sud steaua

Exclusiv Suma importantă pe care o încasează CSA Steaua de la suporteri

Exclusiv Noua echipă a Rapidului și-a ales antrenorul! Pancu, directorul tehnic, a prezentat cum va arăta tricoul giuleștenilor

sumi

Exclusiv Schumacher, antrenorul noului Rapid: ”Pancu și cu Nico sunt garanția pentru mine și suporteri”

rapid

Exclusiv Noua echipă a Rapidului și-a ales antrenorul! Pancu, directorul tehnic, a prezentat cum va arăta tricoul giuleștenilor

21.08.2017, 16:41
  • Liga 1, bătălia pentru play-off: Astra - Dinamo şi Iaşi - Viitorul sunt sâmbătă, ora 19:45, pe Digi Sport

  • Tenis: Turneul WTA de la Dubai e în direct la Digi Sport 2 în perioada 19-25 februarie

UPDATE 16:35 Constantin Schumacher, fostul jucător emblematic al Giuleștiului, va fi noul antrenor al echipei Rapid. Până la prezentarea lui oficială care va fi făcută miercuri, în cadrul conferinței de presă amintită de Pancu, Constantin Schumacher a condus astăzi primul antrenament al echipei.

Daniel Niculae, prezent zilele trecute în platoul emisiunii Fotbal Club, a spus că noua echipă a Rapidului a fost în negocieri avansate cu Marius Măldărășanu, doar că fostul mijlocaș a ales să antreneze în continuare la Astra 2. Astfel, din organigrama noului club de fotbal care a obţinut dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, Daniel Niculae va ocupa funcția de preşedinte, Daniel Pancu, director tehnic, iar Constantin Schumacher - antrenor principal.

La un moment dat, s-a pus problema ca giuleştenii să plece din Liga a 5-a, însă cel mai probabil se va porni la drum din Liga a 4-a. Pancu a dezvăluit că, din informaţiile pe care le are, sunt şanse maxime ca echipa sa şi Steaua să facă parte din aceeaşi serie. Regulamentul prevede ca doar o formaţie să promoveze, astfel că se anunţă o luptă pe muchie de cuţit între cele două mari cluburi ale României.

"La Liga a 4-a sunt locuri libere. Deocamdată nu ştim, se vor ocupa nu se vor ocupa...Şi CSA Steaua va fi în aceeaşi serie cu noi din ce am înţeles şi va fi foarte greu pentru amândouă să promovăm", a mai spus Pancu.


Daniel Pancu a postat pe pagina lui de facebook o fotografie îmbrăcat în tricoul Rapidului, în care va evolua începând cu sezonul viitor.

”Echipamentul pentru sezonul viitor! Foarte frumoasă și reușită culoare! Forza Giuleștina”, a notat Daniel Pancu. Tot idolul tribunelor ”vișinii” a anunțat că miercuri în cadrul unei conferințe de presă va fi prezentat noul tehnician al echipei dar și strategia care va urma să fie implementată în viitorul apropiat. ”Azi ne-am înțeles cu cel ce va antrena Rapidul următoarele sezoane. Miercuri va avea loc o conferință de presă în care vă vom prezenta amănunte cu privire la strategia și viitorul clubului, urmată de un antrenament deschis programat seara de la ora 18:30, pe ”Bătrânul” Giulești”, a continuat să spună ”Pancone”.

Echipamentul urmează să fie produs în Elveția și va fi gata în următoarele săptămâni. Fourteen, compania care produce echipamentul sportiv, îi îmbracă și pe cei de la FC Servette.

8 trofee a câştigat Daniel Gabriel Pancu:

Titlul cu Rapid, 1999
Tilul cu Beşiktaş, 2003
3 Cupe ale României cu Rapid, 1998, 2002, 2006
Două Supercupe ale României, 1999, 2002
2 Cupa Turciei cu Beşiktaş, 2006

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitaţie palmaresul şi mărcile FC Rapid. După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga 1.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată anul acesta de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Ambele au promovat la finalul sezonului în Liga a 4-a.

Deşi a discutat despre o eventuală asociere cu conducerile cluburilor AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc continuatoarele FC Rapid, în cele din urmă edilul sectorului al Capitalei a ales să înfiinţeze o societate sportivă nouă care să folosească marca, sigla şi culorile FC Rapid, închiriate de la SC FC Rapid SA, aflată în lichidare. 

Citește și:
VIDEO. Intervenţie de mahala, greu de calificat, de la tribuna Parlamentului

VIDEO. Intervenţie de mahala, greu de calificat, de la tribuna Parlamentului

Sunt parlamentari care nu au reţinut decât termenii de mahala din aşa zisele dezvăluiri făcute de...

digi24.ro
Citeşte şi

Rapidiștii se unesc și au un nou finanțator! Pancu va fi președinte. "Ne batem pentru revenirea în Liga 1!"

Rapid fani

Studiu: Două pahare de vin sau bere pe zi sunt mai sănătoase decât sportul

Studiu: Două pahare de vin sau bere pe zi sunt mai sănătoase decât sportul

Video Rapidiştii, din nou pe teren! "Aşteptăm cu toţii să se lămurească problema palmaresului şi să avem toţi o singură direcţie"

pancu

VIDEO Daniel Pancu nu înțelege ce se întâmplă la Rapid: “Se fac aceleași greșeli ca și vara trecută”

pancu rapid
Comentarii

Cross

ProFM
Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

ProFM
Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

Digi Film

"Sylvester Stallone a murit!" Ce raspuns genial a dat actorul dupa aceasta stire falsa

Digi Film
Stiai? Putini ii ghicesc adevarata varsta din prima! Cati ani poate sa aiba Black Panther

Stiai? Putini ii ghicesc adevarata varsta din prima! Cati ani poate sa aiba Black Panther