lupecu popescu

Video Exclusiv Lupescu a comentat numirea lui Gică Popescu drept consilier al premierului. "Consilierii nu prea au răspunderi"

Video Exclusiv Numirea cu Gh. Popescu drept consilier al Premierului a produs agitaţie la Casa Fotbalului

morata

Foto Juventus a pus ochii pe un jucător român de națională. Luptă cu PSG pentru semnătura lui

GHEORGHE POPESCU

Video Exclusiv Numirea cu Gh. Popescu drept consilier al Premierului a produs agitaţie la Casa Fotbalului

11.01.2018, 12:55
  • Liga 1, play-off, etapa a 7-a: FCSB - CFR Cluj (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

  • Tenis, WTA, turneul de la Istanbul, marţi: Irina Begu - Dalila Jakupovic (11:00, Digi Sport 2) şi Sorana Cîrstea - Yulia Putintseva (12:00, Digi Sport 3)

Mişcarea prim-ministrului Mihai Tudose de a-l numi consilier personal pe Gică Popescu, cu atribuţii clare în organizarea celor patru jocuri ale CE 2020, a provocat mare surprindere la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Mişcarea Premierului poate fi apreciată drept un vot de încredere pe care politicul îl dă adversarilor lui Răzvan Burleanu la funcţia de preşedinte al FRF, în alegerile care vor avea loc în primăvara acestui an.

"Bună dimineața! S-a trezit și premierul că România are de organizat un EURO la fotbal în 2020. Drept pentru care și-a luat un consilier care ”să știe unde e UEFA” - Gică Popescu. Doar că la partea organizatorică și de infrastructură sportivă stăm bine. Altele sunt restanțele pentru EURO 2020. Așa că îi propun domnului Tudose să-și ia și un consilier care să știe unde e Sibiul (ca să nu greșească cu autostrada plănuită să plece din Pitești) și unul care să știe unde e Otopeniul (ca să ducă metroul până la aeroport). Astea sunt angajamentele mari ale Guvernului față de UEFA. Altfel, mișto să apari acum în plin scandal la guvern cu Generația de aur la braț.

Pentru interesați: Cele patru stadioane ce trebuie modernizate pentru EURO 2020 sunt în grafic, șantierele încep în martie. Este ceva întârziat stadionul Dinamo, pentru că acolo statul român i-a dat stadionul în concesiune ”particulerului” Badea și omul nu vrea EURO la el în curte. Așa că stadionul Ministerului de Interne (ptiu, drace, iar ministerul ăsta?) se va reconstrui într-o altă parte a parcului Dinamo, unde să nu-l deranjeze pe particuler. Dovada că suntem, totuși, în grafic este ok-ul dat de UEFA la finele 2017 la controlul de etapă. Bruxelles-ul nu a trecut verificarea și i s-a luat EURO de pe cap", a reacţionat pe facebook Răzvan Mitroi, managerul departamentului de Cominicare al FRF.

Gică Popescu nu poate candida la alegerile din 2018 din cauza condamnării primite în Dosarul Transferurilor, dar el ar putea susţine activ un alt candidat. Al cărui nume este, de exemplu, Ionuţ Lupescu, un apropiat al lui Popescu. Întrebat la Digi Sport Matinal dacă s-ar implica în alegerile pentru şefia FRF, Lupescu nu a fost foarte clar, dar a precizat că funcţia de director tehnic pe care o deţine la UEFA nu-l împiedică şi dacă decide să plece o poate face în orice moment.

"Am mai spus. Am mai lucrat la FRF, am lucrat bine, lumea mă caută, mă sună, îmi spune fel de fel de lucruri, membrii votanţi îmi spun. Asta îmi certifică mie că am făcut lucruri bune. Dar e doar la nivel declarativ, dar sunt de foarte mult timp la nivel mare administrativ ca să ştiu exact că lucrurile nu sunt chiar aşa. Nu e vorba despre garanţii, dar cei cu care am vorbit ştiu ce vreau eu, asta e tot. Deocamdată nu are rost să vorbim mai mult", a precizat Ionuţ Lupescu.

Întrebat dacă prin cooptarea în cabinetul prim-ministrului îl poate ajuta pe Gică Popescu într-o viitoare candidatură câtă vreme are sprijn politic, Lupescu a răspuns: "Nu ştiu ce înseamnă o revenire în forţă. Pentru că deocamdată a anunţat că e un consilier, dar nu ştiu ce atribuţii are. Trebuie detaliat. Sunt curios să văd exact".

De şase ani şi jumătate, Ionuţ Lupescu lucrează la UEFA, ca director al Comisiei Tehhnice, după ce şase ani a lucrat ca director general la FRF.

Citește și:
Cum a fost fotografiată echipa Elveției de FedCup în Cluj, după meciurile pierdute cu România

Cum a fost fotografiată echipa Elveției de FedCup în Cluj, după meciurile pierdute cu România

digi24.ro
Citeşte şi

Lupescu, surclasat de Burleanu! Un preşedinte de club din Liga 1: "Ce spune el despre fotbal aflu de la orice bodegă"

burleanu lupescu

Detaliul alarmant din ultima fotografie cu Avicii. Cum a fost surprins cu doar o zi înainte să moară

Detaliul alarmant din ultima fotografie cu Avicii. Cum a fost surprins cu doar o zi înainte să moară

Rădoi, la națională, în locul lui Mutu: "Mi-a zis că i-am furat locul". Ce spune despre Burleanu, reales la FRF

captura mutu si radoi

Afacerea de succes avută de soţia lui Lupescu. "Kaiserul" nu are emoţii din cauză că a rămas şomer

lupescu
Comentarii

Cross

ProFM
Shakira şi Maluma, foarte apropiaţi la o şedinţă foto.

Shakira şi Maluma, foarte apropiaţi la o şedinţă foto. "Între noi este o chimie absolută"

ProFM
Două autopsii au fost efectuate în cazul DJ-ului Avicii! La ce concluzie au ajuns anchetatorii

Două autopsii au fost efectuate în cazul DJ-ului Avicii! La ce concluzie au ajuns anchetatorii

Digi Film
A fost idolul unei generatii. Macaulay Culkin, despre cum i-a afectat viata filmul

A fost idolul unei generatii. Macaulay Culkin, despre cum i-a afectat viata filmul "Home Alone"

Digi Film
Cum s-a transformat fetita din Columbiana. Cat de frumoasa e acum

Cum s-a transformat fetita din Columbiana. Cat de frumoasa e acum