RUGBY:ANTRENAMENT NATIONALA ROMANIEI (29.08.2023)
România, eșec ”usturător” în fața Georgiei la Rugby Europe Championship 2024
RUGBY:ROMANIA-PORTUGALIA, RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP (17.02.2024)
România, eșec la scor la Campionatul European de Rugby. ”Stejarii” sunt calificați în semifinale
marcel-raducanu-steaua
Exclusiv Marcel Răducanu nu vede cu ochi buni transferul lui Florinel Coman: ”Acolo te duci când ai 34-35 de ani!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

17 rugbyști din Noua Zeelandă se simt păcăliți de ACS Tomitanii Constanța. ”N-aveau ce să mănânce! Și-au sunat părinții”

articol scris de Digi Sport
20.02.2022, 15:10

Rugby-ul românesc contabilizează o nouă filă neagră în cartea de istorie. Un club din Superliga Națională nu și-a mai plătit jucătorii de luni de zile, nimeni nu le dă jucătorilor nicio explicație, iar aceștia au ajuns să ceară bani de acasă pentru a avea ce mânca.

ACS Tomitanii
ACS Tomitanii / Foto: ACS Tomitanii Rugby
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

17 jucători străini (din Noua Zeelandă) au sosit în România cu speranța că vor pune umărul la un proiect frumos, plin de perspective, dar s-au trezit ai nimănui, anunță David Long, pentru www.stuff.co.nz.

Un investitor român, Ionel Rusen, a încercat să transforme pe ACS Tomitanii Constanța într-un club de elită al României, iar planul pus pe hârtie arăta excelent.

Jucătorii și antrenorii de la ACS Tomitanii, neplătiți cu lunile!

Nu avea să fie așa. Jucătorii nu au fost plătiți și s-au trezit singuri, într-o țară străină, neavând ce să mănânce sau pe ce drum să apuce.

"Tipul despre care vorbim (n.r. - Akurangi) s-a dus şi ne-a lăsat de izbelişte. El este o persoană care a lăsat multă murdărie în urmă şi nu ne-a răspuns şi nu am mai vorbit de atunci", a spus Cooper Vuna, unul dintre jucători, pentru sursa citată.


Ionel Rusen și un alt fost rugbist John Akurangi au ”vândut iluzii” jucătorilor. Ce 17 jucători au fost aduși la jumătatea anului 2021 pentru a evolua la Constanța timp de opt săptămâni (între august și octombrie), apoi ar fi urmat să semneze prelungirea contractelor pentru următorii 3-5 ani.

Acest lucru a început pentru prima dată în Italia. Investitorul şi tipul cu care vorbeam în Noua Zeelandă au luat legătura cu mine şi cu Paul şi au vrut să facă rost de un grup de jucători de rugby care să vină în ultimul moment.

Aceşti băieţi au fost gata în două săptămâni, aşa că unii dintre ei au părăsit contractele avute pentru acest contract de opt săptămâni. Dar, teoretic, unele dintre aceste contracte au fost semnate pe doi sau trei ani”, a declarat jucătorul Counties-Manukau Troy Nathan.

”Facilități mult mai proaste decât în Fiji și Tonga!”

Cooper Vuna a povestit că jucătorii au fost cazați într-o zonă frumoasă a Constanței, când au fost aduși în România, dar facilitățile clubului nu erau deloc cele mai bune.

Era aproape de vestul sălbatic. Aş putea merge în Fiji sau Tonga şi facilităţile lor ar fi de două ori mai bune”, a completat Vuna.

Jucătorii au fost aduși în România cu promisiunea că vor primi o primă tranșă de bani la primul pas pe teritoriul țării noastre. Acest lucru nu avea să se întâmple, iar săptămânile au tot trecut.

Am întrebat unde sunt banii băieţilor. Băieţii au dat dovadă de fair-play, ei ştiau că sunt acolo pentru o singură meserie, aceea de a juca rugby, aşa că nu au pus prea multă presiune asupra lor. Dar după câteva săptămâni s-au întrebat <unde sunt banii>?

O scuză a fost viza, că a trebuit să plecăm din ţară ca să putem obţine o ştampilă pe paşapoarte şi ei să semneze contractele. Totul a fost de rahat, dar noi am crezut asta, pentru că am vrut să fim plătiţi”, a adăugat Nathan.

Unii dintre jucători au fost nevoiți să sune acasă, în Noua Zeelandă, pentru a face rost de bani pentru mâncare. Alții, mai orgolioși din fire, au fost nevoiți să rabde.

Tinerii îşi sunau mamele şi taţii pentru a obţine bani. Am făcut presiuni asupra clubului să-i hrănească pe băieţi, iar ei au furnizat ceva de mâncare.

Până la sfârşitul celor opt săptămâni, toată lumea s-a săturat şi dorea să ajungă acasă. Nu s-a vorbit despre viitorul clubului, ci doar despre a le plăti băieţilor ceea ce li se datora”, a completat Nathan.

Jucătorii au încercat de mai multe ori să obțină răspunsuri din partea lui Ionel Rusen, însă acesta i-a ”dus cu zăhărelul” de fiecare dată.

”În ultimele patru luni, am încercat să obţinem clarificări de la el cu privire la ceea ce se întâmplă. Dorim un răspuns sincer. Dacă ne-ar fi spus că nu sunt bani, am fi fost răvăşiţi, dar cel puţin am fi primit un răspuns sincer”, a afirmat și antrenorul Paul Griffen.

John Akurangi se consideră victimă!

John Akurangi, acuzat că i-a adus și i-a abandonat pe jucători în România, afirmă că și el este o victimă a prietenului său, Ionel Rusen, pe care îl cunoaște de 10 ani.

Acesta a plecat în Noua Zelelandă, deoarece ar fi fost dat afară din hotelul în care era cazat în România. Fostul rugbist se consideră și el o victimă, la fel ca ceilalți jucători.

Ni s-a cerut să fim coproprietari ai clubului cu Ionel. Am spus că suntem interesaţi, dar că nu vrem să punem bani în asta, el a spus că nu trebuie, aşa că am spus că vom aduce experienţa şi contactele noastre. Apoi am luat legătura cu un număr de jucători şi i-am adus aici”

Când am ajuns acolo, mă aşteptam să văd că totul este în regulă. Dar am constatat că prima plată pentru jucători nu fusese făcută. Am avut întâlniri cu Ionel pentru a-l întreba ce se întâmplă, iar el a spus că are probleme, pentru că niciunul dintre jucători nu avea viză pentru a fi în România, aşa că niciunul dintre ei nu a putut primi plăţi şi ar trebui să lucreze la obţinerea vizelor

Am pierdut acel meci, apoi Ionel a început să se plângă că nu i-a plătit pentru că au pierdut. Am spus <nu funcţionează aşa>. Apoi, în fiecare zi, în următoarele trei săptămâni, m-am certat cu el despre plata echipei. Au fost argumente grele şi mult stres pentru mine”, povestit Akurangi cu regret, pentru sursa citată.

Ionel Rusen se apără!

Ionel Rusen este de o altă părere privind situația. Acesta afirmă că jucătorii și-au primit banii meritați, dar nu și primele. Nu au fost mai mulți bani, deoarece echipa a pierdut toate cele patru partide din acea perioadă.

Aceşti jucători au fost plătiţi pentru contractele lor, nu şi-au primit primele. În acest moment, echipa are probleme financiare din cauza coronavirusului. Municipalitatea nu a plătit clubului. Nu este un club privat, este un club al oraşului.

Avem contractele şi bonusul în aceste contracte. Au primit 2.400 de euro, cu cheltuieli, apartament, transferuri, maşini şi tot.

Îmi pare foarte rău pentru această situaţie, pentru că sunt prieten cu Cooper şi cu ceilalţi băieţi şi sunt un fost jucător. Nu este vina mea, am făcut tot posibilul să le plătesc în trecut şi am întârziat două luni, dar am plătit contractele. Am încercat să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar în acest moment oraşul nu trimite niciun ban clubului şi cred că echipa va dispărea”, s-a apărat Ionel Rusen.

Etichete: superliga nationala , acs tomitanii constanta , cooper vuna , counties-manukau troy nathan , ionel rusen , john akurangi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recomandările redacției
marcel-raducanu-steaua
Exclusiv Marcel Răducanu nu vede cu ochi buni transferul lui Florinel Coman: ”Acolo te duci când ai 34-35 de ani!”

”Vor pleca mulți”. Șucu l-a pus antrenor pe Lobonț, dar Pancu e convins că Rapid va avea alt ”principal”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (27.11.2023)
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Ce a făcut Gică Hagi în timpul meciului Manchester City - Real Madrid: ”Nu am mai rezistat!”
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Citește și
Galerie Foto CS Dinamo a cucerit Cupa României la rugby și a reușit eventul, după o finală foarte disputată
RUGBY:SCM USV TIMISOARA-DINAMO BUCURESTI, FINALA CUPEI ROMANIEI (6.04.2024)
România a ratat medalia de bronz la Rugby Europe Championship
Meciul de rugby dintre Romania si Portugalia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, desfasurat pe Stadionul Nationa
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
&quot;Este ireal!&quot; Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Au învins Scoția şi și-au păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni
Ireland v Scotland - Guinness Six Nations

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro