plymouth

Fotbalul nu e doar un joc! Un fan și-a revenit din comă, după ce a auzit cântecele echipei de suflet

Cristian Borcea rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată

ekaterina 2 - Copy

Foto Tânăra care arbitrează în Rusia și face furori pe Instagram

borcea-2

Cristian Borcea rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată

23.10.2017, 16:39
  • Handbal feminin, Champions League: CSM București - Gyor (vineri, ora 20:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

UPDATE 16:36 Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au respins cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului preşedinte al lui Dinamo, Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de şase ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor din fotbal. 

Iniţial, pe 4 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 a fost de acord ca Borcea să fie eliberat condiţionat, însă DNA a făcut contestaţie, admisă luni de Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă.

Borcea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiţionată în aprilie 2018.

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b) C.p.p raportat la art.587 alin.1,2 şi 3 C.p.p, admite contestaţia formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează sentinţa penală nr. 2445 din 04.10.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în soluţionarea dosarului penal nr. 23322/4/2017 şi pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Borcea Cristian, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 23.04.2018", se arată în hotărârea tribunalului.

În martie 2014, Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.


Cristian Borcea află astăzi (n.r. luni, 23 octombrie) dacă va fi fi eliberat condiționat. Judecătorii Tribunalului Ilfov urmează să se pronunţe asupra contestaţiei făcute de procurori la decizia primei instanţe, anunță Digi 24.

În urmă cu o lună, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată făcută de Cristian Borcea. Judecătorii au ţinut cont de comportantul „ireproşabil” de care a dat dovadă în detenţie, pentru care a fost recompensat cu 10 permisii. Au luat în calcul şi faptul că are problemele de sănătate şi că a plătit prejudiciul de peste 1 milion de euro. Cristian Borcea este încarcerat din martie 2014. El a fost condamnat la șase ani şi 4 luni de detenţie, în dosarul Transferurilor de fotbalişti. Fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului Dinamo Bucureşti a fost acuzat, alături de alţi șapte oameni importanți din fotbalul românesc, de producerea unui prejudiciu de peste 11 milioane de dolari.

Aceştia ar fi declarat sume mult mai mici decât cele reale în cazul transferurilor unor jucători la cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Citește și:
Capcanele de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Capcanele de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Autostrada Bucureşti-Piteşti seamănă acum cu un câmp de luptă, o spun chiar muncitorii.

digi24.ro
Citeşte şi

Galerie Foto Cristi Borcea, din nou în faţa instanţei. Cum arată fostul oficial dinamovist, după 4 ani de închisoare

borcea tribunal

Revoltă fără precedent a poliţiştilor

Revoltă fără precedent a poliţiştilor

Becali, despre întoarcerea lui Borcea la Dinamo: "L-am întrebat dacă nu-i e milă de clubul pe care îl iubește"

borcea becali

Video Exclusiv Totul după eliberare: ”Borcea se întoarce la Dinamo, împreună cu Ioan Becali! Au chef de făcut bani”

Comentarii

Cross

ProFM
Ruby nu ţine cont de părerea haterilor! Şi-a făcut un tatuaj imens pe spate | VIDEO

Ruby nu ţine cont de părerea haterilor! Şi-a făcut un tatuaj imens pe spate | VIDEO

ProFM

"Am vrut să mă sinucid" | Declaraţii tulburătoare făcute de Michael Phelps

Digi Film
Zmeura de Aur 2018: Care sunt nominalizarile pentru cele mai proaste filme ale anului

Zmeura de Aur 2018: Care sunt nominalizarile pentru cele mai proaste filme ale anului

Digi Film
Lupta cu

Lupta cu "Terminator". Cum arata la 61 de ani, dupa o viata dominata de dependente