farul arcul de triumf (2)
Foto Farul și-a prezentat noua ”bijuterie”
alex-baluta
Alex Băluță s-a întâlnit cu Gică Hagi și a scris doar câteva cuvinte pe rețelele sociale
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

”Gică Hagi, cum e posibil ca Steaua să joace în Liga 2?”. ”Regele” a dat răspunsul pe loc

articol scris de Digi Sport
13.04.2023, 07:53

Gică Hagi (58 de ani) se declară nedumerit când vine vorba de problemele pe care Dinamo și Steaua le au.

hagi
Gică Hagi / Foto: Captură Digi Sport
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Gică Hagi, siderat de situația sportului din România. Ce spune de "brandurile" Steaua și Dinamo

Fostul jucător al formației "Militarilor", "Regele" crede că situațiile din ziua de azi puteau fi evitate, asta dacă sportul în general era ajutat de autorități.

"Sunt lucruri care mă depășesc din toate punctele de vedere. Îmi e greu să înțeleg cum o identitate a României să ajungă aici. Din păcate, în România s-a făcut acest lucru cu unul dintre brandurile cele mai mari.

De ce s-a ajuns aici, nu știu, chiar dacă sunt implicat, văd și am citit multe lucruri. Îmi e greu să dau un răspuns, dar e păcat pentru că cele doua branduri foarte mari ale României (n.r. – Steaua și Dinamo) nu mai sunt atât de mari. Ce putem face, asta e România, vom vedea care va fi viitorul.

Cele mai mari branduri din România ajung într-o situație care nu poate fi explicată. De ce Real Madrid și Barcelona au un miliard (de euro) venituri, iar noi, care ne-am bătut cu ei, nu știm pe unde suntem. Dacă am găsi cauza, am găsi și răspunsul.


Eu sunt la partea tehnică, pe teren. Pentru partea juridica, sunt avocați, pe mine mă depășește. Trebuie să revenim la ce eram înainte. Să ne organizăm, să avem buget foarte mare. Tot fotbalul românesc trebuie să revină la ce era înainte, să se susțină sportul, cultura, sănătatea, așa cum ar fi normal. Să se investească așa cum trebuie", a spus Gică Hagi, la Fotbal Club.

VIDEO cu intervenția lui Gică Hagi:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. CSA Steaua ar putea primi dreptul de a evolua în SuperLiga

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării.

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

FOTO Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

Galerie Foto

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Decizia legată de Steaua, după ce legendele și comandantul s-au întâlnit la stadion

Legendele care au adus glorie echipei, printre care Marius Lăcătuș sau Victor Pițurcă, s-au întâlnit cu cei din conducerea clubului, inclusiv cu comandantul Ștefan Bichir, și au discutat din nou despre variantele de promovare.

A fost prezent și un secretar de stat din Ministerul Apărării. Deși nu se poate modifica legea sportului ca Steaua să poată promova, cei din conducere au luat totuși o decizie.

"În general, s-a discutat despre promovare și tot ceea ce trebuie să se facă față de deptul de a promova. Da, din spusele domnului comandant, s-au făcut demersuri și se fac în continuare să se aleagă calea cea mai bună să se obțină acest drept.

Sunt mai multe variante. Probabil în urma discuțiilor dintre conducătorii Stelei și cei din MAPN, se va lua hotărârea cea mai bună și apoi va fi făcută public. Cred că sunt două soluții, atât. Eu mă refeream și în eventualitatea unei colaborări cu o persoană privată. (...)

Deocamdată nu au făcut absolut nimic în ceea ce priveste dreptul la promovare, dar sper să facă anul acesta, mai ales că limita răbdării suporterilor este acum la maxim. Probabil se va face ceva să promoveze sezonul următor.

Eu cred că aceste discuții sunt destul de avansate. Aceste întâlniri vor fi făcute lunar și ni se vor aduce la cunoștință pașii care vor fi făcuți. Probabil sunt conștienți că e destul de greu de schimbat legea sportului. Se caută cealaltă variantă", a spus Lăcătuș, la Fotbal Club.

Întrebat dacă s-ar implica din nou la echipă, în cazul în care ar exista drept de promovare, Lăcătuș a răspuns sincer.

"E destul de greu să găsească loc acolo pentru toți cei care au făcut performanță cu Steaua. Acum, depinde și de funcție, sigur că mi-ar plăcea să fiu alături de club, dar asta nu înseamnă că aș accepta o funcție administrativă, pentru că nu e lucrul care-mi place", a explicat Marius Lăcătuș.

Inițiativa ca legendele Stelei să fie chemate la stadion le-a aparținut celor de la AS Steaua 47. Printre cei prezenți au fost Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Ilie Dumitrescu, Narcis Răducan, George Ogăraru, sau Costel Gâlcă.

Etichete: csa steaua , gica hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Gică Hagi a numit cele trei "arme" care au dus la scorul Farul - CFR Cluj 5-1: "Aici i-am bătut!"
Screenshot 2024-01-25 at 18.32.24
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Alex Bourceanu, atac dur la adresa lui Florin Talpan: ”Trebuie să ai halucinații”
talpan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”