Cristina Neagu la un meci CSM Rapid
CSM București - Rapid 27-23. Campioana va juca finala Cupei cu învingătoarea meciului Dunărea Brăila - Gloria Bistrița
romania handbal
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (15.03.2024)
Live Video&Text Farul Constanța - Rapid 1-1, ACUM pe Digi Sport 1. Giuleștenii egalează din penalty
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Farul Constanta-Rapid
Play-off

Exclusiv Cristina Neagu, reacție după comunicatul celor de la Rapid. Ce a deranjat-o cu adevărat pe sportivă

articol scris de Digi Sport
22.02.2023, 22:19

Cristina Neagu (34 de ani), care  a fost ținta injuriilor suporterilor Rapidului în timpul meciului pe care CSM București l-a câștigat, scor 31-24, în Cupa României, a reacționat și după comunicatul grupării din Giulești.

cristina neagu
Cristina Neagu / Foto: Instagram-@cristinaneaguofficial
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Cristina Neagu, reacție după comunicatul celor de la Rapid. Ce a deranjat-o cu adevărat pe sportivă

Neagu, care a primit de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii, nu a dorit să intre în direct la emisiunea Digi Sport Special, dar a transmis un mesaj prin intermediul colegilor care au stat de vorbă cu ea.

Vali Moraru, realizatorul emisiunii de la Digi Sport, a transmis în timpul emisiei gândurile sportivei de la CSM București.

”Colegii mei au stat de vorbă cu Cristina Neagu. Nu a dorit să intre în direct. Consideră că înjurăturile sunt doar o scuză pentru ceea ce s-a întâmplat acum un an când a oferit acele declarații. 

Nu a fost atât de mult afectată, cât a fost afectată de faptul că sala era plină de alte femei și copii”, a spus Vali Moraru.


Vlad Enăchescu, managerul celor de la CSM București, a spus marți, tot la Digi Sport, că Neagu a fost mai mult afectată pentru că la respectivul meci au asistat și mama ei, și sora sa, Ioana, dar și nepotul ei.

Rapid contraatacă, după injuriile fanilor la adresa Cristinei Neagu: “Declarațiile ei au inflamat atmosfera”

CS Rapid susține că scandalul a fost amplificat în mod artificial, în condițiile în care Cristina Neagu i-a jignit în mod constant pe "alb-vișinii".

Cristina Neagu este acuzată că a stârnit furia fanilor după declarațiile jignitoare la adresa Rapidului.

"Clubul Sportiv Rapid dorește să își expună public punctul de vedere cu privire la ceea ce deja în spațiul public a devenit un caz: cazul “Galeria Rapidului vs Cristina Neagu“.

Un prim aspect care necesită clarificări este sintagma “suporterul rapidist de la fotbal”. Este o sintagmă utilizată în spațiul public cu conotații peiorative, de parcă a fi suporter de fotbal ar fi un defect, sau o ocupație rușinoasă. Confuzia vine probabil din lipsa de înțelegere a fenomenului. A fenomenului sportiv în general. Nu există noțiunea de suporter al unui sport; există doar aceea de suporter al unul club, sau al unei echipe. Suporterii care umplu etapă de etapă Giuleștiul, sectoarele oaspeților pe stadioanele din țară, sala Giulești, sau sectoarele oaspete prin țară și prin Europa sunt SUPORTERII RAPIDULUI. Nu suporteri de handbal, de fotbal sau de baschet.

A face o astfel de diferențiere între suporteri este o barbarie și nu doar una de limbaj. Ca o paranteză, acești suporteri rapidiști contribuie prin prezența lor nu doar la spectacolul sportiv, ci și la bugetul clubului. Contractul cu partenerul Superbet (pentru numele stadionului aflat în administrarea CS Rapid), care aduce la bugetul clubului 600,000 euro pe an, se datorează (și) suporterilor Rapidului, iar CS Rapid este mândru și recunoscător pentru asta.

“Suporterul rapidist a fost abuzat și discriminat”

Rapid și CSMB s-au întâlnit de 4 ori în acest sezon. De 3 ori în Sala Polivalentă și o dată în sala Giulești. Ultimile două partide, ambele cu CSMB în calitate de club gazdă (în campionat și respectiv în Cupa României) au reprezentat din perspectiva organizării un abuz la adresa suporterilor Rapidului. Atât CS Rapid, cât și CSMB sunt cluburi în care bugetul este, în mare parte, asigurat din bani publici. La CS Rapid înțelegem nu doar responsabilitatea administrării acestui buget, ci și obligațiile pe care o finanțare publică le aduce în ceea ce privește interacțiunea cu cetățeanul (fie el suporter sau simplu spectator). În ciuda faptului că cele două meciuri mai sus menționate au reprezentat evenimente publice, organizate de o instituție publică, suporterul rapidist (mulți dintre ei cetățeni ai Bucureștiului și deci contribuabili la bugetul din care este finanțat CSMB) a fost abuzat și discriminat prin măsurile de organizare luate de clubul gazdă.

Iată câteva detalii de organizare, în speranța că ar putea prezenta interes pentru o mai bună înțelegere a contextului:

- distribuirea biletelor către oficialii Rapidului s-a făcut cu întârziere, șicanatoriu. Ele au fost livrate cu câteva ore înainte de începerea meciurilor, sfidând orice cutumă de protocol. La al doilea meci CS Rapid a primit invitațiile în format fizic, printate, formatul electronic devenind un lux în anul de grație 2023.

- distribuirea fanilor rapidiști (galeriei) la al doilea meci în zona din colț a sălii, în condițiile în care peluza SUD a fost goală. Misterul a fost deslușit ulterior, în zona aceea fiind montate boxe suplimentare pentru acoperirea fonică a galeriei Rapidului.

- imposibilitatea de a intra în sală pe alte uși (cu excepția celei destinate galeriei) a suporterilor cu eșarfe sau însemne vișinii, inclusiv a celor care purtau doar hanorace vișinii. Chiar dacă respectivii aveau bilet în alte sectoare ale săli (loje sau la tribuna 1).

- o desfășurare de forțe impresionantă până și pentru un meci de fotbal cu grad ridicat de risc, cu controale extrem de amănunțite.

“Galeria Rapidului e în conflict cu persoana Cristina Neagu, nu cu marea handbalistă”

Inutil de precizat, CS Rapid nu încurajează și nu și-a dorit sub nici o formă un conflict între suporterii Rapidului și Cristina Neagu. Cum la fel de inutilă e și precizarea că doar un necunoscător al fenomenului ar putea pune la îndoială valoarea handbalistică și sportivă în general a Cristinei Neagu. Ceea ce considerăm exagerat și chiar manipulator este prezentarea tendențioasă a evenimentelor: Galeria Rapidului vs un bun național (Cristina Neagu).

În primul rând pentru că atunci când în materie de handbal spunem bun național, pe noi, rapidiștii, gândul ne duce în primul rând la…Rapid. Rapid este nu doar o instituție, ci un nume sacru nu doar în handbalul românesc, ci în sportul românesc în general. Cu tot respectul cuvenit oricărui mare sportiv, nici o individualitate nu poate fi plasată mai presus decât un club istoric al României.

În al doilea rând pentru că Galeria Rapidului nu a intrat în conflict cu marea handbalistă Cristina Neagu, ci cu persoana Cristina Neagu. Pentru a înțelege mai bine diferența, oferim un exemplu – fiscul spaniol nu a intrat în conflict cu marele, uriașul fotbalist Messi, ci cu contribuabilul cu același nume. Ne-am oprit la acest exemplu (deși sportul ne oferă mult mai multe de acest gen), pentru că și noi apreciem sintagma “Neagu – Messi al handbalului”.

Depășindu-și cu mult statutul de jucătoare, Cristina Neagu a avut repetate ieșiri publice în care a acuzat direct sau voalat clubul Rapid pentru titlul câștigat sezonul trecut. Dincolo de lipsa de respect față de istoria și tradiția clubului Rapid, lăsând la o parte și absența fair-play-ului, aceste declarații repetate nu doar că au inflamat atmosfera, dar au și reusit să jignească și să întristeze în același timp fetele noastre care au reușit o performanță uluitoare sezonul trecut. Colegele de meserie ale Cristinei Neagu. Poate dacă presa ar fi atras atenția asupra acestor ieșiri ale jucătoarei Neagu, poate dacă clubul CSMB ar fi avut o poziție publică pe subiect, în raport cu angajata sa, poate dacă FRH ar fi reacționat așa cum a făcut-o ieri, tensiunea nu ar fi escaladat.

Pentru că așa cum finanțarea publică vine la pachet cu obligații, și statutul de bun național atrage după sine obligații de conduită publică. Atât în afara terenului (vezi exemplele de mai sus), cât și pe parchet. Acolo unde, pentru a te bucura de respectul total al publicului, prestația sportivă (mai mereu la superlativ) trebuie completată de un comportament la același nivel. Comportament de care noi, rapidiștii, în confruntările directe cel puțin, am fost văduviți (cu regretul provenit din uriașa admirație pentru sportiva Neagu admitem asta). Nu analizăm dacă înjurăturile sportivei Neagu au fost la adresa rapidiștilor, la adresa arbitrilor sau a observatorilor. Ne dorim respect din ambele părți, indiferent de numele celui în cauză", se arată în comunicatul CS Rapid.

Etichete: cristina neagu , cristina neagu csm bucuresti , cristina neagu rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (15.03.2024)
Live Video&Text Farul Constanța - Rapid 1-1, ACUM pe Digi Sport 1. Giuleștenii egalează din penalty

Video Cum a fost surprins Dan Șucu, după golul marcat de Louis Munteanu împotriva Rapidului
Reacția lui Ioan Ovidiu Sabău, după ”U” Cluj - Poli Iași 1-0: ”Este falsă această idee”
Screenshot (419)
Adio, titlu?! Cum s-a încheiat ultimul meci disputat de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu
Griechenland Fußball Super League Saison 2023-2024 Theodoros Vardinogiannis Stadion Heraklion, 03.09.2023 OFI Kreta - PA
Citește și
Tatăl Cristinei Neagu a murit. CSM București: ”Strângem rândurile alături de căpitanul nostru!”
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-TEAM ESBJERG, LIGA CAMPIONILOR (7.05.2023)
Video Dinamo - Skjern 28-27. ”Dulăii”, victorie uriașă în sferturile de finală ale EHF European!
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SKJERN HANDBOLD, EHF EUROPEAN LEAGUE (23.04.2024)
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Poetul Val. Argăseală lovește din nou în inima creației cu poezia „Luna” din revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”!
Poetul Val. Argăseală lovește din nou în inima creației cu poezia „Luna” din revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”!
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
CSM Bucureşti a cucerit Cupa României, după finala cu HC Dunărea Brăila. Cristina Neagu a jucat deși este în doliu
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-SG BBM BIETIGHEIM, LIGA CAMPIONILOR (11.02.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool