sancraian
Sîncrăian, aproape de retragere: "N-am avut niciodată câștig de cauză la proba B"
sincraian
Lovitură pentru România: Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio, suspendat provizoriu pentru dopaj
George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
Play-out

Glinţă nu a rezistat ritmului impus de americani. Rămânem în continuare fără medalie

09.08.2016, 10:12

UPDATE: 08:40: Înotătorul Robert Glinţă a ocupat locul opt în finala probei de 100 metri spate din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

glinta-1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Glinţă a încheiat cursa în 53 de secunde şi 50 de sutimi.

Finala a fost câştigată de Ryan Murphy, din SUA, care a stabilit şi un record olimpic, cu 51.97.

Clasament final:

1. Ryan Murphy (SUA) 51.97
2. Xu Jiayu (China) 52.31
3. David Plummer (SUA) 52.40
4. Mitch Larkin (Australia) 52.43
5. Camille Lacourt (Franţa) 52.70
6. Evgheni Rîlov (Rusia) 52.74
7. Ryosuke Irie (Japonia) 53.42
8. Robert Glinţă (România) 53.50


Judoka română Corina Căprioriu a ratat medalia de bronz la categoria 57 kg, luni, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a fost învinsă în meciul decisiv de portugheza Telma Monteiro.


Vicecampioana olimpică de la Londra a fost surprinsă după 35 de secunde de Monteiro, care a reuşit un yuko. Lusitana, la adăpostul acestui avantaj, a făcut un meci obstrucţionist, iar Căprioriu nu a reuşit să găsească o breşă în apărarea ei.

În semifinale, Căprioriu cedase în prelungiri în faţa braziliencei Rafaela Silva. Anterior, românca le-a învins pe kosovara Nora Gjakova şi pe taiwaneza Lien Chen-Ling.

Căprioriu a reuşit, totuşi, cea mai bună clasare de până acum a unui sportiv român la Jocurile de la Rio.

Monica Ungureanu (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg) nu au reuşit nici ele performanţe la Rio, ocupând locurile 17, respectiv 7.

La JO 2012, România a obţinut două medalii de argint la judo, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

România mai are un reprezentant în concursul de judo la Rio, pe Daniel Natea (+100 kg). 


UPDATE 22:48 Din nefericire, Corina Căprioriu a pierdut şi finala pentru pronz, astfel că delegaţia noastră rămâne fără medalie. În finala cu Telma Monteiro (Portugalia), sportiva noastră nu a mai fost la fel de proaspătă, ca urmare a semifinalei care s-a decis în prelungiri. Pe final, sportiva lusitană a refuzat lupta, astfel că reprezentanta tricolorilor nu a putut să remonteze handicapul dat de un "yuko".


UPDATE 22:46 Două penalităţi pentru Corina, căreia nu îi e suficient un "yuko" pentru a se impune.


UPDATE 22:42 A început lupta şi, din păcate, Monteiro a reuşit un "yuko" şi conduce cu 1-0.


UPDATE 22:23 Telma Monteiro (Portugalia) - Corina Căprioriu (România) e meciul pentru medalia de bronz la categoria 57 de kilograme. Să sperăm că sportiva noastră va avea timp să se recupereze după o luptă epuizantă. 

Reprezentanta Portugaliei e multiplă medaliată la Campionatele Mondiale (4 medalii de argint şi una de bronz) şi Europene (de patru ori campioană europeană).


UPDATE 22:19 'Waza-ari' pentru Silva, după aproximativ 7 minute de luptă. Brazilianca merge în finală, unde o va întâlni pe mongola Sumiya Dorjsuren.


UPDATE 22:15 A trecut un minut din timpul suplimentar, timp în care am trecut prin mari emoţii după ce pe tabelă au apărut în dreptul braziliencei  cele 10 puncte aferente unui 'Waza-ari'. Din fericire, decizia a fost întoarsă. Se luptă în continuare, fără vreun punct pe tabelă.


UPDATE 22:13 Egalitate perfectă la finalul meciului: 0-0 şi câte un avertisment de fiecare parte. Se intră în prelungiri, unde cine punctează prima câştigă.


 UPDATE 22:09 A început lupta dintre Corina Căprioriu şi Rafaela Silva. Atmosferă senzaţională făcută în tribune de suporterii brazilieni. A trecut un minut şi jumătate, fără ca vreo sportivă să puncteze pe tabelă.


UPDATE 21:44 În aproximativ 30-40 de minute, Corina Căprioriu va reveni pe tatami pentru una dintre cele mai importante lupte din cariera sa.

Programul semifinalelor, la 57 kg:

Sumiya Dorjsuren (Mongolia) - Kaori Matsumoto (Japonia)

Corina Căprioriu (România) - Rafaela Silva (Brazilia)


UPDATE 20:11 România mai are un reprezentant pe tabloul de simplu la tenis de masă de la Jocurile Olimpice. Adrian Crişan s-a calificat spectaculos în optimi, după un meci incredibil contra sud-coreeanului Sangsu Lee, în turul 3.

Românul a revenit senzațional, de la 1-3 la seturi şi minge de meci în favoarea asiaticului, şi s-a impus dramatic, cu 4-3, după un set decisiv câştigat cu 13-11.

Crişan a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a încheia, după 53 de minute, partida contra lui Lee.

9-11, 13-11, 5-11, 10-12, 12-10, 11-6, 13-11 a fost scorul pe seturi în favoarea jucătorului român.


UPDATE 19:17 Monica Niculescu nu s-a prezentat în disputa pe care trebuia să o aibă astăzi, la simplu, la Jocurile Olimpice, împotriva Svetlanei Kuznetsova. Sportiva noastră se pare că a acuzat dureri la spate.

Jucătoarea noastră fusese eliminată deja din turneul de dublu, unde făcuse pereche cu Irina Begu, însă se gândea serios să joace la dublu mixt, alături de Tecău. Rămâne de văzut dacă durerile îi vor permite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


UPDATE 19:10 Canotoarele Mădălina Bereş şi Laura Oprea n-au avut nicio şansă de calificare directă în semifinalele probei de dublu rame.

Româncele au încheiat ultimele seria din care au făcut parte, din care primele trei clasate au mers în semifinale, şi vor concura mâine în recalificări.

Recalificările sunt programate mâine, de la ora 17.10, semifinalele vor avea loc miercuri, iar finala se va desfăşura vineri. 

Nici echipajul masculin de patru rame fără cârmaci nu ne-a oferit mai multe satisfacţii. Vlad Aicoboae, Marius Cozmiuc, Adam Constantin şi Toader Gontarau au încheiat pe locul 4, din cinci participante, în seria din care au făcut parte.

Doar primele trei clasate au obţinut biletele pentru semifinale. Românii mai au însă o şansă mâine, în recalificări, de la ora 18.00. Semifinalele vor avea loc miercuri, iar finala vineri. 

UPDATE 18:40 Corina Căprioriu este în semifinale la Jocurile Olimpice. Sportiva noastră a învins-o după ceva mai mult de jumătate de minut pe Lien Chen-Ling (Taiwan), printr-un ippon. Cele două sportive se mai întâlniseră de patru ori, românca reuşind o singură victorie.

În semifinale, Corina va avea o misiune extrem de grea, urmând a lupta împotriva favoritei publicului, Rafaela Silva. Campioană mondială în 2013, ea a fost prima sportivă din Brazilia care să câştige cea mai strălucitoare medalie la un CM.


UPDATE 17:55 Victorie mare pentru Corina Căprioriu, care s-a impus în faţa sportivei din Kosovo Nora Gjakova şi s-a calificat în sferturile categoriei 57kg la judo. Adversara sportivei noastre a câştigat două medalii de bronz la ultimele două Campionate Europene. Gjakova totodată a reuşit să urce pe podium la 12 etape diferite de Cupă Mondială.

AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL SPORTIVILOR ROMÂNI LA JOCURILE OLIMPICE

Pentru un loc în semifinalele competiţiei, Corina va lupta împotriva sportivei din Taiwan Lien Chen-Ling. Ultimul an a fost unul foarte bun pentru sportiva de 28 de ani cu rădăcini în Japonia. Ea a câştigat două etape de Cupă Mondială, la Praga şi Budapesta.


UPDATE 17:27: Încă o ratare la canotaj. Ionela Lehaci și Gianina Beleagă au ratat calificarea directă în semifinalele probei de dublu vâsle categorie ușoară. Cele două au încheiat pe locul 3 seria din care au făcut parte și vor concura în recalificări. Doar primele două clasate din fiecare serie au obținut biletele pentru penultima fază a competiției.

Recalificările sunt programat marţi, de la ora 17.20, semifinalele vor avea loc miercuri, iar finala e programată vineri. 


UPDATE 16:26: Daniela Dodean Monteiro a ratat calificarea în turul patru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Dodean Monteiro a fost învinsă, în turul trei, cu scorul de 4-0 (11-5, 11-6, 11-4, 11-1), după 18 minute, de japoneza Ai Fukuhara, a opta jucătoare a lumii.

Tot în turul trei, duminică, au fost eliminaţi Elizabeta Samara şi Ovidiu Ionescu.

Tot astăzi va evolua în turul trei şi Adrian Crişan, care îl va întâlni, de la ora 19.00, pe sud-coreeanul Lee Sansgu. 


UPDATE 16:21: Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în 2012, a ratat calificarea în finala probei de puşcă 10 metri aer comprimat. Sportivul nostru a terminat calificările pe locul al 19-lea din 50, cu 622,7 puncte, în condiţiile în care ultimul trăgător care a prins finala a avut 625,5 puncte.

Sportivul român obţinuse calificarea la JO 2016 graţie unui wild card primit din partea federaţiei internaţionale de profil.

Italianul Nicolo Campriani s-a calificat în finală cu un nou record olimpic, 630,2 puncte. Primii 8 în funcţie de punctaj au obţinut biletele pentru finală, care va avea loc la ora 18:00.


UPDATE 15:06: Echipajul feminin de 8+1 al României va evolua în recalificări, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a ocupat locul al treilea în prima serie de calificări, luni, în concursul de canotaj.

Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, a fost cronometrat cu timpul de 6 min 16 sec 24/100, fiind devansat de SUA (6:06.34), calificat în finală, şi Olanda (6:14.36).

Recalificările sunt programate miercuri, de la ora locală 09:50 (15:50, ora României).


România speră să obţină luni o medalie la Rio. Alin Moldoveanu şi Corina Căprioriu sunt sportivii care ne pot oferi o frumoasă surpriză, după două zile de concurs mai degrabă modeste.

Ziua de duminică a fost una dezamăgitoare pentru delegaţia noastră, care îşi punea mari speranţe în Andreea Chiţu, la judo, pentru o medalie. Sportiva noastră a pierdut din faza sferturilor de finală ale categoriei 52 de kg, pentru ca apoi să fie învinsă şi în recalificări.

Ne-am consolat în oarecare măsură cu evoluţia excelentă a Cătălinei Ponor, care are, după trei dintre cele cinci subdiviziuni, a doua notă de calificare pentru finala de la bârnă. Mai mult ca sigur campiona noastră nu va putea să coboare mai jos de locul 8, ceea ce nu se poate spune despre calificările pentru finala de la sol, unde şansele să mai ajungă în ultimul act sunt nule.

Ce ne aşteaptă luni?

În consecinţă, privim cu încredere şi speranţă către ziua de luni, care poate să însemne în sfârşit spargerea gheţii pentru delegaţia noastră. Obiectivul era 6-8 medalii, însă acesta cu greu mai poate fi atins în condiţiile în care
s-au ratat două oportunităţi bune, la scrimă individual feminin şi la judo.

Tot de la acest din urmă sport ar putea veni, însă, surpriza. Corina Căprioriu, argint la Londra, poate să îşi ia o bine-meritată revanşă după ghinioanele din 2016. Medaliată cu argint şi la CM de anul trecut, Corina a avut în ultimele luni evoluţii oscilante. Totuşi, în măsura în care va prinde o zi foarte bună, ea se poate bate de la egal la egal cu orice sportivă de la categoria 57 de kilograme.

Un alt sportiv dornic de revanşă este Alin Moldoveanu. Unul dintre cei mai surprinzători campioni olimpici din istoria României, acesta a avut mai multe sincope în ultimul timp în carieră, dar este gata să se bucure de şansa primită. El nu se calificase iniţial la JO 2016, însă a primit un wild-card pe care vrea să îl onoreze cum se cuvine.

Diferenţele la proba sa - puşcă cu aer comprimat 10 metri - sunt destul de mici, iar forma de moment e decisivă. În condiţiile în care va reuşi să se apropie de valoarea arătată în urmă cu patru ani, Alin nu poate fi scos din calcule în lupta pentru medalii.

Ultima şansă pentru Neagu&Co

După înfrângerea total neaşteptată din confruntarea cu Angola (19-23), naţionala de handbal fete joacă fiecare partidă ca pe o adevărată finală, în tentativa de a prinde unul dintre primele patru locuri, calificante pentru
sferturile competiţiei.

Adversarul de luni este unul extrem de greu, Brazilia, naţionala ţării gazdă învingând în primul meci categoric Norvegia (campioană olimpică în 2008 şi 2012). Elevele lui Ryde vor înfrunta şi publicul, însă la Mondialul din 2015
tricolorele au demonstrat că în condiţii extreme pot da cel mai bun randament.

Dacă Neagu va putea să evolueze aproape de potenţialul maxim (ea a fost accidentată în ultima perioadă), prima reprezentativă poate lupta, de la egal la egal, cu oricine.

Programul complet al sportivilor noştri de luni, 8 august

Tir, ora 15.00 - Alin Moldoveanu - puşcă 10 metri aer comprimat, calificări

Canotaj, ora 15.10 - Laura Oprea/Lavinia Târlea - dublu rame, calificări

Canotaj, ora 15.20 - Ionela Lehaci/Geanina Beleagă - dublu vâsle categorie uşoară, calificări

Judo, ora 16.00 - Corina Căprioriu - categoria 57 kg, calificări

Canotaj, ora 16.20 - Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Toader Gonţaru, Vlad Aicoboae - patru rame fără cârmaci, calificări

Canotaj, ora 16.30 - Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Adelina Bogus, Ioana Strungaru, Laura Oprea, Iuliana Popa, Mihaela Petrilă, Mădălina Bereş, Daniela Druncea - opt rame cu cârmaci, calificări

Tenis, ora 16.45 - Monica Niculescu - simplu, turul II

Tenis, ora 16.45 - Horia Tecău/Florin Mergea, Raluca-Ioana Olaru/Andreea Mitu - dublu masculin şi feminin - turul II

Judo, ora 21.30 - Corina Căprioriu - categoria 57 kg, recalificări şi finale

Tenis de masă, ora 22.00 - Daniela Dodean Monteiro, simplu, turul IV

Handbal, ora 22.40 - Meciul România - Brazilia - faza grupelor

Tenis de masă, ora 23.00 - Adrian Crişan - simplu, turul III

Nataţie, ora 04.30 - Robert Glinţă - 100 metri spate, finala

România participă la Rio la 15 discipline, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism, cu 24 de concurenti, și canotaj - 18 sportivi. Ţara noastră are un lot de 97 de sportivi şi șapte rezerve.

Etichete: caprioriu , caprioriu moldoveanu , romania la rio , jocurile olimpice de la rio ziua a treia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"
ozil
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Live Video&Text Hermannstadt - Petrolul 0-0, ACUM pe Digi Sport 1. Ultimele două meciuri s-au încheiat fără goluri
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
News Alert Federaţia Internaţională de Haltere a revenit cu precizări în cazul lui Sîncrăian
S ncr ian
"Dacă se dovedește, cariera lui s-a încheiat". Primele reacţii după detaliile din cazul Sîncrăian
reactii sincraian
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Mihai Covaliu și Gabriela Szabo, primii candidați înscriși la alegerile pentru preşedinția COSR
covaliu szabo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”