rodrygo-phoden-mendy
Francezii au făcut anunțul! Fundașul lui Real Madrid e dorit în Premier League
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Decizia luată de Pep Guardiola, după ultima criză de nervi
sumudica
Marius Șumudică, provocare pentru Dan Șucu. ”Cu șapte milioane de euro luam campionatul”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Mircea Sandu: ”Dacă pierdem cu Ungaria, nu mai avem șanse”

04.09.2013, 10:18

Mircea Sandu, președintele Federației Române de Fotbal, crede că meciul cu Ungaria, de vineri, 6 septembrie, este cel mai important meci al acestei generații de tricolori. În cazul unui eșec cu maghiarii, șansele României de a ajunge în Brazilia, la CM 2014, sunt pur teoretice, crede boss-ul federației.

mircea.sandu.conferinta
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

”Am avut discuții și cu Pițurcă și cu jucătorii despre ce înseamnă acest meci cu Ungaria pentru a face pasul următor în obiectivul nefixat, acela de a merge la CM. Înțeleg și jucătorii că acest meci cu Ungaria este special, atât din punct de vedere al clasamentului, unde i-am putea îndepărta pe ei de locul 2 și ne-am apropia pe noi, cât și din perspectiva onoarei de a purta aceste tricouri, purtate de atâtea foste glorii înainte și pe care au obligația să le onoreze, la rândul lor”, a declarat Mircea Sandu, într-o conferință de presă susținută astăzi, la Arena Națională.

Șeful Federației Române de Fotbal crede că o victorie este vitală și mizează în obținerea ei și pe aportul suporterilor echipei naționale. ”Dacă pierdem meciul cu Ungaria, noi nu mai avem șanse. Mai avem doar teoretice... Cine mai are chef să joace meciul doi, să-i scoți pe turci și să aștepți să piardă Ungaria cu nu știu cât prin Olanda... Ăsta e meciul grupei, meciul nostru. Toate eforturile și toate gândurile trebuie să fie la acest meci. Sunt convins că va fi un stadion arhiplin și fanii ne vor ajuta să ne îndeplinim acest obiectiv”, a mai spus Sandu.

Mircea Sandu...

- despre posibile incidente: ”În mod cert, nu vor fi incidente la acest meci. Toate măsurile luate de instituțiile statului vor fi comunicate și institutelor din Ungaria. Avem corespondență permanentă cu federația maghiară. Nu pot fi incidente, pentru că și noi suntem oameni civilizați și trebuie să demonstrăm că ne putem primi oaspeții pe un teren de fotbal, așa cum sunt primiți și ai noștri peste tot în lume”.


- despre „haosul de la națională”: ”Nu există haos la națională. Pițurcă este foarte disciplinat și cere și jucătorilor disciplină. Metodele de pregătire le știți, le-ați văzut de atâtea ori. Am fost de mai multe ori la echipă. Este o concentrare mai mare decât am văzut în ultimul timp. Avem o problemă cu faptul că piese importante din echipă nu au evoluat, că nu au avut sau nu au echipe: Torje, Marica... Chiar și Chiricheș, de o lună el nu a mai jucat. Dar eu spun că se va compensa acest lucru prin dăruire și chiar și prin sprijinul suporterilor”.

- despre declarațiile lui Adrian Mutu: ”Biletele se vând. NU asta e problema. Adi Mutu trebuie să înțeleagă un lucru, că peste tot în lume există superiori ierarhici. Pentru el superior este antrenorul. Ravanelli, la club, Pițurcă la națională. Jucătorul vine, joacă și pleacă. Antrenorul rămâne și el este împușcat dacă lucrurile nu merg bine. Dacă Mutu va arăta bine, va face eforturi, va marca goluri la Ajaccio, sunt convins că Pițurcă îl va selecționa. Dacă Mutu e la parametri maximi, probabil vor veni mai mulți oameni, special ca să-l vadă”.

- despre terenul de joc: ”Pot să vă confirm că terenul arată bine și este bine așezat. Nu am luat ghetele să alerg, dar din ce am văzut, arată bine. Și mai sunt trei zile până la meci”.

- despre bilete: ”48.400 de bilete au fost repartizate României. Am înțeles că mai sunt câteva bilete în vânzare. Urmează să mai vină 2.000 de bilete de la federația maghiară, ni le vor returna, ajung astăzi, și probabil că vom vinde și cele 2.000 pentru suporterii români. Deci vor fi în jur de 50.000 de bilete pentru români”

- despre ascendentul moral al lui Pițurcă în fața ungurilor: „Victor Pițurcă e un învingător, să știți. Cel puțin prin ambițiile pe care le arată. Să sperăm că prin dăruire și dorință, echipa și Pițurcă să câștige acest meci. Din punct de vedere organizatoric am făcut absolut tot ce era de făcut, inclusiv pentru jucători. Totul e pus la punct, inclusiv financiar. Tot ce trebuie e ca ei să-i bucure pe suporterii naționalei”

- despre Euro 2020: ”Este posibil ca România să obțină meciuri la Euro 2020. Rugămintea mea către Primăria Capitalei este să fie bine întreținut acest stadion, nu așa ca până acum. Aerul condiționat are defecțiuni, accesul din parcarea din subsol se face greoi, ca să ajungi de jos de la parcare cu liftul la 0 sau 1 durează jumătate de oră, curățenia trebuie făcută permanent, vă rog găsiți soluția”

- despre grupa Stelei în UCL: ”Eu am fost la tragerea la sorți. Cred că Steaua este într-o grupă în care poate ataca locul doi. Chelsea este favorită, celelalte sunt pe acolo. Schalke s-a întărit, dar și Steaua s-a întărit. Fizic trebuie să stea bine, dar și mental. Mentalitate de învingători au căpătat-o. Steaua va intra în primăvara europeană”

- despre grupa Pandurilor în UEL: ”Pandurii au o grupă interesantă. Pacos e o echipă mai mică decât Braga, chiar dacă au terminat acum peste Braga. Dnepr este o echipă foarte bună, iar Fiorentina este o echipă italiană. Și dacă nu joacă nimic, îți dau un gol și te bat cu 1-0. Trebuie felicitată echipa gorjeană. Dau și jucători naționalei și altor echipe, și se și califică. Le lipsește doar experiența. Fiecare din cele două echipe românești are șansa ei”


UPDATE: - 3000 de suporteri maghiari vor fi prezenți la meci, în Tribuna Nord.

Dumitru Dascălu, reprezentant Jandarmerie: ”Porțile se vor deschide cu trei ore înainte de meci, la ora 18:00. Peste 1000 de jandarmi, peste 800 de polițiști și peste 1000 de stewarzi vor veghea la buna desfășurare a meciului cu Ungaria”.

Suporterii nu vor avea voie decât cu drapeluri și însemnele naționale

Dumitru Dascălu, reprezentant Jandarmerie: „După discuția cu organizatorul, am stabilit că în zona suporterilor maghiari nu vor avea acces decât cu însemne oficiale și drapelul național, iar în zona suporterilor români doar cu drapelul României. Fără mesaje scrise! Ambele grupări de suporteri au solicitat să facă o coregrafie, dar acestea se încadrează în limitele permise. De aceea am solicitat prezența spectatorilor din timp, întrucât controalele corporale amănunțite vor fi făcute de firma de pază și dublate de Jandarmerie”

Mircea Sandu, președinte FRF: ”Pirotehnia este inexistentă, materiale contontende, dacă se încearcă, în mod cert se vor confisca și vor fi depozitate în camere de depozitare”


Mijloacele de transport au program prelungit în zilele de meci

Viceprimarul capitalei: ”Avem un fanzone în apropierea stadionului pentru suporteri, unde vom avea și un punct de desfacere a obiectelor românești și puncte de desfacere a răcoritoarelor. Nu se vor servi băuturi alcoolice după ora 13:00. Metroul are program prelungit, la fel și autobuzele RATB, toate condițiile sunt asigurate, eu voi monitoriza ca totul să meargă perfect în ceea ce privește ceea ce face Primăria”.

”Am luat toate măsurile să nu fie nimeni mușcat de câinii vagabonzi. Deja sunt aprobate trei hotărâri ale Consiliului General în ceea ce privește problema câinilor vagabonzi, în ceea ce privește sterilizarea și mutarea câinilor în adăposturi. Cu siguranță veți vedea soluții multe îmbunătățite în următoarea perioadă. Urmăm acum proceduri de achiziționare de mașini speciale și îi vom ridica de pe stradă”


Mircea Sandu: ”Gazonul s-a schimbat, arată excepțional”

„Am început organizarea celor două meciuri din preliminariile CM 2014 încă de luna trecută, de peste 30 de zile ne preocupăm direct de toate procedurile efectuate la acest meci. Am primit în totalitate sprijinul Ministerului de Interne, după o întâlnire pe care am avut-o cu domnul ministru Stroe. S-a schimbat gazonul, s-a pregătit un fanzone pentru suporterii maghiari. Așteptăm un stadion arhiplin atât la meciul cu Ungaria. Gazonul a fost schimbat, arată excepțional, mai trebuie schimbate câteva scaune deteriorate la meciul Stelei. Lucrurile acestea se vor vedea pe parcursul zilelor, până după meciul cu Turcia.

Sunt bucuros că și pe teritoriul României lucrurile se desfășoară la cel mai înalt nivel de protecție a spectatorilor și a suporterilor. Avem o bună colaborare cu reprezentanții galeriilor, din București și din țară, care au locuri bine stabilite pe Arena Națională. Colegii mei din FRF și-au făcut temele în acest moment. 

Mai departe, totul se va cuantifica și măsura după meci prin randamentul pe care îl vor da pe teren. Aș vrea să mulțumesc colegilor mei și tuturor celor care au participat activ și foarte activ la realizarea acestui meci. Va fi un stadion plin, nu avem nevoie de sloganuri cu tentă rasistă, xenofobă, oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru, trebuie să încurajăm echipa noastră și să descurajăm echipa oaspete. Și încă odată vă rog să promovați politica antirasism și aceste acțiuni, pentru că rasismul nu are de-a face cu sportul”.


Etichete: video , mircea sandu , romania ungaria , sandu , conferinta de presa mircea sandu ora 13 00 digi sport 3 , conferinta sandu , meci romania - ungaria , echipa nationala preliminarii cm , cm 2013


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori

O femeie a fost condamnată la cel puțin 17 ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona
gol-barca4
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali a spus numele jucătorului căruia îi plătește "salariu degeaba" de 3 ani la FCSB
gigi
Recomandările redacției
sumudica
Marius Șumudică, provocare pentru Dan Șucu. ”Cu șapte milioane de euro luam campionatul”

De ce refuză Gigi Becali să revină pe stadion. Posibilul motiv din spatele deciziei patronului FCSB-ului
gigi-mm
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
Mititelu jr. a explicat cum a ajuns în comă. ”Dacă mai întârziau câteva minute nu mai aveau ce face”
mititelu
Citește și
”Execuție ca aia n-am mai avut”. Mihai Pintilii, despre golul carierei sale
FOTBAL:FC U CRAIOVA-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (13.11.2022)
Mircea Sandu, mesaj categoric pentru unul dintre ”starurile” SuperLigii: ”Stai, bă, pe picioare, băi băiatule”
mircea sandu
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Meg Ryan, două apariții într-o zi, la proiecția noului ei film, după 8 ani de pauză. Și-a lăsat la vedere tatuajul care-i amintește să se bucure de viață
Meg Ryan, două apariții într-o zi, la proiecția noului ei film, după 8 ani de pauză. Și-a lăsat la vedere tatuajul care-i amintește să se bucure de viață
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mircea Sandu și-a vândut casa de la Nisa și și-a cumpărat 3 apartamente în "orașul miliardarilor"
MONACO: COVID Confirmation de 93 cas et 2 morts

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Loredana Groza, într-o rochie albă decoltată. Artista a poza întinsă provocator pe canapea: „Ne-ai cucerit”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”