Greece Soccer Champions League
Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”
timi
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv Neubert a dezvăluit ce metode de pregătire pot folosi cluburile în această perioadă

25.03.2020, 13:44

COVID-19 a oprit sportul din întreaga lume, iar fotbalul nu face excepție. Acest lucru le dă mari bătăi de cap cluburilor din întreaga lume, dar în special antrenorilor și preparatorilor fizic. Thomas Neubert a acceptat să vorbească pentru Digi Sport despre cum se poate depăși o astfel de situație și ce metode de pregătire ar trebui să adopte cluburile și jucătorii.

1.FOTBAL:ANTRENAMENT STEAUA BUCURESTI INAINTE MECI AJAX AMSTERDAM (20.02.2013)
Thomas Neubert, pe vremea când era preparator fizic la Steaua / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Neubert a fost unul dintre cei mai importanți oameni din ultimi 10 ani de la echipa lui Gigi Becali. Preparatorul fizic german a venit în România cu noi metode de pregătire. Tommy a reușit astfel să-i impresioneze pe jucători și să facă performanțe cu Steaua. Acesta lucrează în prezent cu Laurențiu Reghecampf la Al Wasl, în Emirate.

Nu sunt expert în COVID-19, este o provocare pentru noi toți, pentru toți sportivii. Nu avem un program prin care să spunem că trebuie să facem asta sau asta. Este o situație nouă pentru noi toți.

Fiecare club trebuie să decidă, urmând regulile din țara lui, ceea ce poți să faci și ce nu poți să faci”, a declarat Thomas Neubert pentru Digi Sport

Programle de pregătire pe care le pot face jucătorii în acestă perioadă în care fotbalul este oprit

Neubert a acceptat să facă pentru Digi Sport o listă cu programele de antrenament pe care cluburile și jucătorii le pot urma în această perioadă de criză.

  • Una dintre soluțiile la care apelează multe cluburi din lume și mulți sportivi este acest ”cybertraining”. Un preparator face exercițiile online, prin intermediul diferitelor aplicații. Prin acest mod le transmiți jucătorilor ce trebuie să facă. De obicei au diferite sisteme de măsurare a bătăilor inimilor și vezi toată activitatea live pe computer. În unele țări este posibil, în altele nu. Spre exemplu în Dubai nu era posibil, pentru că nu aveai voie să folosești skype, până acum câteva zile, deci nu puteam face acest ”cybertraining”.
  • O altă soluție la care apelează unele cluburi, este aceea ca jucătorii să se antreneze afară pe teren, grupuri de 3 sau 4 jucători, cu câte un antrenor. Nu intră în contact între ei, se împart în minigrupuri pe mai multe terenuri și se fac antrenamente fizice.
  • Unele cluburi au hotărât să facă antrenamente individuale la sală. Un jucător şi un antrenor intră pe rând pentru a face antrenamente fizice. După fiecare jucător se face dezinfecție toatlă.
  • O altă soluție este ca cei din club să le trimită un program online jucătorilor, zilnic, pe care să-l poată face acasă. Cluburile mari au făcut asta și le-au dat jucătorilor diverse echipamente pentru a se pregăti. Oameni din club mergeau acasă la jucători și le duceau diferite echipamente.
  • Cea mai comună soluție este să faci antrenament acasă, fără niciun echipament. Îți folosești doar corpul. Asta fac și eu cu jucătorii mei în acest moment. Le transmit zilnic câte un program pe care ei pot să-i facă acasă, în interiorul casei, sau în curte. Pot merge și afară să alerge. La noi este încă posibil asta.

Neubert, avertisment pentru jucătorii de fotbal


Fostul preparator fizic de la FCSB îi avertizează pe jucătorii care au o anumită rutină, stabilită din zilele în care totul decurgea normal, să nu schimbe, pentru că organismul va fi afectat.

Mulți sportivi au un program bine stabilit, o rutină zilnică. Spre exemplu: se trezesc, ia micul dejun, apoi fac antrenamentul, apoi ia masa de prânz, apoi se odihnesc, apoi au puțin timp cu familia, după care urmează cel de-al doilea antrenament. Ar fi bine să-și păstreze această rutină.

Să nu schimbe acest ritm, adică să zică: mă trezesc la 12, mănânc, fac antrenament. Nu ar fi bine să facă asta. Când esti obișnuit cu un astfel de ritm ar fi bine să-l menții, dacă nu ai o astfel de rutină, poți să faci antrenament când vrei”, a mai spus Neubert.

Neubert: ”Programul de lucru trebuie să simuleze exact o săptămână normală din plin campionat”

Thomas Neubert are un sfat pentru preparatorii fizici și știe cum aceștia pot menține jucătorii la un nivel ridicat în următoarea perioadă. Tommy îi sfătuiește să le ofere fotbaliștilor programe de aceeași intensitate pe care o aveau în timpul sezonului, o simulare, ca si cum ar fi în plin campionat. Așa ar trebui să decurgă perioada aceasta de pregătire, conform lui Neubert.

Depinde de antrenamentele pe care le faci și ce metode alegi, din cele pe care le-am enumerat mai sus. Când alegi un gen de program, în mod normal, ești încă în sezon, nu știe nimeni când se va relua. În acest moment, trebuie să menții sportivii la un nivel cât mai ridicat pentru a fi gata pentru meciuri, când vor începe.

Programul trebuie să simuleze exact cum lucrezi într-o săptămână normală de lucru, când esti la antrenamente. Preparatorul fizic știe exact ce are de lucrat în acestă perioadă. Trebuie să urmezi aceeiași procedră ca într-o săptămână normală. Iar în ziua în care ai fi avut meci trebuie să faci antrenamentele ca si cum ai fi avut un meci, să fie la aceeași intensitate. După ar trebui să urmeze recuperarea, ca după un joc normal.

Asta trebuie urmat, asta trebuie să facă toți, pentru ca jucătorii să fie la un nivel bun când se vor relua competițiile. Fiecare program săptămânal are un program zilnic, fiecare zi este diferită. În fiecare zi trebui să acoperi parametrii pe care-i aveai stabiliți. Doar așa vom putea să acoperim cât mai bine situația pe care o traversăm”, susține preparatorul fizic de la Al Wasl.

Neubert: ”Revenirea după această întrerupere forțată este o provocare pentru noi toți”

Neubert susține că revenirea la normal după această perioadă în care fotbalul este întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19 va fi o provocare pentru toți antrenorii și preparatorii fizici.

Cu fiecare săptămână în care nu jucăm, totul va fi mult mai dificil. Va fi greu să menținem parametri ridicați ai jucătorilor, fără meciuri. Cu cât durează mai mult, cu atât va fi mai greu. Puteam simula totul pe o anumită perioadă de timp, dar dacă va dura mai mult nu vom mai putea simula.

Când vor reveni jucătorii trebuie să facem anumite teste să vedem ce au pierdut, nu putem să jucăm imediat, pentru că jucătorii se vor accidenta. După aceste teste putem spune de cât timp avem nevoie pentru ca riscul să fie cât mai scăzut. Va fi o provocare enormă pentru noi toți, atât antrenori, cât și preparatori fizici”, a încheiat Thomas Neubert.

Etichete: thomas neubert , pregatire fizica , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Video Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Golul lui Birligea îi duce pe ardeleni la un punct de locul 2
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Record! A bătut cu 8-0 și a devenit prima echipă cu peste 100 de goluri în acest sezon
2023/2024
După ce a anunțat că rămâne la Barcelona, Xavi a decis să o ”înțepe” pe PSG pentru eliminarea din UCL
Xavi Hernandez Press Conference, Barcelona, Spain - 24 Jan 2023
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”