dragomir

DNA a terminat ancheta RCS&RDS și LPF

Becali, amenințat cu revenirea la închisoare! Reacția patronului FCSB, după ce s-a cerut revocarea eliberării condiționate

digne

Lucas Digne, eroul din Barcelona. Gesturi extraordinare ale francezului, imediat după atacurile teroriste

becali re

Becali, amenințat cu revenirea la închisoare! Reacția patronului FCSB, după ce s-a cerut revocarea eliberării condiționate

22.08.2017, 15:33
  • Liga 1, bătălia pentru play-off: Astra - Dinamo şi Iaşi - Viitorul sunt sâmbătă, ora 19:45, pe Digi Sport

  • Tenis: Turneul WTA de la Dubai e în direct la Digi Sport 2 în perioada 19-25 februarie

UPDATE Ora 16:00: Gigi Becali a reacționat, după ce Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut o solicitare pentru revocarea eliberării condiționate a patronului de la FCSB, pe motiv că acesta ar fi trimis mai multe mesaje de amenințare directoarea Penitenciarului Jilava.

Omul de afaceri a recunoscut că a discutat cu directoarea închisorii și a spus ce i-a transmis exact, însă nu consideră că mesajul poate fi catalogat drept o amenințare.

"Nu există în lege revocarea eliberării condiționate din cauza motivului pentru care s-a trezit un angajat care se bagă prea mult în seamă în fața șefului să-l scrie acolo. E o prostie! A, dacă fac o infracțiune, da, pot intra la pușcărie! Atât! Dosar, judecător, procuror, tot, că le știu pe deasupra! Așa, însă, și dacă aș fi făcut, Doamne-ferește, ceva de natură penală, tot nu mai făceam pușcăria din urmă!", a spus Gigi Becali, potrivit Libertatea.ro.

"O femeie, directoare la Jilava, o cunoșteam, am jucat table cu ea în pușcărie și o cunoșteam. A vrut să mă țină la Jilava, când m-a mutat la Poarta Albă că ne plimbam noi cu șareta, eu cu ea. I-am trimis un mesaj și am întrebat-o de ce distruge oameni, că în loc să îi dea învoire acasă, îi dă pachet și vizită. 'Nu vă gândiți că va veni judecata lui Dumnezeu și o să plătiți atunci nota de plată'. Asta e amenințare? Sunt atât de idiot să o ameninț prin mesaje și să las scris? Cereți mesajele!", a mai precizat Becali, citat de B1TV.


Gigi Becali a primit o veste îngrijorătoare: este amenințat cu revenirea după gratii, potrivit Digi24, după ce a dezvăluit că i-a trimis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava, din cauză că acesta nu aprobă o nouă învoire pentru Victor Becali, vărul său, care este, alături de Cristian Borcea, unul dintre ultimii deținuți din Dosarul Transferurilor.

Din acest motiv, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut deja o solicitare pentru revocarea eliberării condiționate a patronului de la FCSB, care astfel s-ar putea întoarce după gratii, la doi ani și jumătate de când a ieșit din Penitenciarul Poarta Albă.

Federația a remis presei un comunicat:

„Luni, 21 august 2017, am solicitat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor măsuri ferme în legătură cu amenințările pe care fostul deținut Gheorghe Becali, aflat în perioada de supraveghere după liberarea condiționată, a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava.

Ex-deținutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deținut, Victor Becali.

Considerăm că se impune sesizarea instanței de executare a pedepsei privative de libertate în legătură cu revocarea liberării condiționate, dar și a organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de ultraj în formă calificată, fostul deținut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor acțiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane).

Acest demers se înscrie în programul de acțiuni sindicale care are în vedere, pe lângă îmbunătățirea condițiilor de lucru și eliminarea deficitului de personal, și întărirea cadrului instituțional și legal referitor la protecția personalului din penitenciare, și este justificat legal de prevederile art. 104 alin. (1) si (2) si art. 257 alin. (1) si (2) din Noul Cod Penal.

Pentru conformitate:

Art. 257 din Noul Cod Penal prevede că:

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Art. 104 din Noul Cod Penal prevede că:

(1) Dacă pe durata supravegherii persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, instanţa revocă liberarea şi dispune executarea restului de pedeapsă.

(2) Dacă după acordarea liberării cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, care a fost descoperită în termenul de supraveghere şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă liberarea şi dispune executarea restului de pedeapsă. Pedeapsa pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor de la recidivă sau pluralitate intermediară”.

Citește și:
Cine sunt "Suveranii" și de ce vor buletine fără CNP

Cine sunt "Suveranii" și de ce vor buletine fără CNP

Un bărbat care conducea o maşină fără permis şi îşi făcuse singur numere de înmatriculare pe care...

digi24.ro
Citeşte şi

Exclusiv CFR nu vrea arbitri străini! Motivele pentru care Mureşan vrea să mergem pe mâna românilor

iuliu muresan si gigi becali

Eşecul iPhone X afectează Samsung

Eşecul iPhone X afectează Samsung

Man chiar poate pleca de la FCSB! ”Încercăm să găsim soluții”. Becali, contrazis

Dennis Man

Exclusiv Becali râde de Dinamo după transferul lui Ionuț Nedelcearu în Rusia

gigi becali-1
Comentarii

Cross

ProFM
Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

Transformarea acestui tânăr după o discuţie cu frizerul! De la 127 de kg. a ajuns un model de top

ProFM
Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

Cum arată cea mai frumoasă sportivă de la Jocurile Olimpice. Rusoaica este asemănată cu Megan Fox

Digi Film
Primele imagini din culisele sezonului 8

Primele imagini din culisele sezonului 8 "Game of Thrones". Ce au observat fanii

Digi Film
Superba! Angelina Jolie, aparitie intr-o rochie care i-a pus in evidenta corpul: FOTO

Superba! Angelina Jolie, aparitie intr-o rochie care i-a pus in evidenta corpul: FOTO