.

Toate meciurile din noul sezon al Ligii 1 se pot urmări ÎN DIRECT pe canalele Digi SportVEZI AICI PROGRAMUL COMPLET 

În ţară, în afara celor de la FCSB, nimeni dintre cei implicaţi în fotbal nu mizează pe o victorie a bucureştenilor.

Cei intervievaţi consideră că Viitorul este câştigătoarea matematică şi morală a ediţiei 2016-2017, însă modul neclar în care este scris regulamentul ne face să ne putem aştepta la orice verdict.

Etichete: steaua , gica hagi viitorul , steaua la tas , steaua viitorul titlul tas , titlul la tas , judecata de la tas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român și-a alimentat mașina Porsche în benzinăriile din Cehia și a plecat fără să plătească
Un român și-a alimentat mașina Porsche în benzinăriile din Cehia și a plecat fără să plătească

Un bărbat din județul Satu Mare a fost trimis în judecată, după ce a furat combustibil, în repetate...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
*EXCLUSIVE* Elisabetta Canalis out with new boyfriend Georgian Cimpeanu one month after filing for divorce from husband of almost 10 years
S-a iubit cu George Clooney și Vieri, a divorțat de 3 luni și tocmai a început o relație cu un român cu 15 ani mai tânăr

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2023 sunt AICI! Leo Messi a semnat cu Inter Miami
messi
Farul poate rescrie istoria: România, fără echipă în grupele Champions League de 10 ani! Așa arată traseul către ”masa bogaților”
AC Milan v FC Internazionale, Champions League, Football
Shakira caută bonă și spaniolii au rămas "mască" atunci când au aflat ce salariu oferă
profimedia-0025444637
Leo Messi a rupt tăcerea! De ce a ales Inter Miami în detrimentul Barcelonei: ”Mi-a fost teamă”
messi00
Recomandările redacției
denis-dragus5
Exclusiv Rapid "sparge" banca pentru Denis Drăguș! Direct în TOP 3 transferuri

Exclusiv "Nu înțeleg o chestie la Gigi Becali". Marius Șumudică i-a dat un "pont" patronului de la FCSB
sumudica
Românul care nu s-a impus la CFR Cluj, aproape de transferul carierei! E pe lista unui club din La Liga
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, LIGA 1 CASA PARIURILOR (22.09.2019)
Inter Miami vrea un alt campion mondial, alături de Leo Messi
argentina
Citește și
Foto UEFA a pus "paie pe foc" în ziua în care Steaua a împlinit 76 de ani de la înființare! Postarea forului european
steaua fcsb
Exclusiv Momentul în care Helmut Duckadam a vrut să renunțe la fotbal: ”Am cea mai urâtă amintire cu Rednic!”
duckadam
Georgina Rodriguez, apariție de milioane la aniversarea gemenilor Mateo și Eva Maria. Cum s-a îmbrăcat iubita lui Cristiano Ronaldo
Georgina Rodriguez, apariție de milioane la aniversarea gemenilor Mateo și Eva Maria. Cum s-a îmbrăcat iubita lui Cristiano Ronaldo
Gigi Becali a scos la vânzare două staruri de la FCSB: „Pleacă dacă primesc banii ăștia pe ei!”
Gigi Becali a scos la vânzare două staruri de la FCSB: „Pleacă dacă primesc banii ăștia pe ei!”
Transferul care îl poate umple de bani pe Gigi Becali! El ar fi golgheterul căutat de ani de zile de FCSB
Transferul care îl poate umple de bani pe Gigi Becali! El ar fi golgheterul căutat de ani de zile de FCSB
Zâmbitoarea Emilia Clarke, apariție rară în public. Actrița din GoT, impecabilă într-o ținută perfectă de primăvară
Zâmbitoarea Emilia Clarke, apariție rară în public. Actrița din GoT, impecabilă într-o ținută perfectă de primăvară
Fiica Andreei Bănică, frumoasă ca o păpușă la banchetul clasei a VIII-a. În roz din cap până-n picioare, Sofia a fost ca o Barbie
Fiica Andreei Bănică, frumoasă ca o păpușă la banchetul clasei a VIII-a. În roz din cap până-n picioare, Sofia a fost ca o Barbie
Fotbalistul care l-a 'vrăjit' pe Hagi, un talent irosit: fuge de fotbal pentru taximetrie și devine militar la 33 ani
Fotbalistul care l-a 'vrăjit' pe Hagi, un talent irosit: fuge de fotbal pentru taximetrie și devine militar la 33 ani
Cât costă un weekend la hotelul Simonei Halep de pe litoral: "Nici la Monte Carlo nu-i atât"
Cât costă un weekend la hotelul Simonei Halep de pe litoral: "Nici la Monte Carlo nu-i atât"
Video Steaua, înjurată de galeria lui Dinamo chiar în timp ce Ovidiu Burcă dădea interviu! Reacția antrenorului
burca
Gigi Becali cere intervenția Curții de Conturi la CSA Steaua! “S-au încurcat ca puiul în lână”
gigi 3
Video Exclusiv ”CSA, clona!” Reacția lui Adi Popa după declarațiile dure ale lui Ahmed Bani
Collage Maker-01-Jun-2023-04-23-PM-5624

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica Andreei Bănică, frumoasă ca o păpușă la banchetul clasei a VIII-a. În roz din cap până-n picioare, Sofia a fost ca o Barbie
Fiica Andreei Bănică, frumoasă ca o păpușă la banchetul clasei a VIII-a. În roz din cap până-n picioare, Sofia a fost ca o Barbie
Digi World
„Oglinda” Arcticei, tot mai mică. Ce s-ar putea întâmpla în această regiune încă din anii 2030
„Oglinda” Arcticei, tot mai mică. Ce s-ar putea întâmpla în această regiune încă din anii 2030
Digi Animal World
Imagini inedite cu un panda complet alb. Cât de rar este acest animal și de ce îi lipsesc petele
Imagini inedite cu un panda complet alb. Cât de rar este acest animal și de ce îi lipsesc petele
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate