Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
csa steaua
Scandal xenofob la Ludogorets - CSA Steaua 2-3: bulgarii au recurs la scandări rasiste la adresa românilor
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Video&Foto Spectacol total! Steaua - OFK Belgrad 6-0, la inaugurarea stadionului din Ghencea. Tricoul lui Lăcătuș a fost retras

articol scris de Digi Sport
07.07.2021, 20:00

Steaua a inaugurat stadionul din Ghencea cu un super meci. Divizionara secundă s-a impus cu 6-0 în amicalul cu sârbii de la OFK Belgrad, într-un meci spectaculos. Totodată, a fost retras și tricoul cu numărul 7, purtat de legenda Marius Lăcătuș.

pjimage
Colaj inaugurare stadion Steaua și retragere tricou Marius Lăcătuș / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Stadionul din Ghencea a fost inaugurat cu meciul Steaua - OFK Belgrad 6-0

Marele eveniment din Ghencea a început cu o festivitate în care a fost retras tricoul cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuș. Numele adversarului nu a fost ales întâmplător. OFK Belgrad a fost adversara Stelei și la inaugurarea vechiului stadion din Ghencea, în urmă cu 47 de ani. Formația din Serbia joacă în prezent în Liga 3.

Sub ochii marilor legende ale Stelei, mai ales ai celor care au obținut performanța din 1986, steliștii au ratat ocazie după ocazie, cu Chipirliu în rol de finalizator. Sârbii au avut și eu o șansă, prin Ugrica.

Steaua - OFK Belgrad 6-0, la inaugurarea stadionului din Ghencea. Tricoul lui Marius Lăcătuș a fost retras

Dacă prima repriză s-a încheiat fără gol, steliștii s-au dezlănțuit în actul secund, când Neacșu a centrat, iar Chipirliu a finalizat și a devenit primul marcator pe noua arenă de 100 de milioane de euro.

Peste două minute, același Chipirliu a reușit dubla. După o oră de joc, Steaua a primit openalty, iar Huiban l-a transformat. Echipa antrenată de Daniel Oprița s-a aruncat în atac, iar Cezar Mihalache a făcut 3-0.


"Furia" roș-albastră nu s-a oprit aici, iar Băjenaru a nimerit transversala. Pe final, Neacșu a mai scos un penalty pentru Steaua și tot el l-a transformat. După o transversală a sârbilor, tot Neacșu a stabilit scorul final, Steaua - OFK Belgrad 6-0.

LIVE VIDEO CSA Steaua - OFK Belgrad 6-0, la inaugurarea stadionului din Ghencea:

Min. 90+4: GOL Steaua! (6-0) Adi Ilie combină cu Neacșu, care șutează superb, la colțul lung.

Min. 90+1: Sârbii nimeresc și ei transversala.

Min. 87: GOL Steaua! (5-0) Neacșu transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 86: Penalty pentru Steaua, la o cădere a lui Neacșu în careu.

Min. 81: Bară Steaua. Mingea șutată de Băjenaru e deviată în transversală de un sârb.

Min. 76: GOL Steaua! (4-0) Huiban e lansat pe stânga și pasează în fața porții, pentru un gol simplu al lui Cezar Mihalache.

Min. 62: GOL Steaua! (3-0) Huiban transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 61: Penalty pentru Steaua, la un duel dintre Neacșu și portar.

Min. 52: GOL Steaua! (2-0) După o centrare de pe dreapta în careu, portarul respinge în față, până la Chipirliu, care face dubla în doar două minute.

Min. 50: GOL Steaua! (1-0) Chipirliu înscrie cu capul după o centrare perfectă de pe stânga a lui Neacșu. Este primul gol pe acest stadion.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+3: La pauză, Steaua OFK Belgrad 0-0.

Min. 45: Ocazie OFK. După o combinație frumoasă, Ugrica șutează din marginea careului, dar portarul Stelei reține.

Min. 35: Ocazie mare Steaua. Călințaru centrează din lovitură liberă, pe jos, dar doi jucători de la Steaua au tras în blocajele adversarilor.

Min. 26: Ocazie Steaua. După o combinație superbă, Chipirliu șutează în plasa laterală.

Min. 19: Ocazie Steaua. După o lansare lungă, Chipirliu preia greșit, iar Pantic intervine.

Min. 1: Începe meciul Steaua - OFK Belgrad.

UPDATE: Tricoul lui Marius Lăcătuș, cu numărul 7, este retras într-o festivitate superbă. Cel supranumit "Fiara" a pășit pe gazon, în ovațiile suporterilor și în aplauzele jucătorilor.

Galerie Foto

CSA Steaua - OFK Belgrad, echipele de start:

CSA Steaua: Bălbărău - Călințaru, Bactăr, Wallace, Oroian - Bărbulescu, Enceanu - Zaharia, Chipirliu, Pacionel - Buhăescu

OFK Belgrad: Jevtic - Jankovic, Zlatkovic, Pantic, Maksic - Nedelkovic, Bozic - Kilibarda, Retrovic, Ugrica - Mikan

UPDATE: Fanii au venit la stadion și scandează în picioare. CSA Steaua și OFK Belgrad au ieșit la încălzire.

UPDATE: Retragerea tricoului cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuș, a fost amplu discutată. Cel supranumit "Fiara" nu s-a opus deciziei, însă nu a ținut neapărat ca acest lucru să se întâmple. Nici Gabi Balint, Miodrag Belodedici sau Ladislau Boloni nu agreează neapărat acest eveniment.

”Le mulțumesc celor de la Steaua, nu a fost o decizie ușoară, e o responsabilitate enormă pe care și-au asumat-o. Sper să nu provoace multe discuții, vor fi alți jucători care vor câștiga și ei trofee ca mine și vor pune presiune apoi să li se retragă și lor", a spus Marius Lăcătuș.

”Am vorbit și ieri cu Loți și ziceam că nu știu dacă asta este cea mai fericită idee, cu retragerea numărului 7. Eu eram de părere că mai bine se dădea numele unei tribune Marius Lăcătuș. Dar, dacă asta a fost dorința suporterilor și a clubului, foarte bine", a spus Helmut Duckadam.

La CSA Steaua, actualul tricou cu numărul 7 îi aparține lui Florin Răsdan, însă de astăzi, el va trece la numărul 20. 

UPDATE: Anghel Iordănescu a tăiat panglica la inaugurarea "sălii Sevilla" a stadionului Steaua.

Galerie Foto

UPDATE: "Eroul de la Sevilla", Helmut Duckadam, a rămas impresionat de noua arenă: "Nu seamănă deloc cu vechea arenă, mai ales că am fost întrebat ce senzație am. Una de curiozitate. Nu mai știu unde vin, nu mai știu unde să mă uit. Da, nu mă mai satur să mă uit în toate părțile, să reperez ceva, nu mai seamănă cu vechiul stadion. Poarta preferată era în dreapta mea, acolo era galeria și acolo făceam încălzirea de fiecare dată, dar poate cele mai bune evoluții le-am avut la poarta cealaltă. Aici s-a nimerit și cu Anderlecht, la 2-0, când a scăpat Vercauteren. Nu am văzut sala Sevilla, nu am văzut nimic. Am mai fost invitat pe acest stadion nou, dar nu s-a potrivit și e mai bine așa, pentru că așa e totul nou pentru mine".

UPDATE: Se fac ultimele pregătiri.


Știrea inițială:

Steaua și OFK Belgrad se vor duela în primul meci de fotbal de pe noul stadion, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 1. Fanii sunt așteptați la stadion începând cu ora 17:00, iar oficialii Stelei le-au pregătit numeroase surprize. Evenimentul poate fi urmărit în cadrul emisiunii Digi Sport Special, de la ora 17:15.

LIVE VIDEO Inaugurarea stadionului Steaua, de la ora 17:15. Va fi retras tricoul cu numărul 7

Cel mai emoționant moment al serii va fi retragerea tricoului cu numărul 7, în onoarea lui Marius Lăcătuș. Managerul George Ogăraru a explicat cum s-a luat această decizie:

"Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București. Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului.

Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua. Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Generația Steaua ‘86 reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment", a declarat George Ogăraru, managerul CSA Steaua, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Lăcătuș va ține și un discurs pe noul stadion, după ce va fi retras oficial tricoul cu numărul 7.

Lăcătuș a câștigat 21 de trofee în tricoul Stelei, printre care și Cupa Campionilor din 1986. Marius Lăcătuș este și golgheterul Stelei în cupele europene, cu 17 goluri marcate. În prezent, tricoul cu numărul 7 îi aparține lui Florin Răsdan, care se află la Steaua din Liga 4.

Galerie Foto

LIVE VIDEO Inaugurarea stadionului Steaua, de la ora 17:15. Medalii speciale pentru 7 iulie 2021

Tot astăzi, Monetăria Statului va lansa pe piață emisiunea medalistică aniversară „35 de ani de la Câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua București”.

Produsul medalistic aniversar – format din medalie, cutie imitație piele și etui presonalizat – poate fi achiziționat la prețul de 497 lei/set pentru medalia din argint și de 196 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru. Prețurile includ TVA.

LIVE VIDEO Meci de poveste pentru inaugurarea stadionului Ghencea, în direct, la Digi Sport. Steaua - OFK Belgrad, de la 19:00

Înainte de meci, în cadrul unei ediții speciale Digi Sport Special, de la ora 17:15, Vali Moraru și Dan Filoti vor discuta despre istoria CSA Steaua. Ei vor da legătura la stadion, unde trei echipe Digi Sport vor transmite care este atmosfera în Ghencea. Reporterii Radu Drăguț și Marian Codirlă vor lua primele reacții ale superterilor, dar și interviuri la cald ale personalităților care au evoluat în trecut la Steaua București, printre care și „eroii de la Sevilla”, autorii celui mai mare succes al fotbalului românesc. Confruntarea va fi comentată de jurnalistul Digi Sport Andrei Tivilichi.

Steaua și OFK Belgrad au inaugurat și vechiul stadion din Ghencea, în urmă cu 47 de ani. Chiar dacă formația din Serbia joacă în prezent în Liga 3, steliștii au ținut cont de relația dintre cele două cluburi.

Până luni seara se vânduseră aproape 14.000 de bilete. La partidă vor putea asista 15.713 spectatori, adică jumătate din capacitatea stadionului.

VIDEO Emeric Ienei, marele absent de la inaugurarea noului Stadion Steaua

Etichete: csa steaua , ghencea , stadion steaua , inaugurare stadion steaua , steau ofk belgrad


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Exclusiv Apel pentru Dan Petrescu, după umilința CFR-ului cu Farul: ”Nu au nicio șansă”. Florin Prunea avertizează: ”Degringoladă”
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Alex Bourceanu, atac dur la adresa lui Florin Talpan: ”Trebuie să ai halucinații”
talpan
Foto Suporterii CSA Steaua, mesaj pentru Marius Lăcătuș, la o săptămână după ce ”Fiara” a împlinit 60 ani
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-PROGRESUL BUCURESTI, BARAJ PROMOVARE LIGA 3 (30.05.2019)
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Ce lovitură! FCSB vrea iar în Ghencea pentru a sărbători titlul
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”