nemec

Nemec a uitat de oferta FCSB. "E cel mai bun atacant din România"

Video Exclusiv Totul după eliberare: ”Borcea se întoarce la Dinamo, împreună cu Ioan Becali! Au chef de făcut bani”

Video Motivul pentru care Becali l-a readus pe Cristi Tănase. ”De aceea a așteptat atât!”

Video Exclusiv Totul după eliberare: ”Borcea se întoarce la Dinamo, împreună cu Ioan Becali! Au chef de făcut bani”

22.01.2018, 22:19
  • Fotbal, Liga 1: Astra - Dinamo (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 1) şi Iaşi - Viitorul (sâmbătă, 19:45, Digi Sport 2)

  • Tenis: WTA Dubai (FINALA), Digi Sport 2: E. Svitolina - D. Kasatkina e sâmbătă, la ora 17:00

În condițiile în care Dinamo și-a vândut căpitanul în această pauză competițională pentru suma de 300.000 de euro, jurnalistul Decebal Rădulescu a remarcat criza pe care o traversează echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare. Acesta a dezvăluit la Digi Sport Special că lucrurile în ”Groapă” se vor schimba odată cu eliberarea din închisoare a fostului acționar Cristi Borcea.

Steliano Filip (23 de ani) și-a luat azi la revedere de la colegii săi de la Dinamo, după ce șefii clubului au ajuns la un acord cu omologii de la Hajduk Split, pentru transferul imediat al jucătorului. Cele două cluburi s-au pus de acord în privința sumei de transfer, 300.000 de euro, doar că negocierile s-au împotmolit atunci când a fost adus în discuție salariul jucătorului. Filip dorea un salariu lunar de 25.000 de euro, Hajduk era dispusă să-i ofere doar 15.000 de euro, astfel că până la urmă s-a ajuns și aici la un numitor comun: 20.000 de euro. ”Steliano Filip, jucător de națională, care a înnebunit România... căpitanul lui Dinamo pleacă pe 300.000 de euro. Nu putem să ocolim adevărul, nu este umflat ca alți fotbaliști. Nu spun că e un fotbalist rău, dar ăștia sunt banii pe care se transferă de la Dinamo. E foame rău la Dinamo”, a remarcat jurnalistul.

Tot Decebal Rădulescu a fost cel care să spună, la fel ca multe alte voci de până acum, că Borcea va reveni în fruntea clubului pe care l-a condus altădată. ”Din ce am aflat eu, aud că în momentul în care Cristi Borcea va ieși de la pușcărie se întoarce la Dinamo, împreună cu Ioan Becali! Așa am auzit, dacă se va confirma sau nu, acestea sunt informațiile. Au chef de făcut bani, au știut să facă bani, cum i-au făcut, e treaba lor”, a mai spus Decebal Rădulescu la Digi Sport Special.

Dintre cei opt condamnați în Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea este singurul rămas în închisoare. Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Cristian Borcea a plecat de la Dinamo în august 2012, când i-a cedat pachetul omului de afaceri Ionuţ Negoiţă. Ulterior, acesta a devenit acţionar majoritar cu 90% în luna martie a anului 2013 după ce a achiziţionat şi procentele deţinute de Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.

Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.

Ionuţ Negoiţă a anunţat la Digi Sport că pleacă de la Dinamo, decizia actualului finanţator fiind ireversibilă. Pe lângă datoria neplătită către Nicolae Badea (două milioane de euro), acesta a susţinut că lasă clubul cu o datorie de 900.000 de euro. 

"Din păcate nu am putut să îmi onorez datoria faţă de domnul Badea. Nu am putut pentru că Dinamo a fost o prioritate. Bineînţeles, domnul Badea trebuie să îşi recupereze banii. Datorii avem cam 800.000-900.000 de euro", a spus Negoiță la Digi Sport.

Fostul conducător al lui Dinamo așteaptă în continuare să fie eliberat, Borcea fiind la închisoare din martie 2014, după condamnarea primită în "Dosarul Transferurilor".

Și despre fostul impresar s-a scris în cursul anului trecut că are un plan prin care să redreseze clubul din Ștefan cel Mare. Ioan Becali a fost acționar și președinte executiv la Dinamo timp de 7 luni, pe vremea în care numărul 1 în Ștefan cel Mare era Nicolae Badea, cel care pune acum o presiune uriașă pe Ionuț Negoiță, prin achitarea unei datorii de două milioane de euro.

”Fotbalul acum e pușcărie”

”Și Becali, și Borcea sunt oameni deștepți, nu proști. Ei nu iau o vâlvătaie, o mașină de foc, să-i ardă. Fotbalul, acum, e pușcărie. La noi, s-a înțeles greșit acest capitalism. Noi gândim precum comuniștii și vrem să fim capitaliști. O bătaie de joc de capitalism. În afară de Becali, singurul care mai investește, și Hagi, care și-a băgat banii lui și a riscat, cine a mai riscat? Nimeni!”, a susținut și Dumitru Dragomir la Digi Sport Special.

Citește și:
Cum arată „cel mai greu om din lume” după ce a slăbit 250 de kilograme

Cum arată „cel mai greu om din lume” după ce a slăbit 250 de kilograme

Mexicanul cântărea 595 de kilograme în octombrie 2016. Medicii mexicani speră să ajungă la 100 de...

digi24.ro
Sondajul zilei
Citeşte şi

(P) Pariu pe scor corect în Paris - Marseille și ponturi pentru Man. United - Chelsea

featured4

Surpriza avută de o femeie din Constanța după ce s-a întors de la cumpărături

Surpriza avută de o femeie din Constanța după ce s-a întors de la cumpărături

Ianis Hagi, încrezător în forțele proprii: ”Nu ne uităm în curtea altcuiva”

Ianis Hagi

Video Ultrașii lui PSG au trecut la fapte! Au mers peste jucători la baza de pregătire

15193261961482
Comentarii

Cross

ProFM
Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

Lora a anunţat vestea cea mare în direct la ProFM! Este super încântată

ProFM
Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Digi Film
Adio, Antonio Banderas si Catherine-Zeta Jones! Cine sunt noii actori din

Adio, Antonio Banderas si Catherine-Zeta Jones! Cine sunt noii actori din "Zorro"

Digi Film
Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari! Cum arata femeia care l-a cucerit: FOTO

Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari! Cum arata femeia care l-a cucerit: FOTO