dinamo
Video Bjerringbro Silkeborg - Dinamo 24-27. Performanță extraordinară! ”Dulăii”, în sferturile EHF European League!
handbal-minaur
CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup. CSA Steaua a cedat în fața lui Valur Reykjavik
Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv ”A semnat din mașină”. Toate condițiile puse de Dan Petrescu au fost acceptate pe loc
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Jakob Vestergaard: “Ne vom bate cu Gyor, Larvik și Krim Ljubljana pentru Liga Campionilor”

09.10.2012, 21:24

Antrenorul Oltchimului, danezul Jakob Vestergaard, a acordat, marţi, un interviu agenţiei MEDIAFAX, în care a vorbit despre cele trei luni petrecute în România, pregătirile pentru Liga Campionilor, dar şi aşteptările sale de la cea mai importantă competiţie.

Jakob Vestergaard
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Antrenorul danez de 37 de ani are deja în palmares două trofee ale Ligii Campionilor, cucerite cu Viborg HK, în 2009 şi 2010. În 2010 a disputat finala, chiar cu Oltchim, echipa pe care o conduce de trei luni.

S-au împlinit deja trei luni de când ați sosit în România. Cum ați caracteriza experienţa de până acum?

Înaintea sosirii eram entuziasmat, mă gândeam că e o ocazie excelentă să cunosc o altă societate, geografia ţării, alţi oameni, alte mâncăruri, obiceiuri etc. Din păcate, nu am avut timp de aşa ceva. A fost şi este o experienţă extraordinară, dar din păcate nu am avut timp să văd şi să cunosc prea multe în afara muncii la club. Clubul este foarte profesionist, foarte bine organizat, iar munca noastră, cu câte două antrenamente pe zi şi eforturi de a cunoaşte cât mai bine o nouă Ligă Naţională, nu mi-a lăsat timp pentru altceva. Mi-am făcut noi prieteni doar în cadrul clubului.

Cât de mulţumit sunteți de pregătirea de până aum și de primele rezultate?


Sunt foarte mulţumit de pregătire şi de meciuri. Sigur că nu suntem la nivel maxim, pentru că pregătirea pentru înaltă performanţă nu înseamnă să atingem acel nivel acum. Mai avem de lucru, de progresat, am schimbat nişte lucruri în apărare, pentru că un meci îl poţi câştiga cu atacul, dar un obiectiv major doar cu o apărare agresivă şi puternică.

Este o săptămână de foc, cea dinaintea debutului în Liga Campionilor. Cum va arăta această săptămână la Oltchim?

Luăm meciurile pas cu pas. Miercuri jucăm la Braşov, iar apoi vine primul meci din Liga Campionilor. Nu se compară, sunt adversare total diferite. Vom juca meciul, iar apoi vom continua pregătirea pentru partida cu Hypo Viena. Ce pot spune este că antrenamentele din această săptămână vor fi mai mult tactice. Astăzi am avut primul antrenament cu toate fetele, după revenirile de la echipele naţionale. Sunt în formă bună, nerăbdătoare, aşteaptă şi ele debutul. Ne-am pregătit atât de mult pentru acest moment, debutul în Liga Campionilor, iar acum e atât de aproape, mai avem doar câteva zile şi trebuie să punem la punct toate detaliile.

Specialiştii în handbal din Europa dau Oltchim prima favorită la câştigarea Ligii Campionilor, iar casele de pariuri pe Gyor.

Gyor are cam aceeaşi echipă, joacă de atât de mult timp împreună, iar anul trecut a fost în finală. Pe de altă parte, noi avem o echipă foarte puternică şi ne dorim enorm să câştigăm trofeul. Le dau dreptate şi specialiştilor în handbal şi caselor de pariuri, poate vom juca finala cu Gyor. Dar Liga Campionilor nu înseamnă doar aceste predicţii sau planuri. Înseamnă o muncă enormă şi o dorinţă la fel de mare de victorie. Eu, personal, de-asta am venit aici: ca să câştig! Şi asta doresc să le insuflu şi fetelor. Liga Campionilor este foarte deschisă, va fi o ediţie puternică şi nu doar noi şi Gyor suntem printre favorite. Cred că şi Larvik şi Krim trebuie luate în considerare. Este greu să am concluzii acum, după doar trei luni. Cred că e nevoie să treacă măcar 6 luni pentru a putea vorbi despre favoritele Ligii Campionilor şi ce echipe vor juca finala. Cert este că am încredere şi luptăm pentru ca noi să fim una dintre acelea.

Cum vi se pare grupa din care face parte Oltchim, alături de Hypo Viena, Randers HK şi Buxtehuder SV?

Este una dintre cele mai puternice. Adversarele sunt tari şi va fi greu de jucat împotriva lor, mai ales în deplasare. Sigur că îmi doresc şi cred că ne vom califica mai departe, dar cred că toate cele patru echipe au şanse.

Care e situația Cristinei Neagu, în ce stadiu al recuperării este?

Depinde totul de cum va reacţiona în această perioadă. Acum ne îndreptăm spre Braşov, Cristina e cu noi, mâine va fi pe bancă, dar nu poate garanta nimeni că va juca, mâine sau în primul meci din Liga Campionilor. Nu pot spune aşa ceva cu siguranţă. Face doi paşi înainte şi unul înapoi, de aceea nu trebuie grabă. Se simte bine, vom vedea în această săptămână sau poate următoarea. E atât de aproape, tocmai de aceea nu trebuie să ne grăbim.

S-a schimbat percepţia pe care o aveați asupra handbalului românesc, după ce ați preluat Oltchim?

Da, clar. Sunt surprins şi impresionat de Liga Naţională din România. Sunt echipe foarte bune, cu jucătoare foarte bune, iar cel mai bun exemplu este naţionala României, care a jucat cu două loturi săptămâna trecută. Cred că federaţia s-a orientat foarte bine aducând atâtea jucătoare în pregătire. Liga Naţională este şi ea foarte puternică, în opinia mea, este una dintre cele mai puternice din lume în acest moment. Sunt impresionat şi de organizare, de percepţia tuturor asupra handbalului şi concentrarea, într-o perioadă în care vedem cu toţii că sunt destule probleme în handbalul european.

În ultimii ani, Liga Naţională a fost "împărţită" în lupta pentru titlu între Oltchim şi restul lumii. E bine, e rău, pentru o competiţie naţională?

Ce pot spune este că, în acest sezon, dacă Oltchim şi-a propus să câştige Liga Campionilor, trebuie să fie nu doar cea mai bună, ci mult mai bună decât toate celelalte echipe din România. Sigur că e o ligă puternică, iar echipe precum cele din Cluj, Brăila, Braşov şi nu doar, ne vor pune multe probleme. Dar, repet, dacă vrem să câştigăm Liga Campionilor, trebuie să fim cu mult mai buni faţă de adversarele din ţară.

Oltchim trece prin dificultăţi financiare. Cum au afectat acestea echipa?

Eu am încercat tot timpul şi le-am insuflat şi fetelor să ne ocupăm de ce avem noi de făcut, adică de handbal. Nu pot să vorbesc eu de probleme financiare, eu sunt antrenorul şi vorbesc despre handbal. Dar am avut tot timpul încredere, şi eu, şi fetele, că cei de la club vor rezolva situaţia. Nu ne-am pierdut încrederea şi putem contribui cu muncă multă şi rezultate bune.

Mai sunt doar câteva zile până la meciul cu Hypo Viena, primul din Liga Campionilor. Care este mesajul pentru fani?

Sper ca noi, cu sprijinul lor, să aducem nu doar victorii, ci şi trofeul Ligii Campionilor. Sper că ne vor fi alături să ne îndeplinim visul, care nu e doar al nostru, ci şi al lor. Am încredere că ne vor ajuta. Şi, mai vreau să le spun, că a fost teribil de greu să joc ca adversar în atmosfera excepţională creată de ei, când am venit la Râmnicu Vâlcea, cu Viborg. Eram invidios pe atmosferă. Acum, sunt de cealaltă parte a baricadei. Suntem împreună şi, sincer să fiu, am un pic emoţii pentru duminică. Nu prea ştiu cum e să ai parte de o asemenea atmosferă, când fanii sunt de partea echipei tale, nu de a celei adverse.

Etichete: jakob vestergaard oltchim , vestergaard ramnicu valcea gyor larvik krim ljubljana , vestergaard cristina neagu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Recomandările redacției
Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv ”A semnat din mașină”. Toate condițiile puse de Dan Petrescu au fost acceptate pe loc

”Te motivează că se vorbește despre transferul la FCSB?”. Louis Munteanu a dat răspunul
Fotbalistul care a anunțat că se gândește la transfer, după Farul - CFR 5-1: ”Nu pot să mint”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Jucătorii Rapidului au decis! Cristi Săpunaru, anunț în numele întregului vestiar despre Marius Șumudică
profimedia-0807526376
Citește și
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
profimedia-0826420920
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
România, victorie categorică cu Bosnia-Herțegovina! ”Tricolorele” au câștigat grupa pentru EURO 2024
profimedia-0826420920

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”