profimedia-0068559707 (1)
Nimeni nu s-a așteptat la asta! Un fotbalist legendar a revenit și a semnat, la 15 ani de la retragere
apostu moldovan rapid
”Câți bani trebuie să îți dea Horațiu Moldovan?” Bogdan Apostu a dat răspunsul
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-0, ACUM, DGS 1. Gălățenii deschid scorul rapid. Replica oaspeților
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

VIDEO Gică Popescu a fost eliberat! Ce planuri are ”Baciul”: ”Mai întâi voi sta puțin alături de familie”

04.11.2015, 12:50

UPDATE 17:43: Gică Popescu este în libertate. Fostul internațional a dat deja primele declarații, la ieșirea din Penitenciar, anunțând ce planuri de viitor are.

captura popescu liber
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

„Se încheie cea mai grea perioadă din viața mea și aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă, prietenilor mei, colegilor de la echipa națională, de la Craiova, de la Barcelona, de la Galatasaray, de la Eindhoven și tuturor celor care s-au gândit la mine în această perioadă.

Aș vrea să spun că am trecut cu bine peste această perioadă grea, dar din păcate nu pot spune asta. Știți cu toții că anul trecut am pierdut o ființă foarte dragă, tatăl meu, și nu pot spune că mi-a fost bine în această perioadă.

Faptul că am fost sportiv de performanță și am avut foarte multe bătălii ca sportiv, m-a întărit foarte mult ca om și lucrul acesta m-a ajutat să trec mai ușor peste această perioadă grea. Cel mai greu moment al meu a fost moartea tatălui.

Voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui meu, apoi voi petrece o perioadă cu familia mea, iar apoi voi face ce am făcut toată viața: voi munci.


Dacă aș putea să aleg de unul singur ce aș face de mâine, singurul om alături de care aș lucra ar fi Gică Hagi. Din păcate, am o perioadă complementară în care nu am voie să activez la un club de fotbal. Încă nu știu exact ce înseamnă și până la ce nivel nu am voie, voi merge în instanță să aflu. Să vedem ce înseamnă să reprezinți un club sportiv. Profesia mea este legată de fotbal. Sunt un produs al fotbalului. Am multe planuri pe care mi le-am făcut în această perioadă, dar nu știu dacă acestea, făcute în detenție, se potrivesc cu realitatea de afară.

Îmi va fi foarte greu să stau departe de fotbal, dar trebuie să văd până la ce nivel mă pot implica în fotbal.

Unele dintre puținele lucruri bune care ți se întâmplă în această perioadă de detenție este că poți să reflectezi asupra lucrurilor bune și rele pe care le-ai făcut. Eu am făcut acest lucru și mi-am dat seama că multe lucruri aș fi putut face diferit.

Sunt foarte mulți oameni care m-au surprins plăcut în această perioadă și întotdeauna îmi place să rămân cu lucrurile pozitive”, a declarat Gică Popescu la ieșirea din închisoare.


UPDATE 13:05: Judecătorii au respins recursul procurorilor DNA, iar Gică Popescu va fi eliberat condiţionat. Fostul internaţional român va fi liber imediat după ce decizia va ajunge la penitenciar. Gică Popescu va pleca sâmbătă spre Calafat, unde îi va face parastas tatălui său, decedat pe 13 mai 2014.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 5 octombrie, că Gică Popescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul Transferurilor. Procurorii au depus recurs, însă acesta a fost respins azi de către Tribunalul Buftea.

În vârstă de 48 de ani, fostul internaţional Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

"Sunt extrem de fericit, în sfârşit s-a întâmplat ce trebuia. Cum am aflat, am sunat-o pe doamna Popescu care, normal, s-a bucurat extraordinar şi mi-a spus că merge să ia copiii de la şcoală. Apoi l-am sunat pe Hagi, care e în Cehia, la meciul de Youth League al Viitorului. Nu mi-a răspuns, dar i-am dat mesaj. Până diseară, Popescu va fi acasă", a precizat fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu, cel care a fost prezent şi în această dimineaţă la tribunal.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe George Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Nețoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, şi Jean Pădureanu, la trei ani şi patru luni.

George Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Gică Popescu are 115 selecții la echipa națională și 16 goluri. În România, el a evoluat pentru Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo. 


Gică Popescu este aproape de eliberarea din închisoare! El a fost prezent în această dimineață la Tribunalul Ilfov, acolo unde s-a judecat recursul DNA la decizia de eliberare condiționată luată pe 5 octombrie de Judecătoria Sectorului 4. Decizia a rămas în pronunţare.

Popescu, care a fost încurajat de familie și de Ion Crăciunescu, va afla decizia Tribunalului în cursul acestei seri, sau joi dimineața. În acest moment, fostul fundaș al Barcelonei s-a întors la Penitenciarul Jilava, în așteptarea verdictului.

"Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014.

A elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 - august 2015 (de şapte ori cu învoire de a ieşi din penitenciar)", se arată în motivarea judecătoriei.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 5 octombrie, că Gică Popescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul Transferurilor, hotărârea nefiind definitivă.

"Gică Popescu, în orice moment, poate ajuta fotbalul românesc. Este o personalitate a fotbalului românesc și trebuie să se întoarcă în fotbalul românesc", a declarat recent selecționerul României, Anghel Iordănescu.

În vârstă de 48 de ani, Gică Popescu a fost închis în luna martie a anului 2014.

Gică Popescu are 115 selecții la echipa națională și 16 goluri. În România, el a evoluat pentru Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo.

Etichete: popescu eliberat , popescu inchisoare , popescu tribunal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recomandările redacției
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-0, ACUM, DGS 1. Gălățenii deschid scorul rapid. Replica oaspeților

Foto Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL
Citește și
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
marcel-raducanu1
George Pușcaș a devenit ”un caz controversat” în presa din Italia: ”A fost subiectul unor discuții”
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro