RUGBY:ANTRENAMENT NATIONALA ROMANIEI (29.08.2023)
România, eșec ”usturător” în fața Georgiei la Rugby Europe Championship 2024
RUGBY:ROMANIA-PORTUGALIA, RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP (17.02.2024)
România, eșec la scor la Campionatul European de Rugby. ”Stejarii” sunt calificați în semifinale
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Africa de Sud - Argentina 24-13. Medaliile de bronz pentru Springboks la Cupa Mondială de rugby!

30.10.2015, 19:42

Africa de Sud a câștigat medaliile de bronz la Cupa Mondială de rugby din 2015, grație victoriei cu 24-13 în fața Argentinei, în finala mică de vineri, disputată pe Stadionul Olimpic din Londra și transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

finala mica rugby
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

A fost 2-1 scorul eseurilor, cu Handre Pollard înscriind 14 puncte, insuficient pentru a deveni cel mai bun marcator de puncte de la acest turneu final. Și asta, pentru că Nicolas Sanchez a reușit la rândul lui 8 puncte, suficiente pentru a rămâne pe primul loc în acest clasament, cu 97 de puncte.

JP Pietersen a marcat primul eseu al serii, în minutul 6, iar Eben Etzebeth pe cel de-al doilea, la trei minute după pauză. Argentina a culcat și ea balonul în terenul de țintă prin Juan Pablo Orlandi, în prilungirile disputei de pe stadionul Olimpic.

Partida a consemnat mai multe momente emoționante, începute în minutul 53, când Juan Martin Hernandez Lobe a ieșit de pe teren, la ultima apariție în tricoul Pumelor. După zece minute și-a luat adio de la rugby și Victor Matfield, căpitanul de 38 de ani al Africii de Sud, în urlalele întregii arene. L-a urmat în minutul 66 Shalk Burger, pentru ca un minut mai târziu să își încheie cariera în tricoul primei reprezentative sud-africane și Bryan Habana.

Aripa Springbok avea nevoie de un eseu pentru a depăși recordul pe care-l deține alături de Jonah Lomu, 15 încercări la Cupa Mondială, dar a părăsit terenul fără să fi culcat balonul în terenul de țintă al sud-americanilor.


Este a doua oară când Africa de Sud obține medaliile de bronz la Cupa Mondială, după ediția 1999, în vreme ce Argentina rămâne cu cea mai bună performanță locul trei reușit în 2007.

VIDEO Rezumatul meciului Africa de Sud - Argentina, din finala mică a Cupei Mondiale


LIVE TEXT

Min. 83: Fluier final. Africa de Sud câștigă medalia de bronz la Cupa Mondială de rugby din 2015.

Min. 82: Africa de Sud - Argentina 24-13. Eseu pentru Argentina! Orlandi marchează încercarea de onoare pentru "pume", la ultima fază. Nicolas Sanchez transformă pentru punctele suplimentare.

Min. 69: Handre Pollard ratează o lovitură de penalizare pe care o trimite în butul stâng. În acest moment, Sanchez rămâne pe primul loc în topul marcatorilor de puncte la actuala ediție a Cupei Mondiale.


Min. 67: Bryan Habana iese de pe teren și rămâne cu 15 eseuri marcate la actuala Cupă Mondială, la egalitate cu Jonah Lomu. Cei doi au cele mai multe eseuri marcate la o singură ediție.

Min. 62: Momente de tensiune la Londra, acolo unde mai mulți jucători au fost implicați într-o altercație.

Min. 52: Africa de Sud - Argentina 24-6. Nicolas Sanchez aduce încă 3 puncte în dreptul Argentinei, cu o lovitură de penalizare trimisă printre buturi.

Min. 48: Africa de Sud - Argentina 24-3. Handre Pollard marchează dintr-o lovitură de penalizare și lupta pentru titlul de cel mai bun marcator de puncte la actuala ediție a Cupei Mondiale continuă.

Min. 45: Africa de Sud - Argentina 21-3. Eseu pentru Africa de Sud! Sud-africanii au culcat din nou mingea în terenul țintă al argentinienilor, prin Eben Etzebeth, iar arbitrajul video a validat încercarea la cererea centralului. Handre Pollard ratează conversia.

Min. 43: Africa de Sud - Argentina 16-3. Dropgol reușit de Nicolas Sanchez! Căpitanul Argentinei a a ajuns la 92 puncte și a preluat din nou conducerea în topul punctelor marcate la Cupa Mondială de rugby.

Min. 41: Începutul reprizei secunde.

Min. 40: Pauză la Londra, acolo unde Africa de Sud o conduce pe Argentina cu 16-0, în finala mică a Cupei Mondiale de rugby.

Min. 40: Africa de Sud - Argentina 16-0. Handre Pollard înscrie 3 puncte dintr-o lovitură de penalizare, chiar înainte de pauză și devine cel mai bun marcator de puncte la Cupa Mondială de rugby din 2015.

* În acest moment, Pollard are 87 de puncte înscrise la această ediție a Cupei Mondiale de rugby. Cel mai bun marcator de puncte de până acum este căpitanul Argentinei din această seară, Nicolas Sanchez: 89 de puncte.

Min. 33: Africa de Sud - Argentina 13-0. Handre Pollard majorează scorul, cu o nouă lovitură de pedeapsă trimisă printre buturi.

Min. 25: Momente bune de joc pentru Argentina, care a ajuns la 5 metri de terenul țintă al sud-africanilor cu o minge lungă, după un joc în care a păstrat bine posesia. Au menținut presiunea circa un minut, dar au ținut mingea într-o grămadă spontană și au pierdut posesia la 10 metri de terenul țintă.

Min. 22: Schimbare la Argentina: medicii i-au închis tăietura lui Figallo și numărul 1 din echipa Argentinei revine pe teren, înlocuindu-l pe Noguera, cel care îi luase locul cu câteva minute înainte.

Min. 15: Schimbare la Argentina: Figallo s-a accidentat și sângerează abundent la nivelul arcadei. Nu mai poate continua și este înlocuit cu Noguera.

Min. 14: Tomas Cubelli revine pe teren, după ce au expirat cele 10 minute de eliminare.

Min. 14: Africa de Sud - Argentina 10-0. Handre Pollard mai aduce 3 puncte în dreptul sud-africanilor, cu o lovitură de penalizare trimisă printre buturi.

Min. 10: Africa de Sud a fost la un pas de al doilea eseu, dar arbitrajul video arată că nu Habana a fost cel care a pus mingea jos în terenul țintă al sud-americanilor, ci un argentinian.

Min. 6: Africa de Sud - Argentina 7-0. Eseu pentru Africa de Sud! JP Pietersen culcă mingea în colțul drept al terenului de țintă al argentinienilor și reușește primul eseu al finalei mici, acordat după ce arbitrajul video a confirmat. Încercarea este transformată fără probleme de Handre Pollard.

Min. 5: Eliminare de 10 minute pentru Argentina! Tomas Cubelli a primit cartonașul galben pentru un placaj nepermis și a fost trimis pe margine. Pienaar a repus mingea în joc la o lovitură de pedeapsă, jucând rapid la mână, dar Cubelli a încercat să încetinească balonul și a fost penalizat. Argentina joacă timp de 10 minute cu un om mai puțin.

Min. 1: Începutul meciului dintre Africa de Sud și Argentina, din finala mică a Cupei Mondiale de rugby din 2015.


Echipele:

Africa de Sud: 15 Willie le Roux, 14 JP Pietersen, 13 Jesse Kriel, 12 Damian de Allende, 11 Bryan Habana, 10 Handre Pollard, 9 Ruan Pienaar, 8 Duane Vermeulen, 7 Schalk Burger, 6 Francois Louw, 5 Victor Matfield (c), 4 Eben Etzebeth, 3 Frans Malherbe, 2 Bismarck du Plessis, 1 Tendai Mtawarira.
Rezerve: 16 Adriaan Strauss, 17 Trevor Nyakane, 18 Jannie du Plessis, 19 Lodewyk de Jager, 20 Willem Alberts, 21 Rudy Paige, 22 Pat Lambie, 23 Jan Serfontein.

Argentina: 15 Lucas Gonzalez Amorosino, 14 Santiago Cordero, 13 Matias Moroni, 12 Jeronimo De La Fuente, 11 Horacio Agulla, 10 Nicolás Sánchez (c), 9 Tomas Cubelli, 8 Juan Manuel Leguizamon, 7 Juan Martin Fernandez Lobbe, 6 Javier Ortega Desio, 5 Tomas Lavanini, 4 Matias Alemanno, 3 Ramiro Herrera, 2 Julian Montoya, 1 Juan Figallo.
Rezerve: 16 Lucas Noguera, 17 Juan Pablo Orlandi, 18 Santiago Garcia Botta, 19 Guido Petti, 20 Facundo Isa, 21 Martin Landajo, 22 Santiago Gonzalez Iglesias, 23 Juan Pablo Socino.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Etichete: finala mică , cm rugby , video africa de sud - argentina , video africa de sud - argentina digi sport , video africa de sud - argentina finala mica , rugby finala , video finala cupa mondiala rugby , video rugby digi sport , video africa de sud - argentina cupa mondiala rugby , video africa de sud - argentina rugby


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Exclusiv Daniel Niculae a intrat în direct și nu s-a abținut: ”Viciere de rezultat”
daniel niculae
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
ionel danciulescu
Citește și
Galerie Foto CS Dinamo a cucerit Cupa României la rugby și a reușit eventul, după o finală foarte disputată
RUGBY:SCM USV TIMISOARA-DINAMO BUCURESTI, FINALA CUPEI ROMANIEI (6.04.2024)
România a ratat medalia de bronz la Rugby Europe Championship
Meciul de rugby dintre Romania si Portugalia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, desfasurat pe Stadionul Nationa
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Au învins Scoția şi și-au păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni
Ireland v Scotland - Guinness Six Nations

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”