Galerie Foto Stadionul Steaua capătă contur. În ce stadiu sunt lucrările și cum va arăta noua "bijuterie"
14.03.2019, 16:46Stadionul Steaua începe să capete contur. După demolarea fostei arene, care s-a încheiat în noiembrie 2018, acum s-au făcut deja lucrări la noua construcție. Fundaţia a fost deja turnată la arena din Ghencea. Legenda steliștilor, Marius Lăcătuş, care antrenează echipa armatei, CSA Steaua, în liga a patra, speră să antreneze clubul și în Liga 1 pe noua arenă.
Tragere la sorti: Preliminarii CM 2026, vineri, 13:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Poli Iași, vineri, 20:00, DGS 1
"Anul acesta nu avem cum să nu ne îndeplinim obiectivul. Tot ce se face aici te obligă, singurul gând al vostru trebuie să fie promovarea. Nu că este ordin, dar la investițiile care se fac, trebuie să răspundem și noi prezent", a spus Marius Lăcătuș, antrenorul echipei care e lider în Liga a patra.
Demolarea a avut ca termen 60 de zile și a început la finalul lunii august, moment în care au fost prezente mai multe glorii din istoria roș-albaștrilor, dar și câțiva suporteri.
Pe 22 martie 2015 s-a disputat ultimul joc oficial pe fostul stadionul din Ghencea, FCSB - Viitorul 4-1. Din acel moment, echipa lui Gigi Becali, FCSB, a disputat meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională.
Galerie Foto
Cum va arăta noua arenă Steaua
Dintre cele 4 stadioane pentru Euro 2020, Steaua e primul pus la pământ și la care reconstrucția s-a început, acesta având cele mai mari şanse să fie gata la timp. Tribunele au deja fundația turnată, iar oficialii asigură că naţionalele se vor putea antrena fără emoţii în Ghencea.
Noul stadion Steaua, unul ultramodern, va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri, toate acoperite și e programată să fie gata anul viitor, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.
Costrucția se întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, cuprinde 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Galerie Foto
Etichete: euro 2020 , stadion steaua , marius lacatus , stadioane euro 2020 , noul stadion steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Horatiu Potra, șeful bodyguarzilor lui Călin Georgescu, a participat la percheziții informatice la...