gigibecali5
Suma imensă cerută de Sepsi pentru Marius Ștefănescu: ”Nu cred că o să scoată atât Gigi Becali”
gigi becali ilie dumitrescu
Exclusiv Ionuț Lupescu a spus ce va ”păți” Ilie Dumitrescu dacă îi va acorda o diplomă lui Gigi Becali
Madrid, Spain, 9th April 2024. A view of the official match balls during the UEFA Champions League match at the Santiago
Exclusiv Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Portretul lui Teia Sponte. Omul care a cărat "Valiza" la Cluj e 'fratele' lui Gigi și dușmanul lui MM

21.05.2013, 12:30

Arestarea lui Gigi Becali are consecințe importante asupra clubului Steaua, care rămâne, timp de aproximativ doi ani, fără șeful suprem alături. În absența sa, este destul de clar cine va conduce clubul, sub atenta supraveghere a lui Becali: Teia Sponte, machedon și prieten din copilărie al latifundiarului, va fi liantul dintre patron și staff-ul tehnic, pe perioada detenției.

teia sponte mm stoica
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Născut pe 27 septembrie 1959, în comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea, Teia Sponte este de origine aromână, la fel ca cei din clanul Becali. Foarte solidari prin natura lor și dispuşi oricând să se ajute unul pe altul, machedonii Gigi Becali și Teia Sponte au colaborat cu succes în afaceri, iar ultimul a căpătat, treptat, titlul de „om de casă“ al familiei.

"Nu voi conduce eu Steaua. Gigi va conduce echipa din închisoare. Nu eu, nu altcineva", a spus Teia Sponte după reținerea lui Becali. Este însă o poziție strict oficială, care nu are legătură cu desfășurarea firească a lucrurilor. Din celula sa, dar fără să mai apară la TV, Becali va avea și mai mult timp să se gândească la problemele echipei. Gigi ar urma sa primeasca cel puțin două vizite lunare din partea oamenilor de la club, pentru a putea fi pus la curent cu ceea se întâmplă la Steaua și pentru a lua deciziile pe care le considera corecte.

Potrivit regimului semideschis în care a fost încarcerat Gigi Becali, acesta va avea dreptul la cel mult patru vizite lunare din partea apropiaților. Teia Sponte se va afla în permanență printre vizitatori, la fel cum este de așteptat ca MM Stoica și Valeriu Argăseală să discute des cu șeful suprem din Ghencea.

În acest moment, Teia nu ocupă o funcție oficială la club, dar el a făcut parte chiar și din conducerea administrativă! În aprilie 2007, Sponte era membru în CA al clubului. La finele lui aprilie 2007, Gigi Becali a demis întreg Consiliul de Administraţie, iar numele lui Teia Sponte a devenit pentru prima dată public. Următoarea apariție media, Teia Sponte a avut-o în contextul scandalului „Valiza“, la finele campionatului din luna mai, adjudecat de CFR după partida cu cântec câștigată în fața rivalei "U".

Prietenia cu Gigi i-a adus averea


Silvana Pătrășcanu a scris în revistaflacara.ro, în 2008, că Teia Sponte a reuşit în 2003 un tun imobiliar unde beneficiile sale au fost evaluate la 70 milioane de euro! Prieten, rudă şi asociat la Clubul Steaua, Teia Sponte a primit, practic, în dar, de la fostul ministru al Agriculturii, din guvernul Adrian Năstase, zeci de hectare de teren în nordul Bucureştiului, la preţuri de 100 de ori mai mici decât cele oficiale de pe piaţă.

Adevărata lovitură însă, Sponte a marcat-o în 16 noiembrie 2004. Firma controlată de el a fost împroprietărită cu 47 de hectare de pământ, după acelaşi mecanism, cu ajutorul unei colaborări cu politicienii aflați la acea vreme sub comanda lui Adrian Năstase. Terenul primit a fost mult sub-evaluat – la mai puţin de un euro metrul pătrat, faţă de 100, până la 200 de euro, cât valora pe piaţa liberă.

A fost reținut în cazul "Valiza"

În noaptea de 7 spre 8 mai 2008, la finele campionatului 2007/2008, când Steaua a sperat până în ultima clipă că va lua titlul, Teia Sponte a fost reţinut de DNA din incinta restaurantului de lux Aroma, amplasat strategic la periferia Clujului, unde acesta urmărea partida U Cluj – CFR Cluj (0-1).

Nu a fost o arestare în adevăratul sens al cuvântului, dar vreme de aproape cinci ore oamenii lui Becali, printre care şi Sponte, cu tot cu valiza plină cu 1,7 milioane de euro, pe care chiar Teia Sponte o ţinea în mână, au stat ore întregi pe scaunele Direcției Naționale Anticorupție din Cluj.

Gigi Becali a încercat să tempereze lucrurile, şi a spus că apropiaţii săi aveau cu ei mai mult de un milion de euro, care ar fi fost destinaţi achiziţionării unui teren. "Nu au voie oamenii mei să cumpere terenuri în Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA să se bage numai când fură cineva, nu acum. Ce îi interesează pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Poate am vrut să cumpăr bomboane! Nu mai pot de frica lor!", spunea Becali la acea vreme.

Gigi l-a folosit pentru a se apăra de fani

Influența pe care o are Teia Sponte la club este evidențiată și de relațiile precare pe care acesta și le-a "construit" cu alți oameni cheie din cadrul Stelei. Viaţa pe care o duce Teia Sponte în preajma lui Becali, sau sub aripa lui, i-au permis să aibă păreri tranșante și să-l influențeze pe șeful său în multe privințe.

După ce Gică Hagi a plecat de la Steaua, în urma unui mare scandal între naș şi fin, Becali a calmat brusc apele afirmând că Teia Sponte este cel care a propus şi care a insistat ca Hagi să nu mai antreneze Steaua. Teia a preluat responsabilitatea nemulţumirea suporterilor, iar Becali a scăpat cu faţa curată, în fața fanilor, care îl acuzau pentru îndepărtarea din Ghencea a "Regelui".

Este 'la cuțite' cu MM Stoica

Surse din cadrul clubului susțin că, în cazul une eliminări în returul cu Ajax, din Europa League, Valeriu Argăseală și Teia Sponte ar fi încercat să-l convingă pe Gigi Becali ca întreaga responsabilitate a eșecului îi aparține managerului Mihai Stoica! Cum părerile celor doi au greutate în deciziile luate de latifundiar, șansele ca MM să fi continuat la Steaua erau mici. La rândul lui, se pare că și Mihai Stoica încearca să-l îndepărteze de la club pe Valeriu Argăseală, managerul vorbindu-i regulat finanțatorului Gigi Becali despre Felix Grigore, fostul său subaltern de la Unirea Urziceni.

Pe tema pregătrii din iarna trecută, MM s-a contrat dur cu Teia Sponte, care a fost susținut în acest conflict de patronul echipei. "Meme, ce ne trebuie nouă să mergem până în Scoţia, să cheltuim o mulţime de bani, când putem face acelaşi lucru în Austria", a decis până la urmă Gigi Becali, după presiunile făcute de Teia Sponte.

“Eu nu pot controla sentimentele lui Teia Sponte sau Virgil Becali. Cui îi convine, mi se alătură. Teia a venit și mi-a spus că nu-l iubește pe MM, dar că ține la mine. Dacă nu înțeleg că este omul meu, nu mi se mai alătura. La revedere, Virgile. Eu nu mă joc! Eu sunt un om tare bun, faci plastilină din mine, dar sunt unele principii de la care nu abdic nici jumătate de pas. Dacă nu accepți oameni pe care eu îi aleg, vei fi debarasat. MM este fratele meu mai mic, va sta în dreapta mea, iar Virgil se va da mai încolo. Lui Virgil i-am spus așa 'Băi Virgile, MM e omul meu, trebuie să-l accepți și cu asta basta'”, a afirmat Becali în urmă cu câteva luni.


"Nu știu cât de interesat este Teia Sponte de Steaua"
Gheorghe Mustață, liderul galeriei roș-albastre, după arestarea lui Gigi Becali

Etichete: gigi becali , mm stoica steaua , hagi steaua , becali arestat , teia sponte , teia sponte steaua , steaua mm stoica , teia mm , teia sponte mm stoica , teia sponte steaua gigi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Ilie Năstase a apărut de mână cu ”cea mai frumoasă femeie din lume”: ”I-a luat trei ani”
Screenshot 2024-04-16 at 21.24.53
Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Recomandările redacției
Madrid, Spain, 9th April 2024. A view of the official match balls during the UEFA Champions League match at the Santiago
Exclusiv Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul

Presa din Spania, la picioarele jucătorilor lui Carlo Ancelotti. ”Acest Madrid e nebun”
Real Madrid
Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Real Madrid s-a calificat în semifinalele Champions League
profimedia-0865823595
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Citește și
Exclusiv Cum îi poate păstra Gigi Becali pe Florinel Coman și Darius Olaru la FCSB: ”Așa, unde să mai pleci?”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Fotbalistul dorit de Gigi Becali pentru Champions League, ”desființat” de Cârțu. ”Nu e constant”
gigi-becali
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
Fierbe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut pentru FCSB - Rapid
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”