Exclusiv Vin marile lovituri de mercato la Dinamo? Anunțul omului care controlează transferurile în club
articol scris de Emanuel Roșu11.12.2024, 17:02
Andrei Nicolescu și Eugen Voicu au atras mai mulți oameni cu bani în Red&White, compania care controlează pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo.
UCL: Benfica - Barcelona, marți, 22:00, DGS 1
UCL: Monaco - Aston Villa, marți, 19:45, DGS 1
Deși e blocat în insolvență de procesul cu Vasile Șiman, clubul are perspective din ce în ce mai bune pentru performanță. Cosmin Mihalescu, șeful scoutingului de la Dinamo, explică pentru digisport.ro cum ar putea să arate viitorul în recrutările pe care le vor face "câinii".
Străinii o refuză pe Dinamo din cauza percepției despre România
Mihalescu dezvăluie că Dinamo a ratat mai multe mutări care ar fi ajutat-o să progreseze din punct de vedere sportiv. Fotbaliștii străini s-au temut să vină în București din cauza imaginii internaționale pe care o are o are România.
"Cel mai des întâlnit motiv este percepția jucătorilor respectivi și a familiilor lor despre România. Deși nu avem o imagine extraordinară afară, fiecare jucător care a ajuns aici, fără excepție, și-a dat seama imediat că avea o percepție greșită și că România și Bucureștiul sunt locuri mult mai sigure și mai frumoase decât au auzit. Calitatea vieții, siguranța și raportul cost/nivel de trai sunt superioare în București multor alte capitale europene", a explicat Mihalescu.
După stabilizarea economică a clubului și după îmbunătățirea radicală a situației sportive, Dinamo a început să planifice pe termen mediu și lung. Contractele se semenază deja pe 3 sau 4 ani, spre deosebire de opțiunile pe termen scurt din trecut, când teama de retrogradare influența decisiv modul de lucru: "Deja oferim contracte pe 3-4 ani acolo unde considerăm că se justifică. Nu cred că vom ajunge să oferim contracte pe 7-8 ani cum fac cei de la Chelsea, dar am adaptat strategia".
Ce ar însemnna un succes de piață pentru Dinamo? Mihalescu spune că obiectivul intern este ca jucătorii aduși să se integreze, să progreseze și să aducă profit bazându-se pe resursele puse la dispoziție intern.
"Dincolo de realizarea unui profit și de menținerea unei balanțe pozitive la transferuri, o bornă importantă va fi atinsă în momentul în care toate departamentele vor funcționa integrat și vom putea spune că am adus un jucător care s-a integrat, s-a dezvoltat, a performat și căruia i-a crescut cota de piață exponențial cu ajutorul ecosistemului creat la club în jurul lui", detaliază oficialul "câinilor".
Dinamo continuă să pună accent pe jucătorii români
În ultimul an și jumătate, la Dinamo au ajuns Politic, Cîrjan, Roșca, Mărginean, Caragea, Licsandru, Pașcalău sau Rotund, fotbaliști români de viitor care ar trebui să dea nucleul pentru prima echipă în anii viitori. Conducerea vrea să completeze "lotul" de români cu fotbaliști străini care să crească nivelul.
"Trebuie să ținem cont de cadrul în care funcționăm. FRF și LPF impun un anumit număr de jucători români și anumite restricții pentru jucători străini. Astfel, cea mai eficientă soluție pare conturarea și dezvoltarea unui nucleu de jucători români. Dar acest aspect trebuie pus în balanță și completat cu jucători străini de calitate și/sau cu potențial de creștere", spune Mihalescu.
Echipele din străinătate au redevenit atente la Dinamo, după ani în care clubul s-a zbătut în mediocritate. Clubul a participat luna trecută la forumul Transfer Room de la Istanbul. În cadrul evenimentului, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, U Cluj sau Farul au interacționat cu parteneri externi de la cluburi de top din toată lumea.
"Majoritatea celor cu care am interacționat știau de Dinamo. E evident că instituția Dinamo are rezonanță europeană. Acum trebuie doar să muncim din greu să aducem și echipa la nivelul staturii clubului.
Cred că suntem pe drumul cel bun și nu mă refer doar la locul actual din clasament, ci la toată munca din spate. Ne dorim să ajungem în situația de a ne lupta pentru trofee an de an, nu doar de a ajunge din întâmplare acolo sus o dată", concluzionează Mihalescu.
Înainte să ajungă la Dinamo, în martie 2023, Mihalescu a mai lucrat ca chief scout la UTA, timp de 9 luni. Sunt primele două joburi în România după ce a fost implicat în mai multe roluri în Danemarca, timp de aproape 10 ani. Mihalescu a mai colaborat și cu cluburile engleze Watford și West Ham United. Dinamovistul este membru al primei promoții de directori sportivi școliți în Academia Națională de Fotbal a FRF. Postul va trebui ocupat din sezonul viitor la fiecare club de primă ligă de un profesionist cu diplomă în domeniu.
După 19 etape, Dinamo e pe 3 în Superliga, cu 32 de puncte, unul mai puțin decât liderul U Cluj.
Etichete: dinamo , transferuri dinamo , cosmin mihalescu dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Donald Trump a declarat de-a lungul timpului, cu diferite ocazii, că nu a consumat niciodată...