Exclusiv Avertismentul primit de Bogdan Lobonț, noul antrenor de la Rapid
Cariera de antrenor a lui Bogdan Lobonț, noul principal de la Rapid, după plecarea lui Cristiano Bergodi
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Iencsi a bătut palma cu Moraru și Pancu! Va fi prezentat la Rapid luni, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

16.07.2015, 17:16

UPDATE 12:29. După două ore de discuții cu fostul său coleg Daniel Pancu, pe lângă care Valerii Moraru insistă să preia funcția de președinte, Adrian Iencsi a ieșit de la ProRapid ca antrenor principal al Rapidului.

iencsi
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Niciunul dintre oficialii giuleșteni nu a dorit să facă vreo declarație, urmând ca Iencsi și Pancu să fie prezentați oficial luni, de la ora 16:00, într-o conferință de presă care va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

"Așa se pare, sunt noul antrenor al Rapidului! Vorbim luni, la conferința de presă", a venit confirmarea fostului căpitan al giuleștenilor. 

Iencsi a semnat un contract pe un an, cu opțiune pe încă două sezoane, având ca obiectiv clasarea pe un loc ce asigură promovarea. Salariul său va fi de 3.000 de euro pe lună. 


UPDATE 10:28 - În dimineața zilei de vineri, 17 iulie, Iencsi va veni la baza ProRapid pentru a pune la punct ultimele detalii și pentru a semna contractul cu echipa sa de suflet. 



UPDATE 18:50 - Adrian Iencsi a comentat pe marginea zvonurilor care susţin că va fi următorul antrenor al Rapidului. Fostul internaţional crede că patronul giuleştenilor preferă un tehnician cu experienţă.

"Eu am avut o discuţie cu patronul acum o lună, i-am spus ideile mele pentru redresarea Rapidului, dar după aceea nu am mai primit niciun răspuns. Probabil că dânsul consideră că trebuie să pună un antrenor cu experienţă, care a activat mai mult timp în Liga I.

Suporterii ar fi încântaţi, normal, pentru că eu am fost un jucător important la Rapid. Şi acum, de când se vehiculează numele meu ca antrenor la Rapid, mă sună mulţi oameni, mă opresc şi pe stradă şi îmi spun să vin la Rapid", a declarat Iencsi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, Iencsi consideră că ceea ce îl recomandă pentru postul de antrenor al Rapidului este experienţa sa pe bancă, nu doar faptul că a evoluat în Giuleşti, unde a fost căpitan.

"De trei ani am început antrenoratul, am început de jos, pentru că aşa am considerat că e bine. Am acumulat multe cunoştinţe, am obţinut şi unele performanţe la ligile inferioare, apoi am avut ocazia să fiu secundul lui Ioan Andone la Apollon Limassol.

Aşa că eu dacă aş prelua conducerea tehnică a Rapidului, nu aş prelua doar pentru că am fost jucător al Rapidului. Nu, ci pentru că sunt antrenor de trei ani. Nu ştiu cum gândeşte domnul Moraru, dar indiferent ce se va înâtmpla, eu sunt alături de ei şi le vreau binele", a precizat tehnicianul în vârstă de 40 de ani.


Cu doar câteva zile înaintea reunirii în vederea startului unui nou sezon, Rapid îşi caută încă un antrenor.

Unul care să dea OK-ul pentru definitivarea lotului şi care, de luni, să înceapă să pregătească echipa pentru un sezon la finele căruia revenirea în Liga 1 este cuvânt de ordine.

În ultimul timp, Valerii Moraru a luat legătura cu o serie de tehnicieni cu nume, liberi de contract, pentru a negocia, mai mult sau mai puţin formal, un viitor contract. Rând pe rând, Ze Maria, Florin Marin, chiar Cristi Pustai şi Cristiano Bergodi, Vasile Miriuţă ori Petre Grigoraş au fost variantele luate în calcul.

Ultimii doi au fost chiar văzuţi la ProRapid, dar, în realitate, o eventuală materializare a discuţiilor a fost de fiecare dată foarte departe.

Mulţi s-au întrebat ce urmăreşte patronul moldovean al giuleştenilor şi au fost de părere că această joacă de-a tehnicienii nu e de natură să transmită un mesaj de stabilitate, de seriozitate opiniei publice şi mai ales suporterilor.

Mihăiţă Ianovschi, mereu varianta de rezervă

În realitate, Moraru a mizat în permanenţă pe planul B. Adică promovarea fostului secund Mihăiţă Ianovschi. De altfel, Ianovschi a fost în tot acest timp o constantă, ocupându-se de diversele trialuri şi fiind consultat în privinţa aducerii de noi jucători ori, după caz, a păstrării celor vechi.

Coopotarea lui Daniel Pancu în structura de conducere ar putea schimba cu puţine momente înaintea reunirii toate planurile. "Dacă cineva se gândeşte că voi fi o marionetă, greşeşte amarnic!", a fost reacţia spontană şi extrem de interesantă a fostului internaţional, în momentul în care Moraru a încercat un joc, punându-l pe Pancu în faţa faptului împlinit cu anunţul: "Avem preşedinte!".

Influenţat de faptul că invariabil tehnicienii cu care intra în contact îi spuneau că au nevoie mai mare de Pancu în teren, patronul din Giuleşti a trebuit să-şi nuanţeze discursul şi să îi solicite lui Pancone să fie preşedinte-jucător.

Decizia care i-ar putea uni iar pe rapidişti!

Şi prima acţiune a idolului din Giuleşti ar putea fi una cât se poate de ofensivă! În sensul că sunt informaţii că Pancu îl susţine pe fostul său coechipier, Adi Iencsi, pentru funcţia de antrenor al Rapidului.

Ex-căpitanul rapidist a fost în anturajul clubului chiar şi în acaeastă vară, dar în stilul caracteristic Moraru a lăsat discuţiile în coadă de peşte, lansându-se ulterior momentului cu Adi Iencsi la trialuri în diverse tratative care nu au dus nicăieri. Se poate spune că tocmai pentru faptul că Pancu îl susţine pe Iencsi, în Giuleşti este după foarte mult timp o unanimitate în ceea ce priveşte opţiunea suporterilor.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Este cunoscut faptul că grupul de la tribuna a II-a se află într-un război rece cu fanii de la peluză şi în ultima perioadă fiecare dintre cele două entităţi a încercat prin toate mijloacele să influenţeze deciziile conducerii, punând de multe ori orgoliul înaintea interesului pe care îl are Rapidul.

De data aceasta, cuplul Pancu-Iencsi relaţionând fie ca preşedinte-antrenor ori ca jucător-antrenor e văzută a fi varianta ideală.

Aşadar, la finele acestei săptămâni este de aşteptat ca Valerii Moraru să anunţe staff-ul cu care atacă promovarea, cu atât mai mult cu cât la ProRapid era programtă şi şedinţa prin care adunarea acţionarilor urma să aprobe noua organigramă. Cel mai probabil va fi anunţat tandemul Iencsi-Ianovschi.

Etichete: rapid , liga 2 , adrian iencsi , valerii moraru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Un rival nu crede în varianta Marius Șumudică la Rapid: ”Este un subiect închis”
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Exclusiv Florin Prunea a reacționat, după ce Bogdan Lobonț a devenit antrenorul Rapidului: ”De asta a fost pus!”
florin prunea
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Se anunță ”infern” pe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut la FCSB - Rapid cu două zile înainte de derby
10

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro