Sportivele de la CSM București, în meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea / Foto: Sport Pictures
Nicușor Dan, anunț categoric în privința finanțării CSM București: ”Vom face o analiză”
Cristina Neagu / Foto: Sport Pictures
Noi detalii despre situația Cristinei Neagu. Câte meciuri va rata
balanescu 4
Ce se întâmplă cu locul lui Bogdan Bălănescu în Comitetul Executiv al FRF: "S-a constatat că nu mai îndeplinește condițiile"
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Stirile Digi Sport

VIDEO Oltchim - Gyor 22-24! Returul se joacă joi, în Ungaria

05.04.2013, 23:45

Oltchim n-a reușit să învingă pe Gyor în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin și are șansa a doua la calificarea în finală, înainte de returul de la Veszprem, de joi, 11 aprilie.

ada nechita
  • Liga 1: Hermannstadt - Universitatea Craiova, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - FC Voluntari, vineri, 18:00, Digi Sport 1

În Sala Polivalentă din București, elevele lui Jakob Vestergaard au început extrem de slab disputa și au marcat prima oară abia după 8 minute, prin Katarina Bulatovic. Golul nu le-a trezit pe coechipierele sale și astfel, după 16 minute, scorul luase deja proporții, 3-9, cu oaspetele înscriind chiar și de două ori în aceeași inferioritate numerică.

Gyor a venit cu lecția defensivă bine învățată, a blocat excelent centrul și s-a apărat agresiv. Oana Manea, singurul pivot pe care Oltchim îl are în lot, n-a putut să scape din marcaj, astfel că ratările au curs la poarta lui Haraldsen.

La pauză diferența era de 4 goluri, 10-14, iar repriza a doua a continuat sub aceleași coordonate, cu Oltchim fără inspirație în atac. Singurul moment cu adevărat remarcabil a aparținut portăriței Silvia Navarro, care a înscris din poartă în poartă.

Ultimul sfert de oră a fost al Katarinei Bulatovic, care a marcat de mai multe ori și a păstrat echipa sa în joc. Aproape inutile și ratările celor de la Gyor, pentru că rareori adversarele au marcat apoi, pentru a se apropia pe tabelă.

"Calificarea nu e jucată încă. La Veszprem se va juca totul, în retur. Cred că a fost un meci slab al Oltchimului, dar sper ca cele cinci zile rămase până la retur să liniştească jucătoarele şi să arate cu totul altceva, mai ales ambiţie, în retur. Personal mi-au plăcut Nechita şi Navarro, ca joc, dar mai ales ca ambiţie", a spus Cristian Gațu la finalul partidei.

"Suntem o echipă nouă și e nevoie de timp ca jucătoarele să se cunoască între ele. Viborg sau Gyor nu s-au format peste noapte, iată că echipa Gyorului a jucat și anul trecut aproape în aceeași formulă. Încă nu știm să jucăm sub presiune, nu am antrenat asta", a declarat la final antrenorul Vestergaard.

"E posibil ca unele colege să fi avut trac, dar e ceva normal, e o semifinală. Personal, nu cred că Gyor va merge sigur mai departe. Mai sunt 60 de minute de jucat și totul se decide la Veszprem. Jocul cu extremele sau cu pivotul a lipsit, dar așa a fost să fie", a afirmat și Ada Nechita, cea mai bună jucătoare a celor de la Oltchim.

Marcatoare:
Oltchim - Bulatovic 8 goluri, Nechita 4, Manea 2, Meiroşu 2, Brădeanu 1, Farcău 1, Pineau 1, Barbosa 1, Curea 1, Navarro 1
Gyor - Gorbicz 8 goluri, Amorim 6, Kovacsics 4, Orban 2, Loke 2, Redei 1, Radicevic 1.

REZUMATUL PARTIDEI

Gyor - Oltchim se joacă joi, 11 aprilie, de la ora 20:00, și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.


LIVE TEXT&VIDEO

FINAL 22-24

Min. 59: Gol Gyor

Min. 59: Ratează Anita Gorbicz de la 7 metri  

Min. 58. În sfârșit înscrie Oltchim: Iulia Curea, de pe pivot: 22-23.

Min. 57: Oltchim a irosit trei atacuri și n-a profitat de faptul că Gyor nu înscrisese. Campioana Ungariei marchează în cele din urmă din 7 metri, prin Gorbicz: 21-23.

Min. 54: Oltchim a avut șansa egalării, dar Nechita a tras pe lângă din extrema dreaptă.

Min. 53: Brădeanu înscrie și ea: 21-22.

Min. 52: Bulatovic încă odată e singura care marchează: 20-21!

Min. 50: Managarova scapă singură și ratează incredibil, șutând în transversală! Cu astfel de greșeli nu se poate obține victoria.

Min. 49: Oltchim rămâne în joc grație Katarinei Bulatovic: 19-21.

Min. 47. Aruncă de la distanță Bulatovic și marchează: 18-20! Gorbicz replică aproape imediat: 18-21.

Min. 45: Oana Manea înscrie pentru Oltchim de pe pivot: 17-20.

Min. 45: Gorbicz înscrie de la 6 metri, central. Oltchim nu găsește soluții pentru a aschimba soarta disputei: 16-20.

Min. 42: Ivanovic e eliminată după un fault la Amorim, Oltchim e în inferioritate și Amorim marchează: 16-19!

Min. 38. Radicevic înscrie pe contraatac: 14-17. Pe atacul Oltchimului, Pineau e faultată și se dictează 7 metri. Aruncă Meiroșu și înscrie: 15-17

Min. 37: SILVIA NAVARRO ÎNSCRIE DIN POARTĂ ÎN POARTĂ! HARALDSEN IEȘISE SĂ O BLOCHEZE PE MANAGAROVA ȘI NAVARRO A ȘUTAT DIRECT: 14-16! Martin Ambros a cerut time out!


Min. 36: Amorim șutează de la 10 metri și Silvia Navarro nu poate interveni: 12-16. Replică imediat Katarina Bulatovic: 13-16!

Min. 35: Ramona Farcău înscrie în inferioritate pentru Oltchim: 12-15

Min. 34: Oltchim începe slab și a doua repriză, fără să aibă soluții în atac.

Min. 33: Înscrie Gorbicz, e eliminată Ada Nechita. La următorul atac marchează pentru Oltchim Katarina Bulatovic. 11-15.

Min. 32: Bulatovic ratează încă odată, singură la semicerc.

Min. 31: A început repriza a doua!

Cristina Neagu a vorbit în pauză exclusiv pentru Digi Sport.

Min.30: Alexandrina Barbosa ratează o aruncare de la 7 metri în ultima secundă a reprizei! La pauză, Gyor conduce cu 14-10!

Min. 26: Pineau înscrie pe contraatac, apoi Meiroșu ratează singură!

Min. 25: al treilea gol consecutiv pentru Oltchim. Meiroșu marchează și Martin Ambros cere time out. 

Min. 24: Ada Nechita marchează din nou pe contraatac: 8-13!

Min. 23: Gorbicz din nou cu gol de la 7 metri: 6-13. Ada Nechita dă replica de pe extremă: 7-13.

Min. 23: Gorbicz aruncă în transversală, Ada Nechita și Oana Manea se încurcă reciproc și mingea ajunge la jucătoarele Gyorului.

Min. 23: Barbosa marchează din aruncare de la 7 metri.

Min. 22: Gyor marchează cu regularitate, Oltchim nu are soluții în atac! 5-12.

Min. 21: Kovacsic înscrie și ea: 5-11.

Min. 20: Iulia Curea ratează incredibil singură cu Haraldsen, încercând o boltă. Gorbicz înscrie pentru Gyor. În loc de 6-9, e 5-10.

Min. 18: Ada Nechita a șutat în transversală. Româncelor nu le iese nimic în atac. Noroc că apără Paula Ungureanu și declanșează apoi contraatacul. Ada Nechita înscrie! Apoi recuperează iar Oltchim și Oana Manea marchează și ea pe contră: 5-9!

Min. 16: Gyor a marcat două goluri în inferioritate, ultimul Kovacsic: 3-9.

Min. 15: Apără Paula Ungureanu, contraatac Oltchim Amorin o lovește pe Barbosa și e eliminată. Aruncă de la 7 metri Katarina Bulatovic: încearcă o boltă, dar Haraldesen prinde!!!

Min. 14: Ada Nechita înscrie din extrema dreaptă.

Min. 13: Inexplicabil e anulat un gol înscris de Barbosa. Oltchim păstrează atacul, dar se fluieră forțare. 

Min.12: Managarova scapă mingea la un succesiv reușit în superioritate și Oltchim nu profită în atac de omul în plus! Loke înscrie pentru Gyor: 2-7!

Min. 10: 7 metri pentru Oltchim. Oana Manea e faultată și Gorbicz e eliminată 2 minute. Katarina Bulatovic transformă aruncarea de la 7 metri: 2-6.

Min. 10: Amorim marchează și ea: 1-6!

Min. 9: Al treilea 7 metri pentru Gyor: Gorbicz înscrie din nou, Silvia Navarro nu a putut face nici ea nimic.

Min. 8: Bulatovic înscrie primul gol al Oltchimului! Oana Manea e eliminată pe următorul atac al Gyorului. Loke înscrie și scorul e 1-4.

Min. 7: Amorim înscrie pentru Gyor, care se distanțează, 0-3.

Min. 6: Gorbicz transformă încă o lovitură de la 7 metri și Jakob Vestergaard cere primul time-out.

Min. 6: Oltchim nu găsește combinațiile optime în atac. Gyor se apără excelent în startul meciului.

Min.4: Aurelia Brădeanu șutează slab și e blocată. La cealaltă poartă apără Paula Ungureanu.

Min. 2: Oana Manea greșește o pasă spre Managarova, pe un contraatac al Oltchimului. Gyor are aruncare de la 7 metri. Gorbicz transformă. Oltchim - Gyor 0-1.

Min.1: A început partida! Oltchim are primul atac. Katarina Bulatovic finalizează cu un șut în bară!


UPDATE Ora 16:50: Jucătoarele se pregătesc să intre pe teren la încălzire. Mascota clubului vâlcean este deja în Sala Polivalentă, unde au intrat deja primii suporteri români.


UPDATE Ora 16:10: La Sala Polivalentă a ajuns autocarul Oltchimului, care este primit cu frenezie de câteva sute de suporteri ai campioanei României. Cu puțin timp în urmă, ajunseseră și cele patru autocare cu fani de la Vâlcea. La Sala Polivalentă mai sunt așteptați susținători și de la Brașov, dar și din alte zone ale țării.


UPDATE Ora 14:45: La Sala Polivalentă au ajuns și cele trei autocare cu galeria echipei maghiare, reprezentând "grosul" fanilor lui Gyor.


UPDATE Ora 14:15: Au ajuns la București primii fani ai lui Gyor. 20 de suporteri maghiari au mers la Sala Polivalentă și s-au instalat în restaurantul din fața locului desfășurării meciului tur din semifinalele Ligii Campionilor. În tribune vor fi circa 250 de suporteri maghiari.

S-au epuizat și cele aproximativ 200 de bilete care mai erau disponibile în dimineața meciului.


Oltchim se pregătește pentru cel mai important meci al acestui început de an, prima manșă cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor.

Fetele lui Jakob Vestergaard vor avea parte din plin de susținerea fanilor, Sala Polivalentă urmând să fie arhiplină la ora partidei. Peste 5.000 de oameni vor fi prezenți la meci, mai mult de 3.000 urmând să facă deplasarea de la Vâlcea.

Oltchim și Gyor s-au întâlnit și în sezonul trecut, în aceeași fază a competiției, formația din Ungaria reușind să se califice în ultimul act, unde a pierdut în fața celor de la Buducnost, pentru care a evoluat și Katarina Bulatovic.

Gyor a avut un parcurs perfect în această ediție a Ligii Campionilor, reușind să câștige toate cele 12 meciuri. Adversara Oltchimului este plină de vedete, cea mai importantă fiind cu siguranță Anita Gorbicz, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2005. Cea mai bine platită este însă Heidi Loke, cu 240.000 de euro anual.

De cealaltă parte, Oltchim a pierdut un singur meci pe teren propriu, cu Ferencvaros, revenind spectaculos în a doua fază a grupelor, cu patru victorii consecutive! 

Din 2007, Gyor a ajuns de fiecare dată cel puțin în semifinalele Ligii Campionilor. Pe lângă finala cu Buducnost de care am amintit, Gyor a mai ajuns în ultimul act și în 2009, cu un an înainte ca Viborg să câștige trofeul chiar în fața Oltchimului, cu Jakob Vestergaard pe banca tehnică.

Șapte românce au evoluat pentru Gyor

De-a lungul timpului, mai multe handbaliste din România au evoluat la Gyor, cele mai importante fiind Simona Gogîrlă și Aurelia Brădeanu.

Carmen Niţescu: 2001-2004
Simona Gogîrlă: 2004-2007
Aurelia Brădeanu: 2004-2011
Ana Maria Şomoi: 2005-2007
Stăncuţa Guiu: 2006-2007
Simona Spiridon: 2006-2011
Gabriela Rotiş Nagy: 2008-2009

Etichete: vestergaard oltchim , oltchim digi sport , bulatovic oltchim , buducnost gyor , oltchim gyor , oltchim sala polivalenta , hutupan oltchim , gogirla bradeanu gyor

Digi24
VIDEO. Cutremur puternic în Turcia. Momentul în care un bloc din Izmir se prăbușește sub privirile îngrozite ale trecătorilor
VIDEO. Cutremur puternic în Turcia. Momentul în care un bloc din Izmir se prăbușește sub privirile îngrozite ale trecătorilor

VIDEO. Cutremur puternic în Turcia. Momentul în care un bloc din Izmir se prăbușește sub privirile...

Descarcă aplicația Digi24
Sondajul zilei
Top articole
2020 French Open - Day Six
Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Suma uriașă pe care trebuie să o primească înapoi de la Fisc

Gică Hagi l-a amuzat pe "Mister" când a vorbit despre Ronald Koeman: "De ce râzi, Ilie?"
ilie-dumitrescu
"Sunt terminat psihic!" Dan Petrescu a cedat nervos, după meciul cu Young Boys
FOTBAL:CFR CLUJ-BSC YOUNG BOYS, LIGA EUROPA (29.10.2020)
Tătăruşanu, egalul lui Ibrahimovic! Ce notă a primit după meciul cu Sparta Praga şi ce scriu italienii
ciprian tatarusanu 1
CFR Cluj - Young Boys 1-1. Campioana României rămâne fără eșec și își păstrează prima poziție
cfr-young boys gol
Recomandările redacției
balanescu 4
Ce se întâmplă cu locul lui Bogdan Bălănescu în Comitetul Executiv al FRF: "S-a constatat că nu mai îndeplinește condițiile"

Bogdan Bălănescu nu mai are dreptul de a ocupa un loc în Comitetul Executiv al FRF, după ce investitorii spanioli de la Dinamo au numit o altă conducere. Astfel, fostul "executiv" al "câinilor" și-a...

Live Video&Text FC Argeș - FC Voluntari 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Piteștenii deschid scorul după ce au ratat și o ocazie uriașă
malele gol
Mirel Rădoi nu a pierdut încrederea FRF: "E un simbol. Avem multe motive pentru care trebuie să continue"
FOTBAL:PARTENERIAT F.R. FOTBAL-TIMISOREANA (2.09.2019)
Răzvan Burleanu i-a dat replica lui Gică Popescu: "De la Viitorul au venit jucători infectați la loturile naționale"
burleanu foto 1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, “înfricoșător” de sexy de Halloween. Fanii nu și-au putut lua ochii de la corsetul ei
Antonia, “înfricoșător” de sexy de Halloween. Fanii nu și-au putut lua ochii de la corsetul ei
Digi World
O nouă descoperire privind Covid-19. Simptomul pe care pacienții îl pot avea și la cinci luni de la vindecare
O nouă descoperire privind Covid-19. Simptomul pe care pacienții îl pot avea și la cinci luni de la vindecare
Digi Animal World
Cum a încercat o pisică să-și potolească foamea. Imaginile ei fac furori pe internet: ”Determinarea ei e remarcabilă!”
Cum a încercat o pisică să-și potolească foamea. Imaginile ei fac furori pe internet: ”Determinarea ei e remarcabilă!”
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate