Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023
Șucu s-a ținut de cuvânt și merge cu galeria la Craiova. Și are o rugaminte
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Scrisoarea emoţionantă după Steaua - Rapid a unui suporter care-i "urăşte cu patimă pe cei care ne-au rupt echipele"

16.04.2018, 16:37

Sâmbătă seară, suporterii celor de la CSA Steaua şi de la Academia Rapid (scor 1-3) n-au bătut recordul mondial de asistenţă la un meci de liga a 4-a. Dar au urcat pe primul loc în într-un clasament similar în fotbalul românesc pentru sezonul 2017-2018. Au fost la Arena Naţională peste 35.000 de oameni şi pentru prima dată după mulţi, foarte mulţi ani, stelişti şi rapidişti au stat şi împreună. La tribuna a II-a şi la tribuna I. Oameni normali care au dorit să simtă din nou fiorul unor astfel de meciuri. 

sup steaua-rapid
Fanii Stelei şi ai Rapidului au creat în multe momente o atmosferă superbă
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Scrisoarea următoare este trimisă de un spectator, "suporter al Stelei, nici nu ştiu care", care a fost pe stadion împreună cu un alt stelist şi cu doi rapidişti, "toţi patru prieteni buni". Şi în ciuda brutelor care au stârnit un spectacol grotesc, au plecat acasă încântaţi că două nume de legendă din fotbalul românesc pot trezi încă asemenea pasiuni. Citiţi, mai jos, rândurile trimise de suporter.

Video Steaua-Rapid 1-3

"Politica si interese versus nostalgie si sentimente. Cinism versus emotie. Un meci al renasterii fotbalului. Al renasterii noastre. Al renasterii pasiunilor noastre. Daca n-ar exista atatea nuante ale contextului actual, cred ca asa ar putea fi descris meciul de sambata seara.


Un Steaua – Rapid, nu intr-un sfert de finala din Europa League, un Steaua – Rapid intr-o etapa oarecare a Ligii a 4a Bucuresti, sezon 2017 – 2018. Adica, din punct de vedere strict competitional, echivalentul unui legendar Progresul Pucioasa – Recolta Gura Șuții.

Dumnezeule, cate s-au schimbat din 2005! De la UEFAntastici la hăul adanc al uitarii. De la Mirel Rădoi si Dani Coman la Cumva Sitaru si Alin Lădaru. Cum cine sunt astia din urma? Jucatori titulari ai echipelor prezente sambata seara pe gazonul stadionului national. Steaua si Rapid asa cum au ramas ele in memoria microbistilor, asa cum si-au cusut fiecare firul istoriei, nu mai exista in fotbalul romanesc modern. Au fost acaparate de ticalosi, secate de valori, furate istoriei si aduse in derizoriu. Legende ale sportului romanesc se zbat acum in mocirla (la propriu si figurat) de pe maidane uitate de lume, neatinse de civilizatia lumii moderne.

Conjunctura in care s-a desfasurat jocul este atat de confuza ca va jur ca inca nu-mi dau seama unde sa ma situez. Un gust dulce de pasiune, eliberare emotionala, iubire pentru culori, amestecat cu un gust amar al jumatatilor de masura, frustrari complicate, iz de politica si gaze lacrimogene. Sunt un obisnuit al stadioanelor si, ca orice roman, un fin cunoscator al fenomenului. Merg de multe ori pe stadion sa-mi satisfac o curiozitate bolnavicioasa, nu pentru a contribui neaparat la spectacolul din tribune. Din pacate de putine ori sfarsesc prin a fi surprins placut. Finalul evenimentelor fotbalistice la care particip este aproape invariabil unul insipid si vag negativ. Nu reusesc sa ma rup din amaraciunea pe care o simt vis a vis de fenomen. Emotii din alea bune mai am ... sa ma gandesc ..., mda ..., niciodata.

Sambata asta insa ceva era altfel. Simteai tensiunea unui meci important din afara arenei. Mirosea a fotbal de pe la Piata Muncii. Am tras in piept cu pofta freamatul ala. Afara e aproape vara si pe mine m-apucau frisoanele. Incordare, nerabdare, neliniste, toate amestecate, toate de-a valma luau locul unei apatii exersate de atatea ori. Mi-am dat seama ca traiesc asa cum ar trebui traite astfel de evenimente. Mi-am amintit de inceputurile pasiunii mele. O senzatie de care uitasem. Si cu cat ma apropiam de intrare emotia crestea exponential. Daca treceai mana cu viteza prin aer, pe cuvant, ieseau scantei. O tensiune pozitiva umpluse teatrul de razboi si inimile noastre. Eram vii. Vreo 30.000 de oameni vii. Superb! Aproape ca am alergat catre locurile desemnate de bilete.

Incercam sa cunatific starile astea, sa-mi dau seama de unde naiba vin. Pozitia in clasament a celor doua combatante, lunga istorie a confruntarilor directe intre cele doua, oameni care se confunda cu istoriile echipelor prezenti in persoana sau in spirit, frustari fotbalistice, sociale, politice, vremea frumoasa de afara, lejeritatea sfarsitului de saptamana, curiozitatea, pasiunea pura pentru un fotbal renascut. Toate cele enumerate si multe alte interpretari personale ale fiecaruia dintre noi au concurat catre momentul asta. Au cladit momentul asta de descatusare microbista adevarata.

Jocul in sine aproape ca nu conteaza. Rapid a fost clar mai buna. Consistenta jucatorilor cu experienta a rezolvat meciul. Cu fiecare atingere de minge Daniel Niculae inspira eleganta si incredere, iar Maftei a dat siguranta minjilor din jurul sau. Steaua aproape ca n-a contat, ratacindu-se undeva la jumatatea terenului in executii hilare mai apropiate de cele ale noastre de la fotbalul din sală decat cele ale unui fotbalist profesionist. Galeriile au fost fabuloase atata timp cat nu s-au batut intre ele. O greseala organizatorica, daca e sa ma intrebi pe mine. Tensiunea generala a transformat oamenii normali, prieteni in afara arenei, in animale fara rationament. S-au vandut bilete haotic, iar rapidisti au nimerit intr-o mare stelista si invers. Noi am avut tribuna 2 pe inelul 2, am fost in afara campului de lupta (cu adversarii, cu sistemul, cu tine insuti). Am fost 2 stelisti si doi rapidisti, prieteni vechi cu totii. Acum nu ne mai vorbim. Glumesc, bineinteles. Ei s-au bucurat de 3 ori, noi am inghitit in sec. Am stranutat cu totii ca niste mâțe bătrane de la gazele imprasitiate cu generozitate de jandarmi. Nu conteaza. A castigat fotbalul. Au castigat sufletele noastre de suporteri si inimile de copii.

Nu stiu sa asez momentul asta in fotbalul actual. Nu l-am inteles inca. Incerc. Ce stiu limpede ca lumina zilei este ca asta trebuie sa simti atunci cand mergi la stadion, asta-i pasiunea unui om plin de energie, asta este seara aproape perfecta a unui iubitor de fotbal.

Ii urasc cu patima pe toti cei care ne-au rapit cu aroganta si perversitate feelingul asta, ne-au rupt echipele si sufletele, ne-au lasat prada intrigilor si conflictelor, haosului sportiv si social.

Le urez sa nu mai simta nimic niciodata, sa-si traiasca letargic vietile hidoase, iar banii murdari colectati de pe urma pasiunii noastre sa se transforme in praf si pulbere.
Iubesc Steaua, habar n-am pe care dintre ele, iubesc fotbalul, iubesc sentimentul asta pe care l-am trait sambata seara la un meci de liga a 4a din Romania.
Sunt in sevraj acum. Sper sa nu treaca foarte mult pana la urmatoarea doza.

Voie buna, Oli Strimbei"

Etichete: steaua , rapid , fotbal , scrisoare , video steaua rapid , liga 4 , steaua - rapid 1-3


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Exclusiv Daniel Pancu, susținere totală pentru Liviu Ungurean: ”E principalul factor pentru revenirea Rapidului!”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (20.08.2022)
Exclusiv Victor Angelescu, reacție vehementă după ce instanța a decis că Liviu Ungurean ”Bocciu” va rămâne în arest
bocciu-3
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Exclusiv Decizia luată de Victor Angelescu, după ce Dan Șucu a anunțat că merge cu galeria la Craiova
sucu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale