becali bani
Foto ”Cea mai frumoasă din lume!”: Becali a refuzat 6 milioane de euro și face o ”operă de artă” lângă București! Costă o avere
FotoJet (2)
Un fost coleg de națională nu a avut milă de Dani Alves și Robinho, după ce au fost condamnați la închisoare
bocciu-3
Exclusiv Victor Angelescu, reacție vehementă după ce instanța a decis că Liviu Ungurean ”Bocciu” va rămâne în arest
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 1 Liga a2-a: Corvinul Hunedoara-Gloria Buzau
Play-off

Dan Filoti și Viorel Grigoroiu, despre cea mai bună emisiune de sport din 2019: „Și încă n-ați văzut nimic!”

articol scris de Digi Sport
26.11.2020, 15:49

Dan Filoti și Viorel Grigoroiu ne-au povestit cum au găsit „rețeta succesului” pentru emisiunea Digi Sport Matinal.

Captura Digi Sport - premiu
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Ei au primit trofeul din partea Asociația Presei Sportive și cu această ocazie au vorbit despre ce greutăți au întâmpinat în perioada pandemiei.

Cum s-au descurcat atunci când tribunele au fost reduse la tăcere de COVID-19 și au rememorat cele mai amuzante întâmplări din emisiune.

Digi Sport Matinal, cea mai bună emisiune de sport din 2019

Asociaţia Presei Sportive a acordat Digi Sport Matinal premiul pentru cea mai bună emisiune de sport a anului 2019. Care credeți că e „rețeta succesului”?

Dan Filoti: E mult spus rețetă. Adică, din punctul meu de vedere, ține de echipă, de felul în care ne-am „găsit” și ne înțelegem, de pasiunea pentru ce facem: o emisiune născută și continuată cumva „în joacă” (zic asta pentru că am fost la discuția cu „ce-ar fi dacă...”).


Ideea Matinalului așa a apărut: la o cină „de socializare” într-un restaurant din București și s-a extins către weekend. Cu oameni mișto. De la rigurosul Dragoș Caretaș. Nu pot uita nici azi desfășurătorul primei emisiuni: profi, la secundă, ca la manual! Nerespectat aproape în totalitate. Severin, regizorul „declarațiilor etapei” și omul meticulos, implicat și atent. Smaranda Burdea, cu vocea ei cristalină anunțând în cască „Îi ai pe Lucescu (tatăl sau fiul), Iordănescu (la fel), Olăroiu” prin telefon sau Skype.

Vă spun un secret: are de dinaintea pandemiei masca unui om așa, mai detașat, dar ține la ce face mai mult decât își închipuie mulți! Nu în ultimul rând, Nelu Cațichi, trudind în sala motoarelor pentru ca totul să fie pus la punct impecabil. Și băieții din spatele camerelor. Băieții și fata adică. Prietenii din regie... de emisie. Regia de emisie, nu cea de lângă Grozăvești. Cu toții însemnăm Matinal și împărțim momentele acestea frumoase în care ne place să credem că facem o treabă serioasă cu zâmbetul pe buze. Aaa, și era să uit: fetele de la știri! :) Superprezentatoarele: Andreea, Simona, Alexandra... Eu unul nu le-am uitat nici pe Camelia Bălțoi, Ana, Raluca... și nici pe fostul coleg, Mircea Ivan. Și nu în ultimul rând, invitații. Toți. Fără excepție!

Viorel Grigoroiu: Rețeta succesului, în privința Matinalului de Weekend, cred că e legată de faptul că am ieșit un pic din clasic, am adus figuri importante din cu totul alte domenii, dar îndrăgostite la rândul lor de sport! Combinația asta a sporit interesul în jurul emisiunii.

Pandemia a blocat lumea sportului pentru aproape 3 luni. Cât de greu v-a fost să vă adaptați în această perioadă, când fanii nu mai aveau nicio competiție de urmărit și discutat?

Dan Filoti: Noi am încercat să compensăm cumva... E greu să înlocuiești dinamismul unei competiții, dar îmi vine să spun că ne-am găsit repere din mers. De exemplu, preluând o deviză ad-hoc: „ce fericiți eram și nu știam”, ne-am găsit timp să ne raportăm la performanțe trăite, dar pe care în ritmul pe repede înainte ante-pandemie nu am avut timp să le valorizăm.

Am scos amintiri din cutii așezate în magazii ale sufletului, le-am șters de praf, le-am lăsat patina și ne-am bucurat retrăind literalmente sentimentul uitat al bucuriei de sport. Personal, îmi amintesc de trei ore și ceva petrecute, în plină pandemie, în studioul Digi, alături de Mircea Lucescu. 50 de ani de la Mondialul din Mexic... Senzații fantastice, totul atât de vizual, de viu și de intens. Culmea că, în timp ce scriu asta, îl văd pe ecran dând indicații într-un meci de Liga Campionilor cu Barcelona ca adversară.

Viorel Grigoroiu: Ne-a fost foarte greu pentru că inclusiv emisiunea a luat o pauză! În momentele acelea mi-am făcut tot felul de gânduri, însă după câteva săptămâni am repornit motoarele cu ideea clară ca măcar sâmbăta și duminica dimineața să-i facem pe oameni să uite puțin de perioada pe care încă o traversăm.

Cum ați reușit să selectați și apoi le oferiți telespectatorilor interviuri și invitați captivanți, deși ați fost limitați de aplicațiile live video?

Dan Filoti: Cred că puterea, nevoia și capacitatea de a ne reinventa. Emisiunile au suferit modificări. Reducerea numărului de invitați, astfel încât să „încapă” în limita regulilor de distanțare, și chiar ieșirea temporară din grilă (cazul Matinalului din zilele lucrătoare). Marea „găselniță” au constituit-o legăturile prin Skype, Zoom sau alte astfel de aplicații. Am mers acasă la și aşa au venit în studiou oameni în acest fel pe care în vremuri „normale” nu i-am fi prins. De exemplu, un arbitru gen Hațegan sau Kovacs. Și mulți alții. Granița dintre distanțarea socială și comunicare interumană fără precedent a fost de multe ori insesizabilă.

Viorel Grigoroiu: Paradoxal, a fost mai ușor să accesăm invitați decât înainte de izbucnirea pandemiei; toți erau în case, disponibili, și cumva voiau, prin intermediul unei apariții la TV, să-și manifeste frustrarea față de ceea ce se întâmpla! E adevărat, nu mai veneau în platou, dar „prietenul” Skype ne-a ajutat foarte mult!

Povestiți-ne o întâmplare amuzantă din emisiune.

Dan Filoti: Ha! E mai simplu să găsesc o emisiune fără o întâmplare amuzantă. Pe acestea le număr pe degetele unei singure mâini și au legătură cu evenimente cu adevărat ieșite din comun. Dar să rămânem funny. De la microfonul care i-a căzut invitatului, la pahare de apă dărâmate, ori la momente când erai surprins în direct. În top rămâne colegul Panaitescu și întrebarea lui sinceră: „Auzi, tată, asta e pauza mare, că vreau să ies până afară...?”; „Nu, Răzvane. Suntem în direct. Mai târziu e pauza...” Sunt multe și tare dragi, dar e mai greu să le povestești în scris. Trebuie să le vedeți. Scoatem o serie ca de Revelion pe vremuri „Dacă doriți să revedeți...”

Viorel Grigoroiu: În weekend au fost numai întâmplări amuzante! De la magicieni care „furau” ceasurile invitaților din sport sau detonau mici „bombe” în platou, până la umoriști care-i imitau pe Donald Trump, Mircea Lucescu sau Contra.

Ce mesaj doriți să le transmiteți telespectatorilor voștri?

Dan Filoti: Să nu schimbe programul! Să rămână alături de noi, aici, la Digi. Și, bineînțeles, în perioada asta, mai mult ca oricând, să fie sănătoși.

Viorel Grigoroiu: Telespectatorilor le mulțumesc, în primul rând, pentru că fără ei n-am fi ajuns să dăm acest interviu. Iar în al doilea rând i-aș ruga să ne rămână fideli folosindu-mă (și) de o replică dintr-un film celebru: „Si încă n-ați văzut nimic!”

Etichete: dan filoti , digi sport matinal , viorel grigoroiu , premiu aps


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
bocciu-3
Exclusiv Victor Angelescu, reacție vehementă după ce instanța a decis că Liviu Ungurean ”Bocciu” va rămâne în arest

Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Galerie Foto Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Xabi Alonso a ales-o pe Bayern, dar șefii bavarezilor și-au luat gândul: ”Aproape imposibil”
Bayer 04 Leverkusen v FC Bayern München - Bundesliga
Citește și
Decizia luată imediat de soția starului care a ieșit din închisoare, deși a fost condamnat la 4 ani și jumătate pentru viol
Dani Alves Leaves Jail After Paying € 1m Bail - Barcelona
Foto Ce sfidare! Dani Alves a petrecut până la 5 dimineața, la doar câteva ore după ce a ieșit din închisoare
5
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
A câștigat 22 de milioane de euro, dar premiile i se par ”o glumă”! O reacție dură a apărut instant
Screenshot 2024-03-28 at 17.35.41

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale