grecuponordragulescu

Video Ponor și Drăgulescu au scris istorie la Europenele de la Cluj, dar viitorul gimnasticii este sumbru

Video Gimnaștii români medaliați la Europene au revenit la București. "Nadia mi-a spus la Cluj să nu mai plâng" 

dragulescu

Video Planuri mari pentru Mondiale! Drăgulescu: ”Vreau cel puțin o medalie”

gimnastica sosire

Video Gimnaștii români medaliați la Europene au revenit la București. "Nadia mi-a spus la Cluj să nu mai plâng" 

24.04.2017, 11:01
  • La Liga, etapa 24: Betis - Real (azi, 21:45, Digi Sport 2)
  • Liga 1, etapa a 25-a: Dinamo - FCSB (azi, ora 20:45, Digi Sport 1)

Marian Drăgulescu, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, gimnaştii români medaliaţi la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, au revenit, luni dimineaţa, la Bucureşti şi au fost întâmpinaţi cu flori la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' de reprezentanţi ai MTS, rude şi jurnalişti.

''Eu mă bucur foarte mult de acest rezultat, sunt medaliile care le doream cel mai mult în carieră. A fost un vis pentru mine să pot câştiga o medalie de aur la un Campionat European, aici la mine în ţară, la mine acasă, în faţa a 7.000 de români.

Mă bucur că am avut o susţinere mare la Cluj, am simţit publicul foarte aproape de noi, ne-au susţinut permanent. Au simţit emoţiile, la intensitate maximă, aşa cum au fost trăite şi de noi. Ne-am bucurat de medalii. Mulţumesc tuturor românilor care ne-au susţinut şi încurajat.

În perioada următoare, voi mai avea încă două competiţii, sper să am un rezultat foarte bun. Apoi, sper să mă recuperez şi urmează Campionatul Mondial, unde vreau să merg la patru aparate. Mă mândresc cu acest fapt'', a declarat Marian Drăgulescu.

În vârstă de 36 de ani, Drăgulescu nu se gândește încă la retragere și își dorește să participe și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de peste trei ani.

''Vreau să mai particip la alte competiţii. Normal, sunt cu gândul la Jocurile Olimpice de vară 2020, mai sunt foarte multe competiţii importante până atunci, iar eu doresc tot aşa să cuceresc un număr cât mai mare de medalii până atunci, pentru palmaresul meu.

Fiul meu mă urmează în gimnastică. Eu doresc să facă ce îi place cel mai mult, acum îi place să facă gimnastică. Sper să găsească plăcere să mai facă sport, iar peste 10 ani vreau să ajungă campion european, mondial şi olimpic'', a mai spus Marian Drăgulescu.

Cătălina Ponor, noua campioană europeană la bârnă, a vorbit și ea despre succesu realizat.

''Sunt foarte fericită că am reuşit să cuceresc această medalie, mă bucur că am avut nişte emoţii constructive. Ele m-au ajutat să ridic din nou drapelul României pe cea mai înaltă treaptă. A fost un moment foarte emoţionant pentru mine deoarece lupt pentru această medalie de foarte mult timp. Sper ca ea să reprezinte un nou început pentru mine.

Primul meu obiectiv tocmai a fost la Cluj-Napoca, al doilea obiectiv va veni, este vorba despre Campionatul Mondial din Canada. Toată lumea aşteaptă această competiţie.

Bucuriile noastre au fost scurte şi s-au dus. Un minut, un minut, două, atât căt am stat pe podium, toată lumea ne-a aplaudat, ne-a apreciat şi ne-a apaludat. Acum ne întoarcem în sala de antrenament şi vom relua activitatea de zi cu zi, în calitate de sportivi. După câteva zile de recuperare psihică şi fizică, a fost o presiune destul de mare pe mine, mi-am dorit să trec de asta, peste câteva zile cu siguranţă revenim în sala de antrenament'', a mai spus Cătălina Ponor.

''Nadia mi-a spus la Cluj să nu mai plâng, pentru că o fac şi pe ea să plângă'', a mărturisit Ponor, care a fost premiată chiar de Nadia Comăneci.

Larisa Iordache, medaliată cu bronz la bârnă, s-a arătat mulţumită că a putut concura după problemele de sănătate din ultima vreme.

''Ce mă bucură pe mine este faptul că am reuşit să ajung la acest Campionat European după o lună de pregătire. Am fost şi la recuperare. A fost un început bun pentru mine. Vreau să concurez mai departe'', a spus Iordache.

Ion Suciu, antrenorul coordonator al lotului masculin al României, a ținut să felicite spectatorii pentru susținere.

''Publicul de la Cluj a fost incendiar, a fost la înălţime, toată ţara a fost alături de noi. A fost o competiţie de excepţie, aşteptată de noi toţi, a fost o reuşită în adevăratul sens al cuvântului, dacă vorbim de cele patru medalii şi cele patru reuşite transformate în medalii.

Din punctul de vedere al oamenilor care lucrează în domeniul tehnic, spun că ne dorim să mai fie asemenea evenimente. Sperăm să vă bucurăm şi pe viitor cu alte medalii, nu numai la Campionatele Europene, dar şi la Mondiale şi la Jocurile Olimpice'', a declarat Suciu.

Matei Stănei, antrenorul Cătălinei Ponor, a menţionat că: ''A fost o competiţie extraordinară, a ieşit foarte bine, un public minunat, sala foarte bine dotată, aparatura bună. O antrenez pe Cătălina Ponor de când avea vârsta de trei ani şi jumătate. A avut o revenire extraordinară, mai ales după accidentările sale, este o forţă încă la această vârstă. Are o capacitate de efort foarte bună''.

Cosmin-Răzvan Butuza, secretar de stat cu atribuţii în domeniul sportului, la Ministerul Tineretului şi Sportului, a ţinut dă felicite gimnaştii români, ''adevărate modele pentru tinerii gimnaşti''.

''Ca reprezentant al Ministerului Tineretului şi Sportului, îi asigur pe aceşti sportivi, de toată deschiderea şi tot sprijinul pentru perioada următoare'', a mai spus Butuza.

România a încheiat cu un total de 4 medalii, două de aur, una de argint şi una de bronz, Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, fiind depăşită în clasamentul pe medalii doar de Rusia.

Rusia a obţinut la Cluj 8 medalii, 3 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz, poziţia a treia a clasamentului fiind ocupată de Ucraina cu 4 medalii - 2 de aur şi 2 de bronz.

Delegaţia României a obţinut în cea mai importantă competiţie de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani două medalii de aur prin Marian Drăgulescu (sol) şi Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) şi una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

Dintre cele 37 de ţări participante, doar 13 au câştigat medalii la competiţia organizată în România.

AGERPRES

Citește și:
Cât timp poate păstra Simona Halep poziția de lider mondial, dacă nu participă la Dubai

Cât timp poate păstra Simona Halep poziția de lider mondial, dacă nu participă la Dubai

Lupta strânsă se dă în continuare cu daneza Caroline Wozniacki, dar vine tare din urmă și Garbine...

digi24.ro
Citeşte şi

Galerie Foto Cazul Nassar: 29 dintre victime faţă în faţă cu "prădătorul": ”M-a violat de sute de ori”

collage

Drama unei foste mari campioane de tenis

Drama unei foste mari campioane de tenis

Federația de Gimnastică i-a cumpărat tăcerea lui Maroney în plin scandal cu doctorul Larry Nassar

McKayla Maroney

Probleme pentru gimnasta Larisa Iordache. S-a operat de două ori în ultimele zece săptămâni

larisa plange
Comentarii

Cross

ProFM
Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

ProFM
Fotografie în premieră cu Kim Kardashian! Cum arăta la 17 ani

Fotografie în premieră cu Kim Kardashian! Cum arăta la 17 ani

Digi Film
Putini stiu ca sotia lui e atat de frumoasa! Cum arata jumatatea lui Robert Downey Jr.

Putini stiu ca sotia lui e atat de frumoasa! Cum arata jumatatea lui Robert Downey Jr.

Digi Film
Acuzat ca ia steroizi! Cum arata corpul lui Mark Wahlberg la plaja, fara editari

Acuzat ca ia steroizi! Cum arata corpul lui Mark Wahlberg la plaja, fara editari