dinamo
Video Bjerringbro Silkeborg - Dinamo 24-27. Performanță extraordinară! ”Dulăii”, în sferturile EHF European League!
handbal-minaur
CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup. CSA Steaua a cedat în fața lui Valur Reykjavik
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Video CSM - FC Midtjylland 26-20. Componenţa grupelor principale. Campioana Europei porneşte cu două puncte

20.11.2016, 19:56

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin CSM Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, formaţia daneză FC Midtjylland, cu scorul de 26-20 (12-9), în ultimul meci din grupa preliminară C a competiţiei, ambele echipe fiind calificate în grupa principală 2.

bucurie gulden
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

La meci au asistat circa 5.000 de spectatori, între care şi mai multe personalităţi din sportul românesc, inclusiv noul preşedinte al COSR, Mihai Covaliu.

Pentru FCM a evoluat, în ultima partidă la acest club, internaţionala Eliza Buceschi, ea luând decizia să revină în România, cel mai probabil la Dunărea Brăila, antrenată de tatăl său – Costică Buceschi, după ce nu s-ar fi acomodat la formaţia daneză.

Marcatoarele CSM Bucureşti au fost Gullden 5 goluri, Vărzaru 4, Mehmedovici 4, Ayglon 3, Lobach 3, Curea 2, Manea 2, Niombla 2, Bazaliu 1, iar pentru FCM s-au remarcat Jorgensen şi Burgaard, câte 6 reuşite.

Rezultatele anterioare ale campioanei României în grupa C au fost 24-21 şi 22-20 cu Rostov Don, 21-24 cu FC Midtjylland, 24-27 şi 25-33 cu Gyor.


În grupa principală 2 s-au calificat din grupa preliminară C, Gyor ETO (10 puncte), CSM Bucureşti (6) şi FCM (6). Rostov, cu 2 puncte, a fost eliminată.

Campioana României a obţinut calificarea încă din etapa trecută, care a reprezentat şi debutul antrenorului Aurelian Roşca, cel care îl înlocuise pe Jakob Vestergaard de doar câteva zile.

În grupa principală 1 vor evolua primele trei clasate din grupele preliminare A şi B, adică Buducnost, Metz Handball şi Thuringer HC (grupa A), respectiv HC Vardar, FTC Budapesta şi HC Astrakhanochka (B), iar în grupa principală 2, cele din grupele C şi D – Gyor, FC Midtjylland şi CSM Bucureşti (C), respectiv Krim Ljubljana, Larvik HK şi Team Esbjerg (D).

Meciurile din grupele principale se vor disputa între 27 ianuarie şi 12 martie 2017, echipele pornind cu punctajele acumulate în faza grupelor preliminare în partidele cu adversarele calificare şi ele mai departe. Din grupa C, Gyor a mers astfel mai departe cu 6 puncte, FCM cu 4 şi CSM Bucureşti cu 2 puncte.

Primele patru clasate în grupele principale se vor califica în faza sferturilor de finală, care se vor juca în dublă manşă eliminatorie, între 7-16 aprilie, pentru ”biletele” din Final Four, programat la Budapesta, în 13-14 mai.

În 2016, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei.

În 8 mai, CSM s-a impus, la Budapesta, în finala Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală a readus trofeul în România după 52 de ani.

Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).


LIVE VIDEO&SCORE

Min. 60 - FINAL. CSM BUCUREȘTI - Midtjylland 26-20. Campioana Europei a câștigat la pas meciul cu danezele și și-au luat revanșa după înfrângerea din tur.

Min. 55 - CSM București - Midtjylland 23-18. Cinci goluri avans pentru CSM după un ”7 metri” executat impecabil de Gulden. Diferența minimă cu care trebuie să câștigăm pentru a fi peste daneze este de patru goluri.

Min. 50 - CSM București - Midtjylland 21-14. Într-o atmosferă superbă, creată de cei 5.000 de spectatori, cu o Paula Ungureanu în mare formă, 11 mingi parate, elevele lui Aurelian Roșca mențin diferența de 7 goluri.

Min. 47 - CSM București - Midtjylland 20-13. Cea mai mare diferență din acest meci. Iulia Curea a marcat la vinclu și diferența s-a mărit la 7 goluri.

Min. 46 - CSM București - Midtjylland 19-13. Contraatac de manual al fetelor noastre, Torstensson i-a pasat bine în stânga lui Mehmedovic iar aceasta nu a ratat.

Min. 42 - CSM București - Midtjylland 18-12. În acest moment, în ”Polivalentă” există o singură echipă, iar aceasta este campioana Europei. Ayglon a mărit diferența pe tabelă iar CSM demonstrează că înfrângerea din Danemarca a fost un simplu accident.

Min. 40 - CSM București - Midtjylland 17-12. CSM s-a distanța la cinci goluri, cea mai mare diferență a meciului, după un nou gol marcat de Mehmedovic.

Min. 39 - CSM București - Midtjylland 16-12. Pentru prima dată în acest meci, fetele noastre s-au distanțat la patru goluri diferență, după un nou gol reușit de Vărzaru. Apoi, după ce danezele au mai înscris o dată, Mehmedovic a restabilit diferența, după o acțiune imperială a elevelor lui Roșca.

Min. 35 - CSM București - Midtjylland 14-11. Campioana Europei a început bine partea a doua a partidei, chiar dacă Gulden a ratat o lovitură de la 7 metri. Niombla a marcat primul gol al bucureștencelor, după care Vărzaru a mai reușit un gol de senzație. A trimis cu stânga în poarta danezelor de lângă propriul semicerc.

Min. 31 - A început repriza a doua.

Min. 30 -PAUZĂCSM București - Midtjylland 12-9! Campioana Europei conduce la pauză la o diferență de trei goluri. După ce danezele au reușit să se apropie de fetele lui Aurelian Roșca, franțuzoaica Ayglon, dar și tânăra Bianca Bazaliu au marcat golurile prin care s-a stabilit scorul pauzei. Bazaliu abia intrase pe teren de câteva secunde pentru prima dată în acest meci.

Min. 25 - CSM București - Midtjylland 10-7. Fetele noastre au ajuns la diferența de scor pe care o vor și la finalul acestei întâlniri, pentru a trece peste daneze în clasamentul grupelor principale. Paula Ungureanu este într-o formă de zile mari. Două super-parade în aceeași fază! Oana Manea a fost cea care a marcat golul 10 pentru CSM.

Min. 22 - CSM București - Midtjylland 9-7. După câteva minute în care scorul a fost egal, 7-7, sportivele de la CSM au demonstrat de ce sunt campioanele Europei. Mai întâi, Gulden i-a dat o pasă pe la spate Oanei Manea, în timp ce ea privea spre partea opusă, iar pivotul nostru nu a ratat.
Mai apoi, Vărzaru a marcat un gol absolut superb, cu un lob peste portarul adversarelor. 

Min. 14 - CSM București - Midtjylland 7-5. Antrenorul danezelor a solicitat primul time-out. Speach-ul a avut efect pentru că danezele au restabilit egalitatea într-un singur minut: 7-7.

Min. 12 - CSM București - Midtjylland 5-4. Un contraatac de manual al fetele noastre, condus imperia de Bella Gulden, a dus la restabilierea egalității. Apoi, fanii din Sala Polivalentă au sărit în picioare la golul care a adus echipa noastră în avantaj.

Min. 10 - CSM București - Midtjylland 3-4. Foarte puțini goluri în primele 10 minute, semn că ambele echipe au intrat puțin timorate în sală. Fetele de la CSM au marcat un singur gol în primele 7 minute, dar mai apoi, încet-încet, campioana Europei a început să joace cât mai bine.

Min. 5CSM București - Midtjylland 1-2. După un start de meci ezitant, fetele noastre au reușit să marcheze primul gol prin Lobach, care a plonjat superb.

Min. 1 - A început partida. Atmosfera din Sala Polivalentă este absolut imperială.


Calificată deja în faza următoare a Ligii Campionilor, CSM București va juca duminică împotriva celor de la FC Midtjylland (ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1), un succes fiind extrem de important având în vedere că urmează grupele principale.

În momentul de față, punctajul acumulat de echipele din Grupa C pentru Main Round este următorul: 1. Gyor – 6 puncte, 2. FC Midtjylland – 4 puncte, 3. CSM București – 0 puncte.

În tur, Midtjylland s-a impus cu 24-21. 

Etichete: csm liga , csm midtjylland , csm europa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
profimedia-0826420920
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
România, victorie categorică cu Bosnia-Herțegovina! ”Tricolorele” au câștigat grupa pentru EURO 2024
profimedia-0826420920

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro